Дизайн нашої кухні

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Mawa, 27 Травень 2015.

  1. CAMPUS GROUP

    CAMPUS GROUP Well-Known Member

    Не маю фото, але в сестри шухлядки 100 см - ідеальнішого рішення я ще не бачила.
    Все так гарно по порядочку поскладане.


    Тим більше, що, наприклад, блюм мають вибір наповнення.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    @Мацьопа , напиши, як тобі в користуванні :). Мені візуально в братової така ширина дуже подобається, й дійсно, все так акуратно поскладане тоді, місця багато.
     
  3. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Отак мало би бути нічого, я вище десь писала, що такими штуками я то собі і уявляю. а дверима суцільними - ні. Якби Ви зразу ескіз показали, то можливо менше обговорення було би. А то дверка від дверки різниться. А такими блоками - зверху в 2 ряди і відкриваються догори, а знизу відповідно шуфляди - ммм, мало би бути файно:girl_dance:.
     
  4. Мацьопа

    Мацьопа Well-Known Member

    В нас 90 см, то дуже зручно! Реально вмістима шухляда і стільки всього розміщується, тому кращого варіанту для себе й не бачила!
     
    • Подобається Подобається x 2
  5. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    На жаль не мала при собі.
    Ескіз нам намалювали і на малюнку ніби непогано, симетрично. Але зараз ми починаємо детальніше то самі собі прораховувати, що куди ставити і як що куди помістити. То ті метрові секції щось не дуже. Самі пробуємо щось малювати а тоді ще з майстром узгоджувати.
     
  6. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Наша кухня 20180613_091817.jpg

    Не подобається, що великуваті оті метрові секції, ящиків малувато, лівий верхній кут напевно треба змінювати, не подобається той закуток. Може є в когось якісь ідеї?
     
  7. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    @flame, можна питання? побачила фото вашої кухні, якої довжини у вас ящики?
     
    Останнє редагування: 13 Червень 2018
  8. marianast

    marianast Well-Known Member

    І
    нижній теж. Щось там не пляше. Не знаю які можливості вашого простору. Чи можна мийку на кут поставити? Забрати верхню шафку, ту що сороківка, метрові шафки змістити в ліво, а біля духовки зробити карго, а біля витяжки зробити тонку дверку ,для спецій і дрібноти?
    5817920B-6EB3-4BE7-8CBE-9EA77E98B6DC.jpeg
     
  9. Online

    Online Well-Known Member

    Від плити зліва внизу я б зробила шухляди. Мийку б дала по тій, коротшій стороні, щоб між мийкою і плитою була нормальна ділянка робочої поверхні. Шафку внизу в куті можна залишити, але зробити її такою глибокою, аж до стіни. Для каструль-сковорідок зручно. Бо каруселі і кутові шухляди я юзала, - мені геть не сподобались. З іншої сторони кута - можна посудомийку вбудувати.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Це напевно потребує якихось сантехнічних переробок.
    От мийка реально багато місця займає, чи така як зараз чи на кут
     
  11. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    А що, виводи під воду-каналізацію вже поробили? Бо ми робили вже після остаточного затвердження проекту кухні. Мені теж проситься мийка на ліву сторону, бо 60 см поверхні між мийкою і плитою - мені мало, а тих 100 біля холодильника - то файний кусок, але в мене, наприклад, найбільше задіяний під роботу простір між мийкою і плитою. Якби розвернути мийку наліво... І крило можна чуть менше. В попередній кухні мийка в мене була кругла в куті ( мала площа і то був єдино прийнятний варіант), то при наявності ПМ не так і критично , овочі-фрукти помити чи ті кілька речей, що не можна в ПМ. Але як була поломка ПМ, то за 2 тижні, поки знайшли хто зробить, поки зробили - то спина бідна була...
    Вхід справа? Тоді скруглений кут ніби і добре, щоб не битися аб прямий, але я їх не люблю від слова "зовсім." В мене теж кухня таким чином починалась, тільки справа вхід і справа той небезпечний кут, то він був зрізаний, а не скруглений, бо мої фасади скругленими не могли бути.
    А Ви маєте схему виводів води, газу , каналізації? Або фото з об'єкту? Ви самі кухню малюєте, чи майстер? Щось воно мені ще сире, я би подумала - покрутила... То ж не шкарпетки, то на роки, треба зробити так, щоб потім не мати негативних емоцій. Може тут з дівчатами колективним розумом щось би і надумали, що задовольнило би максимальні вимоги? Пралька бачу теж на кухні мусить бути? Значить якось вода і каналізація теж туди тягнеться, то і з мийкою не мало би бути проблем. Але краще фото "з полів" бачити.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Дуже різні потреби в господиньок. В мене на квартирі впритик зараз плита і мийка, і я давно мріяла зробити їх подалі, щоб там робоча поверхня велика. Ага, попробувала. Для мене то жахливо незручно, бо я люблю при готуванні часто змити руки і ложку, або ж коли готується страва, то зняти піну і тут же викинути в мийку. Тому щастя, що кухня не готова, а так - демоверсія. Я собі однозначно між варилкою і мийкою робитиму 60 см. А найбільше робочих процесів в мене між мийкою і холодильником. Там буде 1,5 метри поверхні приблизно. Оця вся площа поза робочим трикутником - не є функціональною. Але це не страшно, якщо достатньо місця впринципі. Там можна всякі баночки, приправи тримати. Знову ж таки, ховати це все в шухляди за фасади мені не зручно, я люблю під рукою.
    --- дописи об"єднано, 13 Червень 2018 ---
    @Materynka оті кругляки точно не робіть. Майстри, таке враження, що більше нічого не вміють і не хочуть. Посуньте пралку ще на 20 см вліво, справа від неї вийдуть шухлядки на 80 см, а пралка буде вкінці. Стільницю не роблять з гострим кутом, якщо того не треба. Вам її злегка скруглять і все буде ок, прямо, але цілком безпечно.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
  13. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Ну і ще момент - пралка на кухні. Невже немає жодної можливості її звідти забрати? В ванну під стільницю, в гардеробну, в коридор? Я б ставила її куди завгодно, але не в кухню.
     
