"103" Хворіє дитина. Поради. (4)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Hexe, 10 Листопад 2014.

  1. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Завтра ще підемо до іншого лора. Сьогодні дивилась наша педіатр нас. Все чисто, Т 37-37,5, але як вона натискала на язик глибоко в ротику, то зверху текли густі зелено-жовті виділення (якщо я правильно зрозуміла). Здали аналізи. Результати за словами лікарки вказують на віруску (паличкоядерні - 4, сегментоядерні - 38, еозинофіли - 2, лімфоцити - 44, моноцити - 12, шое - 35; апаратний підрахунок лейкоцитів - 5,7). Потреби в АБ немає. Поки капаю Отіпаксом (малий ще інколи скаржиться що вушко болить), Нурофен тричі на добу (незалежно від Т), Ізофра і Віброцил краплі в ніс.
    Але неприємний запах (з носа? з рота?) все ще є. Дихає нормально, але як прислухатись то чути, що десь глибоко ховаються ті шмарклі. Хрюкає лиш як спить (спить до речі добре, без пробуджень).
    І знай чи правильно все робиш...
     
  2. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Може бути, що аденоїди підтікають по задній стінці трохи. Підіть до ЛОРа, нехай гляне в якому вони стані.
    --- дописи об"єднано, 3 Травень 2018 ---
    Неприємний запах від тих зелених сопель. У нас таке в час загострення аденоїдів було. Ви зараз мусите витягнути ніс, бувало, що Ізофра нас рятувала від тих зелених сопель, але то було без болів у вушку. Взагалі Златановська хороший ЛОР, ми до неї теж ходили, витягувала нас з отитів та аденоїдитів (залежно від випадку, то було з АБ або без), проте Полідекси/Флікси любить виписувати, я тепер з опаскою на ці гормональні дивлюсь. Дивіться, чи буде полегшення на вушко і температуру. Якщо ситуація не мінятиметься, з отитом я би не тягнула.
     
  3. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Т дуже висока вночі була з льодяними ногами/руками. На вушко майже не скаржиться сьогодні, інколи потримається за одне, питаю чи болить, каже що "вже нє". І зараз ось Т піднімається, бо кінцівки холодні.
    Треба ще шукати якогось хорошого лора. Нашим лором з 6МП знайомі не задоволені, думала в Винниках піду (сестра ходила з аденоїдитом в старшого малого, то задоволена), але сьогодні там черга з 27!!!! дітей! Блін, я не буду з температурою дитиною стояти в черзі ще й такій довгій.
     
  4. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

     
    • Подобається Подобається x 1
  5. silvia

    silvia Well-Known Member

    підтікали до недавна. вже ні....треба видаляти, через оті результати крові мусимо ще чекати...
     
  6. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    а який у вас показ до видалення аденоїдів? ми теж з ними другий рік мордуємося, але ще не стоїть питання про видалення, бо про часті отити (як було на початку) тьху-тьху, забули.
     
  7. silvia

    silvia Well-Known Member

    отитів у нас немає, але постійно закладений ніс . у нас 3 стадія. і починає вже проявлятись пергі прояви аденоїдального обличчя. це один з показів до видалення.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. rysja

    rysja Well-Known Member

    а алергіі немає?
    і ми тиждень тому видалили аденоіди. Але в нас ще й алергічний риніт, то також постійно ніс був закладений, малому 7буде в серпні, то вже і стоматолог сказала, що щелепа неправильно формується від того. Все повязано
     
  9. silvia

    silvia Well-Known Member

    ні, до алерголога ходили. Ніс постійно закладений + вночі вже похрапує. Лікування щось не допомогло.
     
  10. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Раджу все-таки проконсультуватися і в алерголога. Ми були там і там. Зараз трохи легше нам з аденоїдами, вночі не храпить, але рот відкритий помічаю. Проте через ніс не говорить. Скоро будемо на профілактичному огляді в ЛОРа, подивимося, яка там ситуація.
     
  11. silvia

    silvia Well-Known Member

    хочу собі дещо розкласти в голові. От є показники аналізів igg та igm. IGm показує гостру форму хвороби? якщо показник igm не надто високий ( норма припустимо 1,1, показник 1,4) тоді що це значить? а якщо високий ( норма 1,1, показник 5,4?)
    igg що значить. мені хтось на хлопчський розум поясніть, особливо про М.
     
