протезування зубів - імпланти, коронки, мостики і т.д.

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем loreniya, 13 Квітень 2010.

?

Завдяки протезуванню я

  1. маю 1 імплант

    11 голосів
    22,0%
  2. маю декілька імплантів

    12 голосів
    24,0%
  3. маю 32 імпланти

    0 голосів
    0,0%
  4. чисте задоволення

    4 голосів
    8,0%
  5. чистий клопіт

    7 голосів
    14,0%
  6. не протезую взагалі

    19 голосів
    38,0%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. Magnit

    Magnit Від себе не втечеш

    В моєму випадку радив лікар. Тобто, він оголосив варіанти, але натякнув, що саме з "цими" (я чесно не пам'ятаю, чийого виробництва) він постійно працює, і вже знає як імплант поводиться. І це був точно не найдорожчий варіант.
    Зрозуміло, що гарантії приживлення лікар не міг дати, але хоч використовував їх не один раз і знає техніку роботи з ними.
     
    • Подобається Подобається x 2
  2. famenlviv

    famenlviv Well-Known Member

    Я коли ставила, хотіла спочатку швейцарські, фірми Штрауманн, вони тоді коштували біля 1000 євро, але лікар мене тоді переконав їх не ставити, хоч ціною вони мені в таку майже суму і обійшлися, я просто хотіла абатмент з оксиду цирконію, а його ціна була вдвічі дорожча за титановий. Ставила ізраїльські. Взагалі, знаю, що швейцарські найкращі, але питання в мене було, якщо чесно, чи мені справді поставлять оригінал чи ні?
    Хоч зробили ніби не погано, вже 4 роки ніяких проблем, але ще раз в ту клініку не пішла б.
    Чи приживуться чи ні- це не від фірми залежить, а швидше від віку, стану здоров"я пацієнта, від вміння лікаря, від фірми, - як довго він прослужить.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  3. Яська Березнева

    Яська Березнева Well-Known Member

    Хто може порадити хорошого протезиста, але так, щоб не дер втридорога?
     
  4. IrynkaMandarynka

    IrynkaMandarynka Well-Known Member

    Допоможіть розібратися із ситуацією. Мама лікує зуби, спершу мала бути просто пломба, потім виявилося що зуб дуже поганий два сусідні теж, і лікар запропонував поставити коронки. Звісно мама думала, що то такі коронки як колись, погодилася але нічого не зрозуміла, він їх депульпував, поставив штифти, тепер буде ставити коронки. Мама ходить і плаче, що їй зуби знищили (( і не знаю, що їй зарадити, бо вона переконана, що ті 2 були здорові (мамі 61 рік). Чи можна якось перевірити, чи ті зуби були нормальні, чи бували у вас випадки або чули про таке, що лікарі рухали здорові зуби, чи просто мама ніц не зрозуміла, і наступного разу піти з нею, послухати що говорить лікар і перекласти їй то на людську мову? бо не маю вже спокою через то :sad:
     
  5. Оксана1322

    Оксана1322 Well-Known Member

    Побачити чи були здорові вже ніяк. Поспілкуйтесь з лікарем, нехай він обгрунтує свій вибір
     
  6. ljudviga

    ljudviga Active Member

    Конкретно в мене на 700-річчя у стомат. поліклініці була така стоматолог, до якої постійно ходила - Кондзьолка Людмила. Після того, як пролікувала мені під анестезією передні зуби, сказала, що також з двох сторін розсверлила здоровий 1-ий (!) верхній зуб. За її словами, "у вас і так погані зуби, а так на сусідніх зубах можуть пломби втриматися, хоча він був на диво абсолютно здоровий". Приховати цей факт вона не могла, ну бо зуб був абсолютно здоровий, але й довести, що вона таке скоїла, я не могла. Коли тепер розповідаю іншим стоматологам цю історію, вони від тої пані в шоці.
    Думаю, що цілком може бути, що лікар знищив Вашій мамі зуб, але в нас це не доведеш. Мою подругу, наприклад, стоматолог намовила спочатку видалити всі корені. Тепер подруга дуже шкодує, бо на ці зуби можна було поставити коронки.
     
