Зуби мудрості

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Neytasa, 26 Грудень 2010.

  1. Yuliankaaaa

    Yuliankaaaa Member

    Дівчатка маю теж проблему з зубом мудрості, у мене такий як на другому фото Partial Eruption [​IMG] . тАк от бачу що вже починаються реально кривитись зуби у тому ряді, один в середину, один сунеться навпаки на зовню(((([​IMG]
    Порадьте в яку клініку і до якого лікаря краще піти з такою проблемою.
     
  2. Оксана1322

    Оксана1322 Well-Known Member

    @Yuliankaaaa, при такому розміщенні восьмого зуба зубний ряд сильно не поїде. Не спішіть видаляти.
     
    Останнє редагування: 21 Вересень 2017
  3. vakyolka

    vakyolka Well-Known Member

    В мене так, сьогодні вирвала. В тата так було декілька років тому, то покришило 2 зуба. Я вирішила не ризикувати.
    --- дописи об"єднано, 21 Вересень 2017 ---
    Допишу ще.
    Рвала вісімку на пр. Шевченка в лікаря Шевчук. Швидко, безболісно, весело(весь час жартував) і виявляється недорого. Враховуючи, що я йшла гонорово з 500грн(думала,що здача ще буде, 3 ха-ха, чомусь тут не додумалась про ціни почитати), то лишилась ще йому винна 300грн)) Наркоз відійшов повністю через 3 години, боліло швидше, але випила німесил. Зараз вже пройшло 8 год, і якщо чесно, то і не болить..
     
  4. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    у мене одна з 8-мок була розміщена саме так. В результаті знищила корінь 7 зуба ( я не спішила видаляти зуб мудрості, бо ж ніби ззовні все здорове). Ну і пішло під видалення вже одночасно 2 зуба- і 7 і 8. Видаляла вже писала не раз- в Самера в Зазаденті. Швів не накладали. антибіотиків не пила і навіть обезболюючих теж. Ямка від 2 зубів, правда була така значна ( якщо ще враховувати, що 8-ка була і гранульомна ще). Але все затягнулося. Мінус був один- видалення 2 зубів внизу одночасно трохи порушило чутливість. Рот не відкривався до кінця тижнів 2 :). Потім чутливсть відновилася.
     
  5. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Це ціна по прайсу? Ви платили офіційно в касу? Це все ж комунальна поліклініка . Там ніби експеримент - обслуговування платне крім дітей, учасників ато і т.п. для приватної клініки ціна може і вправдана , а для комунальної? Чоловік місяць тому рвав звичайного (не "мудрого") зуба на Симоненка. 100 грн... В того лікаря на Шевченка років два тому видаляла зуб мудрості я, трохи був вже лікований, то видалявся шматками. 300 грн. Здавалось дорого, то було явно не в касу, тоді ще експерименту не було. Десь через кілька місяців відчула, що щось мені заважає, коли чищу зуби. Чоловік дістав скалку від зуба пінцетом. О.к. буває. Через деякий час вилізла нова, але сиділа міцно і була більша. Нервувала страшенно. Видалив мій стоматолог (не хірург) при черговому візиті. Можливо, 800 грн. При складному зубі і виправдана ціна, але все ж комунальна Поліклініка... Може частина з того пішла в касу , якщо Вас офіційно реєстрували. Просто цікаво знати, яка частина...
     
  6. vakyolka

    vakyolka Well-Known Member

    Я йша від свого лікаля по направленню. До того його повідомили про мене. Це є складний зуб, тому будь кому довіряти не хотілося. Платилося не в касу, але мене зареєстрували, тому частина таки пішла в касу. З собою повної суми не мала, тому сказав, що можна донести, тому теоретично можна і не платити таку суму. Єдине скажу, що анастезія була хороша, я впевнена, що все зроблено по максимуму. Якщо б хотіла робити за 100-200 грн, то не пішла б через знайомих, а вирвала б на сихові в їх філії. Звісно, що сума велика, я сама була в культурному шоці, але десь місяць тому в ФБ піднімалась ця тема і ціни були від 1000-2000. так що є що є. Казав, що ще 1 треба рвати, але я ще похожу з ним, бо трохи по кишені б*є.
     
  7. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    Рвала в Пароденті на Личаківській минулого року, теж 8-ка, правда корені атипово розміщенні, теж розміщення зуба було подібне, ліз мені в 7, частина зуба прорізалась, а частина впиралася в 7-ку.
    Видалення кошиувало 1050 грн. Обезболення чудове, якось спочатку був укол, а коли все затерпло ще 1 укол, його я вже не чула, ніц не боліло. Через 2 год почало відходити анестезія. А на німесилі сиділа до 2 тижнів. Хоч по півпакетика, але мусила випити. Якось дивно болів після 15 год щодня, і після німесилу ніц не чула аж до наступного дня 15 год.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  8. Veselivka

    Veselivka Member

    Сьогодні видаляла 2 зуби вісімки (накладали шви), то як побачила рахунок, мало не втратила свідомість. 1600 за зуб + 80 анестезія. І того 3360!!!! ( локація- Новояворівськ) Ще + таблеток на 500 грн. Сама винна, що не уточнила. Знала, що дорого, але не настільки. Боюся прокинутися завтра з набряклим обличчям. Сподіваюся, що впізнаю себе зранку в дзеркалі.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  9. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Де ви робили втручання?
     
