Тандемне годування

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Irus'ka, 31 Липень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Відкриєте нову тему "Тандемне відлучення":)
    Насправді то все дуже нормально, бо не тільки діти, але й мами різні. Хтось може наполягти попри істерику, хтось не може відмовити при легких нюнях. То не тільки ГВ стосується. Я от з третьою дитиною маю "тьорки", бо то така коза, що губи закопирить, ногами тупає, подушками кидає і дверима гримає. І то всев рік і 9 місяців. Добре, що вона не дуже цицькана, а я зовсім не вагітна, бо тандем з такою старшенькою я б не пережила:girl_crazy:
    @Vittoriya Ви все ж подумайте, як будете організовувати сон дітей на випадок тандему. Бо це буде найстресовіше для Вас і дитини.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    А якщо сказати по-чесному: болить і все, не можу тебе годувати. Це ж правда, Ви самі в це вірите, може і дитина почує. Ми саме так і відлучились, при тому я не сподівалася, хоч відлучення планувалось, бо тандем для мене - то дуже напряжно виглядає, але я думала, що довше часу займе, але реально почало так боліти (то було 9 тижнів вагітності), що якось не витримала, і спонтанно сказала, що дуже боляче, і син погодився. Спочатку на денний сон, вирішила, що як не спатиме, то вже так і буде (він і з грудьми дуже тяжко вкладався)
    а з істериками з інших приводів як? Маю на увазі Вашу витривалість)
    Може дитина так вчепилась, бо оті качелі, мама намагається не дати-вона все одно випрошує, її виснажують, вона намагається таким чином контакт підтримувати....розумію, що маєте небагато часу на відлучення, але якщо спробувати наразі давати їй груди без застережень/вмовлянь/домовлянь, так, щоб з тої теми зняти акцент у її сприйнятті, бо мені видається, що ви попали вже в те зачароване коло, коли Ви нервуєтесь, розстроюєтесь, що не виходить відлучити, дитина то відчуває, і ще більше просить, ви обоє накручені і таке виходить(
     
    • Подобається Подобається x 1
    • мімімі мімімі x 1
  3. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    @Haidee я в курсі, ну тобто я так думаю, що в курсі. Я так цього боюсь, бо не знаю як буде, може тому мене так криє
    --- дописи об"єднано, 30 Вересень 2017 ---
    Ви думаєте я не казала :girl_crazy: та я вже всі вуха ій тим проіла...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    Я казала, ойкала, що болить, плакала. Каже: нічого, мамочка, так буває
     
    • Смішно Смішно x 4
    • Подобається Подобається x 1
  5. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    За цей пост хочеться поставити майже всі оцінки по черзі:girl_flag_of_truce:
    Але раз вже він такий доросломислячий, то може забрати цицю і сказати "Нічого, синочок, так буває"?)))
     
    • Подобається Подобається x 4
  6. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    От мені здається що так воно і є. Ще ж знає і відчуває, що скоро буде ще одна дитинка і таким чином сама собі доказує/добуває мамину любов. Тому, мені здається, відлучення безпосередньо перед чи відразу після пологів буде надто травматичним для дитини.
    --- дописи об"єднано, 30 Вересень 2017 ---
     
  7. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Напевно.. Бо якось той вересень вийшов дуже складним.. Непотрібно спробували садок, обоє знервувались, перехворіли. І от коли вона вдруге хворіла і відповідно висіла на циці, я взагалі відпустила ситуацію, але мала візит в свого лікаря, який на мене нагримав, що я не шануюсь, шийка дуже скоротилась і мяка і я маю більше дбати про дитину в животі, а старша дастт собі раду ( тут не про гв йшлось. А в загальному). Ну і після того мені стало страшно якось і взагалі емоційно важко, я почала обмежувати годування. І напевно то все наклалось і дитина ше більше прилипла..
    --- дописи об"єднано, 1 Жовтень 2017 ---
    Витримую, ну але то істерика вдень, можна просто робити щось своє, поуи дитина заспокоться. Ну бо в нас зараз такий період віку непростий, істерики є навіть якось не так бавились.. А ввечір, коли засинає, то я не знаю, що робити. Не була б вагітна, то взяла б на руки, поколихала, а так..
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. BlackTee

