"Болить мене голова, ще й коліно і нога..."

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем БЕЛЛАДОННА, 25 Липень 2009.

Tags:
  1. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    та не шукайте ви тих лікарів -- йдіть до себе в поліклініку, талон по телефону замовте (бо там черга). як вже зовсім лікар не сподобається -- ну то будете шукати іншого. Бо вони НОРМАЛЬНІ у поліклініках. От мій гастроентеролог з поліклініки ще десь в приватній клініці працює -- прийом 600 гривень. Хороший лікар. А в поліклініці мало того, що безплатно, так колито нас з мамою прийняв і без талона, і без прописки, і в 18.45 -- хоча працює до 18, але були люди і вже менсестра пішла, а він приймав і народ казав, що він завжди до останнього. Про гроші навіть натяку не було
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Raven

    Raven Мама малятка

    Доплерографію судин краще.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    ми за містом, навіть не знаю, в яку то поліклініку пхатись, та й вільні маю суботи тільки
     
  4. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    в Сихівській поліклініці в суботу приймають невропатологи. Їх там багато і всі нормальні -- без талону можуть прийняти
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. Raven

    Raven Мама малятка

    Можна в консультативну при обласній. Графік прийому є в неті.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  6. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    оце мене і дуже дивує, що не що - томографію робити. Коли в мене тільки почались головні болі (ще в дитинстві) томографія це була остання процедура, яку мені зробили і то з словами "щоб на 100% переконатись що в голові нічого немає". Томограф показав те самісіньке що ехо і енцафолограма, і при тому що ці 2 процедури не стільки шкідливі для організму .

    Ну і щодо обстеження, в мене відносну причину головних болей виявили у хребті ;) 2 рази лежала в лікарні, за першим етапом повне обстеження голови і внутрішніх органів, потім пішло обстеження всього іншого. Так що, якщо болить голова, то не означає що проблема саме в голові.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Дівчата, та яке світити. То не регтген, МРТ можна і при вагітності, і тим більше при ГВ. КТ - так, це опромінення.
    Я не агітую, сама не робила, але нема там нічого страшного.
    А щодо голови - так, шукайте причини і хребті і шиї. Доплер, можна рентген шийного відділу. Ну і вітаміни групи В то добре, але вони хіба в легких випадках допоможуть. Я особисто за те, щоб нормально обстежитися і тоді думати над ліками. Сама рятуюся масажем, свіжим повітрям, здоровим харчуванням.
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Hermi

    Hermi Well-Known Member

     
  9. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Я не категорична, я прагматична. Є ситуації, коли користь від діагностики перевищує ризики. Так от в випадку, коли інші діагностичні методи кажуть, що людина здорова, а людина почувається явно не здоровою, є зміст робити ті обстеження. В мене і рентген, і екг, і узд, і всі аналізи ідеальні. Доплер дав напрямок у визначенні причини, але то припущення.
    Вагітним у першому триместрі не рекомендовано. Вся суть в доцільності. Існують припущення, що і узд дитини в утробі може нашкодити, тим не менше, вагітні бігають туди з приводу і без.
    Суть моєї думки: я б не лікувала голову просто після огляду лікаря без обстежень, бо причини дуже різні.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  10. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    повністю погоджуюсь.
    дискусія почалась з того, що немає необхідності робити МРТ\КТ без огляду лікаря.

    Я не хотіла сказати що МРТ чи КТ капець яке шкідливе і боронь Боже робити, просто незавжди є потреба в такого роду обстеженнях і без консультації лікаря ми не можемо самі визначати що саме треба досліджувати.


