Ваша вагітність, ваш чоловік і ваші близькі. Як ви повідомили і як вони сприйняли?

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Бурулька, 11 Лютий 2008.

  1. smilechyk

    smilechyk Well-Known Member

    Напевно я теж розкажу...
    Планували вагітність з початку літа, але чомусь не виходило. Перші місяці я рахувала дні до овуляції, місячних, затримки, і якось вічно неприємно було коли місячні починалися. Але якось наступні місяці в мене був завал по роботі, відповідно я не мала часу за тим всім так спостерігати. І тут кінець року 30 грудня, я порахувала в мене вже затримка. Вирішила зробити 31 грудня тести. Відповідно ми з чоловіком побачили на 2-х тестах //. Ми були щасливі такі :girl_in_love: Так як ми живемо разом із мамою і татом чоловіка, його братом та бабцею, вирішили сказати у новорічну ніч всім. Всі знають що я люблю пити вино, а тут я б відмовилася, одразу певно б здогадувалися, тому і вирішили довго в секреті не тримати) Але так не вийшло, чоловік не втримався від щастя, сказав своїй мамі та братові ще зранку (я була ще на роботі), мама на обіді сказала по-секрету татові...:girl_haha: І в новорічну ніч дізналася тільки бабця, так як всі були вже щасливі та в курсі всього. Своїй мамі побоялася говорити по телефоні в новорічну ніч таку новину, бо від щастя (давно чекає внуків) міг би піднятися тиск.... Тому мамі розказала на наступний день, коли вона приїхала до нас у гості, відповідно були сльози щастя :girl_yes: Термін був 5 тижнів. Поки що ніхто більше не знає, окрім мого директора.
     
    • Подобається Подобається x 12
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  2. Kofeinka

    Kofeinka Well-Known Member

    Мушу розказати про реакцію татів наших))
    Один сказав : " Молодець Ярина "
    А другий, після слів ти станеш дідусем, каже: "Хто??"
     
    • Смішно Смішно x 9
    • Подобається Подобається x 2
    • Корисно Корисно x 1
  3. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    відчула я негативний бік того, що про вагітності повідомляла вже у 2й половині терміну
    тепер щоразу як трохи поправлюсь - питають, коли родити :girl_crazy:
     
    • Смішно Смішно x 12
    • Подобається Подобається x 2
  4. Polalex

    Polalex Member

    Про першу дитину я одразу сказала чоловікові, потім брату ( ходив зі мною на перше УЗД), а потім вже батькам, кумі ( майбутній), свекрусі. Бабці дізналися вже на 20-тому тижні ( я не забобонна, але хотілося вже і стать одразу сказати). Про другу дитину ми говорили в такій самій послідовності. Але батькам моїм сказали аж на 12 тижні. На це було декілька причин: маленька різниця між дітьми, я боялася негативної реакції або не тих порад.
     
    • Подобається Подобається x 2
  5. La esposa

    La esposa Moderator

    Перечитала останні пару сторінок, сиджу, згадую)
    Сталося так, що мою вагітність сприйняли не надто позитивно. Ні першу, ні другу. Ми сиділи за столом, сказали, а свекри мовчки переглядалися і здвигали плечима... Вже аж ближче до фінішу свекруха трохи потепліла, але потім, після народження, серед ночі могла забігти до кімнати і сваритися, що їй дитина плаче(((
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  6. Britney

    Britney Домашня посиденька :)

    Напишу, ще про свою другу(фактично третю) вагітність.
    По-перше, так я к я і хотіла, ми спочатку нікому не говорили. Сказали вже на 15 тижні. Свекри якось то дивно сприйняли, бо малому вже 13 років, все питали чи так ся стало, чи то ми планували))) Мама моя, то спокійно сприйняла, раділа, розраджуала мене, що все буде цього разу добре. Своїй сестрі і близькій коліжанці я сказала майже одразу, бо ближчих людей немаю. Вони дуже за мене були раді. На роботі то незнали всі аж до 5-6 місяця, поки не стало видно. А деякі знайомі і родичі ще й досі не знають, хоч мені родити вже через півтора місяця)))
     
