Бухоблік: Я сама (с)

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Barsuk, 20 Березень 2012.

  1. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Якщо Ви найманий працівник, то гроші з Фонду мають надійти на рахунок підприємця для соцвиплат, а не на його основний рахунок. Якщо такого немає ( наприклад, це перший випадок за всю діяльність підприємця, і раніше нікому ніяких лікарняний не платилось), то його треба відкрити, і його ж вказати у заявці -розрахунку. Єсв у розмірі 22% від суми лікарняного перераховується з основного рахунку в той же день, коли з спеціального гроші перераховують Вам на карточку. Їх довго тримати на рахунку не можна, ніби колись було 3 робочі дні. І перерахувати їх можна тільки Вам, не можуть ніяким чином їх не віддати.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    Так, такого рахунку нема. Попробую через приват24 (підприємця) відкрити той рахунок. Бо бачу в переліку рахунків для відкриття є соціальний рахунок.
    Їх перерахувати потім можна на мою зарплатну карточку?
    І ще бачу, що в тій заяву-розрахунку треба вказувати номер мого страхового свідоцтва. Але я його немаю) То там тоді можна вказати свій ідентифікаційний код, чи обов'язково таки треба оформити те страхове свідоцтво?
     
  3. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    То таке пише там, правда. По суті є те свідоцтво чи ні ( у більшості його так і немає по цей день), значення абсолютно ніякого не має. Номер того гіпотетичного страхового свідоцтва все одно співпадає з ідентифікаційним кодом . :girl_yes2:
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    @Shapokliak, дякую:)
    І ще таке питання щодо нарахування суми. Зарплата в мене мінімальна, але чи розраховувати декретні треба, враховуючи минулорічні 3200, чи так як зараз мінімальна зарплат 3723, то мінімальна сума має розраховуватися від отих 3723? Десь читала, що не може бути менша, ніж мінімальна зарплата на момент розрахунку.
    Тобто для тієї формули брати минулорічні місяці по 3200, чи таки відштовхуватися від 3723?) І тоді мінімальна сума середньої зарплати буде 122.31 (це мінімум на 2018 рік). Ну і множити на 126 днів.
     
  5. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    І ще згадала, коли подавала заявку, то біля номера рахунку просили дописати "Реквізити вказані вірно" і підпис керівника. Майте на увазі, на всяк випадок на одному примірник таке напишіть. Як не треба буде, то заберете той примірник собі. А то я не дуже за когось виію підписуватись, то на ходу так коряво получилось...:girl_blush2:
     
  6. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    Соціальний то точно окремий рахунок, 2604...... Там є певні обмеження по часу на зберігання на ньому коштів, там перевіряється цільове використання коштів, тому виплатити точно з нього виплатять, а от чи вам після того віддадуть то вже по підпрмємцю орієнтуйтесь
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    На момент настання страхового випадку. Тобто, якби лікарняний був з 31 грудня і далі, то 3200, а як з 1 січня - то вже 3723.
    Мінімальну денну для соцвиплат я уточнювала в Соцстрах, якщо Ви десь знайшли в достовірних джерелах, то о.к., я вже не пам'ятаю, як вони там ділять на середню кількість днів у місяці ( там не ціле число).
    Тоді для звіту з ЄСВ треба буде розбивати суми лікарняного щомісячно, і в мене виходило, що місяць з 31 днем - трішки сума більша мінімальної, а там де 30 - чуть менша. То довелося ЄСВ за ті місяці дораховувати до "повного" і вписувати у відповідну графу звіту. Тому вся сума єсв до оплати трошки більша, ніж просто всю суму лікарняного помножити на 22%. А просто вписати однакові суми за кожний місяць теж не вдасться, бо ж лікарняний рахується поденно. То й же нюанс може бути, толи пів місяця зарплата, а пів - лікарняний. Треба додавати і дивитись, чи виходить мінімальна, а як ні - робити дорахування єсв.
    І наостанок - якщо Ви не виходите на роботу після лікарняного, а йдете до 3 років у відпустку по догляду, знову треба буде написати заяву роботодавцю. І якщо лікарняний закриває пів останнього місяця, і зарплати потім у Вас не буде, єсв теж треба за нього нарахувати, як з мінімалки... То вже можна робити потім, бо Ви ніби наперед не знаєте, чи буде з.п. А як знаєте точно, то можна і наперед. І в звіті єсі вже новий бухгалтер зафіксує факт вашої відпустки до 3 років.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  8. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    Ну "офіційний" декрет в мене з 26 квітня, то значить зарплата за квітень буде трішки менша за мінімальну. Ну там та сума доплати ЄСВ значить вийде не сильно більша.
    Хоча я ж 26 по 30 квітня напевно ще маю ті декретні (лікарняні) розписати.
    В звіті з СЄВ за квітень значить маю вказувати свою зарплату за частину квітня (ну іншим працівникам повністю), пару днів декретних за квітень, і далі наступні дні (місяці) декретних, ну щоб вийшло 126 днів загалом?
     