  10. Veselivka

    Veselivka Member

     
  11. NazarovaN

    NazarovaN Member

    Удаляла вісімку (horizontal) - під яснами впиралась у сімку. Тяжкий випадок був, але все пройшло гуд. Роздовбали, підрізали, зашили, через тиждень зняли шви. Ціна в районі 800 грн. Лікар Леся Кузь біля церкви Анни.
     
  12. Veselivka

    Veselivka Member

    Чуйка мене ні разу не підводила. Знала я, що не все так буде просто. Після видалення двох нижніх вісімок пройшло 6 днів, а у мене досі не пройшло оніміння однієі половини язика :girl_cray: то просто жах. Лікар сказав, що таке рідко, але буває. І може тривати до МІСЯЦЯ :girl_cray::girl_cray::girl_cray:. На смак все солене, враження, що половина язика набрякла і в рот не поміщається. В кого таке було?
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  13. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Хто видаляв зуб мудрості в хірурга Слободяна Романа? Цікавлять відгуки і ціни.
     
  14. iriwa

    iriwa Особлива мама

    То ше пів біди. У мене після вирізання 8 оніміло чверть обличчя і пішло ускладнення у вигляді запалення трійничного нерва. Ото були "танці". Колола уколи, пила таблетки, біль пройшла за 2 тижні, а от оніміння сходило 2 місяці і частково лишилося й по нині..
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  15. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Мені мій стоматолог каже: нащо вам ті 8-ки. Ага! От щоб не було всяких таких моментів. Якщо є здоровий зуб, який нормально росте, нащо його рухати. Інша річ якщо є проблеми.
     
  16. marianast

    marianast Well-Known Member

    @iriwa я так переживаю, в мене 8ка заходить на щелепний нерв. І псується. При такому розміщенні канали не запломбуєш, лікар каже забирати. Мушу, і не можу наважитись
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. iriwa

    iriwa Особлива мама

    Йдіть до толкового і СУЧАСНОГО лікаря. У мене був хірург, якого всі рахують хорошим і професійним, але вирізав зуб дідівським методом. Зараз, знаю, якось лазером чи то вирізають чи то припікають. Мамина знайома в Трускавець на таке їздила, казала що через тиждень часу була нормальна вже. У мене писок спухший був такий як після побоїв, то жах що було, жжаааах... Маю ще одного такого кандидата на вирізання, от думаю може теж в той Трускавець їхати чи що...
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  18. Руда Лисиця

    Руда Лисиця Шопоголік :-)

    у мене вісімка корінцями обіймала нерв. Фактично це йде операція, його пиляють, дроблять, виймають кусочками. Після такого йде набряк щоки, будуть шви, але це все можна пережити. Якщо зуб псується в такій ситуації - то краще дійсно забирати.
    На мою думку то все індивідуально і залежить від зуба. Два зуба мені видаляли хірургічно, бо вони лежали під яснами. З тієї сторони я підпухла, тиждень було, і синяк мала на щоці. Але в мене була непроста операція на нижню вісімку. Два інших зуба - це вирослі вісімки були. Там було все ок, просто дві лунки, без жодних припухлостей.
    В колеги теж розрізали ясна, щоб видалити лежачий зуб, той самий хірург, та сама клініка. І в нього ніякого набряку не було.
     
    Останнє редагування: 12 Березень 2020
    • Подобається Подобається x 1
  19. iriwa

    iriwa Особлива мама

    Мені не те що ясна різали, мені кістку, саму щелепу, різали. В мене синяк був і під оком, і на щоці, а опухлість була як грецький горіх за щокою.
    --- дописи об"єднано, 12 Березень 2020 ---
    То не обов'язково має бути у всіх, у мене було отак
     

    Вкладення:

    • Співчуваю Співчуваю x 2
  20. Руда Лисиця

    Руда Лисиця Шопоголік :-)

    мені робили резекцію верхівки кореня зуба. Теж вскривали кістку, вичищали кисту, заповнювали штучною кісткою. Теж мала жахливенний набряк.
    Я вас дуже розумію. Напухлість пов'язана якраз із розрізанням ясенної тканини. Буває так організм реагує.
    В 2019 році я мала "щастя" оперувати зуб в березні (резекція) і в жовтні (видалення 4х вісімок) Ще те "задоволення" то все переживати.
    Коли видаляли вісімки я поставила умову що це має бути під загальним наркозом, бо махала я то витримувати свідомо.