Здоров'я під час вагітності та після пологів (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Cifalius, 2 Червень 2008.

  1. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    а що турбує, цифри чи самопочуття?
     
  2. Зорянівонька

    Зорянівонька Well-Known Member

    цифри - 90. Але я після своїх вірусів і малого просто валюся з ніг - може трохи допоможе
     
  3. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    @Зорянівонька шпинат скропити оливковою олією, посолити - салат люкс.
    каву і чай пити окремо від їжі. цільне молоко зменшити в раціоні

    а після вірусів і невагітні з ніг валяться, одужання!
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Схоже, що і мене та біда спіткала. Із початком спеки починаю помічати, що після ходьби резинка з босоніжок робить чіткий відбиток на ногах і тісно стає вних ходити. Але є те, що мене більше стурбувало. Наче і не геть багато ходжу (проїхалася-пройшлася по справах), а додому прийшла нині, а ліва нога наче нічого, а от права трохи набрякла і така втомлена-втомлена, наче аж жарко їй. Так само здалося, що права рука наче трішки набрякша, а ліва - ні. Мені вже варто панікувати? Завтра, певне, піду аналіз сечі здам, а то щось мені то зовсім не подобається(((
     
  5. Takamine

    Takamine Well-Known Member

    І в мене був низький гемоглобін, довго противилася пити таблетки, думала витягну харчуванням. Але вже за 2 тижні помітила, що вічно спати хочу, сил нема нічого зробити, голова обертом. То купила пігулки, але п‘ю не 2 рази на день, а лише раз, то в рази краще себе почуваю. Лиш підхопила трахеїт, вночі сухий кашель дусить, спати не можу((( Вже 39 тиждень
     
  6. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Якщо пошукати в темі, можна багато корисного знайти.
    Кава, чай, молочка (навіть масло) відділені від прийому їжі на 2-3 год, а краще зовсім відмовитися. З чаю можна лише кропиву.
    Ідеально, якщо порція складається з червоного м'яса, бобових (сочевиця) або зернових (гречка або пшоно або цільнозернове пшениця), і салату (вітамін С).
    Всяка зелень підходить: петрушка, шпинат, кріп, ...
    Зернятка: мак, сезам, амарант...
    Якщо приймаєте магнезій - теж відокремити прийом.
    Звернути увагу на вітаміни групи В, без них заліза погано засвоюється. Можна навіть аналіз здати.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  7. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    Набрякли вчора перший раз ноги. І то так, що не змогла взуття одягнути ( зняла в кіно, а після сеансу ледве-ледве натягнула) І пальці рук теж набрякли, що обручку зняла якось, а зараз вона навіть до середини пальця не налазить.
    І пів ночі боліла голова(( Перед тим дуже довгий час не боліла, ще десь зимою. А то так майже не спала через той біль. Зранку ледве встала з ліжка, але така слабкість, втома, що пару кроків по хаті зробила і знов до ліжка((
    Води п'ю достатньо, в туалет теж бігаю часто ( тобто рідина не затримуються в організмі), то чому тоді ні несподівані набряки? Чи то на останніх тижнях може бути просто так?
    І ніби сьогодні не так жарко на вулиці, але губи пересихають, постійно хочеться пити. Тиск понижений, пульс високий, добре, що хоч температури нема)
    Ех, а ще 3-4 тижні попереду, і як то витримати?
     
    • Співчуваю Співчуваю x 2
  8. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Хто зна...
    Я вже раз 4 пориваюся обручку зняти зовсім, але поки ще ношу А загалом у мене руки трохи краще відколи стало прохолодніше. На ноги стараюся зайвий раз не дивитися :girl_in_dreams:, добре що сандалі регулюються як хош :)
    Ой, я вчора здуру влупила ввечері миску черешень від яких потім мала таааке здуття живота, думала що лусну :girl_haha:
    А ще мене тепер майже щодня "тиха година" (точніше майже 2 :girl_haha:) бо як не посплю вдень з 14 до 16 то до вечора вже ніяка :girl_in_dreams:І то при тому що й тиск +- нормальний, і вночі сплю більш-менш майже по 8 годин, та й не втомлююся ніде особливо... Але стараюся відсипатися собі поки ще маю таку можливість :girl_smile:
     
    • Подобається Подобається x 1
    • мімімі мімімі x 1
  9. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    @Thebestnata , здай сечу на вміст білку..якщо тАк раптово пішли набряки..
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  10. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    ну що ж, піднімати гемоглобін я вирішила яловичиною і гранатовим соком (шпинат наразі так і застряг в холодильнику, не знаю чи з'їм його). Що з того вийде - розкажу потім, особливо враховуючи, що охочих на запечений шмат м'яса знайшлося ого скільки, нині вже його доїли ))!!
     
