Для мамусь і татусів (3)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

  1. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    Я та мама, яка не готова "відривати", але готова відпускати, коли прийшов час, і коли і дитина і мама готові до цього; чи це стосується садка, чи відлучення від грудей, чи табору. Тому мої "несадочкові" діти спокійно їздять в табори, без моїх "болей в серці".
     
    • Подобається Подобається x 2
    • мімімі мімімі x 1
  2. Orman

    Orman Модератор-бомба

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    я, наприклад, хотіла б знайти садок з мамами -однодумцями , приватний, звичайно. і навіть один приглянула, але відвозити туди дитину 2 маршрутками для мене забагато, та і чоловікові не подобається ідея, нащо стільки напрягатися, якщо можна дати взятку в садок через дорогу.
    а малому потрібне стале і комфортне спілкування. бо з секціями зараз не дуже йде - я не хочу, щоб на дитину репетували, а дівчинку-вчительку з малювання малий динамить по повній, єдине, де було ок - це айкідо, але сенсей поїхав - і все, істерика, що його нема і відмова займатися при вході на татам.
    друзі по будинку специфічні, дитсадівсько-треновані, так підстібуються або роблять вигляд -шантаж "ти нам не потрібен, гуляй далі", щоб отримати своє, що мене аж нудить
    а спілкування вдома з сестрою йому мало. походів в магазини, інші робочі моменти класно, але там не пограєшся.
     
  4. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Натрапила в неті, думаю, до останніх дописів пасує Screenshot_2017-07-16-16-51-13.jpeg
     
    • Подобається Подобається x 2
  5. Orman

    Orman Модератор-бомба

    @HOPIC в нас таке було коли товаришка бавила півдня три рази на тиждень наших дітей. Але воно абсолютно було не подібно на звичайний садок. І все було чудово.
     
  6. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)


    --- дописи об"єднано, 16 Липень 2017 ---
    Ну то ж для "красного словца", головне не слова, а ідея :)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  7. Orman

    Orman Модератор-бомба

    @Akina мене теж різануло, бо узагальнено. Але правда в тому є. Деякі діти в садку реально якусь школу виживання проходять і воно вилазить дуже негарними проявами (це не діти винні, але маємо те що маємо).
    Звісно, що не всі. І вдома теж такого часом вчать, що вуха в трубочку скручуються.
    І то від садка теж дуже залежить. Ми ходимо на два майданчики і кожен біля іншого садка, то з одного діти ввечері виходять і нормально граються, а з другого як здичавілі всі.
    З того другого приходила дівчинка до Варвари гратись (втекла від діда і прийшла сама до нас), і от вона шантажувала і дражнилась.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  8. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Виглядає на придирання до слів: відривання-відпускання. Суть незмінна. Чи може то краща мама відпускає, а гірша відриває? Та питання не в тому...
    --- дописи об"єднано, 16 Липень 2017 ---
    Якщо чесно - не вірю, що хвилювання нема. Ну хіба діти вже старші, і то...
    І "болі в серці" якось Ви не так зрозуміли.
    --- дописи об"єднано, 16 Липень 2017 ---
    Аналогічне можна сказати про дітей, що садки не відвідують. Це я про негарні прояви. Не садок є запорукою гарного виховання, а батьки.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  9. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Для мене найкращі спогади із дитинства -- це табір. Тому, коли я тільки-но завагітніла, я відразу думала, як відправлю дитину в Крим в Артек за любі гроші, бо сама там не була))) Короче, думала я про табір. І чим ближче було до табірного віку, тим страшніше мені ставало. Мої діти завжди зі мною. Вони ні на села не їздять, ні в бабів не ночують. Без мене лише по ті три дні, які була в пологовому. Так от цього року відправила їх в табір: син після 2 класу, дочка після першого. Що зі мною робилось у момент підготовки -- то взагалі капець, все тряслось, пару разів казала "ну його, лишайтенсь дома", але переборола страх, бо то в Трускавці і я вирішила, що кілька днів поживу поруч. Хоча мене відмовляли, мовляв, у перші дні адаптація і всі діти плачуть і в перші дні просяться додому і щоб я не їхала із ними -- я вирішила! Але коли приїхала туди, подивилась на тих вожатих, на умови, на персонал -- мене все влаштувало і я таки повернулась додому. Перші дні було дуже важко. Через 4 дні ми поїхали їх навідувати: все Ок, довольні, щасливі. Далі вже було легше мені, але Артема той відпочинок захарив, бо не було футболу -- поле не покосили. Я приїхала, то був 9 із 14 днів, подзвонила до директора, розказала все, що мені не подобається. То була субота і всі, кого не було на роботі швиденько прибігли до мене))) я їм вказівки роздавала -- і вже через годину всі кімнати прибирались, вожаті організовували для дітей конкурси (які дітям обіцяли але не провдили) і навіть трактор знайшовся, який нарешті -- на 9 день ДРУГОЇ вже зміни покосив футбольне поле. Але Артем таки впросився додому, а доця впросилась залишитись -- їй сподобалось. Тож вже легке серце було в останні дні, бо і сама звикла, і дитині добре. Тому вперше із легким серцем точно не відпускають, а далі? От малу із радістю наступний раз буду відправляти, а за Артема знову буду переживати, як він вбудеться, чи не сумно, не нудно, як із дітьми контактує...
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  10. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Абсолютно згідна. Старший вже був - мені спокійніше за нього. А от як менший там знайде собі місце - хвилююсь. Але й не хочу, щоб були разом, бо то різні вікові групи, різні загони.
     
