Юридична консультація

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Taras N, 7 Липень 2011.

  1. Lathorien

    Lathorien Well-Known Member

    зараз реєстр прав на нерухоме майно у вільному доступі. можна інформаційну довідку отримати онлайн.
    але чи воно вам поможе коли особа в будь-якому випадку ще не є власником. ну що ж... залишається сподіватися на добросовісність тієї тітоньки. бо юридично ви зараз ніяк не захищені.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. onebyone

    onebyone Well-Known Member

    Моя вам порада вже он-лайн як вам тут радили провіряйте майно, і негайно , чуєте - негайно забирайте гроші !!! Я вам скажу , я б навіть без замовлення витягу з реєстру забирала, бо якщо все було б гаразд не було б такого поспіху. Скажіть , що передумали , поки не минуло багато часу, поки можна знайти людину.


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
  3. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Киньте посилання нна сайт, будь ласка.

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
  4. onebyone

    onebyone Well-Known Member

    Кабінет електронних сервісів


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 2
  5. Sunichka

    Sunichka Well-Known Member

    Дуже дякую!

    Всім дівчатам, хто відписався, дякую за інформацію та поради. Спробую якось це донести, хоча мене слухати ніхто не бажає.
     
  6. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Дівчата, підкажіть чи обов’язково я як відповідач у суді маю мати адвоката? Чи можу я сама себе захищати? Чи маю право на безкоштовного адвоката?
     
  7. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    Я так розумію, це цивільний процес? Звичайно, маєте право самі представляти свої інтереси.
    Держава надає адвоката в кримінальному процесі.
     
  8. Крапочка

    Крапочка Well-Known Member

    Добрий день! Можливо хтось може порадити адвоката з питань житлових спорів, проблемних забудов і т.д. Розумію, що сама не дам ради з забудовником, який викупив сусідню ділянку та хоче змінити цільове призначення землі і звести багатоповерхівку. Дякую наперед.
     
  9. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    @MalvinkaLv Так це цивільний процес. Але я ніяк не юрист і освіта в мене не юридична. Я так розумію, що моя справа буде розглядатися за поданими матеріалами. З моєї сторони матеріали готував і подавав адвокат. Ну адвокат не дешеве задоволення, а я маю стійку підозру, що програю справу. Тому питаю чи можу надалі (власне в суді) захищати себе сама.
     
  10. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    Звичайно, якщо не хочете переплачувати адвокату за участь в судових засіданнях, можете представляти свої інтереси в суді самі. Тим більше, всі матеріали вже підготовлені і подані в суд, прочитати готове зможете)
    Чому думаєте, що програєте справу? Ви не праві? Якщо хочете, напишіть мені деталі в приват, спробую оцінити Ваші шанси
     
    • Подобається Подобається x 2
  11. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    +1
    Хата не її. Хазяйка не вступила в право власності. Вона продати її не може зараз. Жовтень - то довго. Не факт, що не зявиться інший претендент на спадщину. Трєвожниє дзвіночки самі бачите - не віддає ключі тощо... і 50% передоплати без ніякого підтвердження?!
    Навіть якщо житло "упливе" - завжди будуть варіанти. І вигідні теж. І нормальні, коли документи на руках.
    А з власного досвіду, ми купили ділянку і дізнались про можливість отримати акт на суміжну ділянку під осг, яка б нам дуже пасувала. Акт могла отримати на себе жінка (знайомства в сільраді тощо), яка нам продала першу ділянку. Ми дали завдаток в 20% від вартості ділянки, під розписку і з домовленністю, що через 3 місяці все буде ок.
    Купити цю ділянку ми змогли через 9 місяців.
    Але жінка постійно була на звязку (і ми знали де вона живе :girl_crazy: ), пояснювала, чому затримка, її слова підтверджували інші учасники процесу (там то хтось захворів, то засідання на місяць перенесено, то-сьо...). Чесно кажучи, ближче до кінця ми вже хотіли відмовитись. Трохи пересварились, але от на тій ділянці вже росте наша картопля :). Та жінка одразу сказала, що їй треба гроші на оформлення і щоб вона розуміла, що ми ту ділянку візьмем.
    Тож, як би мотив - щоб точно був покупець - він може бути. Тільки передоплата має бути невеликою. І підтвердження документальне. І чим більша сумма - тим вагоміші документи мають бути.
    Я не думаю, що за "гарну ціну" ця квартира залишиться без покупця.
    А безкоштовний сир де? - там-то...
    Вони ту жінку гарно знають?
    Таке враження, що нотаріус підставний.
    --- дописи об"єднано, 18 Липень 2018 ---
    Що? Хата без права власності не продається :).
    Однозначно тільки те, що тій хазяйці потрібні гроші. Вже. А там - ще дожити треба.
    П.с. до речі, 3 роки тому дружина мого діда була в подібній ситуації. В її селі помер один старий, і його син (алкоголік, самий справжній), вже на похоронах продавав хату, яка не тільки по спадщині йому не перейшла, але ще й не була прийнята в експлуатацію, бо тим ніхто не займався. Оголошував, що йому треба всю суму одразу - і він все оформить через 3 місяці. І дружина діда була готова йому дати гроші. :) Але мої батьки переконали, що варто зачекати, хіба що дати гроші на переоформлення, конкретні витрати, внески. Через півроку хата була її.
    Переконуйте більш критично відноситись до хазяйки та її слів.
     
