Висаджування -> рекомендації, досвід, коментарі...

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем guculyanka, 4 Травень 2007.

  1. Orman

    Orman Модератор-бомба

    @Almariel це ви колись розказували, що ваші діти впісюються вночі не подаючи жодного знаку? Я ще тоді дивувалась. Вже не дивуюсь. Мені видали таку Ядвігу.
     
  2. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Ага, спали навіть в калюжі, поки не промерзали добряче. Але зовсім малесенькі, коли не було ще "нічного сну" як такого, то подавали сигнали.
    Менша просто перестала в певний момент пісяти вночі, було їй рік з лишнім. Старша (ага, та якій вже майже 6) спить в підгузнику, який щоночі мегаповний. І вона так і не відчуває, як вночі пісяє. Не знаю чому так.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

    Мене мама будила від 4 років в другій ночі і зранку о 6 год, то до року виробилося прокидання. Лікар пояснював дуже міцним сном ....
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    дякую за пораду.
    Іноді теж так робимо. Але ж втомлені: в обидвох робота, діти, ну ви в курсі.
     
  5. Orman

    Orman Модератор-бомба

    ну от поки була мала, то висаджувалась. Потім не пісяла вночі. А тепер - прошу дуже.
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    @Almariel, якщо ви лягаєте пізніше дітей, то спробуйте її ще раз зводити пісяти перед вашим ляганням. Ми так робили з малим. Тобто він лягав в 22год... а ми десь 12 ночі.. То носила його в туалет. І перед ранком, якщо прокидалась, або чоловік. Десь до 6міс часу так було. Тоді , інколи , сам вставати почав. Після 4років - спить уже всю ніч.
     
  7. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    так і робимо. Але іноді вже пізно (тобто за дві-три години вже впісюється, не зважаючи на те, що перед сном сходила). І до ранку ще раз пісяє стабільно. Може кілька разів на місяць не напісяти ще до ранку.
     
  8. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    аааа, наш не встигав... десь між 1-2 ночі перший раз пісяв, а тоді 4-5 ранку...Інколи ставила будильник , бо перестеляння постелі ( в нього півтораспальне ліжко), то капець просто. І то умудрявся все--подушки, ковдру... :girl_sad:
     
  9. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    Трохи про наше висаджування напишу. Отже, в 1,1 р донечка почала сама проситися по маленьким і великим справам (до того я сама чітко бачила сигнали, проколів з великими справами не було майже ніколи з народження). Далі в 1,6 ми поїхали зимувати в теплі краї, де вночі не було жодного проколу за весь час, і я це віднесла до того, що просто їй спекотно, багато пітніла. Вдень проколів не було вже давно ще з початку осені, питання тільки за ночами було. Вдома в Україні ми кілька ночей протестили з багаторазовими пеленками, і заховали їх в пакет до 'маленьких' речей. Отже, виходить, з 1,9 - ми спимо всю ніч без прокидання на висаджування. На горщик далі не сідає, і я не наполягаю, тільки висаджувальна поза. Порахувала, що за 1,10 місяців ми використали 2,5 пачки памперсів (тільки на ніч і прогулянки у візку, в слінг не одягали). Завжди буду вдячна посиденькам за багато речей, про які я тільки тут дізналася вперше, і які полегшили мені материнство)

    Надіслано від мого Redmi Note 4X, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 5
  10. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    друга поспіль дитина, яку я переконана, що "не буду висаджувати, бо не дам ради", але як її не висаджувати, коли вона проситься? :)
    Викладе всі свої "аргументи" в умивальник, нагодується, повітрячко бекне - і радісна ляля. До наступного бажання, звісно :)
     