    Останнє редагування: 29 Квітень 2015
    • Подобається Подобається x 15
  7. YuliyaKraus

    YuliyaKraus Member

    Чоловікові відправила ММС з фоткою тесту. Не пройшло й 20 секунд - вже дзвонив, тішився. До кінця робочого дня вже робота стояла)
    Батькам планували оголосити десь в серпні на ДН моєї мами але то мене так мучило, могла проговоритись в будь-який момент.
    Минулого тижня якраз мої батьки і батьки чоловіка зібрались на пікнік а я ще зранку до сніданку притарабанила пряник з написом "Для бабусі". Даю його мамі до кави, а вона дивиться і видає - "Ну то віднеси бабці, на кухню". Після того, як я сказала що всі бабці тут дуже тішились , вітали)
     
    • Подобається Подобається x 9
    • Креативно Креативно x 7
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  8. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Вечір неділі. Почали нестерпно боліти та пекти груди. Десь всередині бурхливих думок промайнуло "А може?".
    Ранок понеділка. Тест, який 5 хв. нічого не показував, але коли зайшла в ванну через 10 хв. побачила ледь помітну другу смужку. Заходжу в кімнату з неприхованою усмішкою, чоловік запитує, що сталось, а я у відповідь показала ці наші вагітні 2 смужечки :) В результаті двоє конкретно спізнились на роботу, так довго насолоджувались цим, поки що малесеньким, щастячком :girl_in_love:
    У вівторок зранку знову зробила тест, смужка видалась більш яскравою. Здача ХГЛ і ще один тест (тепер сама не розумію для чого було?) тільки підтвердили той факт, що наш метелик поселився у животику.
    На 8 березня сказали моїм та чоловіковим батькам. Дуже мені сподобалась ідея Наталі-Miss Sixty з календариками і ми зробили щось схоже, але без знимки УЗД, бо ще не були на обстеженні. В батьків сльози радості, перше внуча. Тато мій сказав, що якщо буде дівчинка, то мама буде бабусею, а він чоловіком бабусі, а якщо хлопчик - тато буде дідусем, а мама - жінкою дідуся :girl_haha:
    Я попросила батьків не розповідати нікому з родичів, друзів до 1 УЗД. Загалом батьки майже дотримались обіцянки :)
    Можливо на наступну вагітність ми розповімо трошки пізніше, хтозна...
     
    • Подобається Подобається x 8
    • мімімі мімімі x 5
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  9. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    Моя друга вагітність і мій муж - бідний мій муж.... Я (точніше мої гормони) йому такий винос мозгів на протязі 9ти місяців зробила, що оййойой:girl_impossible:
    А спийняв звістку він дуже радісно, бо давно просив мене про доцю, та й ми планували не перший місяць. Від рідних і близьких ми чули: "Ну нарешті, ви молодці!":girl_smile: Моя мама, як почула, що я вагітна,(я їй сказала відразу, не розумію, для чого скривати від найріднішої людини таку новину) мамуся була надзвичайно рада, бо за її словами вона вже теж хотіла внучатка маленького і їй не одноразово снились віщі сни :)
     
    • Подобається Подобається x 5
  10. tinimini

    tinimini Well-Known Member

    Ми не планували дитинку, бо за кордоном було не до того, чоловік казав що прийшлось би все міняти.

