Привчаємо до горщика: досвід, питання, поради...

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Ольга, 4 Травень 2007.

  1. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    В них трохи зручніше, ніж просто в колготках-штанцях, бо не буде аж таких калюж, і дитині зручніше ходити, ніж в підгузнику, ну і буде мокріше, ніж в підгузнику. Тобто, коли ви хочете відмовитись від підгузників, тренувальні трусики - це фактично для зручності мами, може трохи менше дістанеться паркетам і килимам)
     
  2. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Ми восени при холоднішій погоді так гуляли. І вдома могли бути казуси, а от на вулиці ні разу не було.
     
    • Подобається Подобається x 2
  3. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    дівчата, порадьте щось з тим горщиком. Я шось не знаю шо робити. Мала собі далі пісяє в штанята і має все в носі. Може іноді сама сказати, що напісяла і показати де. В основному якщо вона не дивиться мультик, не малює, а має рухову активність і хоче пісяти - то відбігає собі десь на ламінат чи плитку, на килим не пісяє, а якщо чимсь поглинута, то де стояла - там і калюжа.
    Один час вдягаючи трусики говорила їй - як захочеш пісяти, то скажи мамі. То вона то сто разів за день могла повторити, але на ділі жодного разу.
    Всякі спроби всадити її на горшок - то купа крику, ну і я її саджу, а вона тут же встає і все.
    Нині вирішила не перевдягати її відразу з мокрого , то вона так і ходила, воно вже на половину висохло було на ній. І це до слова не раз так було - не просить перевдягатися в сухе.
    Не знаю вже які способи я ще пропустила і що роблю не так ((
     
  4. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    В кожної дитини свої темпи привчання до горшка, які тільки частково залежать від батьків. Перше - це розуміння куди ті всі справи треба робити, друге - бажання дитини сходити на горшок чи унітаз, і третє - найважливіше, це зрілість сечового міхура, в багатьох діток на цьому етапі затримка. По статистиці повністю контролювати сечовипускання можуть 50% 2-річних дітей, в 3 роки цифра сягає 80%, в 4 роки - 90%.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Інформативно Інформативно x 2
  5. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    просто дайте собі і дитині спокій) навчиться вона, будьте певні)
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    В моєї трирічки така халепа. Були періоди, що встигала нормально, але 90% часу - це "ой, трошки попісяла" і тоді біжить в туалет. Найгірше то ввечері, бо навіть, якщо сходить перед сном, через годину-дві залюриться. Щоб встигнути завести в туалет, треба при першому русі піднімати і нести, інакше мокра. Мене вже так то дістало, але що робити, не знаю. Ознак якоїсь хвороби нема, схоже справді на незрілість сечового. Але ж чого так доооовго?:girl_cray:
    Ну і десь поза домом вона нормально може потерпіти 15 хвилин, поки туалет знайдемо.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    та я не сумніваюся, що навчиться. Але як то зараз краще - натягати ще памперс якийсь час чи хай бігаж в трусиках, люрить собі і весьчас перевдягатися і говорити про горщик?
     
  8. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    я вибрала другий варіант. але то залежить скільки той процес у вас триває. у нас загалом було десь півроку з постійним прогресом: спочатку просто пісяв. потім нарешті дозволив себе посадити на горшок і можна було частково ті попіси ловити. ну а потім почав проситись. Підгузники були частково: на сон (на нічний ше тепер лишились), надвір, в гості. ну і деколи дома як нерви вже не витримували)) на постійно боялась вернути, бо шкода було шоб він не забув. бо навіть якшо дитина ше не проситься, вона інформацію про це засвоює.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    я не бачу сенсу в першому варіанті вже в такому віці. То ж так і є:
    хтось швидше вчиться, хтось довше, але вчиться.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  10. Lasti

    Lasti Well-Known Member

    Хвалити, хвалити і ще 100 разів хвалити за кожен вдалий раз на горщику. Підкупляти дрібними подарунками.
    Так пишуть мудрі книжки.
     
  11. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Тут напевно, вже разів зо 100 писалося, але, щоб не забували, треба повторити, що всі діти різні, але треба зважити потреби дітей і батьків, тобто не забувати, що є горшок, унітаз, на крайняк кущик. Ну і мамочки, не лінуйтеся лишній раз посадити дитину на горшок, і чим раніше і частіше спочатку, тим краще для всіх. Всім успіхів і терпіння.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    То в кого як. Я час від часу пробую з 9 місяців. Толку нуль. Спочатку злазив.а тепер не дається посадитись ще й істерить... Чекаю..
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  13. marianast

