про душі померлих

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Liliyah Romanova, 2 Червень 2009.

  1. Margarett

    Margarett Well-Known Member

    Відповідь: про душі померлих

    Думаю так - хто не вірить, не шукає і не живе злим, зле до нього не вчепиться (то є слова теж одної старої людини, ці слова завжди є у мене в голові). Переконана, що коли людина не бажає того злого біля себе, ніхто їй того не дасть. Все то треба культивувати і притягати до себе, а так не маючи волі людини злому не є просто проникнутись близько. Друге діло, що тріщинки маємо всі: хто гроші любить, хто славу ..., хто по гадалкам ходить і сам собі приносить... Напевне так воно/завоювання свідомістю людини злим й проходить тоненько і невидимо (через тріщинки), але треба того хотіти і сподіватись/шукати, імхо. Можливо в чомусь не до кінця розуміюсь, але я сон сприймаю так, якщо мені хтось з того світу приснився, треба помолитись (перше) і все. Я можу думати/"розмишляти" про цей сон і навіть десь ті прив"язки шукати, але перше є молитва. Завжди думаю так, що значить небіжчику треба молитви від мене або він нагадав, що я забула про молитву за нього. Є молитва є спокій моєї душі, є спокій і душі тої людини.
    Не перетягуючи усілякі сни на негатив в своє життя і все.

    От недавно прочитала, що така молитва є плюсом не лише тому кому адресована, а тому й хто її промовляє. Така собі акумуляція того позитиву, що врахують коли настане час.
     
  2. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: про душі померлих

    А як же тоді бути з історією праведного Йова?
    Молитва завжди діє в першу чергу саме на того, хто її промовляє. :)
     
  3. Margarett

    Margarett Well-Known Member

    Відповідь: про душі померлих

    Для правди напишу, що спасибі за натяк, бо прочитала цю історію. Не претендую на тлумачення таких речей, бо якось не маю до того права ні морального, ні внутрішньо такої можливості не відчуваю. Та й знань до того в тій області бракує.
    Але йшла мова (щодо своїх слів пишу) не про життєві випробовування Богом людини, а бажанням людини мати зле. Як раз у притчі про Йова і йдеться про те, що як тяжко не було та він хотів, щиро хотів і до кінця, лише Бога і нічого йому не завадило (випробування тяжкі) - це мати. Те, що він зробив з огляду на сучасне відношення до віри та й загалом - подвиг. Бо в історії смислом - є випробування Божі для злому віри Йова і ця сила віри останнього настільки, що випробування не мали значення. Він не хотів злого, а лише Бога. Так я зрозуміла.
    Тому коли не бажати того темного, воно такої влади не матиме. Ін. питання підступ до душі через розчарування і різні негаразди. І слабкість людська, і віра хитка.
    Але якщо щось не так мені сприйнялось, то буду вдячна за ремарки.

    Дивіться, який трафунок ! Це точно не випадковість. Нині день пам"яті праведного Йова.
     
    Останнє редагування: 19 Травень 2014
  4. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: про душі померлих

    А таке буває? Хтось може собі хотіти мати зле?
    Йов не шукав і не хотів злого, але воно з ним сталося.
     
  5. Margarett

    Margarett Well-Known Member

    Відповідь: про душі померлих

    Авжеж. За всілякі блага і облегшення в тих чи ін. сферах буття йдуть на підкуп і так отримують бажане. Хоча й думками відхрещуються люди від того діла. (А блага здобуті за чиїсь сльози - хіба не зле ? І знає, що кривда, але ж робить ... Аналогій, прикладів достатньо.) Бог допомагає безкорисно і з любові, а той другий дасть, але потім своє відніме.
    Про Йова я зрозуміла. Але мені чомусь видається, що там мораль ще й трішки ін. є. Там вища суть - про силу, міць і можливості віри. Не знаю чи так вірно є, але там ще йдеться саме про той хрест, який винесе його власник. І реальне доведення існування таких людей, що вірять так сильно в Бога, ну і про силу і владу Божу.
     
