Дитячий садок (4)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем sanches, 22 Червень 2015.

  1. Fast

    Fast Well-Known Member

    З досвіду :) краще 2 рази яслі.
    Моя малеча жовтнева. Як в такому випадку з садочком? В неповних 2 беруть діток?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Borsychok

    Borsychok мамуська-пампуська

    моїм було минулого року в вересні 2.9, йшли в яслі. В групі діти різні були -від 2 до неповних 3 років. Навіть старших більше. Деякі діти з минулого року залишились. Якщо підете зараз в молодшу - як вам і казали, прийдеться в старшу 2 роки ходити або в неповних 6 у школу. Я взагалі тут проблеми не бачу, а навпаки тішусь, що діти вже більші. В нас в групі ще в памперсах деякі діти і з сосками ходять. Вихователі годують. А мої вже самі все роблять. Я б на вашому місці навіть не думала над варіантами -то з власного досвіду.
    --- дописи об"єднано, 21 Квітень 2017 ---
    тобто, в вас трьохрічна дитина ходила в яслі з дворічними і їй було не цікаво?
    --- дописи об"єднано, 21 Квітень 2017 ---
    то не означає, що у вашої дитини теж так буде:)
     
  3. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    я дала в молодшу. бо сам пив ,+- ів. без памперса.говорив чітко
    тягнувся більше до старших діток і розвивався з ними.
    але в групі є дітки старші навіть на 11,5 місяців.

    п.с. не шкодувала , що дала в молодшу. адаптацій особливо не було, тобто плачів і криків. і тд.. ми перед садком відвідували розвивалки, де був трошки без мами годинку-дві. але ми з тих "дуже часто хворіючих", тому садок нам особливо неактуальний наразі.
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    ну от між "дали, бо влом займатись" і чимось неймовірно вагомим для розвитку дитини то трошки є різниця)))
    ну і стосовно того, що свекруха зав і має таку думку - по-перше, людина, яка в цій системі працює, звісно, апріорі більше схильна бути "за", хоча - маю приклад знайомої, в якої теж бабуся чи то завідуюча, чи вихователька - сказала, щоб навіть не думали до трьох років давати, щоб не ламати дитину. Так що - кожна людина має свою думку, яка в неї чи то власними стереотипами чи досвідом, чи багато чим іншим може бути продиктована.Тому, важливо самим з собою розібратися, що важливо і що підходить нам для наших дітей, тоді те, що "люди кажуть" буде спокійніше сприйматися.
    Моя сестра ходила два дні в садок - я неймовірно рада, що батьки не мучили таку чутливу і делікатну дитину як вона, і побачили швидко, що то для неї буде лише на шкоду. Нормальна. Соціалізована) заміжня, мала і має друзів і в школі, і в універі, з колегами приятелює, хоч і є скромною, бо така є і це нормально.
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Ну я десь так можу сказати і про свого ще не дворічку. Єдине без мами на розвивалках ще не залишався:)
    Дякую, ще один пазлик мені до картини "не давати зараз в ясла"
     
  6. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    У нас десь так само, не ідеально, звісно, бо як поїсть, то переодягнути треба ))). На горщик проситься, але тут трохи своєрідно, пісяти тільки стояче на унітаз, какати в памперс. Ну але ще час є.
    І зновуж таки якщо є дві групи двтей 4+ і малявки, мій однозначно піде до старших. Недавно були в гостях де були старші дітки, я аж здивувплася як він легко побіг бо компанії, з меншими якось обережніше себе поводить. Ну і гуляємо на майданчику то там є дітки яким тільки влітку буде два, то вони такі ще малявочки-малявочки, щось там агукають, руцями показують. Я зі своїм вже повноцінний діалог вести можу, правда в основному коротесенькими реченнями з двох трьох слів, але все ж. Ну якось мені важко уявити їх в одній групі.
    Ну і в школу, якщо дитина буде готова в неповних шість, то, впринципі, хотіла б віддати.
    І ще, дівчата, зареєстрований в мене малий тільки в один садочок і хотіла б в нього попасти. Якщо не цього року, то хоч би на наступний. Якщо я зареєструю дитину у ще якийсь і ми туди пройдемо, то в тому основному буде прольот, так? Я просто боюся, що на наступний рік можемо теж туди не попасти, хотіла б підстрахуватися, але і так щоб не перемудрувати.
    То мова про Любисток, кажуть що там , ніби , молодших груп не добирають, а ясільки тільки 25 дітей.
    І взагалі коли можна піти в той садочок щоб хоч щось вияснити? Були минулого року, то сказали нам швидше червня не приходити, а тут читаю, що червень липень то вже адаптація. А все відомо вже в травні.
     