    Десь за тиждень-півтора до місячних у мене почалась апельсиноманія. Щодня, вночі я прокидалася,як злодій кралась на кухню. думка про апельсини не давала мені жити. Я ще ніколи в житті не їла з таким смаком апельсини.(тоді я списала це на осінній авітаміноз і ПМС) І так щодня, чоловік признався потім, що почав за мною наблюдати бо я дуже змінилась(стала плаксива, пересолювала, пересолоджувала). А коли третій раз підряд пересолила йому зупу він мені сказав, що щось зі мною не так.
    Десь за пару днів до КД в мене почало здувати кишечник, дуже сильно, як ніколи... Я подумала що якось дивно але ж мають бути місячні. Менструації в мене досить регулярні але всяке бувало в житті, бували і збої і затримки.
    Коли затримка була вже 5 днів чоловік купив тест. Я спокійно зайшла в туалет... І тут крик з туалету "Мішааааа!!! йди сюди!!!!"
    ........аж сіла на той унітаз з тим тестом така жирна жирна друга полоска, сижу така, сльози градом, і плачууу. Він стоїть і сміється з мене))) Каже от ми і приїхали)
    Була десь 11 год вечора(в Україні 12ночі).
    Дзвоню до мами.
    -ало
    -мамааа(плачу) я вагітна
    -алоо ти шо???
    мама каже спала вже міцно не поняла шо за караул.

    Не вірилось мені в це недовго. Коли на зміну апельсинам почала текти слина, сонливість, почався токсикоз... я таки осознала, що вагітна.
     
    • Подобається Подобається x 8
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  11. Faun

    Faun Chaos reigns!

    Давно хотіла написати тут продовження моєї історії, яка знайшла відгук у серцях деяких дописувачів, за що я їм дуже вдячна!
    У нас все добре, живемо разом, нашій малявці вже 1 рік і 2 міс. Вона у нас красуня і розумниця. Наш тато її обожнює. Скоро будемо перебиратись в окреме житло. У нас дружна СІМ*Я із своїми труднощами, радощами і проблемами, але я несказанно рада, що я не помилилась у своєму чоловікові, що ми разом і він нас любить. Вагітність моя проходила в тяжких обставинах і роздумах, але воно того вартувало!
    Пишу це все для когось, хто, можливо, знаходиться у подібній ситуації, як я колись. І можливо, цей пост додасть комусь впевненості в собі і віри в те, що все зміниться і обов*язково буде добре!
    Дякую усім небайдужим за вашу підтримку. Усім бажаю щастя і нехай ваші рідні приносять вам тільки радість!
     
    • Подобається Подобається x 15
    • Оптимістично Оптимістично x 5
  12. phobika

    phobika Well-Known Member

    З повідомленням все просто: з чоловіком разом дивились на тест, точніше я пішла дивитися, а він не виходив з кімнати, ніби дуже занятий був, я його попросила перевірити чи я все добре бачу:girl_crazy: Ну то той Фома невіруючий попросив мене здати кров наступного дня, і тільки вже після результату став виявляти свою радість. До того стидався показувати емоції. Батькам сказали через деякий час, без особливих процедур. Тішились.

    Щодо ставлення, то чоловік ставиться якось лагідніше чи що. Наприклад я одного разу забула телефон в кафе, то навіть нічого мені не сказав. До вагітності би сказав, що я роззява, або як мінімум пожартував гостро. Але не сприймає мене якоюсь безпомічною чи хворою, на прохання допомогти не відмовляє, трохи більше переживає за мою безпеку, але без крайнощів.
    А от мої батьки трохи гіперопіку включили. Я з ними вже 9 років не живу і всі свої питання в основному вирішую сама, а тут почалось:girl_devil: З останнього - збираюсь на вихідні в невелику поїздку в Польщу. З абсолютно комфортними умовами - добиратись машиною друзів, переночувати в готелі, походити по місту і ТЦ, вернутись машиною. Ми взагалі любителі виїздів на вихідні куди-небудь і дуже часто то були поїздки в значно гірших умовах (автобуси, плацкарти, електрички, блаблакари, пересадки, ночівлі в хостелах, палатках), але тоді то було норм, а тепер: "Подумай про себе. То грип ходить." Так ніби я той грип по дорозі на роботу в маршрутці не можу зустріти. Ух, чує моє серденько, що треба активно відвойовувати межі своєї території, бо потім дитині в +30 доведеться в в'язаній шапці сидіти:facepalm:
     
