Наші досягнення першого року

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем levandivka, 25 Січень 2010.

  1. Oleksandrochka

    Oleksandrochka Well-Known Member

    нам 5 з половиною. Коники пас з народження, голову добре тримав якось зразу. Багато сміємося, беззубі, гарно качаємо прес, з лежачого положення на спині спираючись на лікті майже сідає, бавиться іграшками, дуже багато говорить, мамкає постійно (навряд чи усвідомлено, але мамі приємно)), стоїмо з підтримкою до хвилинки часу, дуже добре їмо прикорм, і бовтаємось в шезлонгу. А тепер про те, що хвилює. Дівчатка, яким чином малюк має перебувати на підлозі? Як ви організовували це перебування? Лишали дитину саму щ іграшками, чи сиділи поряд бавилися? Малий раніше перевертався з живота на спинку, тепер зовсім не перевертається. Зі спини на живіт не перевертаємось, вигинається дугою, і на бочок. На живіт навіть не проьує. Якщо на підлозі я його кладу на спину, і іграшки поряд, щоб тягнувся й перевертався, то він піднімає тулуб (прес качає), а потім різко падає на спину і плаче. Не думаю, що боляче (я поклала килимок, букви пазли, типу як карімат), але плаче ніби з переляку, як падає. Коли кладу на живіт, то він лежить хвилин 10 максимум, бовтає ногами і руками, якось хаотично, або ніби пливе, але не відштовхується, щоб перевернутись. Далі нервується, плаче. Як стимулювати це перебування на підлозі? бо, інакше, я так розумію, перевертатися й повзати він не навчиться. В кріслі бовтатися явно менше зусиль треба, і йому так добре)) але і через плач і нерви я теж не можу його заставити...
     
    • Подобається Подобається x 2
  2. khorosha

    khorosha Well-Known Member

    Я свою вчила перевертатись зі спинки на живіт, згинала ніжку в коліні і тягнула вбік повороту, не знаю, чи то допомогло, чи вона сама навчилась, хапаючись за дуги розважального коврика, але переверталась в 4 місяці зі спинки на животик, з животика я не вчила, якось сама навчилась.
    На підлозі любила гратися на тому таки ж коврику, я її переміщала то до одної іграшки, то до другої.
    Щоб повзати то кажуть класти перед дитиною щось яскраве, ну або те що її цікавить, щоб був стимул повзти (дехто ставить мобільний наприклад). Можна давати опору під ніжки щоб відштовхувалась. Але не всі діти повзають, я в дитинстві наприклад не повзала.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Нам 7,5 місяців. І ми вміємо махати па-па. Зато самостійно сідати ще не вміємо.
     
    • Подобається Подобається x 6
    • мімімі мімімі x 1
  4. Oleksandrochka

    Oleksandrochka Well-Known Member

     
  5. Oleksandrochka

    Oleksandrochka Well-Known Member

    І раз я в цій темі, напишу, щоб не забутись (треба книжечку завести). В 7,5 місяців малюк нарешті почав перевертатись, в 8 повзати і сідати. До року мав 8 зубів і їв все. В 11 міс почав ходити без підтримки (і танцювати). Ну от з того часу він ніяк і не зупиниться) чоловік вже хоче трекер дитячий купити, щоб приблизно знати, скільки може дитина в день пройти/пробігти.
     
    • Смішно Смішно x 5
    • Подобається Подобається x 1
  6. phobika

    phobika Well-Known Member

    О, теж зафіксую для історії.
    В 3,5 місяці почав перевертатись.
    В 6 - повзати по-пластунськи.
    В 6,5 - повноцінно повзати, і відразу по всій хаті. Десь з того ж часу почав сідати з оборота.
    За 1 день до 7 міс самостійно встав біля опори.
    Десь в 10 міс навчився сідати з положення лежачи.
    В рік: 8 зубів, без підтримки не ходить, хоча попри меблі десь з 9 місяців пересувається вправно.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • мімімі мімімі x 1
  7. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Якось мені заклалось в голові, що хлопці в мене все робили дуже швидко). Вони були дрібні, рухливі, і все їх цікавило. Тому сіли з позиції лежачи десь до 7 місяців. Старший пішов в 10,5 місяців, менший у 9,5. Але не повзали майже зовсім.
    А доня в нас нікуди не спішить). Перевертається рідко, але вміє. Сідати самостійно ще не вміє. Але от в гойдалці (гамачком напів лежаче положення) навчилась хапатись за край і таки сідає. Пресом ще певно не скоро. Якщо посадити, то сидить твердо. І якщо десь трохи завалиться, то вміє повернутись в попереднє положення. І тоже зовсім не повзуча. Зараз в нас нова тема - дуже пхаємось ногами), впираємось, копаємось.
     