    Останнє редагування: 18 Липень 2018
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. famenlviv

    famenlviv Well-Known Member

    Дівчата, допоможіть.
    Я мушу постійно якось влипнути.
    Виписалася я минулого місяця на ПМП за кордон. Залишилося тільки отримати довідку з фіскальної служби.
    Ніби й нічого складного- останні чотири роки тут не працювала, отримувала спадщину, як донька.
    Так як, хотіла швидше отримати довідку, неправильно заповнила декларації. Потім мені передзонили, я помилку виправила. В принципі наслідків для держави ніяких не було, бо спадщина була без податку, вже мені пообіцяли, що довідку вони мені зроблять...Сьогодні "новий шедевр"- довідку вони мені на моє нове прізвище не можуть видати, а тільки на старе, бо я у всіх даних на старому прізвищі. Хоч і ІД-картка, ідентифікаційний і закордонний паспорт у мене на нове прізвище. Там, куди вони мене послали писати заяву, її не приймають, бо в них всі дані на нове. Замкнуте коло- куди звертатися в такому випадку. І як? Буду вдячна за кожну думку.
     
  13. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Ну впринципі, довідку мають видати на нове прізвище, з відміткою, про зміну прізвища, на підставі такого то документу, виданого і т.д.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. famenlviv

    famenlviv Well-Known Member

    Та я навіть не розумію для чого ставити ще якісь відмітки про зміну прізвища. Цю довідку я маю залишити на митниці при перетині кордону, в мене мій закордонний паспорт вже на нове. Те, що мене відкрито виставляють дурепою- я розумію.
    Питання, що робити далі? До адвокатів чи до начальників в податковій?
    Бо мала б чекати 30 днів, вже чекаю на тиждень довше, і кінця краю не бачу.
     
  15. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Ну то згідно правил, у Вас зараз інше прізвище, а ті документи на інше прізвище, то на щось потрібно спертися. Ідіть до начальника, бо підлеглі, просто морочать голову.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. famenlviv

    famenlviv Well-Known Member

    Записалась до начальника на 2 серпня( це ще якщо нічого не трапиться), а там вже хіба у вівторок 4 тижня місяця, але мене тут вже не буде.
    Найцікавіше, що ця довідка має показуватись при перетині кордону, а митники, як її бачать, знизують плечима, ніби вперше таке почули.
    Країна чудес.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. famenlviv

    famenlviv Well-Known Member

    Відпишуся тут- виявилося достатньо було тільки запису, навіть на прийом не довелося йти. Зранку записалася, після обіду довідка була готова.
    Шкода, що в нашій країні все потрібно вирішувати такими шляхами.(((((
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Arika

    Arika Well-Known Member

    Звичайно можете і захищайте ;) пошукайте необхідну інформацію в неті, закони, відповідні статі та підготуйтеся письмово, щоб не розгубитися!!! А безкоштовного адвоката можуть мати мати певні категорії населення (типу пільгові), але і то не знаю чи то в кримінальному і цивільному процесі. Я думаю ви самі краще справитеся ніж з допомогою безкоштовного адвоката!!!!
     
  19. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    ви маєте право або самостійно представляти свої інтереси або користати послугами адвоката. Немає примусової юридичної допомоги. Щодо безкоштовних послуг, то є первинні і вторинні , Первинні - це консультація- надаються на державній ( не приватній) основі -безоплатно. На безоплтну вторинну допомогу ( куди входить представництво у судіі складання документів) від держави мають право лише пільговики і малозабезпечені
     
  20. onebyone

    onebyone Well-Known Member

    Думаю тут чисто людський фактор . Бачать , що вам терміново і ще й до того виїжджаєте на пмж, певно хочуть пару грн заробити . Напишіть заяву про видачу довідки і зареєструйте в тому віконечку дн вхідна кореспонденція . Дві копії Одну копію собі з печаткою , інший примірник їм .


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1