А навчіть мене... або таємниці файної господині (4)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 28 Лютий 2015.

  1. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.:girl_in_love:

    Тема не флудильня :girl_crazy:, тому якщо
    В цій теми будемо обговорювати те чого хочемо навчитись. Переписи прошу писати у відповідну тему. Це краще для нас всіх. :girl_dance: Потім не зможемо звести кінці з кінцями і будемо писати, знаю, що є перепис Касі а знайти не можу. :girl_blush2:

    Дуже дякую за розуміння. Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій, другій та третій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

    Навчіть мене Дубль чотири! :girl_curtsey:
     
    • Подобається x 2
    • Погоджуюся x 2
    • Корисно x 2
    • Безграмотно x 2
    • Не подобається x 1
    • Співчуваю x 1
    • Баян x 1
  2. Дана

    Дана Well-Known Member

    Є такий рецепт, я читала і в Франко, і в Заклинської, там в тому вся фішка що коли ви проварити то гіркота мала би піти з них. А перемелювати потрібно цілий апельсин зі шкіркою. Я таке не пробувала, але якби сама робила то просто спочатку перемолола варений апельсин, спробувала чи не гірчить і вже тоді би бралась до крему.
    --- дописи об"єднано, 13 Квітень 2017 ---
    Я роблю часто і кожного разу інший в мене виходить, залежить яке мясо беру.
    М’ясний хлібець, він же фальшивий заєць.
    1 кг жирної свинини
    1кг пісної свинини(( можна телятини чи яловичини)
    Десь до 500гр шпондер сирого( ми заєць робимо коли варимо холодець, туди кидаємо шкіри свинні почищені і вимиті, холодець більiш наваристий, а шкіри вже добре виварені, перемелюємо до зайця, замість шпондеру можна взяти перемелені варені шкіри).
    2-3 яйця
    2 жмені манки,(або сухарів)якщо фарш рідкуватий то манки більше.
    1 столова ложка крохмалю.
    З приправ обов’язково сіль, перець,сухий часник, а далі за бажанням, коріандр, трави, тмін, готові набори для м’ясного фаршу, суха цибуля, мелений солодкий перець і т.п
    Сире м'ясо перемелюєте на м’ясорубці, додаєте яйця, приправи, і добре вимішуєте,навіть вибиваєте фарш, то до добре робити широкій мисці або тазіку, піднімаєте фар і з силою кидаєте в тазік, щоб фарш став однорідний, додаєте манку, крохмаль, ще раз добре вимішати. Дивіться по густині, з фаршу треба зліпити батончики і вони мають добре тримати форму, якщо не тримають додайте ще манки або сухарів, манка мені більше подобається. Так само як з паштетом робите одну котлетку і смажите на пательні, пробуєте на смак, і коректуєте чи досолити чи до перчити.
    Далі беремо форму( я беру продовгуваті форми для кексів чи рулетів) змащуєте жиром, застеляємо пергаментом, ще раз змащуємо, посипаєте тертими сухарями, викладаєте трохи фаршу, посипаєте чищеними ядрами фісташок, ще трохи фаршу, знову фісташки, третій раз фарш, і знову фісташки, зверху викладаємо трохи фаршу і розрівнюємо, фісташки можна додати прямо у фарш і вимішати, змастити яйцем і печемо хвилин 40-50, як добре зарум’яниться. Можна формувати батони з фаршу викладати по три у звичайну форму застелену фольгою.
    Це основа, замість фісташок можна дати інші горіхи, викласти ряд варених очищених перепелиних яєць, дуже ефектно виглядає при розрізі, можна дати порізаний на кубики свіжий болгарський перець і горошок зелений(морожений чи свіжий), або щось одне, варену морква, запарений і порізаний чорнослив чи курагу, печериці тушковані і порізані на кубики. Овочі можна вимішати з фаршем, а яйця чи моркву старайтеся розмістити посередині майбутнього рулету. Я роблю два три батончики з різними начинками, один з яйцями один з перцем, один з печерицями. Можна взяти трохи фаршу( на один батончик) викласти на поліетиленову плівку розрівняти руками в пласт так щоб висота фаршу була 2-3 см, посипати густо тертим сиром, і за допомогою плівки загорнути рулет, готовий викласти в форму змастити яйцем і запікати. Зверху по змащеному яйцю можна посипати меленими сухарями, або горіхами, або меленим солодким перцем, або сезамом чи улюбленими травами .
    Батони формувати розміром 6-7см шириною і 20см довжини.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  3. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Фарш я роблю сама, тому не підкажу. Я роблю з лопатки і щеичогось жирнішого-чи сала чи підчеревини небагато. На 500 грам фаршу -3 ломтики батону в молоці намочити, 2 яйця, 1,5 ст.л. манки, 2 цибульки, спеціі і часник за смаком,кмин. Як на мене-фарш рідкіший , ніж котлетний. Але це нічого, як можете так і бийте його, піднімайте в мисці і кидайте:)
    Яйця я теж даю перепелині всерединку, але в мене мала порція.ви собі збільшіть
     
