Вища освіта-необхідність чи зайва трата грошей та часу?

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем hrystusja, 28 Листопад 2011.

  1. flame

    flame невгамовний експериментатор

    А що в школі? Що на батьківських зборах? Я недавно на зборах в 8 класі "субститутом" була:girl_impossible:. То навіть не шок був. Люди добрі-хата тепла, баааатьки, яку пургу вони несли? І як та вчителька ( а вона реально нормальна була) може щось в голову батьків вкласти, як там " маріанський жолоб":suicide:
    ггг, якщо освічений практикуючий лікар, то не книжки і молодість, а банальні будні.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  2. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    знайомому потрібно було десь біля 2 років на всі процедури, це було 5-7 років тому.. він працював чи то санітаром чи не знаю ким і дуже багато вчився, здавав різні екзамени в декілька етапів.. але він на той час був в Україні анестезіологом років 10 точно
     
  3. flame

    flame невгамовний експериментатор

    Зараз дуже велика проблема в Україні з водіями вантажівок. З\п в водія на фурі по Україні 14-18 тисяч. Але, робота - дуже важка. Масово втікають в Польшу, там робочий день коротший, дороги кращі, умови завантаження-вивантаження простіші і з\п 20-23 тищі. Ніяких вимог, головне категорія. Всі дозвільні документи роботодавець організує і освіти не треба. Взагалі питання про трату грошей і часу не піднімається. І не тре паритись ЗНО. Категорія і в Польшу на вантажівку. Для чого вчитись, можна навіть по складах читати і з калькулятором рахувати. Головне - гроші на загнутому пальці вміти перекидати.
     
    Останнє редагування: 26 Жовтень 2017
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    в 90-х моя коліжанка виїхала в Ізраїль зі Львова. Повернулася у Львів уже як іноземна громадянка і навалася тут у меді. По спеціальності гінеколог.Потім поїхала назад в Хайфу. Там ще 3 роки підтвердження диплому. Потім переїхала у Чікаго. Там ще 3 роки. І лише після того отримала право практикувати як спеціаліст.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Багіра

    Багіра Well-Known Member

     
    Останнє редагування: 26 Жовтень 2017
  6. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    ну я не знаю... це настільки було очевидно, що пропонується хабар?
    бо я би з тих слів не зрозуміла на місці полячки, якщо вже така продвинутість у медицині)
    ну і якщо в точний час приймають, то для чого пришвидшувати і чому людей тоді море?
    в поляків (ну зрештою в багатьох розвинутих країнах) - класика черг і записів не знати на коли
    не дивно що українці хочуть бути швидше прийняті, бо приїхали здалеку (ну мені недивно)
    як на мене, заклад, який має право приймати іноземців (а то не всі заклади далеко), міг би і мати якісь броньовані години для таких випадків, які би "закривались" місцевими пацієнтами за кілька годин/добу у разі невикористання. суто ІМХО
     
  7. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Ну я ж не придумую. Я раніше саме так і думала, от саме так як Ви пишете. Поділилася з коліжанкою, ну вірніше запитала, цікаво мені стало. А вона каже, що нічого подібного. І таки вірю, що їй таки видніше ніж мені.
     
  8. Online

    Online Well-Known Member

    Пффф, знаю таких лікарів з добрий десяток, які зі своєю головою за кордоном оплачувалися б значно краще. Вже не кажу про прєлєсті державної роботи типу ледь теплих батарей зимою, ремонтів кабінетів за свій рахунок і т.д. Просто багатьох зупиняє складна процедура підтвердження диплому. Якщо поляки її спростять, наші їздитимуть працювати вахтовим методом. Думаю, вільними ці вакансії не залишаться.
    Якраз х тиждень-два тому коліжанка розказувала, що чоловік водій фури влаштувався на польську фірму. 100 Є в день платять, не знаю як вирішили з житлом-харчуванням, але по витратах їм вигідно. Робота нелегка, звісно. Але вона й тут була нелегка, тільки за значно менші гроші + власник вартість ремонтів і обслуговування машини на нього вішав 50х50
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. flame

