Щеплення необхідні? (3)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем сніжна, 25 Жовтень 2015.

  1. Ahaha

    Ahaha Well-Known Member

    Робила в лютому, з таким трудом знайшла спосіб зробити щеплення що ну. На той момент в приватних вже розлетілася КПК як пиріжки. А в поліклініках то ж тільки для дітей. Зараз має бути простіше бо прийняли постанову щепити дорослих в групі ризику. З аналізом про відсутність антитіл на руках, думаю вам не відмовлять. З реакцій - на 8-10 день трішки висипало живіт чухався. А так нічого абсолютно. Та сама історія була і в мене антитіла відсутні ( маю одну КПК в півтора року). Зробила і заспокоїлась.
     
  2. katkas

    katkas Well-Known Member

    Зберігалася, транспортувалася в правильних температурних умовах і з нормальним терміном придатності.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Fistawka

    Fistawka Well-Known Member

    Ну якщо не захворіли від дітей, то імовірно маєте антитіла таки. В мене не збереглось карти щеплень, отже знаю тільки зі слів мами. Ну а за стільки років мало шо могла забути. Може у мене таки не було двох потрібних щеплень, а тільки одне...
    А от паротитом в школі перехворіло майже увесь клас і подруги з якими тісно спілкувалась. А мене не брало)
    Але! На скільки мені відомо, до 97 року кпк не було. Кір, паротит були моновакцинами. Тому тут нічого не ясно.
    --- дописи об"єднано, 13 Липень 2018 ---
    Якщо і робити, то приватно) В поліклініці сказали, що лише дітям і крапка)
    --- дописи об"єднано, 13 Липень 2018 ---
    Дякую, дівчата за те, що поділились досвідом)
    Колись казала, що малому щеплення робити страшно, а от якби собі прийшлось то якось простіше. От прийшлось, а таки страшно)))ггг
     
  4. katkas

    katkas Well-Known Member

    Так і є. У мене збереглася моя карта щеплень. Кір-моновакцина , дві вакцинації, паротит- моновацина дві вакцинації. Від краснухи не робили.
    Краснуху і паротит я мала в 11 і в 13 років відповідно. Антитіла до краснухи є, перевіряла перед вагітністю.
     
  5. Leditanya

    Leditanya Well-Known Member

    Дуже цікавий наказ ))) Наказ МОЗ України від 26.06.2018 № 1216 "Про проведення обов'язкових профілактичних щеплень проти кору за епідемічними показаннями"
    "медичних працівників, працівників освітніх закладів та немедичних працівників закладів охорони здоров'я, представників силових структур (МВС, Міноборони, СБУ,Національна поліція України, Національна гвардія України, Прикордонна служба України, Державна служба охорони), а також студентів навчальних закладів без обмеження віку, використовуючи для цього залишки вакцин, закуплених за бюджетні кошти у попередніх роках."
     
  6. Ahaha

    Ahaha Well-Known Member

    Може ті залишки і нормальні і не просрочені і т п. Але мені дається, що якщо мова йде про кір, то у групі ризику знаходяться просто тупо всі, хто не хворів, і не виробив імунітет після щеплення, або нещеплений, а не тільки вчителі і студенти. Просто скоріш за все на всіх вакцин нема...
     
  7. Ahaha

    Ahaha Well-Known Member

     
  8. javorivchanka

    javorivchanka Well-Known Member

    Потребую поради. Дитині 3 роки і 4 місяці, з тих, коли БЦЖ в пологовому не було, потім і в амбулаторії не було, потім інші вакцинації, хвороби і тд. Отож, БЦЖ нема. Перечитала багато інформації, яка поділилася на два табори, одні, що це вже недоцільно, інші, що потрібно. Питання, чи є тут серед нас діти без БЦЖ, як зі садочком, школою? Чи таки краще її робити... Заплуталась, що просто....(
     
  9. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Владу не робили і свій час бо не було, а потім вже й передумали і взагалі не робити. Малій теж писала відмову. Старший в садок ходить, довідку видали абсолютно спокійно. Наразі не бачу в БЦЖ для своїх дітей потреби - вона не захищає від відкритих і мутованих форм туберкульозу (тобто якщо дитина матиме ослаблений імунітет і бомж в маршрутці на неї покашляє - БЦЖ, нажаль, не дасть захисту)
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  10. Inglor

    Inglor Well-Known Member

    @javorivchanka в нас та сама ситуація. Один малий з БЦЖ, другий без . Я також
    і вагалась, робити чи ні.
    Наразі не роблю, бо направду, не знайшла аргументів для того щоб бути переконаною, що 100% обов'язково і захистить.
    Дитина відвідує садок без проблем.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    @Akina а від чого тоді та бцж? Я то думала вона якраз від таких активних форм туберкульозу...
     
