Ваші сусіди - ваша біда

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Gala, 16 Вересень 2008.

  1. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами


    а по темі - війни з сусідами не рекомендую. Навіть з поганими і не "панімающими"..Щоб достукатись не потрібно опускатись до їх рівня, спробуйте діалог - так краще.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 2
    • Смішно Смішно x 1
  2. littlebird

    littlebird Well-Known Member

    Плюсуюсь, когось дратує тупотіння наших дітей, когось куріння і т.п. Причин мільйон. Он вище писали, що сусіди постійно ходять жалітись на дитячий шум. Для нас це не зрозуміло, бо хіба вже аж такий гупіт від дітей. А для цього сусіда незрозуміло, що той його дим аж так заважає. В кожного своє бачення(
    --- дописи об"єднано, 16 Травень 2018 ---
    А якщо коли підросте дитина у автора і сусід знизу буде приходити по три рази в день і пристиджувати за шум?
     
    • Не подобається Не подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. PERIWINKLE

    PERIWINKLE Well-Known Member

    Також постійно були проблеми з тим курінням. На то немає ради, перевірено. Відразу як заселились, вдалось добитися від сусідів збоку, щоб не курили, бо дим іде в спальню, а спати з закритим вікном душно. Вони пішли назустріч, і перестали. Але тут виявилось, що то не тільки від них, але й з квартири через одну від нас також. А коли стало зовсім тепло, то всі почали виходити у двір курити, і все йде до нас (1-й поверх). У нас було тільки два виходи - або постійно жити в скандалах з усіма, або закрити це вікно навічно, і поставити кондиціонер. Ми вибрали другий варіант. Можна сказати, що ми у цій війні капітулювали:girl_flag_of_truce:Бо ми, ті, хто не курить, були в меншості, і без жодних шансів на перемогу:girl_in_dreams:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  4. Oleksandrochka

    Oleksandrochka Well-Known Member

    Я щось не дуже розумію порівняння шуму і шкоди від паління.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  5. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    Ну навряд чи він (сусід) би жалівся на шум дитини, бо в нього самого маленька дитина, то різниця буде між нашими дітьми місяців 3.
    Але думаю порівнювати шум, бігання дитини, і пасивне куріння не одне і теж. Бо від біганини і стрибків дитини нема шкоди для здоров'я, чого не скажеш про пасивне куріння.
    Ну та, він вдень старається не курити тут під нашими вікном, але це покищо, не знаю як буде далі. Але вечорами теж нам хочеться дихати свіжим повітрям, а не його сигаретами!
    І можливо важко повірити, але реально вся кімната наповнюється "ароматом" сигарет. Потім треба закривати вікна на балконі, в кімнаті, відкривати двері, чи робити протяг, щоб вивітрилося. Ну до наступного разу його куріння)
    Де він має курити? Ну бідний, нещасний, так його ганяємо)
    Як я вже писала, в мого чоловіка астма, то важко може переносити дим сигарет. Ну але що зробиш, бідолашний сусід не має де курити. І тому шкодить нам всім.
    Справді шкода, що нема законів, які б захищали від пасивного куріння дітей, вагітних, хворих і інших людей. А так звичайно здоровому 30-річному чоловікові важко спускатися ліфтом вниз, щоб покурити (навіть за хорошої погоди), хай краще ми помучимось.
    Можливо, як побачимо їх, попробуємо ще раз поговорити. Хоч це звісно не змінює того, що вдень він курить з іншої сторони. То якби хотіли би таки переселятися в іншу кімнату, чи виносити дитину на балкон в іншу кімнату (там літом прохолодніше), то не треба було би знов йому "шукати" інше місце для куріння.
    Починаю мріяти про власний будинок) Там звісно можуть бути свої проблеми, але принаймні не будемо залежні від "доброти" чи послуги від сусіда (щодо того ж куріння, перекривання теплопостачання і іншого).
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. iragonzales

    iragonzales В декреті

    @Thebestnata куріння то хвороба...Також хвороба то лінь...Може вашому сусіду трохи коти поскребли , що вас вагітгну трує, но не більше...Бігати і весь час йому то говорити-в кінці кінцями його ви почнете дратувати і йому взагалі стане фіолетово на вас і вашу дитину....Він боїться дружину і тільки вона єдина мотивація, щоб поворушити булками і йти курити на двір....Бажаю успіху!
     
    • Подобається Подобається x 2
  7. Sunichka

    Sunichka Well-Known Member

    Мене взагалі не дратує тупотіння дітей. О будь-якій годині. Від слова - зовсім. Навпаки - тільки приємні емоції. Я радію, що дитина нагорі бавиться і їй, певно, добре =) Я ненормальна чи унікальна? :girl_crazy:

