"103" Хворіє дитина. Поради. (4)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Hexe, 10 Листопад 2014.

  1. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Спала. Не знаю. В садок ходить більше місяця. Хіба що сьогодні потепліло...
    --- дописи об"єднано, 11 Вересень 2017 ---
    Немає. Є соплі і кашель з четверга десь. П'є фарингосепт, аброл і кларитин.
     
  2. sherry

    sherry Well-Known Member

    @Gajka можливо тоді алергія на препарати, висип на шиї в складках є характерний для алергічної реакції.
     
  3. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    @Gajka а не чухає? може справді алергія. В мене колись таке було, то висип, пам"ятаю, дуже сильно свербів на шиї. Також висипало біля очей, вуха, трохи руки. Одним словом чутливі ділянки. Менті тоді правда алергена не виявили, але лікар сказав, що на алергію схоже
     
  4. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Навіть не знаю.
    --- дописи об"єднано, 12 Вересень 2017 ---
    Ніби ні. Я ще ввечері давала лікарства. Трохи всю ніч скиглить.
    --- дописи об"єднано, 12 Вересень 2017 ---
    Зранку поодиноке таке на лиці є.
     
  5. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Дівчата, таки поставили нам сьогодні коксаки. Хоча температури немає. Садок заборонили до вівторка. Лікуємся. Дитина активна. Апетит хороший. Лише цей висип і соплі.
     
  6. marianast

    marianast Well-Known Member

    @Gajka, а є на стопах знизу висип?
     
  7. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    майже ні
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Дівчата порадьте. Маємо ентеровірус (ще не підтвердили, завтра будуть аналізи). Температури вже нема, була 2,5 дні 37-38 і пару раз стрибала вище до 39. Після температури почався розлад травлення (понос). Лікар дивився горло - трошки червоне. Дитина капризна, турбує животик. Лікування призначили: від поносу порошок, а от стосовно горла - капати ніс. От останнє мені трохи дивно. Я звичайно розумію, що до горла ніяк не доберешся (9 місяців дитині), але каплі до носа в мене викликають більше сумнівів. Може сольовим розчином капати? І чи взагалі капати? Температури вже нема... Провітрюємо/зволожуємо/гуляємо.
     
  9. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    @Happy Fiancee я би промивала сольовим розчином...і багато теплого пиття...якщо циця, то взагалі супер.
     
  10. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    @nibysh та тільки циця. Від прикорму відмовилася...
    Але щойно побачила висипку... Знов завтра тягнути дитину до лікаря... то вже може щось інше... Виглядає як розеола...
     
  11. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    Вірусні інфекції можуть давати висипку після спадання температури. Від " трошки червоного" горла дійсно найкраще - циця, а призначення капати ніс краще було уточнити в лікаря, бо краплі бувають різні.
     
  12. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    @Havronia каплі виписали конкретні, але зараз вже не можу подивитися , які саме. Може то не просто судинозвужуючі... почитаю завтра інструкцію...
     
  13. Isa

    Isa Well-Known Member

    привіт, дівчата...маю питання по обструктивному бронхіту...малому 3 роки, так розімію має схильність до обструкцій (до слова, в його тата в дитинстві був постійний асматичний бронхіт, переріс, не знаю, чи таке по спадковості передається)...малий вже жруний рік ходить в садок, постійні віруси, минулого року, якось віруси обходились вірусами, цього року, все однаково - починаються соплі (він їх не може видути, витягую, промиваю), воно все сідає далі, бронхіт і обструкція...два тижні назад було це знову, були на консультації в пульмонолога на орлика (прізвище забула), виписала інгаляції амбробене, бередуал, пульмікорт, таблетки неофілін, глемонт, сказала (це мене тепер питання мучить і мучить), що якщо обструкції не лікувати, то моде перейти в астму...так от питання, що значить лікувати, давати ось це все що виписала вона? чесно признаюсь, нічого я не давала, тільки амбробене, масаж, фізрозчин в ніс, пити і т.д. ніби пройшло, от в понеділок слухали - все ок, сьогодні температиура, соплі і знову той кашель, тяжке дихання, і ясно що мене вже накрило це все...з чого почати? до кого звернутись? десь моде тут почитати чи якісь джерела(можна в приват)? казала та пульмонолог, що обструкція має завжди алергічний компонент, то йти до алерголога? як ви починали з ци м розбиратись, бо голова кругом, не знаю що давати, що робити, куди йти?)))
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Raven

