Курси водіїв

Тема у розділі 'За кермом', створена користувачем La esposa, 28 Січень 2010.

  1. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    не знаю як там в "Реги", але 14 годин то дуже мало.
     
    Останнє редагування: 13 Вересень 2017
    • Подобається Подобається x 1
  2. Mashulia

    Mashulia Well-Known Member

    Я займалася в Резі на початковому курсі - там 18 годин, то цілком достатньо навіть якщо ви до того жодного разу за кермом не сиділи. В них дуже інтенсивні заняття - я перші рази аж мокра виходила з машини, але при цьому навчання безстресове, за рахунок того як побудована програма навчання - від простійшого і до складних речей - парковка у вузьких місцях, рух задом, паралельна парковка і т. п.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  3. Zolotynka

    Zolotynka Well-Known Member

    Розкажу, як здають у Канаді. Спершу теорію (книги й тести для підготовки є в Інтернеті), сідаєш за комп'ютер, маєш правильно відповісти на 30 з 40 питань чи щось таке. Здав - перевіряють зір і видають "учнівські" права. З ними треба їздити РІК із інструктором (чи з чоловіком, татом, подругою - головне, щоб у цієї людини були повноцінні права без обмежень). Плюс у тебе ще купа обмежень - ні краплі алкоголю, ніяких телефонів у полі зору, можна возити тільки ще одного родича (на додачу до інструктора), не їздити вночі і т. д. Хто дуже поспішає, може піти на курси (надзвичайно дорогі), тоді можна чекати не рік, а 8 місяців. Увесь цей час ти НЕ маєш права їздити сама, якщо спіймають, вліплять великий штраф.
    Через рік ти маєш право здавати водіння інструктору. Тут залежно від провінції - десь легший екзамен (20 - 25 хвилин), десь важчий (45 хвилин). Перевіряють усе - паралельну парковку, парковку задом, розвороти... Усе, крім виїзду на швидкісну трасу. Якщо здав (це не так і легко, я здала тільки з третього разу) - дають "проміжні" права. З ними ти (нарешті, ура!) можеш їздити сама. Обмежень уже менше. Але ти ще РІК їздиш із проміжними правами. І тільки потім здаєш ще раз водіння, уже на повноцінні права. На екзамені треба виїжджати на хайвей (швидкісну трасу), на додачу до всього решта.
    Ясно, що ні про яке "купити" мова не йде. Дуже мені подобається, що тут вчать озиратися через плече і дивитися у вікно заднього сидіння, коли перестроюєшся в іншу смугу. Там сліпа зона, якої не видно в дзеркалі заднього виду, і кілька разів було, що тільки це рятувало від аварії. Причому це натреновують дуже суворо з першого ж дня. Ми тепер з чоловіком можемо в синхронному плаванні виступати, коли треба перестроїтися, одночасно голови повертаємо, навіть коли одне з нас не за кермом, а поруч. :girl_crazy:
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  4. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    Ух ти:) то це таки правильно)
    Я часто так роблю а чоловік з мене рже "нашо ти обертаєшся":girl_crazy:
    Почала оглядатися власне якраз через те, що одного разу, ще на початку водіння, подивилась в зеркало (бокове і заднє), бо хотіла перелаштовуватись - нікого нема ззаду, а за секунду мимо пролітає автоо_О я настільки тоді перелякалась, уявивши собі що могло трапитись, що з того часу дуже часто оглядаюсь. Але я досі думала що то неправильно! Дякую вам, @Zolotynka ;)
    --- дописи об"єднано, 13 Вересень 2017 ---
    Було би ще класно якби ви тицьнули мені де саме можна про таке прочитати, щоб остаточно довести всім що я не "олень":girl_crazy:
     
    • Подобається Подобається x 3
  5. Zolotynka

    Zolotynka Well-Known Member

    Точно те саме сталося пару разів зі мною і раз із чоловіком. Фішка в тому, що ту машину не видно в дзеркалах, а вона там є!
    Ось тут дуже толково дядько пояснює, він інструктор у канадській школі водіння (правда, по-англійськи, але навіть не знаючи мови, можна зрозуміти, про що йде мова:

    Я всі його відео передивилася перед екзаменами, мені дуже помогло.
    Або ось тут помічні малюнки:
    Understanding Blind Spots and Shoulder Checks
     
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Подобається Подобається x 1
  6. Brooklynka

    Brooklynka Member




    А чи визнаються у Канаді наші права? Я маю міжнародного зразка + у МРЕВ ще зробила додаток до міжнародних прав на кількох мовах.
     