    • Подобається Подобається x 2
  11. smilechyk

    smilechyk Well-Known Member

    Я малому даю у вигляді зелені в суп. Смакота ще та. Він дає солодкавості супу.
     
  12. Takamine

    Takamine Well-Known Member

    О, в мене така ж ситуація зі шпинатом, купила ще у суботу, досі не витягувала((( куди його запхати і як їсти не знаю
     
  13. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    добрий передвісник :) я кілька разів думала, що з туалету не вийду і буду там жити :)
    я з Сергійком, бувало, тримала :)
     
    • Подобається Подобається x 1
    • мімімі мімімі x 1
  14. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    я вже сьогодні подумую про те, щоб підвязати живіт хоч слінгом (але маю лише трикотажний, не зна чи він для того діла годиться) бо живіт реально болиииить. Особливо вверху і реально відчуття що то він якось шкіру так занадто сильно вниз відтягує. Я сьогодні ледве 500 м в садок і назад за малим доповзла, геть не уявляю куди то ще має те пузо рости ті кілька тижнів і як я маю його тягати... Спина досить ок, ноги теж, а от живіт здається що зараз відвалиться, хник коротше :)
     
    • Співчуваю Співчуваю x 4
  15. Demetra

    Demetra Well-Known Member

    Ну що ж, початок 40 тижня(повних 39), робимо ставки? В кого яка чуйка? Моя мені каже, що маля буде сидіти до 1 липня.
    Живіт якось непомітно став гігантський, лякаю ним дітей на вулиці. Ноги як не мої, в тазу проходять якісь дивні процеси: щось стріляє, пече, тягне. Надіюся ноги залишаться на місці. Минулого тижня кілька днів нила спина по ночах, не витримує, видно, навантаження.
    Була сьогодні в жк. Аналізи в нормі, гемоглобін щось там трішки піднявся. Лікар поставила ще одне відвідування, але казала вже не приходити. Після скандалу, вона зразу стала шовкова, а я здорова! А я так боялася, що будуть інтриги і переслідування з направленнями в пологовий(як тут дівчата писали).
    Минулого тижня була в лікаря з пологового, там все сумно і темно... Вже й сумніваюся в своєму виборі, але налаштована на краще.
    Найбільше свято - це погода! Гуляти, нюхати мокру землю - кааайф неймовірний! Як то файно дрімається і нічогонеробиться в такий дощ. І совість навіть не мучить. А якщо чесно, дуже втомлююся навіть від елементарної роботи по дому.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • мімімі мімімі x 2
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  16. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)


    Я вчора спромоглася на подвиг і навіть все-все пропилососила (перед тим трохи навкарачки, трохи сидячи на підлозі визбирала дрібне лего з найнесподіваніших шпарок і щілин), зате сьогодні навіть посуд не домила :girl_haha:- ледарюю по повній програмі.
    Таки дістала і підв"язала. Не знаю наскільки правильно і т.д. (треба піти хоч якесь відео на тут тему глянути) але реально одразу відчула полегшення, навіть коли сиджу а не ходжу дуууже відчувається різниця. Ох, шкода що надвір я таку конструкцію не зможу завтра собі організувати - занадто об"ємно виходить :girl_in_dreams:
     
    Останнє редагування: 14 Червень 2018
    • Подобається Подобається x 3
  17. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    передвісник чого?
    бо у мене всі вагітності защемлює починаючи з 20 тижня
     
  18. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    у Деметри - пологів. Дитинка опускається
    Защемлює на різних термінах, з різних причин
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    А я сьогодні вночі спала напевно години 3-4 максимум, і то з перервами. Бо доця в животику таке враження, що взагалі не спала.( Товклася одночасно і під ребрами і внизу. Ні на лівому, ні на правому боці не могла лежати, в колінно-ліктьовій довго стояти не могла, то заснула таки на спині, хоч ніби так не можна.
    А ще вчора хоч ходила і небагато, але тільки виходила на вулицю, то починав боліти живіт. Але тільки з однієї сторони, а не весь. І не внизу, а так якось більше зверху і посередині. Ніби такі тянучі болі, хоч не знаю , чи то тренувальні, чи ні. Але так по пару хвилин, а не секунд. Десь так 3 рази на день було. При тренувальних має низ живота тягнути і по пару секунд?
    Сьогодні йду на УЗД, то глянути як там і , що там)
     
    • Подобається Подобається x 2
  20. Aylin

    Aylin Well-Known Member

    А я таки захворіла, горло болить, очі сльозяться, але найгірше це закладений ніс, сопельки течуть рікою:girl_cray: Я так бачу, що більшість на останніх тижнях хворіють, я думала, що мене пронесе:girl_sad:
     
    • Співчуваю Співчуваю x 2