Мало молока. Що робити?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 10 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Потім вже сама прокидалася що 2-3 години :girl_crazy:
    До місяця внормувалося, виробився графік: лягаємо десь 22:00 і спимо до 3:00. Потім 2-3 рази їла до ранку.
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Akseniya

    Akseniya Well-Known Member

    Підтримую думку, що дитина пізніше почне прокидатись частіше. Але все ж таки 6 годин,трохи завелика перерва. Нічні годування важливі для встановлення лактації. Я б будила хоча б один раз, в 5-6 годині.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Siania

    Siania Love Life

    Сьогодні в 6 годині будила вже :)
     
    • Подобається Подобається x 2
  4. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    У нас так, лиш з різницею, що оте годування в 3 ночі плавно переходить в годування в 4-5-6-7. А деколи з перервами буквально 15-30 хвилин.
     
  5. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Набір ваги гарний, я б спала в такому випадку) Думаю, ще буде час, коли дитинка прокидатиметься частіше вночі. Якщо б ваги не набирала, тоді так, треба будити)
    Чисто моя думка, і, можливо, вона не збігається з правилами гв-консультантів.
     
  6. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Ви молодець!
    як Ви то розумієте? В нас різні ночі бувають, часом пів ночі зависає, а часом і спить з 2-3 до 7-8, я не знаю, як то впливає на кількість вдень, в мене молоко фактично лише приливами прибуває під час смоктання, щось набратись може от хіба якщо така більша нічна перерва.
     
    • Баян Баян x 1
  7. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    От відчуваю, що наприклад сьогодні гарно ковтає, багато ковтків підряд. А коли молока менше, то спочатку ковтки, а потім вже не ковтає, просто смокче. Потім щось набереться, знову ковтає декілька разів, потім знову "вхолосту" смокче. Якось так). Це вдень так. Ввечері взагалі відчуття пустоти майже завжди. Але тепер мені трохи легше психологічно - догодовую сцідженим уночі.
     
  8. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    В нас така поведінка під вечір починалася, то я рятувалася слінгом, бо так дитина добре спала, їла теж добре, і на ніч не купала, з прогулянки одразу лягали на ніч (купала вдень в хороший настрій малої). Інакше в нас вечір був з викручуваннями біля грудей, колисаннями, які мала не любила, але я не знала, що інше робити. А так примотала, вийшла на вулицю, і так вечорів перестала боятися)
    І оця думка, що пусті груди, то я її відганяла подалі, як дитина зависала нон стоп на грудях (а в нас це до трьох місяців), то лише була думка, що так дитина насмокче собі стільки, скільки їй треба. Вдень сиділа з годувальною подушкою, щоб руки були вільні. І ще не гуляла годинами у візку чи слінгу, щоб не робити великої перерви в годуваннях, максимум 1,5 години. А сон вдома по 45 хв - то класика була десь до 6 місяців, молоко швидко травиться, мала хотіла пісяти, і прокидалася.
     
    Останнє редагування: 13 Листопад 2017
  9. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    "І снова здрастє".
    Порадьте, розрадьте, бо я вже холодна.
    Ситуація наступна: хвилює мене малий набір ваги. Нагадаю: народились 3-150, виписались з ПБ 2.860, в перший місяць вага 3.200. За три тижні набрали 320 грам.
    Що роблю: постійно груди, пляшок, дурачків нема, харчування мами повноцінне збалансоване, п'ю багато і часто, спільний сон (їмо в 23-00, потім в 3-00, потім або кожну годину, або спимо аж до 6-00. Смокчемо в'яло, тормошу, буджу - ніяк. Дитина спати хоче). Вдень гуляємо 40 хвилин-годину. З обіду до вечора весь час груди. Ну але смоктання не активне, потягує час від часу, більше просто маму тримає біля себе. Гніздувались. Стресів нема, чужих дома теж. Голову намагаюсь тримати в порядку, але не завжди виходить))).
    Не дуже подобається прикладання. Була консультант, помагала, показувала, але мала плакала, не вдалось все попробувати. Сказала, що вуздечка трохи заросла. Ну і язик мені той не дуже подобається), якийсь квадратний, в кінці трохи роздвоюється, якщо випинає його. Мені він коротким виглядає.
     
  10. Orman

    Orman Модератор-бомба

    голову відрізати ))) Ви забагато думаєте.
    Вже ж краще набирає.
    Хвилює язик - покажіться лікарю.
    Чому "гніздувались" в минулому часі?
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Та я не проти позбутись голови на деякий час))). Не можу не думати, бо деякі дні 0-ві. Було й три дні підряд по нулях. Сьогодні взагалі -30 грам. Ну але то на вагу грішу). Ну і почали ми більше какати.
    Гніздуватись нон-стоп не виходить, бо є ще інші діти. Хоча я вже нікого не воджу-забираю. З хати тільки на двір , пробігала круг хати 3 км поки мала спить, і знову груди-груди). В мене зараз взагалі режим такий: їмо, спимо.
    Я от чого думаю багато: все ніби робимо добре, а набір такий слабуватий? І гризе мене оте прикладання.
    Язик бачив інший хірург (не той, що різав). Казав, що все добре. Але то було 2 тижні тому і 2 тижні після підрізання. Міг за тих 2 тижні прирости? Бо мені не виглядає прирослим. Просто язик не подобається взагальнлму). Консультант сказала, що трохи приріс.
     