    • Подобається Подобається x 2
  13. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Які ж ті вагітності різні.
    Після досвіду "закритої" вагітності з Вірусею я звикла, що якось так воно і має бути.
    Але цього разу розповідати захотілось одразу.
    Минуло пару днів після позитивного тесту (не того, що на перший день затримки, а того, що тиждень після зачаття) - і мене просто розпирало. Як назло, коліжанка-форумляночка, яка знала, що я робила тест, нічого не питалась. Ну як це можна не питатись який результат, думала я :) І не витримала, написала їй сама.
    А потім пішла і віддала свою футболку з написом "Мама3" хорошій знайомій і сказала: "Носи на здоров'я, а мені вже треба новий напис". І від неї я отримала всі емоції, яких мені в той момент хотілось :)
    А діти зробили дуже дивну річ. Ще до теста Сергійко запитав, скільки часу потрібно дитинці в животі, щоб вирости і народитись. Я відповіла, що 9 місяців. І малий приколіст виходить на майданчик і оголошує друзям, що через 9 місяців у нас народиться ляля. Ми дружно посміялись, а менш ніж за тиждень дізнались, що Ї має рацію.
    Дітям сказали теж майже одразу. Чоловік щось бухтів, що вони підуть зараз всім розповідати. Він більш закрита людина. А мені так і хотілось триндіти про наш стан:) Мама Сергійкового друга підійшла якось до мене і сказала, що її син розповів їй великий секрет :) І обняла мене і теж пораділа за нас.
    Дмитрик страшенно тішиться, бо ж йому буде майже 10, і можна буде носити лялю на руках, і навіть трошки в слінгу.
    Сергійко абстрактно радіє, постійно повторюючи, що хоче братика, а Віруся відповідно - що сестричку.
    Але діти так тішаться, питають мене про самопочуття, підчас нападів токсикозу питають з-під дверей, "що, лялі булочка не сподобалась?". Дмитрик з 7 тижнів помітив у мене живіт. Так радісно: "Подивись, ляля збільшується!" Тепер чекають, коли буде чути рухи.

    Попри всі ті радощі у мене двічі починались болі і кров'яна мазня. А коли завершилась "друга серія", то я сказала про свій стан на роботі. Переживала, бо колектив у нас класний, і мені дуже важливо було, щоб мене правильно зрозуміли. Хотіла підібрати правильні слова. Але ця дитинка сама витрушує з мене все, що я думаю. І я в момент, коли мене хвалили за добре виконану роботу, сказала: "Дякую, що ви повірили, що я впораюсь з цією роботою, маючи трьох дітей. Дуже сподіваюсь, що ви повірите, що я не підведу і маючи чотирьох". Дівчата випали в дрібнодисперсний осад, а тоді почали вітати.

    А потім з'явилась нагода розповісти про свої напрацювання з тайм-менеджменту. І в анонсі для ФБ треба було сказати, скільки у мене дітей. А у мене ж не троє :) Так дізнався широкий загал. Дякую всім за привітання, мені вони зараз якісь дуже радісні, потрібні і справжні.
     
