Культура водіння

Тема у розділі 'За кермом', створена користувачем SoLana, 15 Травень 2012.

?

Я за кермом

  1. Як фашист в танку

    3 голосів
    6,5%
  2. Для мене правила не писані

    0 голосів
    0,0%
  3. Відповідальна(ий), дотримуюсь правил, поважаю інших водіїв та пішоходів

    35 голосів
    76,1%
  4. Як прийдеться, орієнтуюсь по ситуації

    8 голосів
    17,4%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. Siania

    Siania Love Life

    Це на трасі. В місті зазвичай кожна полоса має напрямок. Наприклад, зліва можна їхати тільки прямо, а з правої полоси тільки направо. Якщо людина їде прямо, то з якої радості їй їхати в правому ряді, а потім пхатись. 10-15 метрів це нормальна дистанція (особливо для початківця).
    Правила з обгоном актуальні на трасі, або в місті, якщо дорога пуста, чи всі три полоси рівноцінні (без подальших знаків щодо зміни руху по них). І 50-60 км для міста нормальна швидкість.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  2. Monopoliya

    Monopoliya Well-Known Member

    не розстроюватись, то точно, в нього день міг не задатись ще більше, а на майбутнє в схожій ситуації просто показати правий поворот, що означатиме що Ви перестроїтесь в інший ряд при першій же можливості.
    В мене схоже було, я їхала по лівому ряду на Чорновола, вже за Бомбою, то мужикк ззаду мені моргав, щоб я з*їхала в праву. Я показала лівий поворот, що за 100 м буду повертати, то він сам перестроївся вправо і поїхав собі далі.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  3. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Та чого іх боятись)? Треба вміти відстояти себе. Просто та впевненість приходить з часом. На початках мене теж усі кудись "зпихали" з дороги своєю наглою манерою їзди. А зараз вже таке не працює))). А ще помітила, що за кермом я стала дуже агресивною до порушників ПДР))). Просто поліція))). А ще люблю поговорити з тими водіями))). Діти регочуть). Просто я зараз дуже нервова, і ті нерви від таких от мудаків). Я от вже собі уявляю, що б я йому сказала на Вашому місці.
    Пригадую як на початку водіння також їхала по Пасічній у лівому ряді, справа просто жахлива дорога, щось собі задумалась). Тут мені підрізає білий новесенький ренжровер, і різко тормозить). В мене з реакцією ніби все нормально, зреагувала, не втарпбанила. Але кому б було від того гірше? В мене і так страхівка. Так що мудаків хватає кругом).
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Siania

    Siania Love Life

    І я! Роблю пішоходам зауваження, як переходять не там, дітей на велосипедах зганяла з дороги, і то проявилось з настянням вагітності. Раніше якась стриманіша була, чи більш байдужа :connie_pull-pigtail А тепер дуже нервуюсь поки доїду кудись)))
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Zaychenya

    Zaychenya Пухнастик-гризун

    Це найправильніша дія. Ще ніразу нікого не підводила. І тим хто спішить зрозуміло, що ви це робите ненавмисно. Ну бо є ж різні люди за кермом.



    Якщо водій не має можливості об'їхати інший ТЗ і їде з тією ж швидкісттю що в своїй полосі - я б пропустила тих хто спішить: "їмтребатудишвидше" і "поліція_їх_чекає". А вже як виїхали в ліву - ну то будьте добрими, зрівнятися до швидкості потоку.
    А як Ви їх швидкість визначали 100-120? Це я так, задля цікавості.

    Мене, особисто, трохи виводить із себе повільте тягнення (водії з стажем до 3х років повинні їздити з буквочкою У і, бажано, в правому ряді. Дуже бажано. Особливо, ті що бояться їздити).
    Якщо ж
    закривається заслонка забору повітря в салон і їдеться далі без смороду і порохів. Я сьогодні за такою машиною всю Кн.Ольги протягнулася. Нічого не сталося. Така функція є в авто починаючи з найпростіших жигулів.
    Цей інтервал може "коштувати" зайвого стояння ще одного червоного світла світлофору (додатково). А деколи ці 2 хв бувають важливими.
     
    Останнє редагування: 6 Квітень 2017
    • Подобається Подобається x 1
  6. Monopoliya

    Monopoliya Well-Known Member

    Якщо не помиляюсь, то буква "У" - для учнів, що вчаться з інструктором. Для тих, хто є новачком у кермуванні є круглий значок "70". Просто не всі його знають і він є не такий популярний, як "У" :) Звідти ще т.зв. "Каблук", хоча, насправді, ніяким знаком він не є, хоча його теж всі знають)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  7. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    В нас була ситуація: їдемо правою смугою, досить велика щільність машин. В лівій полосі їде бус зі швидкістю потоку. Ззаду його підтискає дев'ятка, водію якої треба швидше всіх. Починає сигналити. Водій буса, переляканий, мабуть недосвідчений, від того сигналу різко звертає в правий ряд, прямо на нас. Чоловік різко гальмує, водій буса теж. Результат: буквально 2 см. між бамперами, всі на нервах, всіх теліпає. Водій буса білий як стіна, чоловік його матюкає на емоціях. А дев'ятка собі спокійно летить далі.
    Тому в такій ситуації справді найправильніше буде включити сигнал правого повороту, щоб показати "лєтуну", що ти його бачиш і перелаштуєшся при першій можливості.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Neverland

