Позитивне батьківство або дисципліна без покарань

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем Liliyah Romanova, 11 Вересень 2013.

  1. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Я в таких випадках стелила щось на підлогу, робила, що мені потрібно і одночасно бавилася з дитиною.
     
    • Подобається Подобається x 4
  2. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    В нас те саме.. даю бавитись чимось..любить крупою бавитись.грецькими горіхами.каштанами..пересипає з одної посудини в іншу ложкою.руками... на днях дала кастрюлю з водою.каштани.тарілку і ситечко для чаю..50 хв виловлювпв каштани з кастрюлі і булькав назад .. трохи мокро було але не катастрофічно.зато вечерю зготовила..
    Пс.ми всю зиму на вулиці по 3-5 разів на землі лежали і істерили... зара наче вже пройшло таке
     
    • Подобається Подобається x 2
  3. Raven

    Raven Мама малятка

    в нас так вудочка з рибками, купила бо з тим магнітом тре довше помахатись, щоб рибу зловити, а моя вперта)) То тої забавки на дууже довго вистарчало:girl_haha:
     
  4. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    в роми терпіння ще нема) він б кинув .. а так .угу це по аналогії)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Sonechcko

    Sonechcko Well-Known Member

    Не варіант, все почала пхати до рота,пробувати на зуб, така атракція лише під наглядом .
    От сьогодні видала, попробувала на зуб алое! Раніше ніякої цікавості до вазонів, а тут такий номер. Я пояснюю, що не можна, животик буде боліти і т.д. , а вона розізлила ся на мене, плакала, чого я вазон від неї забрала. Бачу почала дуже перевіряти мене, чи дозволю, чи поступлюсь.
     
  6. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    ну а як? ми теж все на зуб пробуєм.. каштан не прогрезе точно, головне маленькі не давайте. ну і сире зерно два рази спробував-виплюнув і по всьому...
     
  7. model fantazii

    model fantazii Well-Known Member

    Я завжди старалась більше дозволяти, при тому попереджуюючи, що то не добре. Хочеш алое- на їж, але воно гірке/пече/щипає язик (в нас то здається був часник чи гірчиця). Діти ж дослідники, все мають пізнати з свого досвіду, не з'їсть ж дитина пагін алое чи зубчик часнику, а попробувати то сильно не зашкодить. Зате тепер малий мені дуже вірить і коли я кажу, що то 'бе' (не забороняю, а дозволяю самому вирішувати, попереджаючи) то навіть не спробує, як би його не просили. Це працює і з чіпсами і колою (деколи друзі на майданчику їдять і пригощають). ІМХО заборонений плід солодкий, тому заборон має бути якнайменше.

    Надіслано від мого SM-J200H, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

     
  9. Inglor

    Inglor Well-Known Member

    Ви от дивуєтесь, а я згадала, як два роки назад їздили на озеро відпочивати, і там по-сусідству відпочивала молода пара з дитиною +/- 1.5 роки. То вони всі дружньо їли чіпси, разом з тою малечею включно. Звернула увагу, бо моїм було приблизно стільки ж. То я була в шоці. Не забуваймо, що батьки різні бувають...і не всі адекватні.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. model fantazii

    model fantazii Well-Known Member

    Малося на увазі, що деякі діти на майданчику (не 2.7, а скажімо 3.5-4р.) їдять таке і моєму пропонують, але він НЕ бере з вище наведених причин. Я теж проти такого і своїй дитині не даю, проте знаю багато таких, що дають, бо "трошки то нічо страшного і все одно колись спробує". Загалом практично ніколи не пхаюся до таких мам, бо їм доводити то собі дорожче.

    Надіслано від мого SM-J200H, використовуючи Tapatalk
     
  11. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    А між 2,7 і 3,5 така глибока вікова прірва, що в 3,5 вже нормально, а в 2,7 - батьки неадекватні? Справді краще не пхатися. Бо то як з тим "одягніть їй шапочку" в +22, "заберіть в неї пісок з рук" і так далі.
    Якщо що, то мої чипси не їдять, бо я не їм, але я теж вважаю, що від двох штучок, потягнутих від чиєїсь дитини, ніякої жахливої шкоди не буде.
    Абсолютна довіра до мами зникає десь в 3 роки +/-, так що все одно дитина захоче колись спробувати. В 2 роки то є справді непоганий спосіб - дати щось одне несмачне і далі нагадувати дитині, що мама ж казала, - але потім воно не діє. Старшим своїм я так і кажу, що воно шлунок нищить і ти ще й зла від хімки потім будеш. Ну але як якісь батьки так не думають, то їх вибір. Може пронесе, може полікують.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  12. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    я не знаю що робити, Рома втікає на прогулянці від нас весь час. втікає до доріг. там де машини.. чи то місто.чи село.чи парк..от приїхали в гості до батьків. побавився в пісочниці . побігав на подвір)ї і відкрив хвіртку і побіг. і його нічо не цікавить. не слухає стій.вернись.. біжить бігом на дорогу.. За руку як візьмеш. то виривається. падає на землю. як сидіти дома- то хату перевертає..
    єдиний вихід -це візочок. але хочеться щоб рухався трохи. тоді краще спить.. чи хай1 сидить?
     