  9. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Так. Зараз є досить публікацій з зразками заповнення в інтернеті, то можна себе перевірити. А так то хід думок правильний . За квітень буде зарплата + лікарняні, то перевірити, чи разом виходить мінімальна, як ні - єсі дораховуєте і в звіті окремою стрічкою тих пару грн. вкажете. Тоді по Вас за квітень може бути аж 3 рядки. Потім рядок за травень - там 31 день, то мінімальна вийде ( чуть більше), то й єсв треба буде на те чуть більше мінімальної. За червень - мабуть вийде чуть менше, то знов два рядки (один -доплата до повного єсв), і т.д.
    Нарахуєте лікарняний, порозбиваєте по місцях і акуратно спробуйте заповнити звіт за квітень, там і звірите суми єсв, щоб потім точно знати, що перераховувати.
    Вся розбивка по місяцях має бути в звіті за квітень ( якщо встигаєте отримати лікарняний і включити його нарахування в квітень).
    Дорахування "до повного" єсв за останій місяць декрету відображається вже в звіті за той місяць ( і нараховуватись тоді ж). Бо теоретично наперед сума доходу невідома - маєте ж право зразу після лікарняного працювати. От вже після заяви на відпустку до 3 років - тоді бухгалтер має дорахувати, якщо потрібно, єсв до повного, заплатити і вказати у звіті.
    Але ще перегляньте - (маєте трохи часу) - свіжий порядок нарахування лікарняних, бо там десь з нового року були якісь уточнення, але так як в мене їх не траплялось в цей період, то я толком не вивчала. Зазвичай розбираюся, коли вже стає потрібно, бо воно часто міняється, то все в голові не втримаєш...
     
    Останнє редагування: 16 Квітень 2018
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  10. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    Отже, соціальний рахунок на підприємця відкрила, документи майже всі підготувала, суму декретних розрахувала. Ще чекаю на свій листок непрацездатності:)
    Але ще таке питання, чи треба у Фонд ТВП нести мою заяву і наказ про декретну відпустку, чи вони просто для документації підприємця залишаються у нього?
    І за якою адресою ті документи нести?) Тобто звіти з ТВП колись здавала на Сахарова, 42 (Франківське відділення), але почитала, що є ще управління з ТВП на Героїв Упа, 73. То треба в те Управління нести, чи таке у відділення, за яким зареєстрований підприємець (на Сахарова, 42)?
     
  11. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Я не знаю, чи у випадку підприємця є якісь нюанси. В мене підприємство, то носила ТІЛЬКИ заявку в 2х примірниках, як всі звіти. То було десь рік тому. Всі інші документи лишалися на фірмі. (До речі, там ще протокол комісії по соцстрахуванню був, я забула, є стандатрний бланк, яка(комісія чи уповноважений ) приймає рішення, що лікарняний правомірний і "красівий ":girl_crazy:, і вирішує таки прийняти його і передати в бухгалтерію для нарахування. Як воно у випадку ФОПа - треба десь почитати, чи спитати телефоном соцстрах.
    Зараз ВЕСЬ соцстрах сидить на Героїв УПА 73, але будьте уважні, частина їх знаходиться в "підїзді", на поверхах, там же де написано клініка"Альтернатива", а частина чуть вперед ( біля такої "ракушки",) там є двері з табличкою, там вони мають маленьке приміщення кілька кабінетів, то Вам туди , і кабінет прямо. (Бо я колись всі поверхи обійшла і мене повернули надвір, а у Вашому положенні лазити вверх-вниз ні до чого. Підходите до любого вільного спеціаліста ( мені там хлопчик подобається ггг., але нормально відносились усі).
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  12. opron

    opron Well-Known Member

    Минулого четверга подавала заяву в соцстрах і звіт - все знову приймають на Сахарова, 42


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
  13. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    О , як все змінюється! Я тому і кажу, що рік пройшов, треба звонити і питати...
    Фонд соціального страхування України

    І таке
    Соцстрах в Львові
    Дзвонить і питайте, куди йти ... :girl_crazy:
    Може від району залежить. В мене Личаківській, то колись теж на Сахарова ходила, а потім останні 3 роки на Героїв УПА...
     