  7. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    на початку і в молодшій групі просять дати комплект одягу в шафку, і пеленки одноразові носили - постіль захищати на обідній сон, і підбрудки давала, а ще просила няню контролювати чи їсть, бо старші самі іли , а мій не дуже.
    але завідувач запитає, чи може це все дитина робити. бо не охоче беруть так діток не по віку.
    п.с. в садочку унітази в молодшій групі.)

    а я навпаки. для чого? то таке мацьопство ще. най ще має рік дитинства.
     
  8. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Та бо напрягає мене та 12 річна наука, то ж діти як позакінчують школу то по 19-20 років будуть мати, я була трохи старша як універ закінчила. Дико то мені трохи. Та й вважаю, що якщо вже батьки настроєні на вуз, то вони мають дати дитині можливість вчитися, тобто ще тих п'ять років фактично утримувати дитину. А то виходить, що тепер випускник вузу це 25+ . Моя мама в такому віці вже двох дітей мала.
     
  9. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    За моїми спостереженнями, то дворічки своїх ровесників не дуже сприймають. Власне їх переважно тягне до старших. У мого так само.
    А якщо маля ще не освоїло добре горщик, як бути? Я про ясельну групу...Переодягають няні підгузники? Я звісно маю надію, що до вересня ми то діло освоїмо, але все ж...
    --- дописи об"єднано, 21 Квітень 2017 ---
    Дівчата, а чи правильно я зрозуміла, що у садках є лиш один день на тиждень, коли приймає керівництво батьків? Тобто не просто коли хочеш приходиш, а треба знати який саме день.
     
  10. Lemeshchuk

    Lemeshchuk Well-Known Member

    та за цей час все ще кілька раз зміниться, я б так наперід не заглядувала)... Моя мала з жовтня, цього року йдемо до школи в неповних 7 років, в садок пішли в 2,9 в ясельну групу, моя дитина була одна з найстарших але ніякого дискомфорту вона не відчувала, зараз в старшій групі, навіть не скажеш кому з них 5 а кому 6 років... Давати до школи в неповних 6 не планувала, бо як на мене вона до школи була ще не готова... Тай той 1 рік дуже погоди не робить, яка різниця чи закінчить дитина ВУЗ в 24 чи в 25 :girl_crazy:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  11. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    @Lemeshchuk 100 %
    ту шкільну реформу ще 10 раз реформуватимуть.
    і хто зна чи ті ВУЗи будуть актуальні дітям. все залежить від дитини.може і скінчиться ця мода - на вищу освіту ВСІМ. думаю відділять якось профільні коледжі і тд, від Вузів. на європейський манер.
    так що нехай діти ще побудуть дітьми)
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Та, як на мене є. Я в класі була наймолодша. Поступила з другого разу і десь так воно вийшло, що опинилася серед одноліток ))) гггг то мої мухи не зважайте, мене чомусь дуже грузило, коли я думала, що десь буду на рік старшою за всіх )))) ну і таки дуже сподіваюся що щось зміниться, в тій школі і 10 забагато, а тут 12, мама мія....
     