  13. happy story

    happy story Well-Known Member

    Моя Аня в селі теж вибігає за хвіртку і біжить на дорогу, за дорогою кіоск з хлібом і печеньком біжить туди... Після одного такого вибігання хвіртка закрита на колодку коли Аня на вулиці... Трохи не зручно, але мені безпечніше, бо я можу спокійно йти на кухню і готувати... Гуляти йдем в візочку, там сидить спокійно і по місті теж в візочку... Сама ходити не хоче, хіба трошки, одразу на руки...

    Надіслано від мого Lenovo A319, використовуючи Tapatalk
     
  14. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    а ск малій? РОмі 2.5 і він вже розуміє що можна і не можна
     
  15. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    щодо хвіртки згодна - я б теж просто закрила наглухо (можна і шнуром чи дротом зав"язати) і дитині років до 5 (а може і довше :) ) я не дуже довіряла би в тому плані (тобто не лишала би біля відкритих дверей, вікон і хвірток), особливо якщо то не є рідна, звична для неї територія. А щодо гулянь на вулиці я особисто з Владом нєпоколєбіма - або гуляємо за правилами, або не гуляємо. Ну але він в принципі часто вже після 1-2 "лаж" розуміє, пам"ятає на майбутнє і знає що правила ті не поміняються скільки б він не
    Пару разів перевірив, переконався що на мене такі штуки не дуже діють, тепер рідко таке робить.
    От місяці 2 тому вскочив в ліфт без мене, двері закрилися і поки я знову викликала ліфт щоб відкрити двері то Влад вже трохи настрашився то з того часу категорично в ліфт заходить і виходить лише за руку зі мною (навіть як у мене руки зайняті і прошу за сумку потриматися - нє, "дай руку бо зараз заходимо") . По аналогії з ліфтом тепер пояснюю що буде якщо заходити\виходити з автобуса без мене. Те що не можна продемонструвати - проговорюю, пояснюю і якісь категоричні для мене речі не дозволяються ніколи: вибігати на дорогу, переїжджати дорогу на велосипеді без мене, висовувати будь-що (руки, іграшки, голову) у відкрите вікно і т.д. Як не слухає - вводжу санкції - забираю велосипед, ідемо додому і т.д. Але умови він в принципі знає наперед і по факту порушення теж проговорюю.
    Ну і 2,5 - то не така ще свідома дитина (особливо поки не може дебатувати і пояснити свою точку зору толком).
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. happy story

    happy story Well-Known Member

    Вона розуміє не можна, це було лише раз і зі мною за руку перейшла дорогу купили печенько, вернулись назад... Але сам факт того, що відкрила хвіртку і вийшла навіть при моій присутності спонукав мене перестрахуватись... Я не можу довіряти дитині в рік і десять аж настільки щоб лишити хвіртку відчиненою... Бо переважно я готую роблю свою роботу, а Аня бігає по подвірі...

    Надіслано від мого Lenovo A319, використовуючи Tapatalk
     
  17. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    хвітрка закрита . але не на ключ.. короч закриватиму.
    а от на майданчику.. бавиться , бавиться. встав і побіг.. я реально не знаю чи то зі мною щось не так чи шо.. говорити- він все рівно робить по своєму.. .. а сидіти дома.. ну скіки ти з ним посидиш? день? два? мені набридне.. з тим переходженням дороги- теж істерики. бо він сам хоче йти. то переходим тільки в візку..
    пс. мені в поле зору поки не попадались поки такі кадри. то вже ж і думаю що з мною чи ним щось не так..
     
  18. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    Просто не попадались :) в нас було те саме. Так само десь 2.5 було. Втікав від мене на парковці, дорогу біля будинку (від парковки до під'їзду) теж або біг або сам хотів переходити. Говорила говорила говорила, пояснювала 100500 разів, доганяла, ловила. Реально діє тільки пояснювання. Зараз вже сам каже "мама дай ручку, бо тут ж машини їздять". 3 роки. То треба зціпити зуби перетерпіти і говорити
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Мій теж шалено любить бігати. На нашому постійному майданчику майже не грається, з гірки трошки поз'їжджає, чужі іграшки в пісочниці порозглядає і давай бігати. Але бігає прицільно. Он там діти м'яча ганяють - туди, о велосипед - тре подивитись, і так поки все не порозглядає, перемацає. А потім біжить по доріжці. Хто буває біля Шевч. гаю, знає, що там є довга асфальтована дорога, от він по ній і втікає. Ніякі вмовляння - зупинись і т.д. не діють. Тому мені з ним простіше гуляти так, щоб йти за руку і щось десь дивитись. Он сьогодні їздили до фонтану біля Оперного, а так часто гуляємо центром за маршрутом - Карамельна майстерня-Пряники-Шоколадна майстерня. Ну і попутно на Пл.Ринок фонтани, музика якась, то він більш-менш спокійно тримається. Бо отак кудись прийти, сісти і бавитись - то нереально. Втікає...Він ще й за руку не дуже охоче йде, постійно проситься на руки. То мушу постійно відволікати - он дивись киця яка, йдемо до неї, он в кущах песик заховався, йдемо шукати....Я після прогулянок така вимучена, що караул.
     
  20. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    наміру скупатись малий не мав? я фонтани минаю 10 дорогою..
    --- дописи об"єднано, 31 Травень 2017 ---
    для нас не реально)
    --- дописи об"єднано, 31 Травень 2017 ---
    аналогічно. тішусь що Рома сидить в візочку. бо до недавна вилазив з візка..
    мерсі усім за підтримку..