Мало молока. Що робити?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 10 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Siania

    Siania Love Life

    А стілець регулярний, нормальний? Не зригує фонтанами?
     
  2. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    @Rodionochka проконсультуйтеся з тою лікаркою, що я Вам давала телефон, реально дуже притомна лікарка. Не робить великих очей, коли чує, що дитині вже два з половиною, а вона ще просить груди. Що стосується ГВ говорить майже все те саме, що я тут повичитувала. До набору ваги теж дуже спокійно відноситься. Тому, думаю, що якщо нема потреби, то догодовування Вам точно рекомендувати не буде. І за язичок скаже. Ну і при потребі, відразу заведе на консультацію потрібного лікаря.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Стілець нормальний, 2-4 рази на день, не зригує, деколи повітря може відригнути, бо більше нема що).
    Ми вже і УЗД всіх органів зробили, і КХО серця. Все добре. З вуздечкою все незрозуміло. Думається мені, що таки нам погано підрізали перший раз. Були в іншого хірурга на консультації, сказав, що там треба було більше підрізати, а зараз там рубець, який мав би за місяць-два змякнути(?). Короче, сказав за місяць прийти. Але я так довго чекати не можу, завтра ідемо ще до одного спеца по вуздечках). От він і прояснить в моїй голові щось. Бо як і він скаже, що там все добре, то я таки трішки здамся).
    --- дописи об"єднано, 7 Грудень 2017 ---
    @KAPUCHINKA, була в одної хорошої лікарки на консультації. Проблеми в дитині не бачать. Тут або вуздечка, або щось з тим молоком (чи мамою) не так.
    А Вашу лікарку матиму на увазі, якщо раптом треба буде (дуже сподіваюсь що не треба).
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Siania

    Siania Love Life

    Тримайтесь, як би там не було, головне щоб дитина розвивалась, росла. Може якраз все налагодиться. Я Вас розумію, не кожен може спокійно дивитись як дитина не набирає((((
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Raven

    Raven Мама малятка

    Тримайтесь, в нас теж з вагою весело було через рефлюкс, але дитина не худла, я й тому була рада, бо шв в такому випадку ше біди могло наробити.
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Merry

    Merry Well-Known Member

    копрограму зробіть, покаже чи травиться та їжа як слід, може ферментів не вистачає. То просто каки занести на аналіз (на Зеленій не роблять)
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  7. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    @Rodionochka та я не наполягаю ))) я просто думала, що ви ні з ким не консультувалися, того й написала. А як хтось толковий спостерігає дитину то супер. Мій малий не бив рекордів по набору ваги, ну але мені простіше було, я картку з поліклініки забрала, а медогляд проходили тільки в своєї, а вона вагою не заморочувалася. То я теж ))) важила там десь, колись. є якась там прибавка за місяць, та й добре. В сестри старший малий теж набирав мало, ну але вони теж в тої лікарки спостерігалися, то не переймалися, але якось сестра в чорнобильську поїхала на якусь консультацію і попали до педіатра. Ото її висповідали за ту вагу. Ну але сестра подзвонила до нашої лікарки, та каже - не шукайте проблем, всі діти різні, у вас здорова нормальна дитина.
    Це я до того, що як лікар, якому довіряєте не бачить проблем, то і Ви їх не шукайте. З язиком вирвшіть та й усе. Хочете знати скільки малявка їсть можете зважити перед годуванняи в памперсі після, в тому ж памперсі.
    --- дописи об"єднано, 7 Грудень 2017 ---
    В такому віці вони там обов'язково щось висіють . Якщо лікар не рекомендує я б не здавала.
     
    • Подобається Подобається x 2
  8. Merry

    Merry Well-Known Member

    копрограма то не посів на флору. То чи добре травиться їжа.
     
  9. phobika

    phobika Well-Known Member

    Мені здається, що то не дуже показово. Бо якщо я вип'ю півлітри води, при цьому зважусь до і після, то вага моя не різнитиметься на 500 грам.
    Так що краще вагу на тиждень від мами ховати. :girl_crazy:
    Мені позичили вагу знайомі, хоч проблеми з вагою в нас не було. То я як важила кожен день, то починала хвилюватись. Бувало, що дитина 4-5 днів нічого не набирала, а потім бац і вже +200 г за 2-3 дні.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  10. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    а чому ні? Якщо ви тих 500 г не випісяли ще, то буде якраз на стільки більшою)) я провіряла)
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. phobika

