Мистецтво володіти собою

Тема у розділі 'Скарбничка', створена користувачем Макарена, 7 Листопад 2009.

  1. Волошка

    Волошка Well-Known Member

    Відповідь: Мистецтво володіти собою

    Я зараз дуже-предуже стараюся, щоб ніхто не помітив, що насправді в мене всередині, намагаюся бути такою, як завжди, хоча всередині все кипить.
    Думаю, що коли людина намагається стримати в собі злість, то це добре. Але коли ми намагаємося тримати всередині позитивні емоції, які не хочемо показати іншим людям чи людині, то це не завжди доречно. Бути кам'яною не варто. Ми ж жінки - емоційні створіння...
     
  2. olevitska

    olevitska New Member

    Відповідь: Мистецтво володіти собою

    і я зараз стала стриманіша, терпеливіша, добріша...але яких зусиль це вимагає!!!!!!!!!
     
  3. Текіла

    Текіла Well-Known Member

    Відповідь: Мистецтво володіти собою

    напевно настільки, наскільки мені потрібно це в даній ситуації
    якщо від мого реагування мені на чомусь залежить можу бути абсолютно спокійна, врівноважена і впевнена, потім все проаналізувавши і зробивши висновки
    якщо не залежить ні на чому - випускаю пар....так навіть іноді задоволення від цього отримую))))

    А Ви спробуйте кілька раз сказати собі ВПЕРЕД і видати все що на душі. Що б Ви тоді відчули? Чи стало би Вам легше? Чи соромно? Чи смішно? Які б емоції і відчуття викликало?

    Звичайно, найкомфортніше людина себе почуває тоді, коли сприймає себе такою яка вона є і приймає себе такою. А корекція поведінки чи певних реакцій - справа бажання, часу та досвіду. Думаю так
     
  4. Valeria

    Valeria New Member

    Відповідь: Мистецтво володіти собою

    В мене така сама історія. Як заведусь, то вже неможу стримуватись. Я дуже емоційна і мене це злить. Мені нічого не допомагає, мабуть характер таки не переробиш.
     
  5. aquarelka

    aquarelka New Member

    Відповідь: Мистецтво володіти собою

    Вирішила скопіювати свій допис зі спорідненої теми, може тут знайду відповідь. Я, в принципі, молода і задоволена життям людина, але проявляються якісь істеричні ознаки . Чоловік дуже дивується, що з такої милої спокійної і веселої дівчини проступає якесь стерво, але я з цим нічого не можу вдіяти!!! Останнім часом мене може роздратувати навіть якась дрібничка, наприклад чоловік не подякував за обід, і слово за слово, пішло-покотилося. Деколи, розуміючи абсурдність ситуації стримуюсь, що призводить до закипання і вибуху ))). І хоча в більшості випадків є причини для сварки, але ж і є вагоміші причини їх уникати, а мені не вдається.
     
  6. KOCHAM

    KOCHAM Well-Known Member

    Відповідь: Мистецтво володіти собою

    Я раніше взагалі була спокійна-преспокійна. І коли ставався вибух -ну всяке буває- мені говорили, що я не ангелик а демонятко приховане.
    Чоловік у мене "Сірник". Я навчилась його мови спілкування, бо іншої він не розуміє, і це справді добре - не залишати емоції на поличці. Тепер інколи мене заносить.
    Тепер і я так само. Відійду. Подумаю, як то людині пояснити, щоб Справді зрозуміла мене.
    Коли не допомагає, емоції випускаю в роботі. Коли зла, у мене все так швидко виходить! Іноді сама себе на думці ловлю: так... зараз усе вдома перероблю...
    Або спорт, або що інше
    +1

    ---------- Додано в 11:31 ---------- Попередній допис був написаний в 10:55 ----------

    можете сказати "я готувала для тебе з любов'ю, щоб тобі було смачно. Мені було б приємно якби ти подякував (сказав, що дуже смачно, похвалив мене)" або "мені прикро, що ти не похвалив мене, я старалась для тебе"
    це про "вміння розмовляти", форумлянки писали на перших сторінках теми
    в принципі це є абсолютно нормальні емоції, котрі можуть змінюватись, проявлятись в залежності від ситуації
    Якщо Вам їх забагато - можете вивільняти через адреналін, активний відпочинок, близкість з Коханим, ще отримати купу задоволення
    :girl_dance::girl_smile::girl_smile:
     
    Останнє редагування: 28 Квітень 2011
  7. SimaSS

    SimaSS New Member

    Відповідь: Мистецтво володіти собою

    Мне, чтобы успокоится и прийти в себя, нужно уединится и выпить чашку-другую любимого чая, т.к. не курю. Глубоко подышать, сконцентрироваться на дыхании.
     
