Юридична консультація

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Taras N, 7 Липень 2011.

  1. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Я знову з питанням. Після ДТП страхова по цивілці відшкодовує кошти постраждалому. Але по сумі то 1/3 вартості ремонту. Чи можна решту вартості вимагати від винуватця ДТП? Як то виглядає з т.з. законодавства?
     
  2. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    Якщо ще актуально :)

    У разі, якщо страхова все-таки не відшкодує збиток, вимагати гроші треба у винуватця ДТП. "Згідно зі ст. 1194 Цивільного кодексу, особа, яка застрахувала свою цивільну відповідальність, у разі недостатності страхової виплати зобов'язана саме доплатити потерпілому різницю між виплатою і реальним збитком." За відшкодуванням варто звертатися в суд.
    Тобто, робите ремонт, зберігаєте, збираєте всі дотичні до ремонту документи, квитанції. Після ремонту - до суду.
    Це страхова так оцінила середньоринкову вартість ремонту? Аж третина?)
     
    • Подобається Подобається x 2
  3. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    @Freedom UK дякую. Ага, там є так званий знос автомобіля. Я не дуже в тих нюансах розуміюся. Але де знайти запчастини, щоб вкластися в ту суму, не розумію. (Звичайно, мова йде не про нове, а б/у).
     
  4. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    Страхові роблять оцінку, орієнтуючись на середню ринкову вартість деталей та ремонтних робіт. Ясна річ, їхня експертна оцінка намагається знайти найдешевше. Плюс, дещо можуть не врахувати ("звалити" на амортизацію чи типу ушкодження "могло бути" перед дтп...). Але щоб третину...
    Дивіться, на рахунок б/у. Шукайте ті сто, де запчастини та робота оплачується офіційно, з квитанцією, актом виконаних робіт тощо. Це важливо. Це потім додається до позову - і вартість ремонту стягується з винуватця. І це вже його питання, чому його страхова нормальну оцінку не зробила...
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. mamvasulka

    mamvasulka Well-Known Member

    Підкажіть чи можна виписати і приписати маму без неї, доручення не маю. Власник я, приписана тільки вона.
     
  6. Magnoliya

    Magnoliya Well-Known Member

    то певно лише через суд
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  7. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Я певно, сьогодні у всьому бачу зраду (голова болить, холєра).
    Теж дотична до вирішування питань з страховими по відшкодуванням (правда, переважно страхувальниками виступають юр. особи, тому там можна по іншому будувати комунікацію з представниками страхових).

    З досвіду: якщо в страховій знати знайомого/знайомого знайомих, і якщо людина толкова, то знаючи внутрішню кухню, вона зможе підняти розмір виплати.

    В кожній страховій є резерв (чи фонд) на відшкодування. Тобто якийсь %% відшкодувань вважається нормою і за недовиконання того %% ще й можуть вгріти.
    В мене є знову ж таки небідні знайомі (не ті самі, про яких я писала в темі про Львівські новини :girl_crazy:) які щороку відбивають собі вартість КАСКО, в кінці терміну його дії ремонтуючи один з автомобілів, фарбуючи обдерті за рік елементи, і таке інше за кошт страхової (ясно, що для цього треба мати там "свою" людину, яка підпише, що всі пошкодження сталися одного прикрого ранку на парковці а винуватець змився)
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  8. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Та я не впевнена, що то треба свою людину. Нам страхова кілька разів компенсовувала по КАСКО то завжди вистачало. А одного разу на слизькій дорозі нас занесло на позашляховик сусіда. Вирішили спочатку цивілкою скористатися, а далі дивитися по ситуації. То поїхав сусід в майстерню нарахували йому 8000, він ще біткався, що йому стільки не дадуть, а приїхав страховий експерт на оцінку то нарахував 20 000 і виплатили . Ми всі в шоці були, а сусід ще й щасливий ))) Правда в мене чоловік цивілку максимальну завжди купує. Ну і це було більше ніж 5 років тому.
     
    • Подобається Подобається x 2
  9. ckorpionsha

    ckorpionsha Well-Known Member

    Ні, тільки по дорученню.

    Надіслано від мого SM-A720F, використовуючи Tapatalk
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  10. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Вона має право на проживання і без її згоди виписати її не можна. Тут або вона сама виписується, або робить доручення, або Ви через суд з вказанням причини (в зв'язку з продажем нерухомості). В мене така сама ситуація, я радилась з юристом.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. mamvasulka

    mamvasulka Well-Known Member

    Через суд довго? мама за кордоном і поїздка в укр консульство дорого і затратно по часі, шукаю швидший і легший спосіб
     
  12. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Не знаю, я консультувалась на майбутнє. Ще не робила того.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  13. goldgirl

    goldgirl Well-Known Member

    Порадьте, будь ласка щодо звільнення/скорочення
    Сестра у відпустці по догляду на основі медичного висновку.
    Організація, де вона працює, куплена, є новий власник, реорганізація, працівників повідомили про скорочення, не усіх, але більшість, таки скоротять, головний офіс буде у Києві, її відділу тут не буде 100%.
    В сестри вихід на роботу припадає за місяць до переходу в нову структуру і скорочення, тобто її не попередять за 2 місяці про скорочення вже точно, що у звязку з цим робити?
    Підстави продовжувати декрет є, але чи вартує морочити собі голову, якщо всерівно її звільнять? як не зараз, то коли декрет закінчиться
    тим більше, що потім і трудова опиниться у Києві і важко буде звільнитися чи то за пів року і чи за рік, чи справді доведеться їхати до столиці?
    Чи можуть її скоротити, якщо вийде з декрету? дітей 2, якщо вийде, скоріше за все змусять написати заяву за власним бажанням.
    Я сама, хоч не фахівець в таких питаннях, розумію, і так сестрі раджу, що краще б її скоротили, аніж звільнитися, але як...
     
  14. Ari

    Ari Well-Known Member

    Якщо не сюди, попрошу перенаправити з наступним- якщо я не можу знайти фірми в ЄДР- це може бути " шарашкіна контора", неофіційна діяльність, чи можливо є ще аспекти по яких не реєструють?
     
  15. shemely

    shemely Member

    тобто по коду ЄДРОПОУ не знаходить? подивіться фіз і юридичні
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  16. Ari

    Ari Well-Known Member

     
  17. shemely

    shemely Member

    @Ari, ще не капец, Ви могли не правильно назву ввести, тзов, пп і тому подібне, якщо по коду нема тоді капец
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Lathorien

    Lathorien Well-Known Member

    Можливо те що ви вводите не є фірмою. Це може бути логотипом (товарним знаком). А діяльність здійснює безпосередньо ФОП або юридична особа. Не панікуйте наперед.
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Погоджуюсь з попереднім дописом. А спробуйте просто загуглити і так пошукати, може і знайдете точну назву, або якщо то торгова марка - то чи фірму, чи ФОПа, хто за нею стоїть, а вже потім перевіряти в реєстрі. В сучасному світі неможливо ніде не засвітитися...
     
  20. Ari

    Ari Well-Known Member

    Гуглила, знайшла сайт, але зовсім інша діяльність.