Як врятувати/полагодити стосунки?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Dana K, 23 Липень 2009.

?

Треба боротись за сім'ю чи все відпустити .

  1. боротись

    60 голосів
    82,2%
  2. відпустити

    13 голосів
    17,8%
  1. Online

    Online Well-Known Member

    Це ви самі так думаєте, чи чоловік/його родичі намагаються вам донести, що при хорошій жінці він би не пив? Просто це поширена маніпуляція. Не ведіться.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Подобається Подобається x 3
  2. Siania

    Siania Love Life

    Це може трапитись з кожною жінкою, і Вашої вини там нема. Ваш чоловік є дорослою людиною, і сам відповідає за свої вчинки. Так нас виховували, що треба терпіти, головне щоб був чоловік.
    Але ж ми всі заслуговуємо на щастя.
    Можливо, спообуйте затягнути чоловіка до хорошого священника на розмову. Скажіть що маєте намір розлучитись, та готові ще спробувати, але щоб і він приклав зусиль.
    Мені здається, віра - це останній шанс.
     
    Останнє редагування: 1 Вересень 2018
    • Погоджуюся Погоджуюся x 8
  3. EineKleine

    EineKleine Well-Known Member

    @Ірушка на жаль, я дуже в темі, співчуваю Вам.
    - дітям краще, щоб мама була сама і щаслива, ніж жити в такій обстановці. кажу з позиції такої дитини))
    - алкоголік не відчуває відповідальності за власне життя, це такий спосіб піти геть, а проблеми якось там розруляться. а якщо це повторюється не вперше, то шансів на зміни мало. чому так відбувається - питання вже інше (травми дитинства і т.д.)
    - намагатися весь час врятувати його - це теж хвороба, не менш небезпечна за алкоголізм, хоча цей факт дуже важко усвідомити і прийняти.

    Вам гарного багато порадили зверху, а я просто додам - Ви не одна така...тому не звинувачуйте себе.
    Раджу постаратися максимально відключитися від інших думок і почати з любові до себе, як би це не банально звучало.
    Ви в себе одна, така хороша і унікальна! І життя теж одне. Ви заслуговуєте жити його щасливо і так, як Вам хочеться.

    П.С. Якщо рішення так важко прийняти саме зараз, не силуйте себе....виділіть трошки часу і почитайте про співзалежність та трикутник Карпмана. в інтернеті багато інформації, особливо російською мовою (созависимость, треугольник Карпмана) і т.д.

    А залежній людині треба дати повну відповідальність за його життя і дії....і щоб вона чітко розуміла, якими будуть наслідки такої поведінки.... а не пробачати по колу. інакше все повторюватиметься знову і знову.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 8
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • Подобається Подобається x 1
  4. Apelsynka

    Apelsynka Well-Known Member

    @Ірушка тримайтесь, бажаю Вам прийняти правильне рішення. Знайте, що для дітей краще взагалі без батька, ніж з поганим батьком, який псує життя і здоров'я всім довкола. Краще потім будуть мати доброго вітчима, ніж поганого батька. Така моя думка. Шлюб в церкві звісно важливий, але якщо один з партнерів через свою залежність псує здоров'я, психіку і життя всім рідним і ніякого лікування не хоче, щоб виправити ситуацію, то навіть церква дозволить розлучення. Діти вам ніколи дякую не скажуть за зруйноване дитинство і розхитану психіку.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  5. Jusi

    Jusi Ловець емоцій

    Цілком підтримую. Це завжди ходить парою - залежність/співзалежність. Навіть пишуть, що залежність легше вилікувати, ніж співзалежність. Людина може вилікуватися від залежності, але поряд співзалежна людина своєю поведінкою поверне його знову на круги своя. Почитайте, підіть до спеціаліста, проаналізуйте свою реакцію на його поведінку. Це все не просто, бажаю Вам хороших людей поряд, щоб все закінчилось хепіендом.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Rapsodiya

    Rapsodiya Well-Known Member

    З усіх сімей, які мені відомі, де чоловік мав алкогольну залежність, перестав бухати лише один - і то після смерті дружини, якій він пянками і скандалами з'їв здоров'я.
    Так з одної сторони шлюб і "не покинув аж до смерті".. а штовхати жінку до гробу своїми п'ярими витівками то дуже по-християськи?
    Дивлюся на свекруху: вона все життя терпіла п'яного свекра, щоби діти мали тата..той все життя жив в своє задоволення.. зараз їй немає і 60-ти, а зі здоров'ям на нервовій основі стільки проблем...весь час кричить свекруха що то через тебе зі мною то.. і що ви думаєте, він може перестав пити, бачачи ситуацію? Ага, як би не так! Беньки заливає так як має бути. Спитайте любого,хто полюбляє випити чи є в нього залежність. Почуєте фразу "я можу кинути в лютий момент!"...