  12. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Разбираемся с прививками. Часть 28. Туберкулёз
     
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Корисно Корисно x 1
  13. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    Дівчата, хто тут більше в темі. У нас є лише БЦЖ, скоро дитині 6 років, і щось я почала роздумувати над щепленням віж правця і дифтерії - АДПМ. А ще педіатр каже, що можна вколоти Бустрікс. Я взагалі не впевнена, що морально "дозріла" до вакцинації, але все ж... 1. Чи можемо ми колоти Бустрікс, якщо в ндитини був кашлюк? ( а він був за всіма клінічними ознаками, просто не підтверджений). 2. Чи взагалі невакцинованим дітям можна використовувати вакцини, які призначені для ревакцинації? Одна лікар каже, що так, інша, що ні, що нам все одно потрібно починати з АКДП і колоти її тричі? Звісно,якщо я таки наважуся на вакцинацію, то пораджуся з імунологм, але принаймні хочу зрозуміти зараз для себе.

    І ще вам розкажу дві історії: на початку літа сусідська дитина стала на цвях. Щоправда він був не на землі, а з дошок, які розібрали зі старої будови. Дитина не щеплена. Проколола ногу, але це швидше була царапина, а не рана. Мама спочатку була в панці, та вирішила все-таки не бити на сполох, добре промити рану і спостерігати. На щастя, все обійшлося.
    Інший випадок в той самий час, десь в липні, в знайомої з району дитина стає на цвях. Вони терміново їдуть до Львова в Чорнобильську. Протиправцевої сироватки ніде нема, обдзвонюють усі лікарні. Врешті вирішують вколоти другу АКДП (дитина мала зроблену першу десь рік тому), бо нібито вона може дати захист в перші 72 години. Не зважали навіть яку колять, бо була лие індійська.
    Ось такі дві історії. А щоб ви робили в цих випадках?
     
  14. Blondo4ka

    Blondo4ka Well-Known Member

    Це мене найбільше злить, і водночас найбільше спонукає зробити все ж таки старшому щеплення від правцю. Шкода, що нема окремо. Поки він був під моїм наглядом - не хвилювалася, але почнуться табори, самостійне перебування в бабусі на селі, і я вже не впевнена за його безпеку. Ну чому вакцинами можуть забезпечити а сироваткою ні???
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    Я чомусь була впевнена, що вона вже є, бо це жах насправді.
    Ну і ще такий момент на користь щеплень: все-таки сироватка, то гірше, ніж вакцина. Звісно, що при нещасному випадку головне, аби захиститися. Ну, але при сейрозних травмах раніше все одно кололи сироватку - щеплений ти чи ні.
    Мене більше лякають різні, на перший погляд, не серйозні травми. Коли знати, що треба бити на сполох? Наша педіатр розказувала, що кілька років тому її пацієнтка в магазині розбила брову і їй кололи сироватку. Читала, що й при порізі пальця можна заразитися правцем.
    З інших джерел є інформація, що в часи Другої світової правцем однаково хворіли як щеплені, так і не щеплені, якось так.
     
  16. javorivchanka

    javorivchanka Well-Known Member

  17. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    дифтерія і правець - тільки сироватка. читала про дифтерію , то там треба кілька уколів, щоб зняти токсичний вплив.
    я сиджу і висну навколо того бустріксу.
    тут такі побічки з боку нервової системи, а так як малий після гепатиту злетів в таку гіперзбудливість, злість, що я реально і на повному серйозі думала про седативне. і зараз теж попадати в "дуже часто-часто" (а це від 1 дитини з 10 до 1 зі 100) теж не хочу, бо насправді не знаю, що відбувається в організмі і в мозку зокрема за симптомом "збудливість"

     
    • Інформативно Інформативно x 1
  18. littlebird

    littlebird Well-Known Member

    Чоловік в неділю поранив руку сокирою. Станом на вчора рука дуже посиніла. В лікарні вкололи сироватку без проблем. Хоч це і не правець, бо, думаю, вже б появилися симптоми. На днях малий загнав собі глибоко в голову три гілки з куща. Сироватку не кололи. Щеплень не має. Зараз всерйоз задумалась. Можливо хтось підкаже, якщо в нас тільки бцж, то по якій схемі шеплять правець дифтерія?
     
  19. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    БЦЖ не робили обидвом. і не планую.
    хочу Кві АКДП не індійську, а ніде нема. і то нам треба 3 рази.
    от що за держава? чому не закупити різні вакцини? хто може - робить платно бельгійську, хто не може - безкоштовну індійську. і по всьому. а то кричать, що епідемія дифтерії, а вакцин нема. зла я.
     
  20. Siania

    Siania Love Life

    За тиждень-два буде!
    І моя порада, викуповуйте в Параскеві одразу три, в них так можна. Я починала робити у Веселці, то з тертьою мали цирки, протермінували на 1,5 місяця.
     
    • Інформативно Інформативно x 1