Як ви підтримуєте форму?

Тема у розділі 'Спортзал', створена користувачем Фрезія, 22 Лютий 2007.

  1. lilochok

    lilochok Well-Known Member

    почну здадеку... у нас більшість проблем з хребтом називають остеохондрозом
    Це чисто радянський діагноз
    у Європі та Америці такого діагнозу немає

    заняття в залі припиняти не потрібно. треба відкорегувати програму тренувань
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Rona

    Rona Мама-йожик

    @Meriroma я йожусь вже 5 років і мені поставили діагноз - легка форма остеохондрозу хребта. Сказали, що це взагалі-то супер, бо вже вік. :girl_haha: На мою думку, болить голова від незвичного навантаження, мабуть судини не звикли до такого. Я б змінила навантаження на більш помірне, звернула б увагу на дихання. Боліти і крутитись голова може від частого глибокого дихання, просто перенасичення киснем. І все :) спостерігати
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Nemi

    Nemi Well-Known Member

    Думаю, займатися якраз і треба, тільки я б про всяк випадок все-таки проконсультувалася із лікарем. Як вже казали, найімовірніше, треба наразі зменшити навантаження.
    Іще пораджу комплекс вправ для хребта від мого лікаря (робити зранку одразу після прокидання, сидячи на ліжку).
    1. Повільно з максимальною амплітудою крутити носом цифри від 1 до 10 і навпаки.
    2. Взяти палицю таку, як держак від мітли. Тримати за шиєю на плечах, триматися руками за кінці. Повільно повернутися в один бік. Порахувати до 10. Потім в інший бік. Порахувати до 10. Повторити 10 разів.
    3. Лягти на живіт. Руки витягнути вперед. Водночас підняти догори руки і ноги. Добре вигнутися. Порахувати до десяти. Розслабитися. Повторити 10 разів.
    Вправи зовсім прості, але ефективні.
     
  4. Meriroma

    Meriroma В пошуках себе...

    та я хочу займатись, але саме в залі, качатись, а біль виникає на фоні занять і не проходить до наступного дня. Коли ходила на пілатес такого не було. В п*ятницю планую іти все ж
     
  5. Nemi

    Nemi Well-Known Member

    Качатись - це теж дуже добре. Просто лікар мав би пояснити механізм того болю і поправити ситуацію. Я так розумію, що наразі Ви маєте лише діагноз. Якщо такий довготривалий біль, я б з тим не зволікала, бо якщо там щось конкретно защемляє, можна так заняттями випадково зрушити. Просто, щоб самій собі гірше не зробити.

    Надіслано від мого Redmi Note 4, використовуючи Tapatalk
     
  6. Meriroma

    Meriroma В пошуках себе...

    та от я зрозуміла, що той діагноз ще ніц не значить по одному знімку ренгену. Хочу в п*ятницю ще одне обстеження зробити і до лікаря тоді.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    @Meriroma вважаю, що робити щось через силу, перемагаючи біль в нормальних умовах не є правильно. (Не маю на увазі випадки, коли людина проходить реабілітацію після травм, тощо).
    В першу сергу скажіть тренеру, що Вам не є добре після заняття, розкажіть, в чому то проявляється. Нехай він Вам скорегує навантаження.
    Спробуйте слухати своє тіло.
     
  8. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    плюсую за судини. І остеохондроз "вписується" в картину. Якщо маєте дуже велику наполегливість до пошуку істиної причини - раджу УЗД+доплер судин шийного відділу. Чи нема загущення крові, нашарувань на стінках судин тощо.
     
  9. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    :girl_claping:
    Це маленький комплімент:). Йога- це страшенна сила.Я признала)).

    Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Смішно Смішно x 1
  10. kykysia

    kykysia Well-Known Member

    Коли можна приступати до фізичних вправ після кесаревого розтину? І як взагалі підтягнути живіт після родів? Якщо я не у відповідну тему написала, то спровадьте мене будь ласка бо шось не знайшла де таке обговорюється!:))
     
  11. Rona

    Rona Мама-йожик

    @kykysia то Вам може сказати лікар, як огляне. Загалом після пологів спершу треба продіагностуватись на діастаз, а тоді вже вирішувати, що робити. У будь-якому випадку харчування сильно впливає на стан живота, а на нього впливає психічний стан :) та й таке :)
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  12. kykysia

    kykysia Well-Known Member

    @Rona то самому можна якось продіагностувати, чи це може визначити лікар?
    А от вялість шкіри живота можна трохи в тонус привести? Бо вона така як губка:-(
     