  13. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    @Kasia для мене то не мода, то життєва необхідність, я ще в школу не ходила, а вже знала, що" отут" я буду вчитися. Вчилася я, правда не в політесі, а в універі ))) але життя без ВО, я собі просто не уявляю. В нас всі її мають починаючи від діда баби по татовій і по маминій лініях і закінчуючи вуйками, цьотками, братами і сестрами. Мені всеодно модно не модно, престижно не престижно, соромно не соромно. Мені вона важлива сама по собі. І навіть якщо і зроблять на європейський манер, це нічого на міняє - у нас "програма максимум" і я дуже-дуже надіюся і вірю, що моя дитина теж буде розуміти як це важливо.
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    @KAPUCHINKA я з Вами у всьому згідна.
    але ми говоримо про дітей. тому не факт що так буде. а я би не крала рочок дитинства зарази примарної освіти в майбутньому.

    однозначно, вища освіта ще не зашкодила. але скажу відверто - мене нервує коли , батьки "просто запихають трієчників, бо треба", кому треба і що треба. не ясно.. я маю приклади і "стоматологів" бо треба , і "бухгалтерів" бо треба..
    виключно це мала на увазі.

    звісно, я сподіваюся, що мій синочок теж буде студентом. але я не думаю про те чи 24 чи 25 йому буде)) коли той часй прийде.))

    п.с. чесно -мене більше лякає , якщо він буде художником чи музикантом:girl_haha: бо я геть "земна "людина
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Та то ясно, що то треба дивитися по дитині, не буду я його гнати в школу, через свої мухи. Але повторюся, я прекрасно пам'ятаю своі відчуття у старшій групі садочка, я навіть почала ходити знову ж у ту старшу групу знову, з іншими дітьми, бо всі хто був зі мною раніше пішли до школи. А потім чомусь моі батьки вирішили віддати мене до школи, я навіть не з першого вересня пішла, а з середини ))), батьки чомусь передумали. Як мені та школа подобалася, я досі пам'ятаю свій перший урок і кольорові олівці, і кульок в якому я то все несла, ну бо портфель ще не купили ))) як мені то все подобалося. І мені зовсім не було важко. Не скажу, що я прям кругла відмінниця, але пішло легко. Але мені в липні виповнилося 6. Так от я тепер думаю як то все правильно зробити, щоб воно не вийшло так, що з молодшої групи та в школу, або три роки у старшій. Та й раджуся тут зі всіма. А думки протилежні, хоч я теж більше схилчюся до думки, що треба до старших діток давати, якщо візьмуть. Ну але тут знов дилема ))) не планую активно ще цього року водити в садочок, ну хіба синочок сам захоче. В молодшій групі на таке погодяться?
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Fast

    Fast Well-Known Member

    Тоді в молодшу однозначно.
    Я просто, що краще 2 рази в яслах, ніж 2 рази в старшій.
    Моя категорично не хотіла лишатись в старшій на ще один рік. Вона пішла в школу в неповних 6.
    Меншу я навіть не уявляю як віддавати в садочок. (але хоч на пів дня). Я розумію, що не треба порівнювати дітей, але прірва в розвитку конкретна.
    А чом би і ні. У нас були такі, що фактично до випуску тільки до обіду ходили
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Energy M

    Energy M Member

    Згодна з Вами. Я залишила малого ще раз в старшій групі. зараз випускний по другому колі (я про витрати)) ). Ну і ,якщо чесно, дитина відчуває себе чужою. Мій син дуже комунікабельний, легко входить в нові колективи і групи, але чую постійно від нього, що там уже сформовані"компанії", з ним бавляться, все ок, але каже, що його група то було рідне, а тут свої-чужі.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Fast

    Fast Well-Known Member

    У нас хто залишався - той не брав участі у випускних витратах і не був на випускному
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  19. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Вчора ми дізнались, що Мелася пройшла в садок, ще й в той , в який ми хотіли в першу чергу.. І мені стало страшно, добре, що до вересня ще трішки часу є. 2,9 для садка ж нормальний вік, правда?
     
  20. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    @Vittoriya абсолютно нормальний
     
    • Подобається Подобається x 1