    Ну і більш філософське питання. До лікарів\таблеток я ставлюсь трохи скептично (якщо не дуже сильно турбує краще не користуватись їхніми послугами), ну і мої таракани на рахунок таблеток - що то бізнес і прийом таблеток викликає залежність і бла-бла (то грубий опис, ліки п'ю, але стараюсь чим поменше). Останній рік в мене дуже стресовий, багато роботи і трохи добре не вистачає здоров'я на то все. Батьки мозок виїли що треба трохи підтримати організм, вітамінки\підтримуюча терапія...Я здалась, лікар ніби непоганий, нічого такого щоб я забракувала не виписав (вітамінки\заспокійливе). Пропила курс, все як має бути...Але легше взагалі не стало і на додоачу почав "барахлити" імунітет - ще не змерзла - вже хвора, і ніяк з тих болячок викарпкатись не можу. В чому причина? Спосіб життя не змінила, харчуюсь досить добре, зараз навіть менше стресів...але чому ж тоді так сильно почала хворіти?
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Рибка

    Рибка Well-Known Member

    Може, Соколова? Якщо то вона, то дійсно до неї краще не йти.. Але по суботах її немає.
    Мені не пощастило, бо тільки вона на виклики додому приходить, а я поки що "невихідна".. Нічого толкового не говорить, мені здалась не зовсім компетентна.
    А я навпаки читала, що КТ - "безобідне", а магнітний томограф - шкідливіший. І де правда?
     
  12. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    КТ - це як сильний рентген. Шкода рентгену доведена. МРТ - магніт і елекрополе. Теж не безобідне, але на даний момент негативний вплив не доведений.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  13. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    дівчата мабуть КТ та МРТ, це справді, останні процедури.
    Наразі хочу зробити енцефалограму.
     
  14. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    вона-вона, і справді я чула, що вона по викликам ходить. Я її питаю -- нашо мені томограф? Бо в тебе у вухах шумить. І? Тобі треба масаж, але ж я не можу його призначити -- може в тебе там грижа чи пухлина -- і масаж зробить ще гірше. -- Але ж мене не болить хребет...

    То так міркуючи, перед кожним масажем-таблеткою треба на ПОВНЕ обстеження просилати. І то навіть нічого, що томограф 2000 коштуав (ну принаймні той, куди вона мене посилала). Я, як сказала, що не піду, вона сказала, що тоді не може призначити мені лікування...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Маю невелику проблему. До лікаря трохи незручно йти, бо то просто прищик, але мене турбує. Скоріш за все продуло мене, бо часто вибігаю не вдягнувшись на вулицю. От під рукою невеликий червоний і болючий прищик вискочив. Чим його можна помастити?
     
  16. Magnoliya

    Magnoliya Well-Known Member

    це може бути чиряк
     
  17. Raven

    Raven Мама малятка

    Мазь вишневського. Найкраще, що доводилось використовувати. Інші препарати підсушували, але проблема лишалась до наступного разу. Мені радили робити компрес: на бинт хлюпнути горілки, зверху мазь і тримати, поки пов'язка не висохне.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Malvochka

    Malvochka миється в бані

    Дівчата, як ви боретесь з пониженим тиском? Всі кажуть що то навіть добре, і здоровіше мати понижений ніж підвищений, але в мене (буває 90 верхній, якщо 100 то вже піднятий для мене) постійна сонливість, слабість, а останнім часом тюкає в виску голова. Раніше цитрамон помагав (щодня майже зранку післясну брала), кава (тоже щодня тепер п"ю величезне горня кави, інакше сонливість, або зелений чай. Але від такого іноді шлунок починає реагувати. Вчора комбіспазм взяла, то голова перестала тюкати, але сонність і млявість майже весь день трималась. Може якісь вітаміни порадите, чи що робити? Бо бути в станя сплячого зомбі не дуже хочеться :girl_crazy: От літом, на відпочину то проходить, а в місті, ще й якщо дощовий день то отаке, я навіть при мітила що перед дощем зразу на сон хилить. А в нас так погода різко міняється, що то капець, то дощ, то сонце і по кілька раз на день)
     
  19. Raven

    Raven Мама малятка

    Попити файного чайку зеленого зранку. Старатись побільше продуктів з залізом вживати. Плавання, спорт. Ще помітила, що таблетки для тонусу судин полегшують стан.
     
  20. Malvochka

    Malvochka миється в бані

    @Raven спробую) Напишуть в пп які саме таблетки є для судин?