  7. Orman

    Orman Модератор-бомба

    і по тахометру і по спідометру незручно, бо треба дивитись, ну і по тахометру для кожної машини будуть різні обороти. По відчуттях (вібрація і звук) набагато легше. Мене так чоловік зразу і вчив.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Mashulia

    Mashulia Well-Known Member

    Дуже мені подобається, що тут вчать озиратися через плече і дивитися у вікно заднього сидіння, коли перестроюєшся в іншу смугу. Там сліпа зона, якої не видно в дзеркалі заднього виду, і кілька разів було, що тільки це рятувало від аварії. Причому це натреновують дуже суворо з першого ж дня. Ми тепер з чоловіком можемо в синхронному плаванні виступати, коли треба перестроїтися, одночасно голови повертаємо, навіть коли одне з нас не за кермом, а поруч. :girl_crazy:[/QUOTE]
    Мене теж так вчили в Резі. Дійсно, кілька разів рятувало, особливо від мотоциклістів. А в мого свекра на дзеркалах загоряється підсвітка, коли в нього хтось в "сліпій зоні".
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Zolotynka

    Zolotynka Well-Known Member

    Два місяці можна їздити з українськими правами. Далі, якщо плануєте там жити, треба отримувати канадські. Чоловік приїхав з українськими правами, два місяці їздив з ними. Оскільки Канада визнає (і просто міняє на свої) права небагатьох країн (США, Німеччина, Австрія, ще кілька), йому довелося здати теорію, пройти перевірку зору, тоді здати інструктору водіння. Але оскільки мав досвід, то здавав зразу на повноцінні права (не на проміжні). Хоча українські права після цього забрали - такий закон. Зараз полетів в Україну з канадськими.
    Хочу таку машину. Ми тут брали напрокат якусь із нових, і якщо включали поворотник, щоб перелаштуватися, а довкола нас мало місця, вона починала істерично дзвеніти в салоні.:girl_crazy:Дуже зручно для невпевнених водіїв.
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  10. Brooklynka

    Brooklynka Member

    А в мого свекра на дзеркалах загоряється підсвітка, коли в нього хтось в "сліпій зоні".[/QUOTE]


    @Mashulia, А що це за модель машини, просто цікаво?))
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Корисно Корисно x 1
  11. pharmac

    pharmac Well-Known Member

    Привіт усім)
    Підскажіть хто володіє інформацією, зараз можна здавати на водійське посвідчення без курсів, чи ні. Бо вчу теорію і хочу йти на водіння в школу Реги.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Поки не можна, треба мати довідку про закінчення АШ.
     
  13. Brooklynka

    Brooklynka Member


    Не можна. Треба мати сертифікат про закінчення автошколи + сама ж автошкола вас реєструє для здачі іспитів у МРЕВ. Тому самостійно це зробити неможливо!
     
  14. Orman

    Orman Модератор-бомба

    • Смішно Смішно x 2
    • Подобається Подобається x 1
  15. Moza

    Moza Member

    Так, достатньо. Але початковий курс це не 7 занять, а 9. Я себе почала почувати більш впевнено на 5-му
     
  16. Ubuntik

    Ubuntik Well-Known Member

    Ти казала, що ніби десь у вересні маєте іспит здавати. Був вже?
     
  17. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    в цю п*ятницю здаю
    побажайте мені успіху :girl_blush2:
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  18. Bluemchen

    Bluemchen Well-Known Member

    Думаю, достатньо. Я ,правда, брала основний курс, а не початковий, оскільки якісь мін.знання мала після звич.курсів. Приблизно після 4 заняття вже сама іздила, хоч я боягуз ще той)))
     
    Останнє редагування: 21 Вересень 2017
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  19. Virner

    Virner Well-Known Member

    та я теж так думаю. Але от навіть тут пишуть, що на 4 занятті їдуть. У мене знайомі також кажуть, що на 4-5 занятті готові їхати додому (але то на основному курсі). А є такі, що після початкового +основного+школа водіння ще беруть додаткові уроки з інструктором.
    і все? не переходили на основний курс?
    а більш впевнено, то як? Готові були самостійно їхати, чи ні?

    Я чого випитую... хочу якось більш-менш розрахувати час, якісь собі цілі по водінню поставити. То для мене важливо. Хоча, розумію, що, мабуть, індивідуально - хтось швидше, хтось пізніше вчиться, комусь більше часу, комусь менше.
    Хотіла якесь середньостатистичне вивести :)))
    ого! круто!

    Дякую усім, хто відгукнувся. :)
     
  20. YuliaK

    YuliaK New Member

    Ну як там іспит, розказуйте? Вас можна привітати? :)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Безграмотно Безграмотно x 1