Обираємо варочну панель. Досвід, поради.

Тема у розділі 'Техніка', створена користувачем Анута, 16 Жовтень 2011.

  1. Megan

    Megan Well-Known Member

    Емм, я всіх деталей не знаю, але знаю, що форсунки газової плити, які виготовлені під природний газ, не працюють на балонному газі. Тому проконсультуйтеся зі спеціалістом точніше, щоб не розчаровуватись потім.
    У мене знайомі теж не мають газу в будинку, то мають плиту індукційну, а в гаражі поставили звичайну плитку якусь бу газову і коло неї балон. Казала коліжанка, що за 5 років лише двічі нею користувалась.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  2. marjana lv

    marjana lv Well-Known Member

    Вибираючи варочну (під 60 см) склалось враження що майже всі сучасні плити якісь завужені і багато корисного місця забирають ручки що розміщені в горизонталі плити. Чи була в когось ситуація що складно використовувати 4 горілки або користуватись великою сковорідкою?
    можливо в когось є така варочна (або зі схожим розміщенням горілок)
    ЕLECTROLUX GPE 363 FW

    [​IMG]
    як ваші враження?
    мене схиляють до такого Бошу але боюсь що мій улюблений посуд для тушкування з діаметром 23 см (без ручок) буде перекривати крайній пальник. наче дурниця, але не хочу щоб воно мене муляло кожного разу коли буду готувати.
    /хоча візуально він красивіший :girl_spruce_up:/
    [​IMG]
     
  3. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Я маю гореніє, розміщення схоже на то нижнє фото. Я ним не задоволена. Реально вузько, і це страшенно дратує. Я коли вибирала чомусь не звернула на це увагу, про що зараз дуже шкодую. 4 місця можу зайняти лише невеличкими баняками, що для сімейки з 5 осіб не завжди виходить). Тепер би обирала не красу, а зручність.
    І ще такий момент. Зараз мій найбільший пальник в тому дальньому ряді, теж незручно. Вже навіть плінтус отой над стільницею покрутило. У попередній поверхні (здається арістон), він був у першому ряді, мені так було зручніше.
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Raven

    Raven Мама малятка

    Я оцю маю. Широка. Зручна, велика сковорода поміщається, ще й є заглиблення для воку. Візуально вона мені була красива боша.
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Я маю ось таку Фреджію зі схожим розміщенням, дуже зручна поверхня. Готування на всіх комфорках безпроблемне.

    HA640VGTB_1-700x700.jpg
     
  6. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    @marjana lv в мене електролюкс по типу боша, як у Вас на нижній картинці.
    То прям такого, щоб не влізло 2 баняки, нема, але коли готую щось на великій сковорідці, то каструля або чайник, які на задньому пальнику, трохи зміщені, і прогріваються через це не рівномірно по центру.
    Не настільки незручно, щоб хотілося змінити поверхню, але колись в майбутньому це врахую.

    Турбо-пальник в мене теж в правому верхньому куті, то нічого такого, як написала @Rodionochka
    нема.
    І мені підходить, що турбопальник не в першому ряді, бо на ньому, як правило, готую щось у великих ємностях (наприклад, овочі варю цілими), то мені великий баняк в першому ряді перекрив би доступ до заднього ряду пальників.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  7. Zaychenya

    Zaychenya Пухнастик-гризун


    Після плити на 4ри пальники і моїх домашніх любителів поїсти, купила (ще в стару квартиру) ось таку варочну.
    [​IMG]
    Першим ділом звертала увагу на стійкість банячків на решітці. Друге - щоб мої пательні не тіснилися на тій плиті. Ну і щоб ручки регулювання не перегрівалися.
    5 років користувалася цією варочною. Ніде нічого не обгоріло і не покрутило.
    В нову квартиру купила таку саму. Чекає свого часу .
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    І в мене на 5 пальників. Фірма інша, конфігурація подібна, лише лівий і правий передні пальники навпаки розміщені і решітки інші. То той середній турбо - пальник я рідко коли користую, ЗАТЕ банячки і пательні по тих чотирьох звичайних пальниках (якщо 2 великого діаметру, то стають по діагоналі, а на іншій діагоналі - 2 середніх чи менших) поміщається прекрасно. Якщо мені ще колись треба буде варочну, і буде місце - то однозначно буду брати 90 на 5 пальників.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Ну якщо чесно, то з‘явилось це кручення плінтуса 5 місяців тому, коли кип‘ятили воду у великому баняку малій у ванну. Але воно все рівно так не має бути.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. marjana lv

    marjana lv Well-Known Member

    ООО! маю до Вас запитання! Як Вам ця варочна, скільки часу користуєтесь? Теж дуже подобається цей дизайн, бо спершу обрала схожу Gorenje
    [​IMG]
    і все б мені підійшло якби в останній момент чоловік не помітив що поверхня гладка, як в скляних поверхнях, і є шанс що щось втече на ламіновану стільницю.
    А марку Фреджа я вперше зустріла на розетці, тому про їхню якість - жодної інформації. Ви де брали?