    Останнє редагування: 19 Травень 2014
  6. iriwa

    iriwa Особлива мама

    Відповідь: про душі померлих

    Може трошечки не сюди, але все ж таки... Відносно недавно дізналася що мама зробила колись аборт, тобто вже після мого народження. Я дуже хотіла братика, і тепер не можу ій того пробачити. Ій нічого не кажу, бо то її життя і її вибір, але дуже образливо. Я хотіла би десь помолиися або дати на службу, але не знаю куда йти і як то зробити..
    І я не дуже сильна в релігійних знаннях, але хто знає, куда йдуть душі абортованих дітей і що з ним далі відбувається?
     
  7. L e v k o

    L e v k o Well-Known Member

    Відповідь: про душі померлих

    Не переживайте так. Душа дитинки, котра померла ненародженою йде до Того, Хто і створив її. Вона назад повертається до Бога...
    Тут більше переживати треба за ту маму котра вбила свою дитинку...
     
  8. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: про душі померлих

    Просто йдете до священника і кажете, що хочете дати на Службу за свого ненародженого братика або сестричку. За них також можна молитись.
    Та нічого за неї переживати не треба. Ви ж не знаєте за яких обставин вона то зробила і чи може вона вже покаялась з того гріха. Молитись за маму - так, а більше нічого. Не наше!!!

    ---------- Додано в 08:37 ---------- Попередній допис був написаний в 08:36 ----------

    а ось тут вам треба серйозно працювати над тим, аби їй пробачити. Якщо затаїте образу буде гірше не мамі, а Вам.
     
  9. iriwa

    iriwa Особлива мама

    Відповідь: про душі померлих

    Мама то покаялася, але Бог дав їй важкі випробування складним сімейним життям. Переконана на всі 100% що якби вона народила другу дитинку то і життя з татом було б іншим, кращим і мені було б добре. Я все своє свідоме життя хотіла мати брата або сестру. По нині мені бракує отої рідної людини. Відчуваю що десь той братик чи сестричка поруч, завжди разом зі мною в серці, але якби то було в реальному житті...

    Навіть над тим не замислююся, а особливо через то як і коли мама мені то сказала. Вдумайтеся! Я сиділа з нею в ЖК з пузом, йшла на прийом до лікарки, а вона отак, сидячи поруч, серед купи люду мені каже що зробила отаке... я незнала що мала робити... змовчала...
    А говорити ій щось - нема сенсу, вже пізно, зроблене є зроблене і того не вернути... А звинувачувати її? Вона сама себе вже надцять раз звинуватила...
    Але ота гіркота є, і нікуда не дінеться...
     
  10. L e v k o

    L e v k o Well-Known Member

    Відповідь: про душі померлих

    Можливо і покаялася... Слава Богу, якщо покаялася!
    Просто дуже часто буває, що жінки, котрі робили аборт все життя не можуть простити собі того вчинку і так мучаться все життя з тим непрощенням. Або, я чув багато свідоцтв про те що з цим вчинком в жінку може ввійти дух смерті... Жінка починає дуже сильно боятися смерті... Я це реально бачу на моїй тещі, котра також колись робила собі аборти, вона надто сильно боїться смерті... Я думаю зв"язок з цим точно якийсь є...
    Але слава Богу, що Він може дати людині вихід і звільнення з будь-якої ситуації!
    Для чого?
     
  11. iriwa

    iriwa Особлива мама

    Відповідь: про душі померлих

    А хто знає, чи оті малі душі можуть знов народитися, чи вони залишаються у раю? Чула колись що душі можуть ставати ангелами охоронцями?
    Колись, роки 2-3 тому бачила душу, а може примару, молодого хлопця... Може це мій братик мене охороняє? Чи то реально?
     
  12. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: про душі померлих

    Християни не вірять у реінкарнацію. :)
     
  13. Gorda

    Gorda Well-Known Member

    Відповідь: про душі померлих

    Ну я також таке чула, що можуть ставати Ангелами-хоронителями, але наскільки це правда, не знаю.
     
