Завагітніти, виносити, народити: ускладнення і фактори ризику

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем truskaffka, 8 Вересень 2012.

  1. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    @Emotional Lady стаціонар то не так вже страшно як здається спочатку. Як я розумію Рібун на Джамбула і в разі чого будете лягати до неї. В даному питанні раджу довіряти лікарю з лікарні. Бо дільничі гінекологи то таке...
     
    • Корисно Корисно x 1
    • Безграмотно Безграмотно x 1
  2. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    чи хтось приймав аспірин в часі вагітності?
    мені на узд сказали, що кровоплин в пуповині виглядає якось утрудненим і з часом це може призвести до поганого постачання плоду всім необхідним, і вона не буде рости як слід. У першій В нічого подібного не було. Моя Г сказала, що треба аспірин приймати аж до пологів. Я шось почитала в інструкції того аспірину, таке неясне написано - з одного боку, він наче може чинити шкоду дитині, але при дослідженнях контрольної групи нічого наче не сталося поганого.
    Ну ясно, шо наразі прийматиму, немаю дуже з чого вибирати. Цікаво хто з таким стикався.
     
  3. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Практично всі, в кого виявляють вовчаковий антикоагулянт (тут на форумі багато таких і я в тому числі), приймають аспірин. А ви цей аналіз не здавали? чи вам по УЗД аспірин назначили?
     
  4. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    ні, не здавала. Це по узд
     
  5. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Приймала майже всю вагітність. Сама собі відмінила в 36 тижнів. Призначили без показів. Вовчакового так і не виявили, а відмінити побоялись.
    Я б таки на Вашомк місці здала б таки на ВА. І краще в Красівськоі.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    На днях мені Прокопчук казала, що вони і відміняють Аспірин у 36 тижнів, аби кровотеч на пологах не було.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    а на основі чого взагалі призначають здавати цей аналіз? на основі чогось виникають підозри чи входить в якийсь стандартний пакет аналізів?
    ну і , якщо при першій В таких проблем не виникало, то чи може це бути повязано з ВА? чи то мені піти почитати якісь деталі про то...
     
  8. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Переробіть УЗД.
    Форумлянки вище написали, що як треба, то можна і аспірин.
    Але вам дали якесь таке нечітке формулювання щось десь може утруднене. Я б ще раз перевірила.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  9. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Цей аналіз призначають, зазвичай, якщо в анамнезі є завмерлі вагітності. Хоча нещодавно говорила з дівчиною, яка здавала ВА як комплексне обстеження перед першою вагітністю. Щодо кровоплину, то не скажу, але в мене теж перша вагітність була безпроблемною, а далі почались проблеми із невиношуванням. ВА виявили тільки зараз (вагітність 15 тижнів), почала пити Аспірин.
    Я думаю, вам треба і справді ще раз зробити УЗД в хорошого спеціаліста, бо якось не дуже зрозуміло, наскільки там утруднений чи неутруднений кровоплин. А потім вже за бажанням здати ВА для власного заспокоєння.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  10. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Якщо чесно, я б зробила такий аналіз обов'язковим. Щоб не чекати ЗВ. Ну але то моя думка. Мала 3 ЗВ, і тільки після!!! 3 послали здати цей аналіз.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  11. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    ну це я так по простому написала, як мені пояснили, а офіційно воно там інакше називається : "уз-ознаки підвищення сумарного периферичного опору в обох маткових артеріях (загрозлива по прееклампсії, затримці розвитку плода)", ну і ще якісь там цифри ...
     
  12. Orman

    Orman Модератор-бомба

    вам доведеться самій тоді розібратися наскільки цифри відповідають діагнозу.

    Справа ваша, але покращувати кровообіг, якщо нема проблем із згортанням крові, а тільки з насиченням киснем - аспірином - то не дуже мудро.

    Знову ж таки на кровоплин багато факторів впливає. Може це в той конкретний день був кровоплин такий собі.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Selfless

    Selfless Member

    Привіт)
    Дівчатка підкажіть,може в когось був діагноз полікістоз яєчників і ендометріоз,за скільки часу вам вийшло завагітніти?
     
  14. Nadija Sunshine

    Nadija Sunshine New Member

    Дівчата привіт! Може хтось з таким стикався. У мене був виявлений вовчаковий антикоагулянт і всю вагітність я приймала аспірин. Зараз завагітніла вдруге. Перша дитина ще на гв. Здала аналіз на вовчаковий у сінево, показує 1,12. Була у Прокопчу, вона каже аналіз із сінево їй ні про що не говорить, треба було здати у Красівської. І знову починати пити аспірин, незважаючи на гв, і взагалі відлучати дитину. Лікар з лікарні на Русових також каже відлучати дитину, бо ж аспірин. Так то воно так...але показник вовчакового 1,12 то ніби як норма, то нащо зараз пити аспірин? Невже показники Красівської і сінево аж так кардинально відрізняються? У Красівської зможу перездати аж після 20 березня, бо вона йде у відпустку, а якесь рішення потрібно приймати вже зараз. Порадьте щось, може в когось таке було, бо я дуже розгублена. З одного боку дитиною ризикувати не хочеться, бо перша вагітність була завмерла. А з іношого, ніби той вовчаковий зараз у нормі і просто починати пити аспірнин і відлучати дитину від гв також не хочеться.
     
  15. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    У моєму випадку відрізнялись. Синево показував наявність, а в красівської було чисто. Але пила всю вагітність, напевно, швидше через ускладнений анамнез.
     
  16. Nadija Sunshine

    Nadija Sunshine New Member

    Дякую за ваш досвід! І я б пилп не роздумуючи, якби не гв
     
  17. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    У мене теж відрізнялися. В Сінево було менше 1, в Красівської - 1,34. Якби Прокопчук не сказала перездати вовчаковий у Красівської, то б і не знала, що він в мене є. Щодо ГВ не пораджу, складна ситуація. А дитині скільки?
     
  18. Nadija Sunshine

    Nadija Sunshine New Member

    Дякую! Власне цікавить, чи була у когось схожа ситуація. Дитині 9 місяців
     
  19. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Жаль, бо справді маленька ще дитина. А може ви б Красівській всю вашу ситуацію описали і попросилися, щоб зробила вам аналіз швидше? Бо якщо б і у Красівської аналіз був хороший, то вам би хоч на місяць-другий вдалося відкласти прийом аспірину і власне подовжити ГВ.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Nadija Sunshine

    Nadija Sunshine New Member

    Вчора почала пити каодіомагніл з незначною дозою аспірину 75 мг, прочитала що в аспірину невисокий рівень проникнення в грудне молоко. А в інструкції пише, що можна не переривати гв, якщо курс лікування нетривалий. Може хоч до року догодую, а там вже легше буде. Дякую за відповідь
     
    • Оптимістично Оптимістично x 1