    • Подобається Подобається x 2
  4. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    • Подобається Подобається x 1
    • Смішно Смішно x 1
  5. innamorata

    innamorata Well-Known Member

    Rodionochka, ще трохи подістаю Вас, бо печене мясо то моя проблема. Ніколи не виходить. Ви печете в гусятниці плюс фольга, то гусятницю накриваєте кришкою ще? Просто єдине що мені вдало запікається, то індиче стегно і то в рукаві і то 2 год мусить бути, бо інакше жуйка. От криворука я до м'яса. Може то веганом пора ставати гггг )))
     
  6. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    @innamorata, то печіть в рукаві. якщо невеликий кусок, то можна лиш сухий маринад дати. з гірчицею, вона пом'якшує волокна мяса
     
  7. Дана

    Дана Well-Known Member

    Ви печене м'ясо хочете як окрему страву на гаряче подати? Напишу вам свій рецепт, гарантовано буде соковите))))))Окрім доброго куска м'яса(задня частина, шия або окіст) нам потрібен маринад, шприц 20ка, і рукав для запікання.
    Варимо маринад, вода 2 стакана, 3 столові ложки солі, чайна ложка меленого перцю,1 ст.ложка гострої гірчиці по 5-6 зернин пахучого і гострого перцю, 3-4 листка лаврових, якщо є пару ягід ялівцю роздавити качалкою і також в воду кинути. Прокип'ятити хвилин 15, і дати повністю вистигнути. М'ясо промити, обтерти насухо, в шприц набирати маринад і шпигувати ним м'ясо, коли весь маринад буде в м'ясі, окремо зробіть мішанку з улюблених приправ, гірчиці, солі, перцю, і обмажте ним мясо зверху, готовий кусок покласти в рукав для запікання, і в холодильник мінімум на 4 години,бажано то зробити з вечора а запікати на другий день. Час запікання залежить від ваги мяса, мінімум 1,5години, а якщо кусень більший то печете довше, за 15хв до готовності, розрізаєте верх рукава, і даєте м'ясу підпектись добре зверху, виймаєте з духовки, накриваєте фольгою і даєте мясу 15хв щоб відійшло і ті соки які витекли під час запікання увібрало назад.
    Якщо маєте час, то можна не шпигувати м'ясо, а зварити маринаду більше, і занурити кусок повністю в холодних маринад на 2-3 дня(тримати в холодильнику), потім вийняти, обсушити, натерти спеціями і запікати як в першому варіанті.
    За таким рецептом я запікаю любе м'ясо, навіть баранячу ногу, за бажанням можна ще нашпигувати морквою, часником чи якимись сухофруктами.
     
    • Подобається Подобається x 5
  8. Siania

    Siania Love Life

    Я робила хлібець за маминим рецептом (люблю з дитинства саме його).
    0,6 кг свинини жирненької
    0,5 кг телятини
    5 жовтків
    2 цибулі
    6-8 зубчиків часнику
    2 ст. ложки сухарів
    2 ст. ложки манки
    Сіль, перець, розмарин, орегано, кмин
    Вкінці додати збиті білки з 5 яєць

    М'ясо вибивала на великій дошці, мішала як тісто.
    Формочки робити мокрими руками, так плескати, щоб гарно збити до купки.
    Запікала годину на 200 градусів.
     
    • Подобається Подобається x 7
  9. innamorata

    innamorata Well-Known Member

    Kasia, знайшла два варіанти. В одному м'ясо опускають в киплячий маринад, ніби для того, щоб залишилось соковитим, а в іншому, в холодний і доводять до кипіння. Який варіант правильніший?
    І друге, там всюди роблять зі свинини, а ми свинину не їмо, тому в нас телятина. Підвйде такий метод на телятину? Не попсую м'яско?
     
  10. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    @innamorata я думаю підійде. я би робили у холодний маринад і варити.
    але давайте @Дана попитаємо, вона мала рецепт такої буженини вареної.
    я вже 100 разів хотіла спробувати.
    мені чогось здається це має бути дуже смачно.
     
    • Не подобається Не подобається x 1
  11. innamorata

    innamorata Well-Known Member

    Дано, я хочу один шмат як страву, другий, так щоб в олів'є порізалось, бо ковбасу не дам туди,
    --- дописи об"єднано, 14 Квітень 2017 ---
    Мені теж так виглядає.
     