    marianast Well-Known Member

    Моя дитина проситься в підгузник. І по малому і по великому. Буде бігати гола, а тільки почує позив в туалет верещить " мама,папу", присідає, робить діла, підгуз знімаємо і ходимо далі. Горщик не сприймає категорично. Ніякий .
    Питання 1: коли замінюю підгузник звичайними трусами, вона пісяє в них, бо думає що вони працюють як підгуз. Відповідно не проситься, впісюється і ревить страшно. Варто таке робити чи я тими трусами збиваю дитину з пантелику?
    Питання 2 : Чим, крім резинки тренувальні труси відрізняються від підгузника і як вони допомагають привикнути до горшка?
    Питання 3: Лишити все як є і зосередитись на тому щоб закріпити її навик проситися? В підгузник в нашому випадку. Чи далі боротись з бажанням пісяти і какати лише в підгузник ?
    То триває десь два місяці, прогресу в привчанні до горщика нема жодного. Вона ним не бавиться, ляльок не садить, відео бачила, до діток на майстер класи ходила- не помагає. В мене вже закрадається підозра, що вона до школи буде просити підгузник.
    Унітаз, тазик, травичка не проканують аналогічно з горшком.
     
  14. iragonzales

    iragonzales В декреті

    А скільки дитині?...Я особливо похвалитися не маю чим, но...Ніколи ми дитину на вчили на горщик.Вона бачила дорослих , повторювала коли садили на унітаз на насадку.В 2 роки почала проситися по великому.По маленькому не проситься, посадимо попісяє, не посадимо буде калюжка. І ще кажуть в садочку колективний разум навчить дитину пісяти за компанію....Ми підгузки зняли в рік.І так по сьогодні періодично з калюжками.
     
  15. maavka

    maavka Well-Known Member

    1. Ні, не зіб"єте з пантелику (читайте нище)
    2. В тренувальних трусиках дитина відчуває дискомфорт, їй мокро. Але на відміну звичаних трусиків страхує диван і все решта від попісу.

    3. Не лишати як є. Думаю дитини просто привикла пісяти в памперс. Звичка то сила, в нас також в тому плані є звички. Наприклад, перед виходом я завжди мушу сходити, якась така звичка виробилась, що саме перед виходом хочу. Чи, наприклад (вибачте за деталі але це впринципі дещо пояснює) коли я не хочу, але зайду в туалет, я все одно спорожню сеч. міхур. хоч і не хотіла спочатку,. Так само і з дітками, уявіть собі вони з народження привикли так довго пісяти в памперс.
    Тому треба забрати памперс, для початку (крім сну, чи як вам зручно), щоб дитина розуміла, що пісяти в одяг незручно. Можливо вона не зразу зрозуміє, але буде відчувати наслідок від своїх дій, попісяла - мокро . А потім, з часом, і горщика захоче. Я саджу дитину, коли вона НЕ зайнята якоюсь активною грою ( бо в цьому випадку, моєму Левчику просто ніколи сісти на горшок і тому він сопротивляється, хоч і хоче пісяти, так і пісяє, в штани, зато не відволікся, так собі думає Левчик). І коли саджу, то даю якусь спокійну гру (шнурівочка, книжечка), бо мій Левчик трохи збуджена ддитина і йому важко просто посидіти, треаб чимось зайнятись, але знаю, що є і спокійні діти, яким таке не треба, тому дивіться по своїй дитині. Ще стараюсь зажди садити зразу після сну і перед сном, то тоді він майже зажди пісяє/какає
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. iragonzales

    iragonzales В декреті

    Мені також видається, що треба зняти памперс. Далі виробить все природа.
     
  17. iragonzales

    iragonzales В декреті

    Давно хотіла написати і розказати, як все відбулося в нас.Дитині 2 роки і майже 5 міс. І ми вже самі йдемо на горшок і самі роздягаємося. Навіть зливає сама. З народження ми користувалися багаторазовими підгузниками. Після року практично повністю відмовилися від памперсів. Благо то було літо. Накупили, як тут радили кілька пар колготків,і міняли при аваріях. Вночі також без памперсів. Аварії ліквідовували. Десь в приблизно рік купили насадку на унітаз і почали садити на насадку. Дитина не сприйняла то в штики, бо бачила, що інші також ходять на унітаз.А потім фактично рік з гаком якось не особо напрягаючись періодично садили на унітаз на випередженння( мама і чоловік). Я трохи завтикувала і мала калюжі. Вночі переважно без аварій. Був короткий період коли пісялася, томи коли будилася на підсос несли на унітаз. Потім в той період 2 і3, моїй дитині щось зайшло почала перед каканням проситися на унітаз. А ще згодом мама почала мене стидити, що вона пісяє в машинку, і принесла горшок. Мала сама почала бігати на горшок, а чоловік раз сказав, щоб сама роздягалася і мала почала роздягатися. Все. Я так поняла з моїми надзусиллями чи от так не асоба напрягаючись дитина все рівно в 2 і 4 почала би сама ходити на горщик, до садочка встигли)))).
     
  18. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    дівчата, хто має. дайте пліз посилання на мультик про горщик..
     
  19. Raven

    Raven Мама малятка

    дейв і ава мають серію, як в горщик ходити, і ще є lbb пісеньки англійською як треба умиватись, горщиком користуватись. Правда посилань на них немаю.
     
  20. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    що це таке?