Перші дні життя дитини

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Імель, 30 Вересень 2013.

  1. Імель

    Імель Модератор в декреті Команда форуму

    Перші дні життя дитини - з моменту народження і до досягнення 28 днів життя!
    Про ГВ, сон, горщик, підгузники, хвороби, харчування, вагу, щеплення, ванночки, свекруху, маму і сестру чоловіка - ідемо в існуючі тематичні гілки! :banned:

     
    Останнє редагування: 5 Лютий 2014
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Я не знаю. Видно було і на око, що на 3 й день діти худли. Але висіли на циці , роздоїлися, і все стало добре.
     
  3. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    в межах чудових норм, дивна лікар

    в нас за першу добу було 350, а потім ще трохи. але було зрозуміло чому - ніч вона спала і не їла, а вдень нас забрали на огляди і ми були в стресі та ще і розлучені на кілька годин. Плюс багатобагато какання.


    мені свого часу одного погляду на все, що повиходило з новонародженої доці, було достатньо щоб зрозуміти: "втрата ваги" буде серйозна :)
    НЛО, звісно :) най собі летить.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • мімімі мімімі x 1
    • Баян Баян x 1
  4. rununkulos

    rununkulos Well-Known Member

    Прописуємось сюди в темку.
    Дуже прошу, нагадайте як з пісянням в новонароджених дівчаток? Коли? Як часто?
    Щось переживаю, на УЗД бачили лівобічну пієлоектазію. Чи якось відбивається то на пісянні?
     
  5. Siania

    Siania Love Life

    Якщо вже є молочко, то міняла підгуз кожні 2-3 годину. Коли спала, менше пісяла.
     
    • Смішно Смішно x 1
  6. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Класика:
    до 5-го дня кількість пісянь в день = віку в днях
    після 5-го дня 10-12 пісянь в день має бути
    ну ясно, все орієнтовно
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  7. rununkulos

    rununkulos Well-Known Member

    Дякую. Якраз таке щось пригадую. Старша моя пісяла мало, але зразу. А тут я помітила 2рази лише вкінці другої доби.
    Шкода, що я в Пб і всеодно дізнаюсь в гугл/дп.
     
  8. rununkulos

    rununkulos Well-Known Member

    Не пройшло і дня переживань, третя доба - пісянь по самі вуха. Прибуло молочко, є тепер чим)
     
    • Подобається Подобається x 4
    • мімімі мімімі x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  9. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Ліді 25 днів. Історичний момент - вона вперше спить без мене, просто лежачи на ліжку. до цього таке бувало, якщо сон - ще з ночі або ще за прохолодної погоди один раз було, що я розмотала її зі слінга - і вона досипляла.
    А весь інший час вона постійно мене моніторила, що 20 хв в сні хоч якийсь сенсор мав вловити маму. Інакше - очі по 5 копійок і мікрокіпіш.
    І це - природно і нормально: малюк народився, дуже поступово звикає до світу і живе на мамі. Коли мама поряд, не обмежує малюка в собі, - він згодом починає довіряти світові. Я думала, що вперше такий сон у нас буде вже після місяця віку, як мінімум.

    Ну і - оскільки я вже тут. Напишу трохи про наш період новонародженості.
    Про туалетні справи. як і @rununkulos , мене хвилювало малопісяння малюсі, але хвилювало недовго :) Тепер пісяє Лідді серйозними порціями і достатню кількість разів на день. Я була впевнена, що не "стягну" висаджування, але вийшло так, що з висаджуванням якраз простіше. Доця випісялась, викакалась, поїла - і все, претензій до життя в неї нема :)
    Про купання. Після народження ми не мили доцю цілком, лише - ті частини тіла, які вона рясно закакала підчас "теплового ланцюжка". Потім були холодні дні, і митись не особливо хотілось. В 6 днів я легенько обтерла її ватками з ромашковим відваром, а перше повноцінне купання у нас відбулося аж в 19 днів. Повноцінне - це в наповненому водою умивальнику, вода не переварена. Замість губки - знову ж, вата. Після купання загортаю мікробу в байкову пеленочку, потім міняю пеленочку - і вся зайва волога чудово вбирається. Потім кладу полежати голенькою і дую в усі складочки. Зараз у спеку мию її під краном щодня, ближче до вечора. Не мащу нічим, але дуже стежу, щоб була чистенька - обмиваю личко, якщо зригне тощо.
    про одяг. моє зьо має дуже мало одягу, і нам дуже зручно. Костюмчик для сну (зараз вже неактуально), три кофтинки, два бодіки, дві сукеночки, одні колготи, три пари шкарпеток. Два багаторазових підгузки, дві запасні вкладки, чотири пари трусиків, дві пов'язочки. На майбутнє вже куплений стосик мікролегінсів :) все решта докуплятиму при потребі
    одноразові підгузки ми теж використовуємо, але потреба в них невелика.
    Про сон. Вночі Лідді спить. Невставальний її період - десь від нулів і до 07:30, Годується лежачи, і завдяки врегульованому правильному прикладанню в сні не потребує "підняття стовпчиком".