    Про плінтус: оптимальним я бачу встановлення металізованого плінтусу (під нерж/сатин/бронзу) запланованого в одному стилі з ручками.
    П.С. тепер хочу варочну на 5 пальників але пізно пити боржомі коли кухня готова(
     
  11. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Це ніби колишнє Ардо, італійська марка. Я задоволена, хоча до неї в мене не було окремої варильної, то порівнювати нема з чим. Вона в нас поки що стоїть не вбудована, просто на підставці. Маю пів року, користуюся раз-два в тиждень, оскільки постійно не живемо. Навіть не знаю, які можуть бути мінуси в поверхні. З технічної точки зору все працює добре, каструльки стоять надійно, решітки чавунні хороші. Нахляпала колись смальцем на кришки пальників і не витерла відразу, то якщо придивитися, залишилися плямки трохи. Сама емаль миється легко, подряпин ще ніхто не зробив (там ще чоловік зі свекром інтенсивно користуються). Щоб блистіла, треба не просто витерти, а напуцувати м'якою тканиною.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Adeo

    Adeo Active Member

    В мене така і я задоволена.
    На фото вона не дуже, в реалі мені симпатичніша набагато.
    Коли вибирала, то навіть її не розглядала, бо хотіла скло. Але в силу певних причин вирішила брати емаль і ні разу поки не пожаліла.
    Я б не сказала, що вона вузька, ставлю і великий баняк і величезну сковорідку, ніби ок, все поміщається. Доглядати за нею легко, для мене плюс, що газова. Решітки чугунні.
    Оця найбільша турбо-камфорка надзвичайно швидко нагріває, для щоденних потреб я її майже не використовую.

     
  13. marjana lv

    marjana lv Well-Known Member

    На вітрині стояла така в нержавійці, одне слово -ніяка. Я дуже розчарована була і вже підбирали інші варіанти, але добре що на складі знайшлась біла емаль. Вона дійсно дуже гарна і краща ніж на фото в інетмагазинах. А коли підключили то чоловік оцінив чому я так боролась за турбокомфорку в передньому ряді)
    В ціні вийшла майже як Ваша+160-200грн на південному
     
  14. Lemeshchuk

    Lemeshchuk Well-Known Member

    Прочитавши всю тему так і не можу визначитись яку поверхну брати, обираю між індукційною і газовою (звичайної електричної не розглядаю через те що індукційна економніша). Чоловік не хоче індукційної бо вона йому виглядає тендітною і все таки якщо буде поломка то ремонт не буде дешевим(.
    Хоча я маю перевагу у виборі бо все ж користуватися більшість нею буду я :ed4d70def841dc74b57
    Отже напишу переваги і недоліки кожної з них (на мою думку):

    Газова
    - переваги: нижча ціна; довговічніша; якщо пропаде електрика ніхто голодний не буде (враховуючи що це новобудова проблеми з електрикою можуть виникати часто)
    - недоліки: довший час приготування їжі (для працюючої домогосподарки це важливо); на посуді залишаються "язички" від полум'я

    Індукційна
    - переваги: швидко все готується; посуд лишній раз драяти не треба; в догляді простіша (достатньо протерти); сучасний дизайн
    - недоліки: ціна значно вища; досить тендітна; це електроніка - якщо щось полетить ремонт буде недешевий.

    Наразі більше схиляюсь до газової поверхні за рахунок ціни бо бюджет досить обмежений і не хочеться слухати від чоловіка моралі якщо піде якась поломка в індукційній.

     
  15. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Можна купити доміно.
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Lemeshchuk

    Lemeshchuk Well-Known Member

    забула написати, таку не розглядаю, бо дуже малий вибір і ціни ще кусючіші ніж на індукційну
     
  17. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Можна потім докупити індукційну окремостоячу , а газову маленьку.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Lemeshchuk

    Lemeshchuk Well-Known Member

    як варіант, але хотілося б чогось одного, бо кухня не надто велика(
     
  19. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Я живу в щасливому незнанні, бо індукцією ніколи не користувалася, тому звичайна газова мені цілком ок. Але всі знайомі, які мають індукційні, в такому аж дикому захваті від них. Мені важливо, щоб легко чистилася і справно працювала. Решта - якщо є зайві гроші.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Megan

    Megan Well-Known Member

    Я користувалась індукцією 3 місяці після 12 років газової. Зараз планую нову кухню і поверхня буде однозначно газова. Величезний мінус індукційної для мене -це чищення. Посмажив яйця - витираєш, закипіла вода - витираєш, це доводило мене до сказу. До часу приготування на гозовій поверхні звикається. Ну і вона економніша - нагріти 1л води газовою і індукційною - на газі дешевше)

    Надіслано від мого SM-A500H, використовуючи Tapatalk
     
    • Інформативно Інформативно x 3
    • Подобається Подобається x 1