    Neverland Well-Known Member

    Ну ладно, я ще розумію Стрийська, чи Княгині Ольги, там можна ще якось казати, щоб навіть той учень їхав швидше. Але от мене дико з себе виводить коли я їду по якійсь ямезній вулиці, і ззаду всі сигналять, мовляв їдь давай. Таке враження що мені одній свою ходову шкода? Досі не знаю що робити в такій ситуації, і сховатися переважно нема де бо вулиці вузькі і їхати швидше теж не буду, бо банально шкода машину. І під звуки пафпафкань їхати якось зле :sad:
     
    • Подобається Подобається x 2
  9. Siania

    Siania Love Life

    Просто хтось може реально спішити. А Ви не спішите, то їдете собі по-тихенько.
    Скажу чесно, то трохи злить. Я коли їду з собакою, стараюсь не спішити, бо її по всьому салоні носить через ті ями, то просто максимально справа їду, щоб дати можливість мене обігнати без проблем.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  10. Mashulia

    Mashulia Well-Known Member

    Так, знак "70" для новачків, а "У" для учнів. Але я коли почала водити ще мало хто про "70" чув. Мені наклеїли в Резі і букву "У" і "70" коли я вних вчилася, ще й магніту букву "У" дали, бо я тоді часто їздила на машині тата, а він би ніколи не погодився щоб йому щось таке наклеїли. Так от, я помітила, що якщо ти з тими наклейками їздиш, люди якось адекватніше реагують на твої помилки. Я і глохла кілька раз на ямах, і довго рушала в корках - але мені майже ніколи не сигналили.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Нам викладач в автошколі казав, що на перших бодай пів року-рік, після отримання прав, оце "У" таки бажано причепити, бо відразу після автошколи люди ще дуже і дуже делікатно (перестрашено)) їздять:), ще вчаться так би мовити, тому досвідченим водіям краще бачити, орієнтуватися, що їде новоспечений новачок, а далі
    вже все залежить тільки від людяності.
    Чує моє серце то ще буде купа нервів, поки виїздишся, ну, але нехай... всі такі колись були.:)
     
    Останнє редагування: 7 Квітень 2017
    • Подобається Подобається x 3
  12. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    Нєа, з буквою У мають право їздити лише авто інструкторів, під час того як за кермом учень , який не має ще водійського посвідчення .
    --- дописи об"єднано, 7 Квітень 2017 ---
    З нашими дорогами це далеко не завжди можливо.
    --- дописи об"єднано, 7 Квітень 2017 ---
    Ну я їздити вже давніше не боюсь.
    --- дописи об"єднано, 7 Квітень 2017 ---
    Заслонка тут ні до чого, та машина що пару метрів зупинилась збираючи сміття, вона не їхала ні 20 ні 30 км, вона більшість часу стояла.
    --- дописи об"єднано, 7 Квітень 2017 ---
    Каблук мене просто бісить :), а 70 мені не підходить, бо раз - на машині їжджу не тільки я, два - по трасі я сміло і 100 їду, і воно взагалі не відчувається, а по місту і так всі зобов'язані їздити до 60 км/год, не знаю чи вже зняли тих допущених +20 км чи ні, то який сенс в тому знаку...
    --- дописи об"єднано, 7 Квітень 2017 ---
    На щастя, я вже давно то все пройшла :)
     
    • Подобається Подобається x 3
  13. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    Майже все як в моїй ситуації, тільки я таки не звернула, хоч мало бракувало...
    --- дописи об"єднано, 7 Квітень 2017 ---
    І всі вже благополучно це забули, бачу посиденьки також ;)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  14. Rona

    Rona Мама-йожик

    Я казала, що вчеплю позаду машини напис - "хто сигналить - в того короткий" )
     
    • Смішно Смішно x 8
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • Подобається Подобається x 1
  15. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Авто, що іде зі швидкістю менше ніж 20 км/год, можна обганяти. З ПДР
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    Набиралась мудрості в неті, цікавить мене тема проїзд перехресть з круговим рухом. Знайшла статтю з малюночками "За матеріалами прес-служби УДАІ ГУМВС України в АР Крим та журналу «Зустрічна смуга»" і смикнуло мене прочитати коментарі. Одразу мені згадалась @cjomcjomka з емоціями з приводу поворотників , отже:
    Отут попрошу таки прокоментувати - потрібен поворот при виїзді на коло?

    наступний коментар людини, яка в собі впевнена на всі 100500
    отак. і взагалі, підсумок того ж коментатора
    . Правий повротник, ( бо ж руль крутиться вправо!!!!) і жодних аварій на кільці!
     
  17. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    потрібен
     
  18. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

     
    • Подобається Подобається x 1
  19. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Як знайду цитату ПДР - скину
     
  20. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Мій диплом магістра математики перевернувся в гробу в шухляді:girl_crazy:
    Я постійно з чоловіком за це сперечаюся. Він коли з правого ряду заїжджає на зовнішній ряд кільця, не включає, бо, за його теорією, це буде означати, що він хоче змінити смугу руху, тобто сигнал буде незрозумілим для інших водіїв. І щось в тому таки є, бо часто буває, що їдемо в лівій смузі, і за 100-150 метрів до кільця водій з правого ряду включає лівий поворот і не ясно, що він хоче робити, оскільки поворот мигає, а маневрів ніяких він не робить.
    А мене вчили включати завжди. Я собі думала, що це пов’язане з виїздом з другорядної дороги на головну. Чекаю логічніших пояснень.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1