    • Зе бест! Зе бест! x 6
    • Подобається Подобається x 3
    • мімімі мімімі x 2
  11. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Згадую, як привчала малу до памперсів...аааа...коли відпускали з лікарні в готель щаслива 1-2-3 міс дитина так льопотіла по умивальнику.... і так збоку глянеш - і що воно розуміло? а себе саму.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  12. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Маю важливе питання до тих, хто "в темі" :) у мене, кажись, дитина теж
    Трохи передісторії:
    - Я бавилася кілька днів і загалом десь по +- 6 разів на день в тазик вдавалося попісяти
    - коли вона хоче какати теж розумію з вірогідністю 90% але натягую підгузок:girl_blush2:
    - вночі висаджувати 100% не буду - надвір і вночі одноразовий підгузок
    - я дуже людина настрою, от кілька днів невиспана і змучена, тому на спроби висаджування геть махнула рукою
    - мала вдома в багаторазових підгузках або на пеленці (тобто що стає мокро вона чує )
    А тепер "німаніє вопрос" :girl_flag_of_truce:- при таких розкладах пробувати висаджувати її хоча б в "хорші дні" чи навіть не варто морочитися і починати? :)
     
    • Подобається Подобається x 1
    • мімімі мімімі x 1
  13. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Акіна, а чому б не зробити дитині добре хоч в хороші дні?
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Ну бо наскільки я зрозуміла, то вся суть висаджування в тому, що дитина все розуміє і звикає робити свої справи якимось певним чином , а то вийде день так, два інакше...
    ну і що їй прямо добре я б не сказала :girl_haha:бо поки трохи калічено якось тримаю її над тою мискою :girl_blush2: і вона брикається. Але вчуся :) бо перші рази я мала всі ноги і підлогу обпісяні, тепер і мої ноги і клейонка під тазиком лишаються сухі - однозначно прогрес :girl_crazy:
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Смішно Смішно x 1
  15. Siania

    Siania Love Life

    З дитиною нема чогось закономірного. Знаю багато випадків, коли висаджувались, а в 1,5 роки дитя категорично відмовилось від цього, і всі справи робило у підгузник))
    Я свою почала садити на горшик у 7 місяців. Якщо ми нікуди не їдемо, то практично весь день підгуз сухий, вночі рідко пісяє.
    Але бувають дні інші, не в звичному режимі. Тоді спокійно пісяє в підгуз.
     
  16. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Та ви спробуйте. Ніхто не знає, як буде з вашою дитиною.
    А їй однозначно добре - не треба на мокрому лежати
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    "погані дні" бувають у всіх
    я би висаджувала при таких розкладах.
    бачу, що проситься - як тут не допомогти :)
     
    • Подобається Подобається x 2
  18. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    ну, є така річ - що дитина звикає: я показала, що хочу - мене роздягнули - я зробила справи. Часом справді нелегко - якщо нема де висадити і треба попісяти в підгузник, то я беру її у "висаджувальну" позицію, а вона дивиться на мене і не розуміє wtf
    Але висаджування в нас інтуїтивне, і інтуїція підказує робити саме так :) З часом малявка буде пісяти вже не так часто, і буде легше організувати можливість.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. Rosynka

    Rosynka Well-Known Member

    В нас з донею десь таке висаджування і було. Якщо порівнювати зі старшим, то успішним його важко назвати, але я задоволена і тим що було: вдень намагалася висаджувати, вдалося - чудово, ні - що ж, змінюємо підгузник (були дні, коли їх до вечора ціла купа назбирувалася, а були, коли 1-2); вночі в одноразовому (і це досить довго тягнулося, десь до 3 років); правда, какала в більшості випадків в миску, то я вже старалася, не люблю ото все вимивати потім. Час від часу взагалі не висаджувалися по 1-2 тижні, то переживала, як повернемося до мисочки, але якось нормально було.
    Таке "напів-висаджування" мене дуже влаштовувало, часом думалось, що "От з малим в такий час вже... ", ну, але з донею було так і було добре.
     
    • Подобається Подобається x 2
  20. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    Як я і підозрювала, етап горщика ми оминули. Донечка 2,1 років хоче йти тільки на унітаз. Тобто з самого початку висаджування на миску, а коли з неї виросли, дістали горщик від ікея, але донечка на нього сідала, секунд 10-15 сиділа, вставала, і казала далі: пісь-пісь. І тоді спробували унітаз - і все чудово стало виходити. Зранку біжить до мене на кухню, веде в туалет, і робить свої справи. Горщик так і залишився, як меблі, бо навіть ляльку свою вона не садить на нього, а висаджує )))

    Надіслано від мого Redmi Note 4X, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 5