  8. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Поговоріть зі мною про самостійне сідання. То як? Мала може сама сісти у візочку з повністю відкинутої спинки. Але там нема 180 градусів. Вона хапається за боковину, потім за бампер і сідає. То рахується)? Бо якось мені не уявляється, що вона ось так на рівному ліжку сяде)
     
  9. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Моя малече, по середньостатистичним міркам сама сіла пізно, десь після 10 місяців. Я її не обсаджувала, до 9 міс возила в люльці. Довго повзала і то десь з 7 місяців, спочатку на животі, потім рачкувала. І вже як навчилась сама вставати біля опори, то зі стоячого положення, почала нагинатись, і ловитись за підлогу, і трохи підгинати коліна, а потім попою хляпалась на підлогу.

    Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
     
    • мімімі мімімі x 1
  10. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Значить не самостійне сіданняю а з допомогою бампера і тд. От на ліжку сяде - значить сидить.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  11. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Буду я того ще довго чекати). Така лінива, що капець). Тільки кричати не лінь).
     
  12. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Наскільки я розібрались у цьому питанні, є самостійне сидіння - тобто дитина може утримувати спинку рівно, без підкладання подушок), і є сідання - два варіанти - з положення на карачках, плюхання на бочок, на попу, може і з стоячого, а також варіант з лежачого положення, пресом, але це більш пізній навик, і фізіологічнішим є перший (мій старший сів так з лежачого в 6 м.3 т., то нещодавно мені одна фізіоспеціаліст сказала, що власне для такого сідання то ранувато, і мабуть, був гіпертонус, думаю, що так, зважаючи на його раннє тримання голови і перевороти).
    А маленький, то одночасно почав сідати з повзаючих поз і підтягуватися за бортики. Також він на колінах вставав, чіпляючись за опору, і потім якось так набік сідав, то були перші рази.

    Надіслано від мого Redmi 4X, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Баян Баян x 1
  13. Siania

    Siania Love Life

    Скоро 7 місяців :connie_pull-pigtail
    Зубів нема
    Сидіти не вміє
    Зате активно повзає (не по пластунськи), і встає біля опори.
    От цеймомент мене хвилює найбільше. Якщо у манежі (а це у нас надувний басейн), чи в ліжечку, весь час стоїть. Чи не шкодить це на хребет і ніжки?
     
  14. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    якщо сама встала і сама стоїть, то я думаю, що як втомиться - сяде. 7 місяців то ніби ок для стояння з опорою. моя менша вже стояла в такому віці (встала в 6 місяців).
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Мій був лінивий, нічого сів, коли йому треба було, десь після 9міс, повзати вже вмів до того
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    О, як добре що я колись тут з Владом відмічалася :girl_smile:Тепер знаю, що наразі Ясочка випереджає брата аж на 2 міс, хоч пампух вона точно такий же. Бо старший перевернувся зі спини на живіт в 5 міс, а ця мала спортсменка - в 3 міс :connie_pull-pigtail(вже кілька днів кряхтить, свариться, але вперто знов і знов повторює перший"кульбіт" :) )
     
    • мімімі мімімі x 5
  17. Demetra

    Demetra Well-Known Member

    Ого! Клас!!!! Мій ще не зрозумів функції перевертання, хоча я щодня вчу як ложу на живіт. Максимум оте вигнутися і зі спини злегка на бочок влягтися. Зате в нього налаштування повзти в перед. Кряктить , слиниться, дьоргається, але повзе. Правда зі швидкістю 20см в годину.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • мімімі мімімі x 1
  18. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Я кажу що Яська - то рудий слимак, бо таке ж товстеньке, руде і лишає за собою слиняві сліди коли пробує повзти :girl_haha:
     
    • Смішно Смішно x 3
    • Подобається Подобається x 1
    • мімімі мімімі x 1
  19. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    А ми вже тиждень як самі ходимо). Навіть літаємо. В 11 з половиною. Хлопці пішли в 10 з половиною і в 9 з половиною відповідно.
     
    • Подобається Подобається x 3
  20. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Наш Дарко то повна протилежність сестри, яка сіла в 8, потім лиш поповзлі , встала коло року, пішла в рік і півтора місяці. Дарко ж в 6 сів, встав, поповз, в 9,5 перші кроки зробив.
    Ловко вилазить на різні речі, за лічені секунди, поки я на хвильку відволіклась. 10 місяців малюку
    7B728111-A215-422A-8618-B998AFF3F5C5.jpeg
     
    • Подобається Подобається x 6