    Мудрості Вам і мужності, шануйте і думайте насамперед за себе і за дітей.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  7. Orman

    Orman Модератор-бомба

     
    • Смішно Смішно x 2
    • мімімі мімімі x 1
  8. Orman

    Orman Модератор-бомба

    ви все правильно робите.
    найкраще що можна зробити для алкоголіка, це піти від нього (або вигнати)+не підтримувати фінансово+не витягати з халеп у які він по п'яні потрапляє і молитися за нього.
    або до нього дійде, і він почне рухатися САМОСТІЙНО, або ні - і ваші втрати будуть меншими.
    алкоголізм може вилікувати тільки алкоголік, сам - за власним бажанням. Це вже доведено наукою і тисячолітнім досвідом.
     
    Останнє редагування: 2 Вересень 2018
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  9. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    тисячу раз за. допомки він не буде розраховувати хіба сам на себе, доти йому все буде пофігу. так сильно і глибоко, що ви собі не уявляєте.
    я вам скажу, що швидше п"ють від лінивства - бо лінь щось робити міняти в собі, дотягуватися до якоїсь мети. легше пити. і всі навколо починають навколо тебе скакати і "лікувати", і зразу "жінка винна", "таке життя", "батьки винні", "шеф придурок", "10років не відпочивав", "ваш варіант".
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 1
  10. Ірушка

    Ірушка Well-Known Member

    Ні це моя думка, от якби я була можливо худіша, жіночніша, впевненіша, красивіша і ще сотню варінтів, тоді б....
    --- дописи об"єднано, 2 Вересень 2018 ---
    Не піде і для нього це не варіант. Останнім часом я чую на тему церкви дуже багато критики, що ходити кожний тиждень і на кожне свято в церкву не обовязково, а сповідь і причастя це взагалі не потрібно робити.
    --- дописи об"єднано, 2 Вересень 2018 ---
    Дякую дуже слушна порада, я побачила себе , стиль своєї поведінки, спекр почуттів , емоцій. Я і раніше інтуїтивно це відчувала, але не могла пояснити як я одночасно страждаю і виступаю агресором. Мені багато потрібно працювати над собою. бо не буду я щаслива в жодних відносинах.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Ірушка

    Ірушка Well-Known Member

    Так я це усвідомлюю і знаю точно, що я з ним не заради дітей, а тому що маю до нього почуття. Але діти мають бачити здорову модель сімї, щоб знати як будувати власну, а я їх цієї можливості позбавляю. Хоч неповна сімя теж не дуже добре, але ні від кого хоч не чути алкоголем.
    --- дописи об"єднано, 2 Вересень 2018 ---
    Це як про батьків мого чоловіка, і свекруха впевнена що требе терпіти, а те що на старість вона не має не підтримки, не турботи- це не важливо. Дивлюся на їхню сімю і все в мені кричить, хай краще розлучитися на старість як мої батьки чим в такому холоді.
     
  12. Ірушка

    Ірушка Well-Known Member

    Добре, що хоч до цього не доходило. А щодо зіткнення з реальністю, йому це дуже потрібно. Сьогодні прийшов до дітей голодний, змучений, каже що вже два дні не спить, бо в тих умовах де він живе спати не можливо і він вночі не міг дихати і просто сидів на вулиці. Жахлива реальність порівняно з завжди чистою квартирою, одягом випрасуваним на вішачках, гарячою іжею, яка подається тобі під ніс і сімєю , яка летить тебе зустрічати після роботи. Жорстко , але може хоч це порівняння заставить задуматися, що ж ти втрачаєш і ради чого.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
  13. Ірушка