    Raven Мама малятка

    так, обов"язково, якщо обструкції часті
    беродуал, пульмокорт-швидше при сухому гавкаючому кашлі, або кашлі з приступами, неофілін теж придавлює гавкаючий кашель
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  15. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Малий теж вже 2 роки страждає на обструкції, хоча до того алергії в нього я не помічала. Але ми знайшли свого лікаря і кількість обструкцій вдалося зменшити, також є надія, що він переросте. При чому обструкції проходять в нас у легкій формі (зазвичай, це тільки нав'язливий кашель і свист, який я сама вже навчилася наслухувати у малого в легенях; на щастя, задишки, нічних приступів кашлю нема), тому нам лікарка астму поки не ставить. Раджу з власного досвіду: 1. звернутися до алерголога-пульмонолога (ми ходимо в Охмадит); 2. здати імонуглобулін IgE (власне, цей показник демонструє наявність алергії) 3. пройти лікування, яке випише лікар (якщо треба пульмікорт та беродуал, то треба інгалюватися; у нас це стандартне лікування). І власне я не розумію, чому вам лікар протиалергічне не виписав, при обструкції нам завжди назначають. Щодо Глемонту, то цей препарат блокує алергени, відповідно на ньому обструкції у дитини не має бути (він приймається довго і дає оту паузу в обструкціях, щоб вони не перейшли в астму). Одним словом, раджу вже ідіть до лікаря (якщо потрібні контакти, пишіть у пп) і виконуйте його лікування, бо те, що ви цього разу робили самі бачите, що не помогло.
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  16. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    що таке обструкції? Як то виглядає на практиці? Поясніть, будь ласка.
    То так і називається - просто на наявність імуноглобуліну Е чи якось по іншому? І в результаті він або є або не має, так? Чи там ще кількість показника важлива?
    В нас теж півтора місяця якісь каруселі. Пішли на початку серпня в садок. І відтоді два-три дні в садку, потім днів п'ять нежить0кашель, періодично температура, невисока, ще жодного разу не здивали засобами, сама проходила. Ну я розумію - адаптація. Але от я помітила одну річ і вже більше в ній переконуюсь. Дівчата чи хтось стикався з алергічною реакцією слизової носа і горла на зубну пасту? Ми взимку купили малому першу пасту, звичайну, і одразу помітили, що почав часто пчихати, очі сльозяться, нежить. без темп. Поекспериментували так з місяць і купили органічну Веледу. Все минулось. Правда якраз почався теплий сезон. От якраз перед садком паста закінчилась і я купила просту знову. ну і далі те саме...Але от не знаю чи то співпало просто з садком чи все ж паста. Що скажете? От все минулось на днях, кашель і соплі, вчора ввечері почистили пастою, цілу ніч кашель, вологий, вдень сьогодні пчихає, випчихує соплі "до коліна", щось там в носі-горлі хлюпає катастрофічно.
     
  17. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Саме так і називається імонуглобулін IgE. Там є норми по віку і в разі перевищення лікарі можуть говорити про алергічний компонент. Але почитайте як його здавати - не в момент загострення і не в час прийому антигістамінних препаратів.
    Якщо ви підозрюєте, що у вас алергія на пасту, то верніться до Веледи. Побачите. чи краще стало. Якщо ні, то очевидно справа не у пасті. Обструктивний бронхіт у нас - це коли у грудях свистить (я це чую, якщо прикласти вухо до спини сина, такий собі звук кульки, яка спускається) і дитина кашляє часто і нав'язливо. Деколи це починається на фоні вірусу - теж зі соплями та пчихами, інколи зразу із кашлю і без інших симптомів.
     
  18. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Виписала "всьо лучшеє сразу". Не довіряла б такому лікареві.
    Напишу нашу історію. Почалось з меншого, коли йому було 9 місяців. Було без Т, якісь соплі, і дивне дихання. Дільнича з переляком на очах направила на Орлика. Там без пояснень поназначили через небулайзер купа гормонів + якогось милого антибіотик, і налякали так, що може просто задихнутись тим слизом. А от причин того стану ніхто не пояснював. Короче, був жах. Полінувались ми, обструкція пройшла (це коли легені є заспазмовані). Приїхали ми додому, через день! та ж сама фігня - обструкція! А все через килимок в коридорі + новий пральний порошок з різким запахом. Зараз я просто в шоці, коли то згадую. Молоде, зелене. Знову хочуть класти в лікарню + ту всю гормональну бомбу знову прописують. Я вже того не хотіла, знайшла через ДП нормального алерголога-пульмонолога. Вона нам майже все відмінила + дренажний масаж. Вже точно не пам'ятаю що і як ми приймали, але з гормонів злізли. Ті чудо-лікарі до астми раз плюнути долікують. Перше, що ми купили, то був небулайзер. У нас він купу років був найкращим другом. В нескладних випадках обходились просто фізрозчином, ношпою. Щось сильніше було, коли ситуація була дійсно серйозна. Гормони вже навіть згадати не можу коли використовували.
    Тому моя порада - найти дійсно нормального лікаря!!!
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  19. Sonechcko

    Sonechcko Well-Known Member

    Дівчата, хто з вас промиває ніс дитині при нежиті Фурациліном? Як ви граєте розчин? Я вичитала 1 таблетка на 100мл води.
    Нежить вже 2 тижні, ніяк не можемо з нього вилізти, вже ніби ставало краще, а сьогодні по новій . То капець.
     
  20. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    в нас теж нежить. не дає промивати ніс.. пробувала вчити дути носа. два рази подув. і не цікаво стало..