  12. Siania

    Siania Love Life

    Як я Вам заздрю! Моє дитя поїсть 10 хв і починає викручуватись, сіпатись з тим соском, теж думала може нема молока, аж поки не побачила як з грудей тече, поки вона капризує.
    В нас аналогічно, не кожного дня є збільшення ваги, а буває і зменшення. Педіатр казала що то є ок, так йде набір ваги, і не обєктивно оцінювати кожному дню, тільки за місяць...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
    • мімімі мімімі x 1
  13. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Компетентна людина, яка бачила вживу - сказала свою думку. Нам тут з форуму не видно ))) Якісь рекомендації консультант дала? Масажувати, підрізати повторно?
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Пробуємо, щось не дуже в мене виходить. Короткий він якийсь). Ну і казала підрізати повторно. Наступного тижня знову йдемо.
     
  15. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Ну в нас тоже не без плачів). І теж сіпаємось. І груди брати не хочемо. Але то не на постійній основі). В загальному нормально. І ночі нормальні, встигаю виспатись. Не так, звичайно, як ще рік тому, але і на зомбі я не схожа).
    Просто вона завжди зі мною. Максимум душ, туалет, 5-10 хвилин зробити обід-вечерю. Я вже на все забила, всі вже змирились))). Лиш би мала поправлялась.
    Коли плаче довго, я гублюсь, бо не можу заспокоїти, від грудей ще більший плач. Але таке буває не часто. Тому поки досвід у подоланні цього не дуже).
     
  16. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Коли язик витягувати вперед і ніби роздвоюється - то було про нас, я Вам описувала свою епопею з вуздечкою. Вона і ніби назад не заросла, але язичок то хоче рости, а частина вуздечки не пускає. Сходіть ще раз , може треба повторити процедуру. Дуже за Вас вболіваю, бо знаю, як то боротись за Г.в. Все буде добре!
     
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  17. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    Це все нормально, що дитина цілодобово з вами, треба це 'прийняти і полюбити', як то кажуть. А можна не важити кожен день? Забути трохи про це? І слінг пробуйте обов'язково, то ж не порівняти з тим, що носити на руках, якщо у вас ще й спина болить
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  18. Ludmiloka

    Ludmiloka новенька

    Мені допомогало лише одне - частіше прикладувати
     
  19. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Я тут трохи залежалась вже в пологовому :girl_crazy:, мала 4 сусідки, була в двомісній палаті, тепер вже в одно, юху. Ну але не про то. Що я наспостерігала. Дуже часто мами хочуть, щоб дитина поіла і все, спати. І то бажано кілька годин. А як дитина просинається швидко, не прикладають до грудей, а шшшикають, носять, нервуються і потім кажуть-в мене нема молока, дитина голодна...
    Або ж ще один приклад інший-дитина поіла груди. Заснула. На довго, ну було крутилась, цьмакала, хникала (я би вже брала на груди), мама шшикала, підколисала, спить далі. Так дитина спала 4 години, а то й більше. І проснувштсь, одразу в дикий крик. І вже ніякі груди в тому крику не візьме. Моєі сусідки дитина так раз кричала 3 години, потім дістала суміш. Але за той час, що іі дитина спала, моя зо 5 разів груди під'ідала. І та сусідка як виходила додому, дитина в неі вже була на суміші.... І в першоі сусідки на суміші... І в останньоі я вже бачила нині, що теж на суміші... І то зовсім нк персонал лікарні впарює. Ні ні. Тут якраз я була здивована, бо постійно кажуть дівчатам прикладати, пояснюють, що дитина може бути цілий час на грудях, це нормально. Але чомусь мами часто чують те, що хочуть. А реально ж, найкращий стимулятор вироблення молока-дитина. І це ж природньо, що вона живе на мамі після народження, як вона 9 місяців була в мами в животику..
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  20. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Знову я... За тиждень аж 50 грам. Курча, ну що то таке? Я вже холодна. Як виключити голову з таким набором? Вже не важу щодня, нікуди не виходжу, весь час з малою, груди за еюпершим поглядом). І то я ще по ночах ціджусь, а вдень тим догодовую (зі шарица). Того молока не так і багато, якихось 100 грам виходить. Але чому вага не росте? Навіть консультант вже говорить про можливість догодовування сумішшю. Знову даю собі тиждень (вже збилась з рахунку який) на те, щоб було лише ГВ. Якщо вага і далі не ростиме - я здаюсь.