    • Подобається Подобається x 19
    • Зе бест! Зе бест! x 5
    • мімімі мімімі x 5
  14. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    Мій старшенький вже два рази казав, що хоче послухати лялю в животику і питав коли я народжу йому сестричку :girl_impossible:А меншенькому ще тільки три місяці. Аааааааааааа
     
    • Подобається Подобається x 3
  15. rununkulos

    rununkulos Well-Known Member

    Не люблю я всім підряд відкриватись. Щось таке є в мене. В 1 вагітність найрідніші дізнались на Різдво (11т), на роботі, коли принесла декретний лист, десь-хтось можливо почав здогадуватися після 25т. Мабуть, бо не міняла гардеробу, спочатку схудла, а животик інтенсивно почав рости після 28т.
    2 вагітність: планувала розповідати всім про все), а вийшла дещо схожа історія.
    Знову ж Різдво, але вже на 22т. Більш замітний животик показався значно швидше. Хоч зараз ніхто на роботі не вірить, що за тиждень декрет.
    Як на мене, оточення відіграє роль. Мене особливо нічого не розпитують, а я не нав'язую своє. Щодо нас з чоловіком і донею, то безмежне щастя, радіємо, чекаємо, переживаємо разом.


    Надіслано від мого Redmi 4A, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 4
  16. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Я цього разу знов все знала ще до тесту а після тесту знов ревіла як дурна: "а-а-а, я боюююся, знов все тааак поміняється...", муж дивився на мене відповідно (як на дурну :girl_haha:бо не розумів чому ревіти) і натяків не дуже розумів, що треба мене заспокоїти і порадіти :girl_crazy:Я сама якось цього разу значно довше, ніж минулого не могла все вкласти собі в голові...
    Вже тут колись писла, що про першого родичам повідомила 1 квітня щоб помучилися:cools:. Цього разу до 1 квітня все і так стало би занадто очевидним, тому після 12 тижнів роздавала родичам привітання на Миколая з новиною в комплекті. Найцікавіше - ДП дізналися чи не найпершими (не рахуючи кількох подруг :) ), бо тут було найлегше розказати, я була впевнена в добродушній підтримці :kisss:
    Родичі ж реагували не так добродушно і дуже сподівано.
    Тато (найоптимістичніше): "ясно... то що, гроші збирати?" :girl_crazy:.
    Мама: "ой, а мені гороскопи\гадалки прогнозували то лише через рік буде".
    Бабушка: "ой, Господи, Господи, как же вы справитесь... А что Сережа сказал?" .
    Свекруха: "Ой, чим же ви думали, ще один, і без квартири, без грошей, ай-яй...". Коротше кажучи, всі раділи як могли :girl_haha:
     
    • Смішно Смішно x 6
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  17. Blondo4ka

    Blondo4ka Well-Known Member


    Я також посиденькам одним з перших розповіла. На роботі всі поступово (в міру росту живота) дізнавалися. Я знала їх реакцію.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

     
  19. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama


    Вдруге чоловікові не казала, коли ще догадувалася, і коли з'явилася на першому тесті полоска-привид, хоч кортіло страшне) А вже після другого не витримала, пішла накупила пончиків, спакувала в коробку і вручила чоловікові після роботи)
    А далі ми знову шифрувалися, нікому не хотілося казати, хоч то і були свята і гарна нагода всім повідомити і животик став не таким з перших тижнів. Після першого узд на 11 т мені не сподобалося 3д фото малятка. А друге на 13 т мали якраз на другу Святу Вечерю, намалювала плакат для синочка з віршиком
    Усім
    ВЕСЕЛИХ СВЯТ!
    Я скоро стану
    СТАРШИЙ БРАТ
    і місцем для узд фото. Але так і не дали малому і не розказали нікому. Щось зовсім не хотілося)) Так і їздить в чоловіка в багажнику. От так знову дотягнули до 15 т і аж тоді розказали моїм батькам, точніше "показали", роздрукували різні наші фото і серед них заховали узд. Раділи, тішилися, казали, що вже і так підозрювали. А чоловікові батьки так і досі не в курсі, то забули фото взяти з собою, то не було нагоди)
    По суті, крім знайомих з соцмереж і моїх батьків, ніхто ще і не знає)
    І Посиденьки теж першими дізналися:)
    IMG_20171207_160706.jpg IMG_20180209_210004.jpg
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Креативно Креативно x 2
  20. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

     
    • Смішно Смішно x 6