    BlackTee Well-Known Member

    А якщо спробувати ввeчeрі прогулянку у візку, можe заснe, і тоді пeрeкладeтe спати?
    В мeнe так вийшло під час відлучeння, один вeчір заснув у тата на руках, бо був вжe втомлeний, на другий- заснув у візку, на наступний вжe домовилися заснути бeз циці, трохи з капризами, алe бeз плачів.
     
  9. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    А цікаво, плакали насправді від болю чи прикидались? бо всі методи кожна з нас реалізує по-своєму, і, враховуючи індивідуальність діток, результат виходить різним. От писали вище там про "мишка молочко забрала" - в мене би таке 100% не спрацювало, тому що я не вмію дитині побрехеньки розказувати (то не в поганому сенсі), от просто я - як поганий актор на сцені, а чоловік мій, наприклад, вміє - і у нього такі способи діють, а у мене - ні.
    Мені здається, що проблема відлучення в такому віці - це зі сфери стосунків, наприклад, навіть відмовити в грудях можна по-різному, часом батьки забороняють чи озвучують обмеження не твердо і впевнено, а так ніби просять "а може б ти не їв цицю?", ну і нюанси в близькості, прив'язаності і т.д., думаю, універсальних рецептів не знайдеться, кожна з нас радить, виходячи зі своїх особливостей і своїх дітей, а лише @Vittoriya знає ситуацію зсередини зі всіма нюансами, і, мабуть найкраще зможете знайти те, що спрацює у її випадку, просто така загальна думка, що ключик до розв'язку може бути в іншому місці, і десь глибше, ніж всі конкретні методи з казочками, мишками, і т.д.
    А може правильне рішення в такій ситуації таки годувати тандемом, особливо враховуючи, що до появи немовля вже небагато часу залишилось, і, навіть якщо відлучитесь, є імовірність, що старша знову буде просити груди з появою меншої дитинки, перерва ж буде невеличка. Напевно, найважливіше - визначитись для себе і вже тоді прийняти труднощі того чи іншого шляху, бо такі качелі то недобре для всіх.
     
    • Подобається Подобається x 3
  10. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    Та прикидалась. Я, напевно, теж
     
  11. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Я тут вклинюсь про іншу сторону оцього всього.
    *в анамнезі теж маю годування на фоні вагітності (2-х) і тандем (1)*
    По-перше - нормальне відчуття мами і небажання годувати. Вік старшої дозволяє згорнути ГВ.
    По-друге, про іншу сторону. В мене часто складається враження, що мами чекають, що дитина САМА зрозуміє/відмовиться/почне засинати без циці. Тобто мама пасивна (або робить щось раз - і дитина видає потрібну реакцію). Насправді, мама несе відповідальність і постійно робить. Або відлучає, або вводить правила. І ще є час на кожен сценарій, тому варто зараз зважити свої сили, обставини, потреби, прийняти рішення і почати впроваджувати його в життя. Після пологів з гормонами буде ще більше штирити, немовля на руках, старша дитина в істериці і мама в нервах це вибухова суміш. І дуже виснажлива. Тому варто бути дуже чесною з собою. Якщо тандем - тоді варто вже зараз встановлювати правила (циця тоді-то, стільки-то, а тоді і тоді - ні, а замість циці те і те). Якщо дитина в принципі схильна до істерик - хай краще зараз істерить. Якщо важко - можна сходити до психолога. Навіть не стільки питати поради про ГВ, як про стосунки з дитиною, хай би підказала, що Вам варто робити/говорити в певних ситуаціях, щоб Ви відчували себе дорослою, а дитина себе дитиною поруч з зрілим дорослим.
     
