Догодовування малятка (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем invisible, 25 Січень 2014.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. invisible

    invisible Well-Known Member

    Початок обговорення тут

    Ознаки готовності до прикорму:

    16650599_1485054124868615_2044467644_o.jpg

    Запис вебінару "Введення прикорму":





    ************************

    Люда, я після гречки і рису вводила кукурудзу, а потім вівсянку. Власне вівсяна, пшенична і т.д. є глютеновими, тому їх радять вводити пізніше, бо незрілість ШКТ може спричинити алергію на глютен. Курагу заварюю разом з компотом з сушки, потім витягую і розтираю через сито (м'якоть перетирається, а шкірка лишається). До сиру давала яблуко сире або печене, банан. Теж не дуже бананам довіряю, але зараз зима, особливого вибору нема. Моя мала зрештою певний час банан взагалі не хотіла їсти. А загалом сир вона більше любить один або вприкуску з компотом:) Можна ще з картопляним пюре.
     
    Останнє редагування модератором: 15 Лютий 2017
    • Подобається Подобається x 1
  2. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Нагадайте ще, яка то біла і не жирна). Тільки хек на думці.
     
  3. Cheburulja

    Cheburulja Well-Known Member

    @Rodionochka, я доні давала щуку, свіжу варила або запікала. Синові ще нічого не давала чомусь.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    А де її можна придбати? І як вирішували проблему з кістками? Дякую!
     
  5. Cheburulja

    Cheburulja Well-Known Member

    @Rodionochka, в нас на базарі живу продають. Але то в основному з осені по весну. Я ще трошки морозила на майбутнє.
    А кісточки то вибирала з вже звареного шматка.
    --- дописи об"єднано, 6 Липень 2018 ---
    Треба пошукати, де пррдається жива риба. Могла би там бути.
     
    • Корисно Корисно x 1
  6. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    Тріска, сібас, лаврак
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  7. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Поговоріть зі мною про початки прикорму, бо я щось призабула за майже 7 років, як то було зі старшим. До 6 місяців було виключно ГВ, какала по 2-3 рази в день. Десь за тиждень до прикорму щось у ШКТ почало мінятися, бо бувало раз в день-півтори. Почали ми прикорм з кабачка. Все, як книжка пише, 3 дні один продукт. Дотепер спробували кабачок, гарбуз, броколі, яблучко, банан і останнє чорнослив. Але що мене турбує: дитина почала нечасто какати - то раз в день, то раз в 2-2,5 дні. Власне, кажуть, що на прикормі туалет має бути хоча б раз в день. А у нас таке( Нині от з масажиком ножок какали, видно, що тужилася, кряхтіла. Хоча, зазвичай, окрім пуків, явних ознак занепокоєння нема. Грудне на вимогу, як і до того, причому вночі дуже часто, бо періодами лізуть зуби. Прикорму багато не з'їдає (власне, я за цим не гонюсь), водичку пропоную, але більше виллє, ніж вип'є. Як сприймати таку ситуацію - то ШКТ перебудовується чи вона не до кінця готова (є 3 із 5-ти ознак і харчовий інтерес наче є), чи треба вводити інші продукти (тоді які?)
     
  8. IrkaIrka

    IrkaIrka New Member

    Добрий день всім форумчанам! Нам через тиждень 6 місяців. Плануємо почати прикорм з овочів. Але виникло запитання : зараз весна, городніх кабачків ще нема. Ті що продаються , то я в них не впевнена . Можливо, краще спочатку дати готові пюрешки ? Якщо так, то якого виробника порекомендуєте?
     
  9. lilochok

    lilochok Well-Known Member

    Дівчатка, підкажіть

    Моїй малечі уже рік, на ГВ. І майже нічого іншого не їсть. Харчовий інтерес проявляє, але з'їсть 1-2 ложки, декілька крихт і більше не хоче

    Це нормально? Дитина не голодає?

    Бабусі б'ють на спохол (самі годували до 3-х місяців)
     
  10. Raven

    Raven Мама малятка

    @lilochok, нормально. Моя десь так само їла. Правда бабусі сильно за гв були, то не напрягали.
     
    • мімімі мімімі x 1
  11. Magnit

    Magnit Від себе не втечеш

    Чи перевіряли рівень гемоглобіну? Діти з анемією часто відмовляються їсти дорослу їжу.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    В мене все те саме. З прикорму тільки трохи сиру може з'їсти, ну пару ложечок каші, чи ще чогось. Бувають дні, що взагалі нічого не їсть.
    Я пробувала і у вигляді пюре купованого давати, і звичайний суп (який собі варимо), то 2 ложечки і все.
    Зараз ще аналіз крові не здавали, але робили три місяці тому, то все було добре. Ну хоч планую таки ще раз здати ЗАК.
    Теж моя мама наводить приклади, як всіх знайомих діти їдять все. А наша от чомусь ні.
    Але при ГВ думаю не голодна, вагу набирає, активна, сили багато має.
     
  13. lilochok

    lilochok Well-Known Member

    І знову через вплив бабусі я тут...

    Дитині даємо їсти те, що й собі (каші, макарони, супи, м'ясо, овочі)
    Сідаємо всі за стіл
    Ми їмо і дитина собі щось трохи їсть, трохи порпається, трохи розкидає їжу

    Коли приходить бабуся, то все змінюється кардинально. Бабуся варить суп дитині, збиває блендером і годує дитину, задурює як може

    А потім мені по телефону потім бабуся читає моралі, що я морю дитину голодом, що молоко моє вже як вода - нема поживної цінності

    Хто правий в цій ситуації?
     