    phobika Well-Known Member

    Я теж перевіряла. А тому, що все що людина споживає виходить не лише через виділення, а в основному через дихання як один із кінцевих результатів обміну речовин.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    але ж не зразу. я маю на увазі, коли відразу зважитись. тоді, коли все ще в шлунку. Думаю, то форумлянка і має на увазі. Шоб знати, чи в дитини просто погано засвоюється молоко, чи воно взагалі до неї потравляє в дуже малій кількості.
    Але я до тих зважувань після їжі трохи скептично ставлюсь. Принаймі якшо дитина така як у мене - що їсть постійно практично. Одного разу зважила - наїв 30 г)) але потому опять приклався. так шо то таке. Але в нього просто і не було проблем з недобором
     
  13. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Ну мені здається, що це вже довший і складніший процес. А отак в момент через дихання не вийде. Тому й пишу у памперсі, то якщо дитинка попісяє, щоб залишилося в памперсі для ваги. Ну мені, принаймні, так лікарка казала важити, якщо я хочу знати скільки дитина з'їла. Не думаю, що вона то придумала, напевно, так важать. Я, правда щось кілька разів пробувала, але в основному малий кричить, хоче їсти, яка там вага.
    --- дописи об"єднано, 7 Грудень 2017 ---
    Так, @бетменша, власне щоб знати скільки дитині дістається молочка щоб визначити мало його дійсно, чи то просто мамині переживання.
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. phobika

    phobika Well-Known Member

    Ну консультанти чомусь не рекомендують такі зважування до і після їди. Та й поки дитина їсть, в неї ж не зупиняються всі обмінні процеси - той горщик варить постійно) крім того знаю, що малючки багато енергії витрачають власне на смоктання. Тобто поки дитина з'їсть умовних 50 г, то 10 може вже і використати.

    Я би свого малого не мала терпіння важити до і після в перші місяці - крик би стояв постійний. Але якщо для мами ок такий спосіб, то можна і ним користуватись.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  15. Siania

    Siania Love Life

    Я б теж не важила до і після. Моя мала їсть довго, потім засинає, потім знов їсть. А організм працює, калорії спалюються.
    Позавчора дитина набрала 20 грам, а вчора 150. Буває що і -40. Набір йде дуже по-різному. Тому він є інформативним тільки за 1 місяць.
    Якщо є набір по нижній границі, і дитина почувається добре, норм. стілець, не зригує багато, я б не переживала.
    Але якщо набір надто маленький, то не є добре, як би там не втішали. Але головна задача - знайти причину. Я не вірю що може бути мало молока, якщо дитину постійно прикладати до грудей. Крім того, якби дитині бракувало їжі, вона б плакала голодна.
    Тут швидше може бути погане засвоєння молочка. Треба шукати корінь проблеми.
    Моя племінниця у 1,5 роки важить 7 кг. І вже кілька місяців вага стоїть на місці. Нарешті взялись шукати причину, нарили лактозну непереносимість((( поки була маленька, то теж мамі казали, що всі діти різні, не переймайся.
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Здавали, все добре.
     
  17. Cheburulja

    Cheburulja Well-Known Member

    Тут цікаво, якщо погане засвоєння грудного молока, то і погане засвоєння суміші має бути. Так чи ні?
    Бо моя старша три місяці набирала по 50 г, і що ми тільки з нею не робили, як не прикладали, як не годували... На сумішах набирала по нормі у варіаціях.
    Молодший теж не набрав ні грама два місяці. Я не експериментувала... Зле, певно.
    І то поганий досвід, звісно.
    Просто факт мене цікавить.
     
  18. Merry

    Merry Well-Known Member

    в мене було не так. я в той час коли годувала дитину сама мала проблеми з підшлунковою, моя система травлення працювала зле і якимось чином це передавалось дитині. Наприклад, тільки від грудного молока був рідкий темно-зелений понос (нічого не їла поганого), лікар сказала на день виключити грудне (зціджувала), а замінити на суміш. І мала покакала нормально (консистенція і колір).
     
  19. Raven

    Raven Мама малятка

    Немовлята витрачають більше енергії, добуваючи молоко з грудей, чим з пляшки, тому такий метод зважування для малят не є точний.
     
  20. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    згідна. Я більше мала на увазі чисто теоретично людину, яка випила тих 500 г залпом
    --- дописи об"єднано, 7 Грудень 2017 ---
    поки мій малий був виключно на гв, то в нього практично постійно була консистенці поносу. і кольори лююбі-голубі, включаючи зеленкувати. Але, повторюсь, набирав нормально