А навчіть мене... або таємниці файної господині (4)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 28 Лютий 2015.

  1. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.:girl_in_love:

    Тема не флудильня :girl_crazy:, тому якщо
    В цій теми будемо обговорювати те чого хочемо навчитись. Переписи прошу писати у відповідну тему. Це краще для нас всіх. :girl_dance: Потім не зможемо звести кінці з кінцями і будемо писати, знаю, що є перепис Касі а знайти не можу. :girl_blush2:

    Дуже дякую за розуміння. Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій, другій та третій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

    Навчіть мене Дубль чотири! :girl_curtsey:
     
    • Подобається x 2
    • Погоджуюся x 2
    • Корисно x 2
    • Безграмотно x 2
    • Не подобається x 1
    • Співчуваю x 1
    • Баян x 1
  2. VikiTiki

    VikiTiki Well-Known Member

    Банка не вціліє( Я роблю в ємкості для міксера. Вона вузька і висока, має заокруглене дно. Було д супер, якби ця ємкість мала кришку з отвором для лопастей. Бачила такі в продажі, але , на жаль, не купила.
     
  3. MISS SCARLET

    MISS SCARLET Well-Known Member

    Моя матуся робить масло дуже швидким і простим способом. Купує у перевіреної жіночки сепараторну сметану, виливає/викладає її у емальований банячок і мішає в одному напрямку дерев'яною ложкою в середньому темпі. Довше 7 хвилин ще не мішала ніколи. В середньому десь 5 хвилин і вже масло добре відділяється!
     
    • Подобається Подобається x 3
  4. VikiTiki

    VikiTiki Well-Known Member

    Сьогодні випробувала машинку для відділення кісточок у вишні. Не можу не радіти, тому вирішила поділитись із вами. Машинку купила за 80 грн., тож мала сумніви щодо її ефективності. Економить часу на 90%. Щоправда одиничні ягідки таки потрапляють із кісточками. Соку у відходах майже немає. Моя машинка така ж як у цьому відео:

    Раджу!
     
    • Корисно Корисно x 2
  5. Raven

    Raven Мама малятка

    @Zaychenya, я дозріла до кабачкової лазаньї) На яку форму розраховуєте інгредієнти і яку кількість кабачків?
     
  6. Zaychenya

    Zaychenya Пухнастик-гризун

    Ой... в мене нема точних мірок на "мої" рецепти. Все пі-на-глаз.
    Приблизно 3-4 молоденьких кабачки тоненько нарізаних. Десь 0.5кг сиру домашнього і грам 150-200 для затирання. Фаршу грам 400-500.

    В мене є металевий лоточок з кришкою 20х26см. І висотою десь 6-7 см.

    Маю надію, що з моїми "точними даними" у Вас вийде щось смачненьке :connie_pull-pigtail
     
    Останнє редагування: 26 Червень 2018
    • Інформативно Інформативно x 1
    • мімімі мімімі x 1
  7. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Дівчата, страшенно хочу приготувати такі овочі, як в пузатій хаті). Якщо хтось в курсі як то зробити, то підкажіть). Отже, овочі тушковані, великими шматочками, всі цілі, не розлізлі: броколі, картопля, печерички, баклажан, морква. Більше овочів не пригадую. Як вони то все разом і ніби все окремо)))?
     
  8. Cheburulja

    Cheburulja Well-Known Member

    @Rodionochka, я теж думаю, як то. Швидше за все, там кожне приготовване окремо, а потім об'єднане і прогріте. Найімовірніше. В мене не вийшло вдома так(
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Розкажу, як роблю я. Попередньо мию овочі (морква, кабачок, баклажан, печериці, броколі, цвітна, шпарагівка, болгарський перець, цибуля, часник), набір овочів можна змінювати, тут по бажанню. Нарізаю грубою соломкою, хоч можна і кубиками, але повздовж більше подобається/смакує. Цибулю і часник кільцями. Беру глибоку пательню, даю буквально ложку олії, в розігріту пательню кидаю спочатку моркву, капусту, перемішую(на середньому вогні) за 2-3 хв, додаю решта овочів, сіль, перець, травки, чуть соєвого соусу, зелень, ще 5-7 хв, помішуючи і все готово. Головне не зменшувати газ, а навпаки тут треба сильний або середній. Виходить не розлізле і дуже смачне, смакує як гаряче, так і холодне.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Корисно Корисно x 2
  10. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Дівчата, вже не раз обсулювали про смородину. В мене то завжди робила мама, стандартно через м'ясорубку 1:2, доводила до кипіння, і в стерелізовані банки закатувала. Цьогоріч, вирішила зробити сама, хочу дати менше цукру 1:1, чи буде стояти? Поділіться своїм досвідом. І ще літра сомородини, і кілограм смородини, то трохи інше?
     