  14. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    @lilochok мама завжди права. Таке питання навіть не повинно виникати. Я забороняла годувати, задурювати, ходити з ложкою за дитиною по всій хаті, від "ложечки за маму, за тата" мене тіпало. Я таке обрубувала одразу. Дитина їсть сама і тільки за себе.
    Десь ближче до двох років в моєї дитини з'явилося бажання, щоб я її годувала (час від часу каже: мама, погодуй мене), тоді годую.
    А мені то що про ГВ казати. Моїй скоро 3 роки, ще не завершили. На запитання: скільки я ще буду годувати?, відповідаю: це моє з моєю дитиною питання.
     
    • Зе бест! Зе бест! x 4
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Ну, питання правоти взагалі відносне, але як мама, Ви, звичайно, встановлюєте свої порядки для своєї дитини.
    Я розумію ситуацію, яку Ви описуєте, як таку, де бабуся виходить за межі (береться готувати суп у вас вдома, як я зрозуміла, і дає наполегливі поради, себто повчає), але якщо ви гостюєте у неї - тут я б не протестувала, хай готує для внучки той суп, то ж теж нормальна їжа).
    Я, коли ми трохи змінили правила в нашому харчуванні, намагалась своїй мамі це пояснити, (ключовий момент - не ходити за дитиною з ложкою), але то, припускаю, сприйнялося як те, що просто лінива я знайшла собі теорію, яка її виправдовує. Ну ок, я подумала, що це може бути просто елементом бабусиної турботи, і вирішила відпустити цей момент. Але треба відрізняти, що можна вважати просто іншими правилами і проявами особистих стосунків (наприклад, у вас можна розкидати їжу, а в бабусі - ні, ви не годуєте з ложки, бабуся - годує), а де є реальна шкода, (якщо вас при дитині, скажімо, критикують ваші батьки, що не так годуєте, чи якщо тиснуть на дитину з тим їдженням), то тут звичайно не можна мовчати, а треба відстояти себе і дитину.
    Ну і ще таке загальне, може не до вашої ситуації, а просто подумалось, зі свого досвіду: годувати дитину треба таки запрошуючи її, тобто це щось середнє насправді між тим, як бачать це наші бабусі, коли надмірно припрошують, і тим, до чого можемо бути схильні ми, коли наполегливо беремось до "природних і лінивих" теорій, де дитина сама прийде, сама попросить, і візьме, що побачить на столі, все-таки, ми маємо їй подати, заохотити, запропонувати погодувати, а її вже справа тоді, хоче вона це їсти, чи ні. Знаю, є діти, які справді візьмуть своє, ще доки ви не встигнете на стіл поставити, але є такі, яким треба більше уваги вкласти в цей момент.

    Надіслано від мого Redmi 4X, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  16. Norkova ledi

    Norkova ledi Member

    Привіт усім! Поговоріть зі мною про прикорм. Донечці 7міс, у 6міс почала знайомити її з овочами - кабачок, цвітна, броколі, морква , картопля, потім дала гречану кашу, яблучко запечене, кукурудзяну. Що ще можна на такий вік спробувати?

    Справа в тому, що доня більше як пів чайної ложки не зїдає, я не задурюю, просто пропоную, але таке враження що її байдуже що я їй даю - рота не відкриває навіть при першій ложці, бачить ложку і губи зціплює. Чекаю, що їй засмакує, але вздохи свекрухи, що "вона нічо не їсть, вона дрібненька, мені лінь її нормально накормити, а інші діти їдять все що бачать" породжують в мені сумніви.
     
  17. Lemeshchuk

    Lemeshchuk Well-Known Member

    @Norkova ledi судячи з опису в неї немає харчового інтересу, це абсолютно нормально в такому віці не цікавись дорослої їжею, садіть її з собою на колінах/в годувальному кріслі за стіл коли ви їсте, нехай свмв проявить ініціативу, дозвольте взяти їжу з вашої тарілки... а свекрухи вони такі що завжди будуть говорити (в мене така сама, і зараз з другою дитиною навчилась говорити що її порад не потребую:girl_cool:)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Norkova ledi

    Norkova ledi Member

    дякую що відгукнулися! Вона сидить у годувальному кріслі, коли ми всі снідаємо та обідаємо, у цей час їй пропоную, тобто це одночасно - я сама їм і доці даю. До речі, коли я підношу їй до ротика банан, який сама їм, то вона його хоче відкусити, ну оближе трошки. То вже можна їй банан спробувати чи рано ще?
     
  19. Lemeshchuk

    Lemeshchuk Well-Known Member

    @Norkova ledi та звичайно можна, просто перший раз все потрібно давати малими дозами, якщо немає ніякої реакції то значить все добре. Я починала з круп, овочів, фруктів ті що були по сезону (то був грудень), ми навіть мандарини їли (правда свекруха потім постійно придивлялась чи мала немає виставки і т.п.). Правда я не можу сказати що в нас класичний педприкорм бо в мене мала все зразу на підлогу перевертає :girl_haha: за одну секунду, але вона максимально їсть те що й ми
     
  20. Norkova ledi

    Norkova ledi Member

    Дівчата, нагадайте коли можна вводити молочні каші? Малечі 9міс то можна чи ще рано?
     
  21. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    А у вас який вид прикорму? Я зараз читаю знову про прикорм. То тепер пишуть, що всякі алергени треба ввести до року. Коров’яче молоко в тому числі. Думаю, вам вже можна починати пробувати. Правда не знаю як ви молочні каші готуєте. Я завжди розбавляю з водою.