    А от стосовно куріння - тут я б теж обурювалась. У мене так батьки страждають через сусідку, яка курить. Ще й якусь дешеву фігню, яка смердить нереально. То вже кілька разів батьки з нею говорили. Але там залізобетонна стіна - "Я курю в себе вдома, а не у вас. Виходити нікуди не збираюсь. Маю право". Влітку на півдні температура в затінку сягала 40 градусів. В квартирі і так дихати нема чим - ще й ті "аромати" натягує з вікна.
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Бо в тютюновій індустрії - мільярди грошей.
    І якщо що, то я Вас дуже розумію. Влітку наш сусід теж постійно палить на своєму балконі, і весь дим валить нам в кімнату. Ввечері і рано вранці (ми ще спимо, коли він запалює свою першу цигарку). І тікати нема куди, бо квартира однокімнатна.
    А взимку він палить на сходовій клітці.
    А ще він (а може і не тільки він, бо не зловила його на гарячому) палить в ліфті.
    І це зводить мене з розуму, бо я не палю.
    Крім очевидного - шкоди для здоров'я, цей запах, яким моментально просякається волосся і одяг. Гррр
    Клеїла в ліфті спочатку прохання, потім саркастичні оголошення, вони й дня не протрималися. Ефекту нуль.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. littlebird

    littlebird Well-Known Member

    Я думаю це зрозуміє людина, яка прийшла з нічної зміни і хоче поспати. А їй над головою товчуться діти. Це також забирає кусок здоров'я)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Свої проблеми є, звичайно). Єдине немало важливе-немає спільних стін і свій кусок простору на вулиці.
     
    • Подобається Подобається x 2
  11. littlebird

    littlebird Well-Known Member

    Я аж ніяк не захищаю курців. Це жахлива звичка. Але будьмо справедливі. Тут жаліються на сусідів, які часто приходять і сваряться через гупання дітей( тут можна поставити будь-що інше). Ну бо це ж діти і до крісла їх не прив"яжеш і взагалі ми в своїй квартирі і до 22-00 маєм повне право. А в даній ситуації про сусіда радять і відро води на голову і надошкуляти приходами цілими днями. В мене сусіди також знизу курять на закритому балконі (лоджії). Так на балконі чути, в кімнаті ні. Я там сушу випраний одяг, тому мені це не дуже подобається. Але я розумію, що їм бігання мого слоника також не до вподоби. І я їм вдячна, що ще жодного разу нічого не говорили. Також стіна нашої спальні спільна з дитячою сусідів. Я малого вкладаю 21:30-22:00, а вони вкладаються близько півночі. Чути кожне слово, не говорячи про копання м"яча в стіну і подібного. Спочатку після переїзду дуже дратувало, зараз привикла. А мій малий чи я, встаючи вночі в туалет, можемо випадково дверима гупнути в цю стіну. Бідні діти певно будяться. Бо я також сусідка-рагулиха. Я в коридорі займаюсь фітнесом. Ох, бідні мої сусіди)
    Аналогічна ситуація(((
     
    Останнє редагування: 16 Травень 2018
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  12. Orman

    Orman Модератор-бомба

    якраз будь-що інше поставити не можна. Бо є об'єктивна реальність.

    Здоровий лоб може не курити, може спуститись надвір, може навіть мати совість.

    А дитина не може. Єдине що адекватні батьки можуть зробити, це не видавати в хаті самокати, чи що там гуркотить.
    Коли мої діти (троє) просто сміються в хаті - це дуже голосно по децибелах. Але рот я їм заклеювати не буду.

    В нас хата на дві квартири, і теж є проблеми з сусідом алкоголіком-курцем і це я забираю дітей коли він курить на подвір'ї, бо про ніяку совість мова не йде. Хоча він може курити з іншої сторони дому. Але ж то його півхати де хоче там і курить. А спати мої діти лягають в 19-00

    обмежувач не судьба поставити?

    а це тут до чого?

    Ви плутаєте м'яке і тепле.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Смішно Смішно x 1
  13. littlebird

    littlebird Well-Known Member

    До того, що це сусідам може заважати.
     
  14. marianast

    marianast Well-Known Member

    @Thebestnata ну сигарета на вулиці смердить хвилин 15, разом з тим часом що її курять. Попросіть сусіда по доброму щоб маячив вам у вайбер як йде курити і зачиняйте вікно на 15-20 хв. Скажіть, що чоловік має астму і то йому шкодить, бо для більшості курців вагітна жінка чи маленька дитина то не аргумент. Може не повністю але частково проблему вирішить.
    Навряд чи ви доб’єтесь від нього щоб він не курив на своєму власному балконі.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  15. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    Доречі думали про таке:) ну про те, щоб гудок пускав, чи шось типу того) ну для того з ним треба більш-менш дружити, щоб телефонами обмінюватися, а ми навіть не знаємо як його звати) та й чи робив він би так? Деколи курить в 12 ночі, в такий час вже би не сигналив. Та й тоді, як курив постійно в нас, то мінімум раз на 1-2 години, а якось було 2 рази на годину ( сам признався як спитали, чи таке було справді), то він би замахався з тими гудками)
    Про астму зразу сказали, як і про вагітність.
     
  16. Apelsynka

    Apelsynka Well-Known Member

    @marianast ну як вони вдома, то і так одразу чути як дим починає йти. А деякі курці курять що пів години, то заморочишся відкривати-закривати ті вікна. Мали схожу ситуацію...
     
  17. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    Як чуємо дим, біжемо зразу закривати. Але той ж дим спочатку заходить на балкон, а потім вже в кімнату. То якщо починає бути чути в кімнаті , то на балконі вже капець! )
     
  18. marianast

    marianast Well-Known Member

    @Thebestnata ну ви ж самі бачите, що вибір у вас не великий.
    Кондиціонер це теж варіант.
    Або змиритись.

    Я би пробувала домовлятися.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  19. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Ага, а деякі:girl_devil: що 15 хв або одну від іншої прикурюють.

    Я не знаю, чи сама б зверталась але, якщо є шанс на якесь розуміння- тільки в людській формі говорити. Може якраз?)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    В мене дурне питання, а він на роботу не ходить, що цілий день курить?