  7. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    жоден хороший лікар не візьметься депульпувати зуби без попереднього рентгену . ТОму у вас же є знімки? от візьміть їх і покажіть іншому лікарю.Треба чи не треба депульпація та накриття залежить не лише від стану каналів, а від того, наскільки була знищена коронкова частина зуба.Хоча, якщо вже зуби депульповані, то що уже вдієш?

    п.с. у моєї мами була тіршки інша ситуація,коли лікар із стоматології на пр. Шевченка умовив її познімати коронки, що були ( хоч вони ще могли стояти і стояти, стан зубів під ними, як виявилося, дозволяв), ще зробити кілька видалень і фактично зробити усю одну щелепу заново. В результаті зараз там вся конструкція стала рухомою. А за рахунок , як виявлється, непотрібних видалень, якщо вона злетить, не буде навіть за що вже зачепити нові мости. Хіба робити бокові імпланти і на них чіпляти конструкцію. А це вже рахунки у тис. дол.

    ТОму коли я прийшла із своїми зубами до того лікаря і він мені нарадив свою схему лікування, я узяла знімки і пішла ще до 2 інших консультуватися. І як виявилося- недарма.
     
  8. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Дівчата підкажіть: маю тимчасову коронку. То нормально, що ясна над нею постійно запалені, підпухші. Стоїть десь з півроку, і на початку ніби нормально було. А зараз жесть якась. Якщо ставити постійну, то ситуація міняється? Мені треба десь 6 коронок, то я вже з жахом думаю як я буду їсти? І ще недавно таку історію почула, що ясна всохлися і людині довелося знімати коронки чи міст і переробляти. Я вже в шоці з того всього: і так бути не може і коронок боюся
     
  9. Alstroemeria

    Alstroemeria Well-Known Member

     
    • Креативно Креативно x 1
  10. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Так, але мені казали, що з тимчасовою довго ходити не можна
    --- дописи об"єднано, 30 Травень 2016 ---
    В мене теж такі, але кажуть накривати, а якщо в майбутньому будуть проблеми з коренями то гранульоми, корені видаляють хірургічно, а зуб стоїть і далі
     
  11. Alstroemeria

    Alstroemeria Well-Known Member

    А пояснювали чому не можна? Менітільки пояснили, що вона недовговічна, приблизно на 1,5-3 роки.
     
  12. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Ну типу зуб може продовжувати псуватися.
     
  13. Порадьте, будь ласка, хорошого стоматолога на Сихові...
     
  14. kozochka

    kozochka Member

    Порадьте де робили імплантацію зубів.
     
  15. wishenka

    wishenka New Member

    Порадьте хорошого спеціаліста.На даний момент 2імпланти,тимчасовий абатмент,тимч. коронка.Треба все довести до закінчення а довіри до лікаря немає.
     
  16. StasjaZ

    StasjaZ Member

    Не знаю чи Вам ще актуально але дуже добрий імплантолог Гімон Роман. В нього клініка на Єфремова за кортами
     
  17. Sunichka

    Sunichka Well-Known Member

    Дівчата, зорієнтуйте, будь ласка, скільки коштує імплантувати зуб. Скільки все повністю буде - сам імплант, якісь там запчастини до нього, робота. Одним словом, загальна вартість, щоб 1 зуб імплантували. Шукаю в інтернеті, а там суцільний космос - суми і 30 і 40 тисяч гривень за зуб. Це правда, чи я щось не те подивилась?
     
  18. Оксана1322

    Оксана1322 Well-Known Member

    Правда)
    Від 500 доларів і вище. А вище може і в кілька разів.


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
    • Корисно Корисно x 1
  19. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Залежить де робити і які імпланти використоіують. У мого лікаря, залежно від вибору імпланта, від 460 до 800 у.о
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  20. Sunichka

    Sunichka Well-Known Member

    :swoon2: Ого! Дякую, дівчата. То я для свекруні цікавилась.

    Мабуть, треба податки не в Пенсійний фонд платити, а складати з 20 років десь на депозит - на зуби в старості. Бо пенсії на таку справу точно не вистачить.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1