  12. Дана

    Дана Well-Known Member

    Я скажу так як вчила мене бабуся,якщо ви хочете гарне мясо то кладете в киплячу воду, якщо смачний бульон то в холодну.
    Той рецепт що я давала для запікання буде добрий під любе мясо, і телятина буде така сама соковита, просто коли будете обмащувати верзу приправами, то додайте пару ложок олії, бо телятина суха, окрім того в рукав куди ви засунули готове для запікання мясо влийте пів склянки води або маринаду, телятина через те що не має власного жиру може вийте суховата без води і олії.
    Для канапок я робила ось таку буженину і рецепт давала.
    10 минутная буженина .
    [​IMG]

    Рецепт этот я нашла давно на просторах польского интернета, он довольно популярен, присматривалась я к нему долго, я кума-невера, не верила в положительный результат эксперимента но любопытство пересилило меня и в эти выходные я приготовила буженину по этому рецепту:
    Прошу прощения за качество снимка, фотографировала ночью, буду готовить буженину ещё раз – фото поменяю.

    Состав:
    2 кг кусок свинины (вырезка или окорок без кости )
    2 лавровый листочка
    1ч.л майорана и тимьяна
    4 ст.л соли
    1 ч.л черного перца
    1 ч.л сахара
    6 зубчиков чеснока
    3 ст.л соевого соуса
    2 ст.л майонеза
    1 ст.л готовой горчицы.
    2,5л воды
    Варим маринад.
    Берем кастрюлю с толстим дном – это обязательно!!! наливаем воду добавляем все ингредиенты кроме мяса, дать прокипеть минут 5, и оставляем до полного остывания.
    Когда маринад остынет кладем в него мясо целим куском, ставим на газ, на среднем огне доводим до кипения, как только закипит отсчитываем ровно 5 минут, выключаем, накрываем крышкой кастрюлю и оставляем мясо в маринаде в той самой кастрюле так до утра. Утром процедуру повторяем, доводим до кипения, кипятим 5 минут и выключаем снова накрываем крышкой оставляем до полного остывания в маринаде!!!. Когда мясо остынет, вынимаем, бумажной салфеткой обсушиваем и можно кушать, хранить в холодильнике завернутым в фольгу.
     
    • Подобається Подобається x 7
  13. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    @Дана о це воно і є ) я вже призабула нюанси.
    а теж в рукав доливаю води))
     
  14. wchasluva

    wchasluva Well-Known Member

    Дана, дякую за рецепт буженини. Обовязково спробую. А ще колись паштет за вашим рецептом пекла. Смачно було. Після паски знову хочу спекти. Хотіла до паски, але не встигаю.
    Дівчата, а на якій температурі печете пасочки в електричній духовці? Буду пекти не вперше, але до того в мами це робила, а в неї газова плита. Ну і мама спостерігала за випіканням.

    Надіслано від мого SM-A500H, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. NiceHouse

    NiceHouse Member

    Скажіть, а м'ясо проходить достатню термічну обробку в цьому рецепті?
     
  16. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    Маю питання як перекласти корж, на якому є бізе? То буде всього два коржі, крем масло+пудинг. Корж пісочний посипаний вишнями і залитий білком. Воно так файно підсохла в духовці, хоча покришилося трохи коли витягала з форми. От яким боком в крем його класти? Якщо стороною безе то чи не розмокне воно? А якщо лишити його нагору , то воно лиш кришитися буде при нарізанні, а якщо верх шоколадом залити? Теж бізе під ним розмокне?
    Отаке було ще в бритванці
    [​IMG]


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
  17. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    @Retaret бізе змастити тоненьким слоєм джему.
    --- дописи об"єднано, 14 Квітень 2017 ---
    150-160 поки пригнітиться, тоді 120 до готовності.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. wchasluva

    wchasluva Well-Known Member

    А я думала при 180-190 пекти. В мене 4 паски, але великі, щоб пропеклись. А скільки часу ви печете при 150-160 ?

    Надіслано від мого SM-A500H, використовуючи Tapatalk
     
  19. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Я не засікаю ніколи, чесно. Тісто легке, здобне печеться швидко але, щоб пропеклось всередині не треба на високій темп-рі. Великі на літрову форму? Більші? Літрові в мене десь 30-40 хв на вже нижчій темпер.

    Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. wchasluva

    wchasluva Well-Known Member

    Одна літрова, інші більші. Дякую, що відгукнулись. Буду пекти на меншій температурі. Так як ви пишите і мабуть десь годину точно

    Надіслано від мого SM-A500H, використовуючи Tapatalk
     
  21. EineGuteFrau

    EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

    О, відпишете потім, як вийшло) бо я теж би пекла при 180)) а виявляється меншу треба)) як я вчасно зайшла))

    Надіслано від мого Redmi Note 3, використовуючи Tapatalk