    Останнє редагування: 23 Квітень 2018
  14. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    Дівчата, дуже-дуже прошу допомоги перевірити та підсказати.
    Є питання по розрахунку при звільненні. Вихідні дані:
    Заява 17.05.18 про звільнення за власним бажанням з 31.05.2018. Наказ про звільнення 21.05.2018.
    1) по датам все правильно, таке може бути?
    2) якою датою має бути проведено розрахунок, 31.05? Це по суті місяць, то сума розрахунку - це фактично місячна зарплата? Чи може бути проведено розрахунок раніше, ніж 31.05?
     
  15. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Наказ може бути і 21 з формулюванням "звільнити з 31". Дата звільнення рахується останнім робочим днем, зарплата має бути нарахована включно по 31 ( але і відпрацьовується цілийдень). Розрахунок ( видача грошей з каси чи перерахування на картку)- 31 числа. За кожний протермінований день є ризик роботодавцю доплачувати середню зарплату, якщо працівник часом би звернувся до суду. Тому зазвичай і видають наказ раніше, щоб бухгалтер мав час все розрахувати і в день звільнення розрахуватися з працівником в повному обсязі.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  16. MISS SCARLET

    MISS SCARLET Well-Known Member

    1) по датах все правильно.
    2)згідно ст. 116 КЗпП розрахунок проводиться у день звільнення. УВашому випадку сума розрахунку = місячній ЗП + компенсація за невикористану відпустку (якщо ще залишилися така). Щоб розрахунок проводився швидше дня звільнення не зустрічала такого в практиці ніколи, хоча і не знайшла інформації про якусь відповідальність в такому разі.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    З документами розібралась.
    Ще питання щодо оподатковування. До досвідчених :)
    1 Для розрахунку виплат при звільненні береться ЗП останніх 12 місяців (зп+пдфо+військовий збір) і ділю на кількість робочих днів... Далі вираховується ЗП за кількість відпрацьованих днів.
    2 Компенсація за відпустку теж вираховується з суми ЗП за рік, але вже ділю на 353 і множу на 24 дні відпустки.
    3 Складаю до купи 1+2. З цієї суми
    - мінус 1.5% військовий збір
    - мінус 18 % пдфо
    + плюс 22% єсв

    Льготи (наявність дітей) не враховуються, так?
    Наскільки близько до істини я рахую? :)
     
  18. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Чи є в нас на форумі дівчата-бухгалтери, що працюють на будівельних компаніях? Потрібно уточнити деякі нюанси по специфіці даної сфери. Була б дуже вдячна!

    Надіслано від мого TRT-LX1, використовуючи Tapatalk
     
  19. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Дівчата, хелп. Мені треба взяти на роботу працівника (я -- фоп 2 групи). Пішла в податкову в консультаційний відділ, спитала "як". Вивалив на мене дядечко очі і каже: ви що штрафів хочете поназбирувати? беріть бугалтера!!! А що я вже сама не розберусь? то так важко? я роздрукувала стандартний трудовий договір і наказ про зарахування на роботу. то все заповнити і їхати в податкову? і як потім звіт по з-п здавати? як взагалі ту зарплату нараховувати
     
  20. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    По п.1. Щось не дуже зрозуміло мені. Працівник працює зараз ? То на якій підставі зарплату за травень рахувати виходячи з середньої? Рахується звичайна зарплата за травень виходячи з окладу чи виробітку, чи погодинної оплати. Або тоді напишіть ситуацію точніше.
    По п.2 - все ніби так, але якщо Ви впевнені, що невикористаної відпустки є саме 24 дні. В мене, наприклад, буває, відпустку беруть частинами, 14 днів вже відгуляли, то при звільненні компенсація лише за 10. Або відпрацьовано не 11, а 13 місяців, за які не баласт відпустка, тоді компенсації буде не 24 дні, а 28 (згрубша по 2 дні за місяць). Тут має бути порахований весь стаж роботи на даному підприємстві, всі відпустки, і тоді визначено точно кількість днів невикористаної відпустки.
    Щодо пільги. Якщо дохід дозволяє, то тут Податкова соціальна пільга
    пише, що пільга надається в місяці звільнення. Звичайна пільга при терерішніх зарплатах не світить майже нікому, але якщо є діти, чи інші пільги - треба уважно перевірити, може і має застосовуватися.
    Не поспішайте, передивіться все добре, час ще є, хоч і небагато.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1