  8. Волошка

    Волошка Well-Known Member

    Відповідь: Мистецтво володіти собою

    Я вчора так класно володіла собою!!! Мене намагалися образити конкуренти, в той же момент я промовчала, але потім поставила їх на місце так майстерно, що аж самій стало приємно!!!!
     
  9. KOCHAM

    KOCHAM Well-Known Member

    Відповідь: Мистецтво володіти собою

    Власне, поділіться досвідом )
     
  10. SimaSS

    SimaSS New Member

    Відповідь: Мистецтво володіти собою

    Всегда по белому завидовала умению изящно поставить на место. Почему то редко так получается.
     
  11. yabluchko

    yabluchko Member

    Відповідь: Мистецтво володіти собою

    Мабуть, краще все-таки (для себе) відразу сказати все-все-все, що думаєш, ніж стерпіти. Потім думаєш, що можна було і так, і так поставити на місце і ці думки псують настрій на довгий час (що часто і буває). Так що "мирність" - не завжди добре для себе.
     
  12. Gorda

    Gorda Well-Known Member

    Відповідь: Мистецтво володіти собою

    Якщо, злість є, чи нервовість, і аж кортить виговорити. Думаю, всеодно варто спочатку подумати :"Чи варте воно, того?!".
     
  13. annamariah

    annamariah New Member

    Відповідь: Мистецтво володіти собою

    як я вас розумію, і я така сама, і не знаю як з собою боротися, деколи навіть виходить стриматися, але ще до повної перемоги ой як далеко!
     
  14. vikad

    vikad New Member

    Відповідь: Мистецтво володіти собою

    В мене чомусь навпаки виходить - скажу, а потім шкодую.
     
  15. UnLikE

    UnLikE Фотограф

    Відповідь: Мистецтво володіти собою

    У мене по-різному.. Іноді зразу кажу що мені не подобається, іноді шкодую про те що сказала.. і ноді шкодую що не сказала..)) А ще буває що нічого не говорю.. тримаю в собі, а потім як почнеться в мене істерика! Ой, краще тоді тікати))))
     
  16. flame

    flame невгамовний експериментатор

    Я сьогодні випадково де-що зробила:girl_blush2:. Так якось по дурному склалися обставини. Для чого і чому вони так склалися - не знаю. Чому з мене вилізло пекельне сотворіння, вжалило (дужеее), випустило черпак яду і мирно собі сховалося назад? Знову - не знаю. Чому в ту хвилину, точніше - кілька секунд, я не змогла "володіти собою":dntknw: І як тепер собі це пробачити чи переступити, - теж не знаю.:facepalm:
     
  17. Demetra

    Demetra Well-Known Member

    Хочу вас підтримати та заспокоїти, а ще просто обняти . З власного досвіду, можу сказати, що таке " створіння" - це захисний механізм. Вилазить, якщо нас добряче "притиснули", перейшли межу особистого . Думаю, це сталося підсвідомо , як самозахист. В той момент ви захистили себе як вміли. Тому раджу пробачи себе і похвалити, що не дали себе образити.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  18. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Тому що так закладено природою. Бо в моменти, коли градус емоцій зашкалює, кора головного мозку (неокортекс) відключена, працює тільки лімбічна система, яка покликана захищати нас від загроз. А за адекватну (читай - осмислену) реакцію відповідальний якраз неокортекс.
    Не варто себе звинувачувати в тому, на що ти не могла в той момент повпливати.
    Якщо ти, заспокоївшись, вирішила, що треба було повестися по-іншому, то пропрацьовувати цю штуку треба з "холодною" головою.
    І тоді є шанс наступного разу не повторити таку поведінку.
    теж хочу
    Думаю, план дій в твоїй голові вже складається. Мені видається, що ти з тих, хто з будь-якої ситуації виносить конструктив.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1