    Останнє редагування: 2 Жовтень 2017
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  12. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    А як же самовідлучення?
     
  13. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    @ruda kishka Ви вважаєте, що самовідлучення, це коли мама і в 1 рік, і в 2, і в 3 на кожну вимогу дитини видає груди, а дитина відлучається тоді, коли в неї зникає бажання, я правильно зрозуміла?
     
  14. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Не думаю, що є такі, шо на кожне прохання видаютт груди в три роки. Але наприклад нічні прикладання, и засинання. Ну я вже починаю бути не рада, що ми від початку засинали на циці, шо спали разом. Ну в нтеперішньому стані мене то не тішить. То так всюди пишуть про природнє батьківство, про спільний сон. Про груди на сон, шоб мама висипалась. І шо? А тепер мені то боком вилазить. Нині вночі я вже й проговорювала, заспокоювала, обнімала і мала з 3оі до 6оі розривку, бо зі сплячою дитиною, яка крізь сон кричить "мама дай цицю" не дуже поспівпрацюєш...
    Я завжди була так гв налаштована, на близкість з дитиною і мені просто прикро та й все.. А всі ті, шо навчили дитину спати в ліжечку і відлучили в рік будуть підсміхатись на моі оці слова, бо вони вже давно сплять міцно і проблем не знають... Бо ж я сама собі винна..
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  15. Orman

    Orman Модератор-бомба

    а воно ніяк не корелюється з Вашим відлучення, тому не мучте себе, Ви просто стомились.
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    Я так розумію, що самовідлучення, це коли дитина з часом стає все менше вимагати груди і врешті решт взагалі перестає. А якщо мама повинна розказувати казочки про мишок, які забирають молочко і т.д. то це вже ніяке не "само-"
     
  17. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    Не грзіться тим. Вже маєте те, що маєте. Того вже не змінити. Згадайте собі всі приємні моменти того і Вам стане легше. Розумію, що нема підтримки від родичів, а радше навпаки, що вагітні гормони. Але все ж Вам ці миті були в задоволення. Просто зараз такий період. Так, потім теж буде важко. Просто треба це пережити. Дітки швидко ростуть і все так не буде
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Orman

    Orman Модератор-бомба

    є ще багато проміжних варіантів. Мама може пропонувати скорочення кількості прикладань, створюючи ситуації в яких дитина не просить груди, без залучення мишок.
     
  19. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    На мою думку це плавне поступове відлучення.
    От наприклад зараз я даю груди тільки на сон (в основному нічний, бо денний в садку) і вночі. Зараз буду намагатись вкладати без годування. Він плаче, просить, шарпає мене, я прошу, пояснюю, гладжу, співаю але, сподіваюсь, врешті решт він змириться і буде засинати. Ну і потім якось нічні. Але мені рука не підніметься написати, що моя дитина самовідлучилась. Самовідлучилась - це перестала просити.
    Яаааак створити таку ситуацію на нічне вкладання чи вночі? :sad:
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Orman

    Orman Модератор-бомба

    @ruda kishka
    Проведемо аналогію з висаджуванням і привчанням до горщика. Дитина до певного часу просто фізично не може сама встати-сісти на горщик - тому їй ніхто таке і не пропонує. Потім може, але ще не конче хоче. Весь цей час висаджують батьки. Потім батьки можуть купити горщик і пояснити для чого він. І з періодичними нагадуваннями дитина раніше чи пізніше піде сама. А можуть чекати поки дитина сама додумається попроситись на унітаз. Так от при самовідлученні мама може пропонувати варіанти як жити дитині без грудей, а дитина може бути менше чи більше готова приймати варіанти. Це варіант самовідлучення.

    Є ще плавне відлучення, коли мама НАПОЛЯГАЄ на своєму варіанті. Але без дитячої істерики.
     
    • Подобається Подобається x 1