Для мамусь і татусів (3)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

  1. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Ну так, ми в садок теж не ходимо, хоча плануємо з вересня, прогулянкова група. А наразі гуляєм у парку, ходимо на дитячий майданчик. Але зауважила, що таки нашого гуляння дитині мало і дуже хоче спілкування з дітками.
     
  2. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    О, бачите, які ті садочкові діти все-таки різні :) Мій їстиме все що дадуть - хоч хліб з варенням увесь день жуватиме :girl_haha:і лазити йому все одно де - аби було в процесі тиняння по справах з ким поговорити, в садочку спить вдень і живе по графіку, вдома не спить і підлаштовується майже під будь-який режим. Коротше, я капець яка лінива мама :girl_crazy:- хочеш клеїти-різати-малювати-пластилін - все є вдома у вільному доступі , тому "флаг в руки", якщо маю час і натхнення - організую завдання, не маю - дитина і сама собі чудово щось придумає (мені залишається лише час від часу поглядати щоб меблі не дуже постраждали в процесі творчєства :) ).
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    діти в принципі дуже різні :)
    Моїм тепер дуже хочеться, щоб всі їхні процеси хтось організовував. Хтось - це типу я :)
    Це не проблема, звісно, але отака особливість
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Orman

    Orman Модератор-бомба

    в нас дуже чіткий розклад дня. Ну як "дуже" "чіткий" наскільки це можливо зробити одній людині з грудною дитиною. В нас фіксовані години прийому їжі (крім перекусів) і час вкладання до сну (це святе). Решта можемо імпровізувати. Але насправді є ритм. Встали- поснідали- розвішали білизну- погуляли з собакою- попили каву- погрались- обід- мультик- ігри- підвечірок (або назбирали яблук)- ігри- вечеря- новини- ванна- сон.

    Пункт ігри- це самостійні заняття. Бігають надвір-в хату (зараз граються в короля Капітошку).

    Всі процеси я не організовую, не маю коли, і не бачу потреби. В них фантазія така, що я тільки дивлюсь і захоплююсь.
     
  5. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    це класно, і ще раз доводить, які всі діти різні.
    Мої менші, до речі, краще організовуються на самостійні цікаві заняття, коли є Дмитро. Самі ж удвох здебільшого гарно організовують тільки шкоду :) Люблю їх неймовірно.
     
  6. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member


    тому я поки в роздумах, які гуртки обрати. цей рік дає приємний бонус - 4,5, білша ймовірність, що захочуть брати в секцію/гурток
     
  7. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Так і я намагаюся контролювати режим, це, мабуть, єдине, що я контролюю посеред суцільного хаосу)))). Малий вже почав ходити, то трохи полегшало, випустила зранку на подвір'я, позакривала всі небезпечні предмети і вони собі бігають, правда, квітів скоро на клумбах не залишиться, але то дрібниці, я зато спокійно можу сніданок приготувати, помити підлоги . Єдине, що вони мені не дають зробити, це мої ранкові тренування, максимум 5 хвилин, далі малий тримає мене за ногу, старша кричить "я тоже хочу" і ниють. Давно хотіла вас запитати, коли ви встигаєте бігати?
     
  8. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Особисто я нині вийшла бігати 06:04. Мені не дуже підходить цей час, але час сну дітей - це єдиний шанс наразі. Радіоняня і маршрутв школі дому.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. buhgaltersha

    buhgaltersha електровіник

     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Я бігаю зранку поки чоловік не пішов на роботу.
    Чоловік бігає ввечері після того як діти засинають.
    Що таке клумби я вже й не пам'ятаю.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

     
  12. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Перетягну сюди з іншої теми бо стало цікаво.
    Чим продуктивно треба займатися з дітьми в 4 роки і що їх вчити? Ні, я серйозно, бо я нічим не займаюся і якось не дуже переживаю. Ну і в садку в нас так, "скріпя зубами" раз в тиждень якусь-там примітивну аплікацію ліплять, тобто теж нічого сильно такого не вчать (нє, казали на зборах, що рахувати будуть вчити АЖ до 5 здається :girl_haha:і дні тижня), ну ще розповідають іноді якісь дрібниці типу хто з тварин що їсть.
    Я можу листівку хіба раз в півроку для баби зробити з Владом і прописи йому купую (ті що з малюнками), бо він любить калякати там. Але при тому ніколи не дивлюся, не контроллю і не виправляю те, що там понамальовував. Та й пише зазвичай де прийдеться, зачасту на підлозі :blush:
    А почитаю тут на ДП і по інтернетах всяке - і до школи готуються, і займаються... І часом починаю почуватися якоюсь мамою-нехлюйкою :girl_blush2:бо наразі навіть на підготовку до школи на наступний рік дитину давати зовсім не планую. Людоньки, розкажіть про своїх 4-річних дітей і їх заняття? :)
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Смішно Смішно x 1
  13. Raven

    Raven Мама малятка

    Наразі англійська і плавання. Вдома ніц не вчу, часом творчі нравки робимо.
     