  11. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    @Козенятко так інше. Це десь 700гр смородини.
    Якщо 1/2 то я ніколи не кипячу.лиш банки стерелізую.
    Просто перемішую протягом доби разів багато для розчинення цукру.
    1/1 проварювала б тричі по 5хв після кипіння.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Я давала лимонний сік, і зовсім мало цукру напевно 2:1, в блендер. То стояло кілька років. Було кисле, але мені смакувало.

    Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Lintiajka

    Lintiajka Active Member

    Завжди роблю 1:1 і доводжу до кипіння. Стоїть добре.


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. Sunichka

    Sunichka Well-Known Member

    Я роблю приблизно на 1 кг смородини 0,5 кг цукру (цукор за смаком додаю, не люблю дуже солодке, стараюсь, щоб ближче до натурального смаку було). Правда, ще Желфікс даю - 1 пакетик. Для загущення. Засипаю в смородину Желфікс і одразу ставлю на невеликий вогонь. Як закипить - додаю цукор. Ще раз закипає - вичікую 5-7 хвилин, помішуючи. І закатую в стерилізовані банки. Минулого року так робила - рік банки стояли, все добре з ними було. І минулого тижня вже знову закатала.

    Через м"ясорубку не перекручую, варю ягоди як є.

    У мене 6 літрів смородини заважили на 3,5 кг.
     
    • Подобається Подобається x 2
  15. flame

    flame невгамовний експериментатор

    Щось моя фантазія спить, рятуйте. Що б то такого приготувати з баклажанів? Простого і головне, щоб їх не треба було смажити. Рататуй не хочу, приївся вже.
     
  16. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    Замаринувати :)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. flame

    flame невгамовний експериментатор

    рецепт в студію. До вечері промаринується?
     
  18. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    Ой, та я не така господинька :girl_blush2: просто пригадала як альтернативу
     
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  19. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    А просто стушити? Пасеруєте цибульку, додаєте порізані кубиками(попередньо посолити, щоб пустили сік)баклажани, часничок і сметану, і все.
     
    • Подобається Подобається x 2
  20. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Я сьогодні грилювала (правда, на пательні - гриль, але вона була суха, то за смаження прошу не вважати). Мені то такий лінивий і дієтичний варіант. Нарізала поздовж десь до сантиметра товщини, посолила, десь за півгодини промокнула і на гарячий гриль. Потім поперчила, оливковою олією скропила і так їла. А більше люблю подрібнити петрушку, часник змішати з олією і тим помастити грильовані баклажани. Коли не йду в люди потім... Базилік теж вітається (або навіть песто - то вже "по бохатому". Та любий соус...
    Ще цього року не робила, а минулого і раніше - так, рецепт з якогось журналу, я думаю в неті подібних валом :
    Баклажани нарізаю "віялом" до ніжки і (ніжки не рухаємо), солю як завжди десь на годину, якщо солила щедро - промиваю і просушую. Поливаю легенько олією , на пергамент і запікаю. При подачі посипаю базиліком.
    І "святковий" ггг. Варіант:
    Баклажани ріжу вздовж на дві половини -човники, потім знову ж кожний надрізаю кілька разів вздовж гострим ножем, майже наскрізь, але щоб не пошкодити "дно" . Солимо і т.д. як завжди. Потім начинка - цибуля, помідори , перець кубиками, трохи часнику, на олії на пательні спочатку цибуля, потім додаю перець, потім помідори (помідори без шкірки і зернят), часник, після додавання помідорів смажити недовго. Сіль перець інші спеції за смаком. Викладаю баклажани на деко на папір, накладаю начинку, щоб попала і в прорізи - і в духовку під гриль. В кінці посипати сиром і виключити духовку , як розплавиться - на стіл. Деколи робила "гібрид" цих двох варіантів - між " віялом" клала начинку, але тоді робила човники-підставки з фольги, щоб не втікло, або в керамічній формі без паперу те робила, чи в скляній типу Пірекс.
    А якщо вже зовсім по - багатому - то вже італійська
    Parmigiana di melanzane
    Є в неті рецепти доступною мовою.
    Але то вже все не "швидкий" спосіб, як Ви просили. Але смачно, сезон почався - то може і натхнення буде...
     
    • Подобається Подобається x 1
  21. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    Якраз вчора в їдальні уку їла печені овочі з фетою. Якраз баклажана там було найбільше, ще помідор, перчик, картопля. І дрібочки фети там якраз так добре смакували


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1