    такий ось у мене малюк
     
    • Подобається Подобається x 8
    • мімімі мімімі x 5
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  10. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    • Подобається Подобається x 1
  11. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Мене весь час всі питають чи мала добре спить, чи ВСТАЄ вночі. Ні, не встає), бо стояти не вміє, але нема отого переривання сну і повноцінного прокидання. Починає м’явкати), я її ротик закриваю цицею і спимо далі. Але для всіх чомусь ось так не рахується. А мені якраз ок), в такому режимі я можу виспатись.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 2
  12. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Для мене "встає" - це коли треба або на умивальник нести, або ходити з нею і носити. Була у нас криклива ніч, щось на 3 чи 4 день її життя
    Мене часто питають "чи мала спокійна". Я відповідаю, що - так, але ж то мали на увазі, що вона годинами лежить на ліжку без мене. ну але я вже давно нічого не пояснюю на цю тему.
    І я одразу кажу, що до рук - привчаю, і до любові - теж. Свідомо. До весілля не носитиму, а час надто швидко летить, щоб пропустити можливість наноситись її зараз "Ну, так же нічого неможливо зробити..." ггг. Подібне мені і про висаджування казали - "Звісно, якщо нічим більше не займаєшся крім тої дитини, то можна і в таке бавитись". А я якраз не займаюсь більше нічим, ага :)
     
    • Подобається Подобається x 2
    • мімімі мімімі x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Аналогічно). І чомусь в деяких дорослих це викликає подив і обурення). А в мене робота не вовк). От зараз теж маю купу переробити, а я обклалась малими ніжками в ручками, які солодко сплять, і тут пишу. Коли ще таке буде)?
     
    • мімімі мімімі x 4
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. shparynka

    shparynka Well-Known Member

    ой)) аж згадала собі... перший місяць доцька фактично спала в мене на руках. Я собі сиділа в ліжку, сперлась на подушку, а вона спить собі)) як же ж той час летить, зараз хоч би на хвилинку ту її тодішню потримати)
     
    • мімімі мімімі x 4
  15. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    я вночі часто кладу Лідді собі на живіт :) і вона так невагомо і теплесенько спить
    А вдень вона спить на мені - в слінгу, поки ми ходимо-їздимо по ділових і дитячих справах; на колінах у мене поки я зачесуюсь чи роблю спроби макіяжу; в моїй одній руці, поки я роблю хатні справи чи щось пишу однією рукою.
    Так що "мамина-мамина" дитина - не значить, що мама обмежена і зв'язана.
    Все, завтра останній день її новонародженості! Коли?
    страшенно цікаво, якою вона виросте, але трошки би розтягнути ті моменти... малюська нереальна.

    Повертаючись безпосередньо до теми, згадаю про обробку пупчика.
    Хлопцям я мастила зеленкою (читайте "мастила квартиру"), перекис, - весь набір, загалом.
    Вірусі обробляла настоянкою календули. Бо ж хоч вона і народжена без препаратів і ліків, але підчас огляду її "про всяк випадок" протерли спиртом з голови до ніг і пуповинку перев'язали наново і відрізали залишок під 0. Допомогли, називається.
    Ліда в нас повністю уникла всіх тих "доглядів". І довела, що пупчик (форма) не залежить від способу обробки пуповини. Їй ми зав'язали пуповинку за 4-5 см і відрізали. На ранок 4-5 см перетворились на 2, наступного дня на 1 - так всихались залишки судинки. Не обробляли ми це все нічим, і у тиждень віку пуповинка відпала. Щоправда, запах від неї був... хм... сказати "неприємний" - не сказати нічого. Крім того, почались теплі дні, і той животик цілими днями в слінгу... Вирішили трохи таки обробити. я вимила ранку хлоргексидином і кілька разів капала спиртом. Ранка затягувалась, але кірочки ще були. Повністю пупочок очистився в 19 днів і він дуже акуратний.
    І ще про "ознаки переношеності" - лущення шкіри. Ручки і ніжки я обмастила пару разів оливковою олією і зробила масажик. А решту тільця пару разів помастила фізіогелем-лосьйоном (настрашена досвідом з Вірусиним дерматитом, придбала його одразу після народження лялі).
    І за вушками пару разів мастили фізіогелем і масажували.
     
    • мімімі мімімі x 1
  16. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Ну а от я Меласю так помастила оливою і вона стала вся червона.. більше не ризикувала, кілька разів змастила кремом і шкіра перестала лущитист
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    тому і я мастила лише долоньки і підошви
     
  18. Blondo4ka

    Blondo4ka Well-Known Member

    І от що з моїм малюком робити? Багато спить і мало їсть. Будити - не варіант, все одно не буде їсти. А груди набирають, як шалені. Та й хвилююся, щоб мацьопик не був голодним. Заспокоюю себе тим, що він народився трохи передчасно, тому мусить багато спати. Але ж їсти теж треба ... Дилема....
     
    • мімімі мімімі x 1
  19. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    То все тимчасово. Не думаю, що голодному добре спиться. Ви ще дуже маленькі. Зі мною в палаті лежала жіночка з малою. Доня її взагалі груди не брала. От взагалі. Весь час спала. Що вони тільки не робили, хто щодо нас тільки не приходив. І лише перед самою випискою вони якось її примусили груди взяти. А дома як розсмакувала), то вже просити не треба було. Ми з дівчатами з палати регулярно спілкуємось, так от ця дівчинка найкраще їсть та вагу набирає). Ви головне на суміш не дивіться, а все решту буде)))
     
    • Подобається Подобається x 2
  20. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    В перші години дійсно може ще відходити від стресу, моя така була, я будила і давала хоч облизати сосок. Моя мала втратила більше 10% від ваги, тому краще зверніться ще до консультантів, щоб не допустити. Я ніби багато про гв читала, а до такого не була готова
     
  21. Blondo4ka

    Blondo4ka Well-Known Member

    Та яка суміш, тут би зі своїм молочком дати раду. Просто старший завжди був не проти підкріпитися, а тут чітко за його вимогою і не інакше
     
    • мімімі мімімі x 1