  12. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Igm справді показує гостру фазу - навіть якщо особливо не скажеш, , навіть якщо показники тільки трішки вище. Просто залежно від хвороби спадати може від 2 тижнів до 6 міс і формується кількісний і стійкий імунітет , виражений в igg, які виділяються десь за 3 тижні від початку хвороби.
    Якщо через 2 тижні повторний аналвз - парні igg + iga ростуть, тоді це реінфекція швидше за все. Ну і ця пара може показувати хронічні захворювання.

    Якщо є одночасно обидва, то цілком може бути, що це десь вже плавний перехід на набуття стійкого імунітету.

    .

    А загалом, то до інфекціоніста. Бо вони такі особливі ті всі хвороби і стани..

    @aknytsU як ви там? Чи були в того лікаря, що я скинула у відгук? В крайньому разі є у винниках в госпіталі лори, спокійно можуть прийняти і дитину.
     
    Останнє редагування: 5 Травень 2018
  13. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Малому краще. Т немає зі вчорашнього ранку, бігає, веселий. Та вчора все одно зайшли на огляд до лора (дорослого таки і в винниківській поліклініці). Оглянув, сказав, що вушка ще не до кінця "добрі", але ситуація загалом не критична. Та призначив бовтушку за рецептом до вух, а в ній купа місцевих АБ. Я ще консультувалась з нашим педіатром і з сімейною нашою, то обидві казали не капати тієї бовтушки (малий і так як єдиний раз приймав АБ, то мав реакцію, що аж дерматит виліз).
    Зараз в ніс ще пшикаю Ізофру, в вушка Отіпакс. З понеділка на огляд підемо до лора.
    Дякую за рекомендацію! В клініці казали, що вона приймає тільки дорослих і то запис на наступний тиждень.
     
  14. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Знаю, що старших 6-7р приймала. І я записувалася за годину, сказала що так і так - ледве дойду. В них часто є місце отак, або розсувають, наприклад малому узд так робили, бо в момент зле стало, а вони були в 5 хв ходу.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Matvijko

    Matvijko Мамуся в декреті...

    Напишіть будь ласка в якого лора лікуєтесь. Бо в мене малий теж хропе вночі і постійно носом говорить. Хочу когось перевіреного, щоб не видаляли зразу. Малому 5 буде в липні

    Надіслано від мого X5max, використовуючи Tapatalk
     
  16. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Сьогодні вранці у найменшої побачила три прищики на шиї. Придивилась -- вони і за вухами є, і на животі, і такі водянисті -- даю 99,9%, що вітрянка. Температури немає взагалі, дитина активна, їсть, бавиться. А от зараз показує мені, що її ззаду голова болить. Ну не сильно, а тільки як натискати. Дивлюсь -- а там на потилиці два лімфовузли, як горошини вилізли. Капець я злякалась. Чи були такі лімфовузли в старших я не знаю, якось не мацала. То нормально? Щось треба робити? Воно може боліти вночі? Завтра ясно, що лікарку викличу, а от зараз?
     
  17. Zolotse

    Zolotse Well-Known Member

    99,9 % вітрянка))) вона зараз всюди..У нас як була вітрянка, то теж за вухами вузлики повилазили, казала сімейна, що це нормально.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    Вчора малій на ніч дуже піднялася температура, опівночі було 39.2, то я дала нурофену і до ранку вона спала добре і вранці темп. вже не було. І досі наче нема, і не знаю в чому шукати причину.
    Горло не дуже виходить глянути, але кілька разів дивилася - воно мені явно не червоне, якесь бліде чи сіре. Насмарку чи закладеності теж нема. Питаю чи не болить горлечко, каже що ні.
    Їсти майже не хоче нічого, напоїти теж толком не виходить, не хоче вона пити ніц.

    Я боюся шось пропустити, бо ж така висока темп. просто так не буває. Але від чого то може бути?
     
  19. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Просто не буває, але буває, що організм сам може справитися. З недавнього - дитина подруги мала чисто таку саму ситуацію минулого тижня із незрозумілою температурою. Потім виявилося, що в групі якийсь чи то кишковий вірус чи ще якась бяка ходила й дуже багато діток від того ацетон дістали. Мала подруги теж потім дістала ацетон, але без видимих ознак вірусу (ні блювоти, ні поносу), тож просто відпоїлися і посиділи на дієті. Дивіться по дитині.
     
  20. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    @Retaret теж про кишкове хотіла написати. В нас недавно так було. Висока темп(не пригадую яка саме), збилась за раз, потім на наст. день по виділення(по великому, колір і консистенція) було видно, що щось кишкове.