Польські шенген візи для нащадків переселених 1944-45р.

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем miafox, 6 Серпень 2014.

  1. onebyone

    onebyone Well-Known Member

    Для чого за вас і за чоловіка . Робите одну . Оригінал показуєте , копію віддаєте .


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Meriroma

    Meriroma В пошуках себе...

    не знаю точно щодо імен, але у моїй довідці було не співпадіння дати народження бабусі з свідоцтвом про народження, а саме різний рік народження. Я і сама того не помітила, а при прийнятті документів мене проінформували про таку розбіжність і я підписалась, що в курсі. На щастя, візу мені відкрили, тому є шанси і Вам отримати.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. onebyone

    onebyone Well-Known Member

    Не читала постів вище , того якщо але писали про це не сваріть дуже . З приводу віз для правнуків . Пару тижнів тому відбулися зміни в отриманні віз правнуками. Подаєте документи як на закупи, у візовому центрі просите відкрити візу на термін дії своєї . Ось інформація яку мені відправили на мейл .

    Шановний Пане/Пані,

    Дякуємо за Ваш лист.

    У батьків є можливість подати документи за неповнолітніх дітей (правнуків переселеної особи) на Шенгенську візу по супроводу до своєї Шенгенської візи для нащадків переселених осіб (візи з метою репатріації).

    Для отримання Шенгенської візи по супроводу для неповнолітньої дитини, яка є правнуком переселеної особи, Вам необхідно буде надати наступні документи:
    1. Візова заява з однією фотографією 3,5х4,5 см не старшою шести місяців, яка має бути заповнена латинськими буквами.
    2. Підписаний закордонний паспорт, дійсний принаймні три місяці після дати запланованого виїзду з території країн ЄС; паспорт має містити принаймні дві вільні сторінки (для віз) і має бути виданим не раніше, ніж 10 років тому. Усі дійсні закордонні паспорти в оригіналі, а також недійсні, якщо збереглися. Продовжені паспорти прийматися не будуть. Паспорти приймаються без будь-яких обкладинок (пластикових чи шкіряних). Будь ласка, додайте копії сторінок паспорту з Шенгенськими та національними візами.
    Якщо у Вас є інші закордонні паспорти, їх потрібно додати до заявки (оригінали та копії).
    Також потрібно заповнити заяву про відсутність/наявність інших закордонних паспортів. Завантажити та видрукувати заяву можна за наступним посиланням: Russia Visa Information in Poland.
    3. Свідоцтво про народження (оригінал і копія) та оригінал і копія внутрішнього паспорта, якщо в дитини вже є внутрішній паспорт.
    4. Медичний страховий поліс, який покриває 30000 € і є дійсним в усіх країнах ЄС. До медичного страхового полісу ставляться наступні вимоги:
    - зона страхування повинна бути Європа,Шенген або весь світ;
    - франшиза має бути від 0 до 150 EUR;
    - сума покриття - від 30 000 EUR;
    - всі дані в страховому полісі повинні бути правильні (прізвище ім’я, дата народження,номер паспорта, повна адреса страхувальника);
    - обов’язково має бути підпис страховика та особи, яка страхується;
    - при одноразовій поїздці, період страхування повинен бути на 15 днів більший ніж дата дії візи;
    - разом зі страховим полісом подається оригінал квитанції про оплату.
    При оформленні медичного страхового поліса для неповнолітнього заявника страхувальником виступає один з батьків, а застрахованою особою дитина.
    5. Документ, який підтверджує факт проживання репатрійованої особи на нинішній території РП та евакуації з цієї території. Для дітей та внуків евакуйованих осіб, а також чоловіка/дружини репатріанта, чоловіка/дружини дітей та внуків репатріанта потрібно надати додатково оригінал документа, який підтверджує факт евакуації когось з їх батьків, або дідуся чи бабусі, а також оригінали і копії документів, які підтверджують родинний зв’язок з евакуйованою особою, та повну дату народження переселеної особи (день/місяць/рік).
    6. При подачі документів за неповнолітню дитину до 18 років необхідно надати дозвіл на виїзд за кордон від обох батьків, який повинен містити наступну інформацію: країни виїзду (Польща та інші країни Шенгенської угоди), чітко зазначений термін дії нотаріально завіреного дозволу на виїзд за кордон (число/місяць/рік) та в чиєму супроводі здійснюватимуться поїздки.

    Якщо дитина вписана в закордонний паспорт батька/матері не потрібно надавати дозвіл на виїзд дитини за кордон від того з батьків, в чий паспорт вписана дитина.

    Також слід долучити копії внутрішніх паспортів батьків та діючу візу з метою репатріації одного з батьків.
    7. Документи, які підтверджують зв'язок з Україною:
    · Для дітей , які навчаються в школі/дошкільному закладі слід надати довідку з місця навчання.
    8. Документи, які підтверджують фінансовий стан заявника, а саме виписка з банку про рух коштів на рахунку одного з батьків за останні 6 місяців (мінімум 3 місяці) та заява про спонсорство від одного з батьків, написана від руки.
    9. Житло: заброньований готель. При подачі документів на візу достатньо надати підтвердження бронювання готелю на вказаний період без здійсненої оплати. Ви можете надати підтвердження про бронювання готелю через веб-сайт Booking.com.