  14. L e v k o

    L e v k o Well-Known Member

    Відповідь: про душі померлих

    просто людські вигадки...:)
    Ангели можуть на якийсь час приймати образи людей. Так, наприклад, Авраам приймав в себе трьох подорожніх, котрі були ангелами, Лота вивели з Содому ангели в людській подобі... Але в Писанні немає щоб хтось колись з людей став ангелом...
     
  15. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: про душі померлих

    То не стільки просто людські вигадки, скільки природне бажання не втрачати зв'язку зі своїми померлими.
     
  16. L e v k o

    L e v k o Well-Known Member

  17. flame

    flame невгамовний експериментатор

    сюди напевно. Хто читає мої дописи, той певно пам"ятає, що я давно пишу про свої сни. Але, останнім часом криє конкретно. Тато, баби, дід постійно сняться. Фактично щоночі. Ми постійно разом і власне це не є якісь спогади, а більше схоже на паралельну реальність.
    А ще мені останні тижні сняться сни пов"язані з мамою. Мені дуже страшно, що вона може в будь-який момент померти. Дівчата мене то дуже плющить. Особливо за цей тиждень - кожен день сниться, що випадають мені зуби. При чому з верхньої щелепи всі і залишається лише один . Вчора снилося що я була в Жирівці, спали ми всі покотом на підлозі - дід, я, мама і баба (саме в такому порядку). Я ніяк не могла заснути, крутилася, дід мене заспокоював (тулив мене до себе, я плакала. Так дуже-дуже ревіла. Він мене, як завжди притискав міцно-міцно, в охапку - руки мав на спині схрещені і обіймав за шию. Нині маю синці і дико мене болять шийні м"язи) , що скоро всі мої хвилювання закінчаться і я буду спокійна. Я побачила щось дивне в вікні, підійшла,а там чорні хустини літають, вдаряються в вікно і летять знову. Я дідові жалілася, що дуже хвилююся за маму і боюся її смерті. Він сказав, що все буде добре і того болю я не встигну побачити.
    Було таке, що дід кричав на бабу щоб вона "нарешті віддала мені тих всіх дітей", а вона тримала "згорточки" і кричала, що то все її сини( між моєю мамою і цьоцею було 2 сини мертвонароджених). До "тусовок" з татом давно вже звикла. Баба "татова" рідше сниться. Баба "мамина" тільки в тій ситуації
    Постійно відчуваю що я не сама і в ті моменти таке печіння, як праскою мене хтось по-заду притискає.
    Я поїхала мозгами?
     
    Останнє редагування: 14 Серпень 2017
    • Співчуваю Співчуваю x 2
  18. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    ви не одна така ;) Правда мені сняться реальні сни, коли приходить бабця і каже от такого остерігайся, таке не роби і т.п. Інколи відчуваю її присутність (не в сні), це важко пояснити, але воно є.
    Мамі завжди батьки сняться, якщо має щось відбутись, наче оберігають, мертві це не означає погано, просто вони про Вас дбають. Це не є якісь там стародавні знання, просто з постереження з власного життя.
     
    • мімімі мімімі x 1
  19. flame

    flame невгамовний експериментатор

    Певно таки поїхала. Сьогодні вдень чоловік з 2 поверху кричав чого я стогну. А я борщ варила. І зараз, коли писала, він пригнав на кухню з воплями чого я реву і вию. А я на форумі просто тусуюся.
    --- дописи об"єднано, 14 Серпень 2017 ---
    та я не кажу, що погано. Просто робиться щось мені не підконтрольне.
    от власне того "щось"я і починаю боятись, бо аж занадто сильно тиснуть до себе і оберігають. І от того мого "реву" є забагато.
     
  20. Rosynka

    Rosynka Well-Known Member

    В нас, коли щось отаке незрозуміле починає снитися і не лише снитися, прийнято подавати на службу за померлих. Давно це робили? Наша баба каже, що то "наші вмерлі" так нагадують про себе, просять молитви.
    А те, що стільки напруги і плачу, то може якось пов'язано з гарячим, в прямому і переносному сенсі, періодом в роботі? Може, трошки відпочити треба?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3