    Останнє редагування: 4 Жовтень 2017
  14. Inglor

    Inglor Well-Known Member

    Вікуся @Akina, я я власне не те мала на увазі. Я говорю власне за своїх дітей. Банально, я вдома не можу їм навіть казочки почитати, бо це банально перетворюється на розглядання малюнків. Вони не хочуть слухати казку, а вигадувати, або розповідати казку по малюнку, то не для мене. В садочку ж зовсім інша історія, їм читають, а вони слухають, ну бо з вихователькою вони не поговорять як зі мною.
    Ті ж правила дорожнього руху, які вони вчили минулого місяця в садочку. Цікаво слухати, як вони пояснюють, їх роздуми. Тобто я про банальні речі. Не про рахувати/писати/читати. А такі загальні поняття для їхнього віку. Бо чи то в мене фантазії замало, чи просто банально часу нема, але в таких дрібницях садок мені помічний. Можливо від вихователів залежить, але на своїх я не нарікаю.
    Але в моєму випадку, ще може бути і те, що їх двоє, і вони просто не мають вдома часу слухати маму, бо в них купа інших справ (машинки ділити).
     
    • Подобається Подобається x 3
  15. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Нічого не робимо, тішимося компанією мами:) хочу її на балет спробувати, бо в неї очка горять від балету і від природи є дані, але поки не можу наважитися. В плані розвитку на неї дуже позитивно впливає сестричка-першокласниця: рахувати навчила, букви вчить, малюють разом.
    Я не хочу зараз тих розвитків. Старша в її віці ходила в Розумничку, пробувала танці, до того Бейбі Клуб. Зараз я не хочу чогось типу англійської і т.п.
    А чому підготовка наступного року? В школу в неповних 6?
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    мій теж не хоче :) І я навіть не хочу. Ми казок не читаємо, скоріше енциклопедії (там якраз можна розказувати і говорити :) ) і якісь сучасні історії, я казки не люблю ще зі свого дитинства :girl_nea:
    Ну таке ми десь поміж ділом обговорюємо, по дорозі в садок (як я маю настрій :) ) чи в маршрутці. Але мені простіше - бо у мене дійсно один. А в садку у нас не читають, здається, взагалі :sad:
    Так. Чекати варто хіба якщо щось державне пристойне з"явиться, а як ні - то йому, швидше за все, однаково важко буде "строєм марширувати" що в 6, що в 7 років :girl_in_dreams: (ага, я щодо школи "оптимістично" налаштована наразі :girl_haha:). Ну і не знаю як в школі, але в садку йому скучно зараз :girl_in_dreams:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Inglor

    Inglor Well-Known Member

    Ну, на розвивалки і підготовки я їх водити не хочу. А от на гуртки/секції навіть треба. Але, те що плануємо, то треба до 6 років чекати. Або підшукати щось інше, але нам важливо, щоб не далеко від дому. Наразі лише в планах (оскільки недавно пішла на роботу, і тільки вчимось жити за новим графіком), а не у активному пошуку.
    Зі школою, я ще не визначилась. Бо мої то ще діти-діти. Та й вирішувати буду в наступному році, зокрема гляну як запрацює нова реформа. Тоді буду вирішувати, чи давати в 6 (без двох тижнів), чи чекати ще рік.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    А чого наважитися? :)
    Ми того року теж почали гуртки пробувати, наразі ходимо у Викрутасики на Погулянці, бо мій хлопець не дуже рухливий і треба десь ходити щоб попою трохи рухати.
    А зараз швидше про домашні і якісь такі цільові заняття цікавлюся, в кого що зі старшими дошкільнятами? :)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Ну бо балет, то не коники з болота ліпити)))
    Вона в мене дуже чутлива. Така мамина маленька дівчинка. А в балеті (як і в художній гімнастиці, та в будь-якому спорті) тренери не дуже панькаються.
    Як варіант ще бальні танці розглядаю, але кума вперто не хоче давати свого дуже підходящого малого з Терезкою, бо він з двійні, а братик танцювати не хоче)))
     
  20. Ripka

    Ripka Well-Known Member

    Колись старшу свою, як була маленька, хотіла на балет. Напевно ви і так все вже знаете, але напишу: ота балетна чи то хореографічна школа, що на Дорошенка, бере дівчат чим швидше, 4 роки якраз нормально, в 5 навіть не знаю чи візьмуть. Навантаження капітальне, ходити треба часто, ще й вроді би на 14 годину. Викладачі усі-пусі не розводять, розминають як великих. Мене це відлякало. На південному е танці сучасні (приймають з 4 років, максимум 5, дальше не беруть), також сильна підготовка (щось як на художній гімнастиці, бо танці з всякими акробатичноми трюками), набір лиш літом, десь у червні. Багато хто іх мені рекламував, ми зараз не попали, бо групи набрані, сказали пробувати під новий рік або літом. Називаються Сплеск. Може вам підійде? В будинку офіцерів е також танці десь такого віку, вчать основ балету, всякі там позиціі, але це не балет, просто танці. Бачила іх тренування, мені сподобалось.
     
    • Подобається Подобається x 1