    З повагою,

    Відділ по Роботі з Клієнтами
    ----------


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
    • Інформативно Інформативно x 5
    • Подобається Подобається x 3
  4. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Дуже цікава інформація!!! Якраз плануємо дітям візи знову відкривати. Нам з чоловіком відкрили по репатріації на 5 років. Дітям відкривали культуру через Лемківщину. Але закінчились іх проіздні і візи. Треба повторно. А Лемківщина щось тягне з тими запрошеннями вже від середини лютого. Трохи вже то піднапрягло, чесно. А тут така інформація). Хтось уже зробив дітям такий супровід? Дуже-дуже цікаво!
     
  5. onebyone

    onebyone Well-Known Member

    ми також є членами цього товариства, але два роки тому я порахувала собі , що мені дешевше самій зробити собі візу і то набагато. То від недавна, навіть коли дзвонила в інформаційний центр не всі оператори про це знали. Я сказала що прочитала в них на сайті, тоді сказали чекати, уточняють інформацію.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  6. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Насправді, на дітей не є дорого, тільки от суми не пам'ятаю. Але все рівно не подобається ось затягування з запрошеннями. Сказали, що буде аж після Паски. 3 місяці - то трохи задовго).
     
  7. popelushka

    popelushka Well-Known Member

    Дівчата, порадьте-розрадьте,можливо в когось таке було: подавала сьогодні документи на візу репатріацію, все добре, лише у візовому центрі, скоріш за все, попала в немилість працівниці, їй несподобалось свідоцтво про народження нашої бабці (воно було скотчем заклеєне), і дата народження написана ручкою. Я писала пояснювальну, що так і так, свідоцтво з 1943 року, тому ідеальний стан збергти воно немогло, що ручкою дописали держ.органи України... пройшло, документи подала. Дивно, бо вся моя родина подавала ідентичні документи і ні у кого таких питань не виникало, усім відкрили візу на 5 років... Чи було у когось подібне, чи можуть через це не відкрити візу? Це моя перша :sad:
     
    Останнє редагування: 30 Березень 2017
  8. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Хтось вже робив візу репатріацію для правнуків? Поділіться досвідом, будь-ласка!!!
     
  9. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Скажіть, будь-ласка, чи та довідка з архіву має бути іменна, чи можу скористатись братовою? Колись мала на своє прізвище, але десь любі родичі посіяли. Часу переробляти, напевно, не буде. Буду ще рити по родичах, але шансів не багато. Що робити? Яка зараз ситуація з тими довідками? Дякую!
     
  10. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Немає різниці на кого видана довідка.

    Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  11. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    От кльово!!! Бо і сестра собі зробила, і брат. А мою вони десь посіяли))).
     
  12. onebyone

    onebyone Well-Known Member

    Знаю , що можливо не зовсім стосується теми , але можливо є хтось із родичів переселених осіб, які оформляли спадщину на землю , яку залишили при переселенні ?


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
  13. casablanka

    casablanka Щаслива особистість

    А то якесь нововведення?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Прочитала про це тут, на форумі, у візовому центрі поки не вияснила.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. onebyone

    onebyone Well-Known Member

    Так , це я писала про нововведення . І скинула лист , який мені прислали на мейл, щоб сто разів не писати .


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 3
  16. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Ну що, дівчата, гарна новина). Був чоловік щойно у візовому центрі. Дійсно, можна робити правнукам переселених супровід по репатріації. Ура!!!
     
    • Подобається Подобається x 6
  17. wchasluva

    wchasluva Well-Known Member

    Так. І ми на днях взнавала. Збираємо документи. І будемо подавати на дітей. А ще прочитала про нововведення щодо дати реєстрації. Ми оплачуємо послуги і до нас повинні зателефонувати з ВЗ і записати на дату. От тут питання. Через скільки днів, після оплати, вони телефонують і коли приблизно можуть записати на подачу документів?

    Надіслано від мого SM-A500H, використовуючи Tapatalk
     
  18. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Питали і це - десь в районі 3-7 днів.
     
  19. solomka

    solomka Active Member

    Я оплатила 3 квітня, на наступний день подзвонили і запропонували дату 11 квітня. А вчора вже забрала наші з дітьми паспорти, відкрили візи на 4,5 і 3,5 роки - до закінчення дії паспорта.
    Знайомій сказали, що правнукам можна робити переселенську візу, але тільки неповнолітнім. Вона якраз має в понеділок йти подавати документи на правнуків переселенців.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. Gala

    Gala Well-Known Member

    Моїй старшій в серпні буде 15 , то ій на 3 роки можуть відкрити?