  14. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    от реально місця нема, є виводи ще в ванній, але то хіба під меншу пралку ( колись зробили на всякий випадок)
    Посувати не виходить, бо оце вільне місце нам якраз потрібне. Навпроти майже впритик до дверного проєму йде стіна. На ній хочемо хоч якусь міні прихожу ( вішаки, тумба під взуття). Якщо посунути, то там буде місце тільки, щоб пройти, роздягнутися вже не вийде.
    Якби ми знали як то все робиться.... Ремонт зроблений років 5 тому. Зараз міняли тільки підлогу. Тому переробок жодних не буде. Треба виходити з того, що є.
    Майстер

    Зараз так виходить, що кухня здорова, а як то ергономічно і гарно помістити проблема.
    --- дописи об"єднано, 14 Червень 2018 ---
    є ще варіант після холодильника, ще один пенал і туди поставити духовку. Тоді під плитою ще можуть бути ящики.
    І ще на місці верхньої шафи над холодильником планується телевізор. Але, чи тоді ту шафу забрати і на стіну його вчепити чи зробити відкрити поличку і туди поставити телевізор.
    --- дописи об"єднано, 14 Червень 2018 ---
    Вони не модні, чи не практичні чи що?
     
  15. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    "Кругляк" займає 32 см, якщо просунути машинку на 20 см, то вийде на 12 см вільніше. А маєте план? Я не дуже розумію, де там планується вішак.
    Тут ще така штука, що витяжку до плити, воду і стік до пралки можна трохи переміщати, це не критично.
    --- дописи об"єднано, 14 Червень 2018 ---
    Це цікавіший варіант.

    Це не дуже зручно - задирати голову, щоб дивитися телевізор.

    І одне, і друге. Якщо відкриті, таи постійно якісь дрібниці валяються. Закриті так, віджили своє, імхо.
    Взагалі багато ще залежить, в якому стилі буде кухня. Але оті широкі шухляди - то як внучата для скругленого краю.
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Уточнимо у майстра, але пояснював, що посунути не виходить, бо кран з водою до пралки мусить бути збоку, інакше вийде за пралкою, а так не може бути.
    Не маю, планується навпроти кругляка, по праву сторону від входу.
     
  17. littlebird

    littlebird Well-Known Member

    А чому? В мене на кухні. Звісно, краще б стояла у ванній але великих незручностей не помітила.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  18. Online

    Online Well-Known Member

    Я б не розділяла варочну поверхню і духовку у вашому випадку, воно нічого не дасть. Але якщо все таки надумаєте розділяти, то пенал з духовкою краще ставити перед холодильником, а не за. Бо виймаючи гаряче деко з духовки, його треба зразу кудись поставити. А вам треба буде йти з ним до найближчої стільниці.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
  19. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Ну, збільшиться кількість ящиків, бо 3 на всю кухню мені здається замало
     
  20. Online

    Online Well-Known Member

    З власного досвіду можу порадити. в мене кофігурація кухні майже така сама. Зробіть по низу замість шафок всюди де можна шухляди. Верхню - мілкішу, нижні глибокі. Вони значно місткіші і практичніші, ніж шафки. Висуваючи її до кінця, легко виймаєш те, що знаходиться в дальньому куті.
     
    • Подобається Подобається x 1