    flame невгамовний експериментатор

    еее, ну давай без "завивання в позлітки" розберем. Думаю нам обом ситуація відома. В 90-х для будь-яких наших спеціалістів світ був закритий. Дозвіл на виїзд можна було отримати лише по "професійній еміграції" в Канаду або "етнічній" в Ізраїль. Про "зелену карту" тоді тільки міфи ходили. Вона чітко і продумано зробила. І зробила так, що "комар носа не підточив". На ті часи найпростіше в Канаду через Ізраїль біженцями було виїхати. Про статус "біженця" вона Вам розказала чи змовчала? Мої проходили професійні співбесіди в 1994 в посольстві в Москві (в Україні тоді не було) щоб отримати статус "професійного емігранта в Канаду". Навіть квитки на виїзд можна було купити тільки через Москву і з довідкою з Москви. Дозвільні документи з Канади в 1995 році до уваги на приймалися, якщо не було довідки з Москви.
    ага 100Єх30 днів. Злотий зараз 7.35. Гривня 30 з чимось. Для елементарної логіки тре калькулятор?
    водії вантажівок живуть в тих же ж вантажівках. Миються і харчуються на відстоях. На відстій заїздять на спец. комплекси де є душ (на вході закидуєш монету 2-5 зл по Польші і 1-5Є далі), пралька на монетку (знаю що "наші" закидують "копійки які влазять"), віфі (пароль видають при оплаті різних послуг), дешевий хостел, можливість заправки переносних балонів, зарядки на телефони, столики щоб поїсти. Є оплачувані"відстійники", вони комфортніші. Відшкодовують наймачі витрати на відстійники платні.
    абсолютно і цього ніхто не заперечує. Особливо, якщо врахувати дороги і заїзди на підприємства, де офісні працівники наставлять свої машини.
    ось тут знову враки. Конкретні. Нема таких умов. Водій (без власності а\м) йде на з\п - ось тут обговорюється або відсоток від фрахту або за км. Якщо "здаються" на
    то цей водій -власник машини, а отой - другий : посередник з забезпечення роботи. І то, на даний момент - "байка про солом"яного бичка" Нема і вже навіть "динозаврів" в перевезеннях таких нема. На такі умови колись могли погоджуватися власники а\м які реально розвалюються на ходу, щоб хоч щось заробити і якось підлатати машини.
    Ну і знову ж таки, як там питання на рахунок освіти?
     
    Останнє редагування: 27 Жовтень 2017
    • Подобається Подобається x 1
  10. Багіра

    Багіра Well-Known Member

     
  11. flame

    flame невгамовний експериментатор

     
    Останнє редагування: 27 Жовтень 2017
  12. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    я думаю можна просто виділити окремо Франка) і то не всі факультети))
    от як мені якось сказали - як важко не було б в Політехніці, але це в 10 разів (може перебільшено), легше ніж у Франка, і я в цьому переконалася по друзях і родичах, що там вчилися (не про модні компютерні і тд. факультети)
    про приватні вузи, з якими стикалася - то взагалі мовчу, чисто бурси/пту (можливо є і хороші, напр. УКУ)
     
  13. Багіра

    Багіра Well-Known Member

     
  14. Online

    Online Well-Known Member

    100 євро за день роботи. Навряд чи він працює без продиху 30 днів в місяць, особливо якщо врахувати, що додому приїжджає раз на 2-3 місяці. Не може людина бути в рейсі нонстопом 60-90 днів. А шо там з елементарною логікою і до чого курс злотого до гривні? А то я причин сарказму не вловила :dntknw: Возить вантажі десь на Німеччину і далі, скільки привозить додому після всіх витрат не питала. Але вони задоволені порівняно з тим, що було тут.
    Ем.. Та я за шо купила, за те і продаю. В Україні працював найманим працівником на фурі фірми. Власник жлобуватий.
    Неодноразово чула від коліжанки, що зняв з чоловіка 50% за запчастини або якийсь ремонт. В принципі, зміст їй брехати?
    А що на рахунок освіти? Один з мільйона таких самих працюючих не за спеціальністю. Десь лежить диплом про ВО. А він водій фури. :)
     
  15. flame

    flame невгамовний експериментатор

    Йооолки зелені. Дівчата ми конкретно говорили про вищу освіту. Її необхідність і застосування в буденності. Може, дійсно я (в своєму депресняку) то все перевела в іншу площину. Вибачте і пульніть мене з прострації в реалії.
     
    Останнє редагування: 27 Жовтень 2017
  16. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"


     
    Останнє редагування: 27 Жовтень 2017
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Якщо говорити за мій рідний факультет, то печалька там, в порівнянні з тим, що було років 10 тому. Ну але спишемо це на непопулярність і непрестижність. Але більша печалька навіть не щ боку студентів, а з боку викладачів. Не хочуть перспективні науковці там залишатися. Є кілька хороших, а решта працюють, бо працюється.
    УКУ - прогресивний і дає ті навички, які потрібні спеціалісту 21 століття. Ми навіть з коліжанками якось обговорювали можливість піти туди на магістерку, колишній виклалач з Франка натякав. Але ціна... Дуже дорого. Треба дуже добре прорахувати і знати, чи окупиться той диплом і за скільки, бо 5-6 тис. у.о. за магістерку - це "трохи" багато.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
  18. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member



    Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  19. Hermi

    Hermi Well-Known Member


    --- дописи об"єднано, 27 Жовтень 2017 ---
    мені здається що то на багатьох спеціальностях таке. Дуже важко викладати студентам, які заробляють на порядок більше ніж ти. Багато чого тримається лише на ентузіазмі, ну або людина більше ніде не змогла працевлаштуватись.
     
  20. svoybox

    svoybox Well-Known Member

     
    Останнє редагування: 27 Жовтень 2017