  11. Fast

    Fast Well-Known Member

    Про садочок. Моїй 1,8. В травні пішла поцікавитись за садочок. Сказали приводьте. Я - та вона така маленька, я ж в перспективі. Через тиждень привела. Ми разом побавились з дітьми. На другий тиждень, вона лишалася до обіду. А минулого тижня на цілий день (ну як на цілий - до 17 год). Це дитина, яка мамина-мамина, коли всі вередульки для мами. Але є один нюанс - в садочок вожу не я, а моя мама :) Дома я її збираю, вона бере свою сумочку для садочка (у неї тут все чітко) дає мені па-па і йде. Коли прихожу за нею - швиденько бере свою сумочку, взуття дає вихователям па-па і йдемо.
    Так що маємо таку схему.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Дмитрик теж нині поїхав. Але на денну зміну, і це вже другий його табір, тому не відриваю і не переживаю.
    якщо вони поїхали в один і той же табір, то все має бути ґут :)
    Погоджуюсь. Але тут така річ. Або ходимо в садок і приймаємо умови (садок обираємо заздалегідь та свідомо), або не ходимо, бо не приймаємо. Нерідко спостерігаю, як мами водять на цілий день в садок дитину і по дорозі і туди і назад і в розмовах на майданчику страшенно той садок критикують. То какао дають дітям, то цибулю, то в штани не ті перевдягнули тощо. Причім з'ясовувати щось з вихователями теж ніхто не спішить, тільки сваритись в повітря.
    Тому дуже поважаю тих, хто тримається своєї позиції на ділі: проти садочків - отже, не водить.
    То офтоп, але дуже вже мене захарило, часто чую ті батьківські ниття і зрозуміти не можу, як дорослі люди можуть бути настільки невизначеними і безпорадними.

    І ще про "відривання від серця" - сестра моя в 24 роки переїхала працювати до Києва. Мама трималась, але це коштувало їй величезних зусиль, бо це було власне "відривання". Кожна ситуація розлуки з батьками оточена багатьма обставинами, які посилюють або пом'якшують болючість чи хвилювання.
    --- дописи об"єднано, 17 Липень 2017 ---
    а далі - залежить від дитини, самі ж бачите :)
    і від табору.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 1
  13. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    а я стільки того наслухалась про "мачуху" і "моральне каліцтво", що мене вже не ріже :girl_crazy:
     
  14. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

     
  15. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    А я не стидалась запитати :) "Ви що, я ж не даю дитині какао! Вони тут зовсім вже..."
    Або штани вимащені після прогулянки. Особисто я не радію, коли річ подерта чи знищена, але цілком усвідомлюю таку опцію при активному дозвіллі. Мене б навпаки здивувало ,якби всі речі були чисті і акуратно складені. А так - дитина бавилась, то ж класно.
    Та не всім це подобається теж. Але на батьківських зборах чи виховательці питань не задають, бо ж не буде на що жалітись, а це той ще сумчик :)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 1
  16. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Від кого? Переважно в наших людей навпаки пунктик на "віддати в садок". Мені багато радили віддати і не паритися:)
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Будьмо уважні. Тема про садок в нас окремо. Тут питали як організувати час-спілкування дітей які в садок не ходять.


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
  18. zetta

    zetta Well-Known Member

    Ліза у дворі має сусідських друзів, зараз трохи хоч чимось бавляться. а раніше вони виходили у двір з телефонами. сядуть, позаймають качелі і бавляться гаджетами. іграшок не виносять, скакалки , резинки , мячі- не чули. моя дитина нудилася , просила телефон але я проти . зараз бачу трохи ганяють , якесь сховище замутили. з малючком я не дуже можу довго з нею гуляти далеко, раніше то ми по цілому місту багато іздили.
     
  19. buhgaltersha

    buhgaltersha електровіник

    Аніна найкраща подруга зараз, Мирослава, у садочок не ходить. Вона трохи менша, їй 3,6. На осінь їй мама шукає або театральну студію, або танці, поки не обрали остаточно. У садок її водити не планують, мама працює дистанційно.
    У першій половині дня, як правило, Мирослава з мамою ходить по справах, тому вони гуляють ввечері, тоді ж, коли й ми. Про всяк випадок ми з мамою зідзвонюємося, і обумовлюємо, де саме гулятимемо, щоб дівчата мали можливість 1,5-2 години поспілкуватися.
     
    • Подобається Подобається x 3
  20. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    о, як знайомо.
    Дмитрикові друзі також починали канікули з ґаджетів, і я сама теж дозволяла пару разів планшет надвір. Але потім пояснила, що так не буде. сказала, що куплю будь-що для активного гуляння, хай собі поміркує. Купили в результаті ролики і такий маленький скейт, як зараз модно. Ровер і самокат був, тож ганяти є на чому, ще і вибір є.
    І от нарешті, пару останніх тижнів прямо приємно поглянути - гасають орли, "поліція", "гонщики", місії, іграшкові пістолети і рації.

    А садочкові мої діти півтора місяці на канікулах - садочок закритий, і я прийняла рішення "якось викручуватись" без чергового на районі садочка. Мушу відзначити, що, звикши до садочка, вони звикли і до чіткого режиму дня і до "правильної" їжі - омлетом чи гарячою канапкою на сніданок вже ніхто не вдовольниться, - і занять вимагають - щоб і малювати, і клеїти, і всяке різне. Просто так вештатись з мамою у справах і їсти банан ніхто не хоче.
    Мене це підвищення вимогливості тішить, хоч і піднапрягає.
    --- дописи об"єднано, 17 Липень 2017 ---