Клеєння пупка у малюків

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем irkazijka, 17 Квітень 2016.

  1. irkazijka

    irkazijka Well-Known Member

    Хочу створити цю тему, бо не знайшла відповідей на свої питання.
    Отже, хто стикався з клеєнням пупка?Чи справді це пупкова грижа чи її профілактика?
    Який пластир використовували?
    Як правильно це робити?
    Все що думаєте на цю тему, пишіть не соромтесь:)
    Ссилки на корисні сайти і фотографії вітаються.
     
  2. Bibysbka

    Bibysbka Member

    Моїй донечці клеїли пупок,бо трішки випирав. Ми їздили до хірурга на Орлика це робити. Там треба було декілька разів клеїти ,знімати пластир,вже точно непамятаю. І от після 2 разу я замітила дивний запах , розклеїла той пластир, а там почав виділятися гній((( Тому сама б не радила заклеювати,хоча в нашій ситуації і хірург погано зробила( Після цього випадку ми вже нікуда не їздили,старалась більше дитину на животик викладати і ще в інтернеті є різні вправи,які можна робити ,щоб виправити це. Але правда після того клеєння,пупчик всеодно значно менше випирав і ми швидко взагалі це виправили.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. irkazijka

    irkazijka Well-Known Member

    Ми заклеїли..рівно на добу..хоч хірург казала на 10 днів.
    Дитині натерло до пухірців з водою. Ледве вилікували. Каже педіатр і далі клеїти,я щось не хочу. ((
     
  4. casablanka

    casablanka Щаслива особистість

    Хтось ще може поділитись досвідом заклеюванням пупка в новонароджених?
     
  5. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    ми клеїли двічі, вже не памятаю по 7 чи 10 днів, здається так. В місяць були в хірурга, він нам заклеїв, потім ми зняли і він ще раз заклеїв. Після того сказав, що вже все ок і більше не клеїли. Але десь малій було більше року і було добре видно, що пупок виступає трохи занадто. Пішла до іншого хірурга - він сказав, що за 2 клеєння воно і не могло виправити і то занадто мало. Пояснив тепер так - чекати до 4-5 років - якщо воно буде реально якось заважати або чимсь загрожувати, то оперувати (це роблять під повним наркозом). Якщо все ок - то умовно наступний вік це 14-16 років - якщо все ок, то лишаєм, якщо є якісь загрози - оперуємо (але тут вже буде місцевий наркоз).
    Загалом сказав, що в поліклініках більше схильні клеїти, а якщо консультуєтеся в лікарні - схиляють до операції вже, та на його думку то не варто з тим гнати.
    Ну і ще одна жінка мені розповідала, що її тато хірург казав їй приклеювати малому 5коп
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Nastynya

    Nastynya Well-Known Member

    В мого малого виліз пупок десь в два-три місяці. Сходили до хірурга, сказав треба клеїти, отже заклеїв (пластир урго пор, він паперовий). В цей час сина мучили газики і це не допомогло, бо животик був весь час вздутий. Десь через місяць, в нас пройшли гази і ми поїхали на огляд до свого педіатра з орлика. На огляді лікар сказав, що вже можна, сам заклеїв і я тільки слідкувала, щоб синок не потів, чи щоб туда рідина не потрапляла. Пупочок втягнувся.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. casablanka

    casablanka Щаслива особистість

    Дуже дякую за відгук.
    Нам зараз 2 міс. і в нас теж газики, малий постійно тужиться. Пупок заклеїв хірург на Орлика пластирем URGO SYVAL. Він не паперовий, але дихаючий. Носимо вже 4-й день і після першого купання третій верхній шар вже відклеївся, прийшлось переклеювати.
    У мене ще питання... Ви купали малечу? Бо ми купаємо, я навіть не знаю, туди може вода і попадає. Я щось за догляд ніц не розпитала в лікаря. До речі, а хто у вас педіатр на орлика?
     
  8. Nastynya

    Nastynya Well-Known Member

    Нам одразу казали не купати, тільки підмивати та обтирати. Поки є газики, то клеєння може бути не ефективне. На орлика в нас педіатр від народження, бо малий народився недоношеним, Віктор Петрович Бобик.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. fillette

    fillette Well-Known Member

    Нам хірург заклеїв в 3 місяці на 10 днів дихаючим пластирем. Загалом дитині не заважало. Купали кожного дня у ванночці, живіт сильно не мочили, але всерівно пластир був мокрий. Тримався усі дні, після відклеювання було невелике почервоніння. Пупок втягнувся.
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. BlackTee

    BlackTee Well-Known Member

    Ми клeіли дeсь місяць (з 2 до 3). Пeрші два рази клeіла хірург, потім сама. Купали, пластир нe відліпав сам.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. casablanka

    casablanka Щаслива особистість

    Та місяць не купати дитину, то трішки не добре, не уявляю. Ми поки на Орлика лежали 10 днів, то дитина була не купана, то я так рвалась додому, що просто втікала з тої лікарні. Лікар у Вас справді хороший. Подобається що такий чуйний до діток та спокійний.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Я пеленкою перев'язувала (зробити з пеленки поясок і довкола животика але зав'язати на пупку, так нам наш лікар радив. Не намокало.

    Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. lyanysya

    lyanysya Well-Known Member

    нам вжe рік, і в нас далі грижа. лікарі кажуть чeкати до 5років, має втягнутись сама. клeіли різними пластирями, масаж. малий був дужe нeрвовий, плаксивий і пупок постійно вилазив. алe я що хочу порадити, то пластир porofix. рeзультати рeально є.

    Надіслано від мого MEIZU_M5, використовуючи Tapatalk
     
  14. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

    Нам донечці клеїла хірург в Охматиді , раз на 10 днів ми їздили переклеювати, і так 3 рази, результат був суперовий +казали якнайбільше викладати на животик , то в мене діти і дотепер люблять спати на животі !!!
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. casablanka

    casablanka Щаслива особистість

    Ми теж спимо на животику.
    А купали малечу без проблем?
     
  16. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

    Купали, тільки самі не переклеювали , так нам хірург порадила. В ОХматиді дуже класний хірург, старша пані , власне вона наголосила, що грижа сама не пройде !!! Бо в нашій поліклініці хірург сказав, що до 3 місяців сама пройде. Донечці тоді було 2 місяці.... А в Охматиді хірург була в шоці, бо власне після 3 місяців вже складно відкорегувати !!!
    --- дописи об"єднано, 10 Липень 2017 ---
    Тобто всі три рази нам клеїла пластир хірург , хоч свекруха казала шо там ніц складного, але я не погоджувалася. Бо все ж таки ,що клеїть спеціаліст, який розуміє як це має бути і має набиту руку, а що мама чи тато... Також дякую Богові, бо ця сама хірург порадила нам припекти маленьку гемангіому, щоб не боятися травмування, а так як донечка дуже активна, то хто знає якби склалося , якби не припекли ....
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. casablanka

    casablanka Щаслива особистість

    От слухала Комаровського, то каже, що до 3-х років це нормально, як не пройде, то тоді треба втручання. Не сильно я прислухаюсь до нього, просто інколи цікаво що він думає, то взагалі я не погоджуюсь з ним. Краще чим швидше вирішити цю проблему.
    Щодо заклеювання, то ви цілком праві. Нехай краще спеціаліст зробить. В нас верхній шар відклеївся, то я ледве-ледве приклеїла. Сама б точно не ризикнула з нуля клеїти.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

    Просто він зробив собі ім"я , вклинившись в ефір у відповідний момент , але фактично він не несе жодної відповідальності за свої слова . Якщо в три роки грижа в дитини не пройде, то він же ж не буде оплачувати батькам вартість операції...
    Я не дивлюся його відео, бо для мене це більше ПІАР .... Зараз читаю вартісну книжку Здоровий Розвиток Дитини, поради св.Гільдегарди .
    --- дописи об"єднано, 14 Липень 2017 ---
    В Німеччині медицина св.Гільдегарди є офіціно визнана, є мережа аптек, ліки , то вже викликає певну довіру !!!
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Ходили на огляд хірурга вчора і він виявив пупкову грижу в 2-місячної доні. Власне, у мене були підозри, бо мала дотепер інколи так через коліки верещала, що думала надірветься. А ще тужиться і стогне сильно, коли какає. От і заробила на другому місяці життя грижу. Ще в місяць точно не було, а десь 2-3 тижні тому мені не сподобалося, що пупок сильно випирає (бо раніше так не було). На жаль, побоювання підтвердилися. Хірург одразу казав, що треба клеїти. Купили той пластир і заклеїли одразу. Через 10 днів відклеїти казав самим (мені вже страшно це робити), дати шкірі відпочити 2-3 дні й знову зайти в поліклініку до нього заклеїти. Тобто за один раз то не виправляється, виходить? І ще казав, щоб викладати більше на живіт, і що купати можна. В кого була пупкова грижа, розрадьте, тож скоро пройде? І може є ще якісь нюанси, які нам варто врахувати, щоб швидше це виправити?
     
  20. lyanysya

    lyanysya Well-Known Member

    В мeнe мeнший крикливий і плаксивий був, заробив грижу. Нам нe помогло нічого, купляла я ті дорогі пластирі (нeпамятаю назви), вони або відклeювались або сам іх здирав. Зараз нам 2.4р, чeкаємо 5-6років і на опeрацію((...нажаль

    Надіслано від мого MEIZU_M5, використовуючи Tapatalk
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1