  13. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    @kykysia ви ж вроді тіки недавно народили. дайте собі спокій перші кілька місяців. фігура за той час підтягнеться сама, а діла будете бачити. дехто після пологів і на ГВ так всихається, що аж ну. правда, то не мій випадок. але багато знаю дівчат, що після родів ще худіші ніж до вагітності
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  14. kykysia

    kykysia Well-Known Member

    @бетменша то просто я шось свого животику лякаюсь...
    лікарка сказала ходити перший час з поясом аби він підтримував шкіру і м'язи, я десь з тиждень, півтора після пологів походила, і більше не можу стягуватися бо то дуже парить він і шов теж відпарюється, не сохне під тим поясом((
    То думала може то чим швидше тим краще буде почати виконувати якісь вправи...але якщо відверто то зараз таки важко за них взятись, бо ще не вбулась з тим новим ритмом життя і недоспаними ночами))
    То певно вашу пораду візьму до уваги, і трохи передихну)
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    розумію. він після родів ще те видовище)
    взагалі до 2 місяців самі лікарі рекомендують обмежити фізичні вправи
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  16. jylanda

    jylanda занууууда

    я не після кесаревого, але до двох місяців малюка лікар забороняла будь які вправи, потім я проходила "реедукацію м'язів" з кінезітерапевтом (внутрішні і зовнішні, тут таке практикують). А вже по закінченні цього курсу, можна було вже займатися спортом.
    Правда я не дуже маю час на це, тому активні прогулянки, домашні справи плюс робота дали своє - вага зараз менша за довагітну, живота нема зовсім, шкіра потребує ще трохи догляду і скрабів, а загалом ок.
    Тому дайте вашому організму адаптуватися, відпочиньте, природа своє робить.
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Rona

    Rona Мама-йожик

    Можна самому, на ютубі є багато відео з роз'ясненнями. Але Вам дівчата добре кажуть, то нормально, у всіх такий живіт був. Він внормується. З діастазом треба оприділитись аби знати чи можна згодом рухати вправами живіт. Бо якщо він є, то прес качати не можна. І навіть, коли м'язи зійдуться варто почекати 3-6 місяців з навантаженнями прямими, аби не розійшлись знову.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  18. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Підтримую форму за допомогою системи -60 (до речі тут на форумі її для себе відкрила), фізичні навантаження - ходьба вдома з Леслі Сансон. Звичайно, для тих молодих і енергійних дівчат, що тут бігають 3-5 км. і викладаються на всі 100 з Джиліан, то буде заслабке навантаження. Але для таких як я ні разу не спортивних дівчат 40+, то в самий раз. Результатом я задоволена - за пів року -12 кг, вже пів року на підтримці тримаю вагу. Плюс - налагоджений режим харчування - геть перекуси з чайком-печеньком наніч (вже хороша звичка виробилась), підтягнуте тіло і м,язи в тонусі (не як у фітоняшок, звичайно, але вже і не як сметана). Плюс - не так важко підібрати гардероб, в примірочних не так страшно дивитись в зеркало. Самооцінка покращилась. І від руханки я вже отримую задоволення! Мінус проблеми з поперековим відділом хребта, які були час від часу (все-таки чуть підкачані м,язи спини дають ефект). По сходах на високий поверх - без задишки. То все було "тихою сапою", з поступовим збільшенням навантажень. Спочатку я була як Діма Комаров на танцях з зірками - дерев,яна що капець. Але і за голову взялася в 45. Так що дівчатка бережіть здоров,я замолоду, але хто не подумав раніше - ніколи не запізно!
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  19. Leditanya

    Leditanya Well-Known Member

    Дівчата, підкажіть. Бо відчуваю, що щось не так роблю. Велика перерва, більше 5 років. Ну і ніколи не займалась з надривом. Відчувала, що мені подобаються і було все ок. Підібрала для себе вправи. Але без кардіо. Просто вправи на проблемні зони.
    Одним словом, вирішила відновити тренування вдома. Повноцінно ще не займалась. Начиталась трохи інфи. Вирішила змінити систему.
    Спершу розминка 6 хв, потім кардіо 15 хв (більше не потягну) і калька вправ на проблемні зони. Але десь на половині кардіо мені стало зле. Думала, що відключусь + сильна нудота. Почекала кілька хвилин і доробила таки вправи.
    Але цікавить від чого так? Через довгу перерву? Скажу, що кардіо мені завжди важко далась. Завжди дискомфорт був після. Головокружіння, нудота...
    Чи проблема в харчуванні? Що треба їсти і за скільки до тренування?
    Сніданок в мене був сир 5%+ половина яблука=05,ч.л меду.
    11:30 - 2 мандарини.


    Дуже не хочу зупинятись. Чи добре, якщо будуть тільки вправи на руки, нори, прес? Чи так організм адаптується?
     
  20. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    @Leditanya ви писали в ін. темі, що з нинішнього дня без цукру. я коли такий експреримент проводила, то перші дні і без вправ руки тряслись і голова боліла. може почекати, поки організм звикне?
    хоча я по житті те кардіо терпіти не можу. мені ліпше 200 раз присісти, ніж кілометр пробігти
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1