    Ірушка Well-Known Member

    Читала вчора до півночі форум і ці почуття, що я зараз переживаю описують десятки дівчат, без різниці хто був ініціатором розлучення, всім дуже боляче і страшно і все це потрібно пережити.
    Сьогодні зранку дуже плакала, бо мій батько спікувався з його батьком і замість того щоб вирішувати проблему свекор почав говорити про мої недоліки, я просто шокована їхній син спивається , а він говорить про давню ситуацію, що свекруха була передала несвіже аж чорне мясо, а я його викинула. Мене аж колотить я мала дати дітям несвіже мясо!!!!!!ЯК їй не соромно, друга ще б пробачення попросила, а мене зробили вину.
    А саме більше мене вбило фраза- Іра буде отримувати тільки ті гроші , що призначить суд на аліменти, більше нічого , бо вона розфітькає гроші.
    Я так плакала що я думала в мене голова лопне, ми в сварці 5 день, а нас вже розвели і подали на аліменти їхнього сина.
    Я всі ці роки екрномила на собі, а їх син курив щодня по пачці чигарок по 30 грн., через день випивав, а я погана господиня. Це кажуть люди , які не знають скільки коштують дитячі колготи, в скільки обходиться школа, ліки якщо заболіють, та вони взагалі , що їсти хочуть ? Передамо гнилого мяса хай їдять.
    Я знаю мене не має обходити їхня думка, але я зрозуміла, що скільки б не прожили разом і як люди б не світили в очі , жінка ще до розлучення залишається з усіма проблемами сама і спільні діти це її клопіт.
    Незнаю що буде з нашими відносинами , але фінансову сторону я зараз буду вижимати з мого чоловіка по максимуму, а спілкування з його батьками обмежу до мінімуму. І навіть якщо ми врятуємо ці відносини , які зараз на волосинці тримаються, я ніколи не буду робити застілля, на яких пахаєш 3 дня до 2 дні після,купляти чим покращі подарунки, щоб вгодити, і переживати за їх здоровя. Мають сина хай думає.
     
    Останнє редагування: 2 Вересень 2018
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  14. Zaychenya

    Zaychenya Пухнастик-гризун

    Головне щоб Ви не повелися на його обіцянки "що виправлюся". Лише на його дії дивіться і оцінюйте.
    Нехай Вам допоможе Бог. Бо тут надія на нього і на Ваш холодний розум та розсудливість. Серце поки закрийте "кляпом", нехай помовчить.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  15. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    десь за рік правильних дій можна щось судити. то так, з досвіду. не кажу, може в когось і швидше, але не за місяці і не за 2.
    спілкування можна, а з фінансів - вижимати не ставте за мету, а просто довести до належного рівня. це правильніша назва. Дітям треба, ти раніше не зауважував, але це і це. бо вимагательство відчують і будуть попрікати, і , на ждаль, воно буде мати підгрунтям ваші неправильно і емоційно написані-відчуті слова, і провина може задушити
     
  16. Siania

    Siania Love Life

    Син для свекрів завжди буде рідною дитиною, то нормально, що вони захищають його. Хто ж як не вони..
    Ви на то сильно не заертайте увагу і не переймайтесь словами його батька.
    Взагалі, я б то навіть не обговорювала з батьками, тільки гірше буде, імхо.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Який жах! Я Вам так співчуваю. Лишається до свекрів відрощувати "товсту шкіру" і не брати до голови і до серця. Добре, принаймні, що це говорили свекри, а не чоловік.
    А свекрам так і скажіть, добре, що це не вони вирішуватимуть скільки кому давати, а держава і закон. І Ви не просите ні собі, ні дітям! Це головне. От скільки по закону призначать, стільки і отримаєте ВІД ЧОЛОВІКА. Не від свекрів, яке їх діло? Забагато на себе беруть! Теж мені прокурор чи суддя :).
    По останньому абзацу - все вірно! ЗАВЖДИ пам'ятайте про себе! Не перевтомлюйтесь, не економте тільки на собі (якщо так, то вся сім'я економить), Не годіть! Ніхто того не оцінить. Бачите? Типу, купили щось простіше і дешевше свекрусі, а дорожче щось собі. Дбайте про себе, хоч трошки. Дітям треба здорова і красива мама. І гарний настрій у мами. Тоді і світ їм усміхається.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 9
  18. cellogirl

    cellogirl New Member

    живемо 4роки з моїми "родичами" мозги плавили з спмого початку що чоловік мій не підійшов.... так заклювали що доходить до розлучення. Чоловік всьому винуаатить мене,хо я за ним весь час була навіть проти матері.... народила 1 і зараз вагітна 2. так от. Мені здається пора смитися окремо жити..... Принаймі попробувати. Він мене не підтримує порівнює з моїми аля родичамт весь час... для нього всі і я в тому числі. Рідко коли йде мова за нас двох...нашу сім ю. Завжди за свого чоловіка навіть проти матері і батька. Чомусь цього він не цінує. Порадьте, чи пробувати знову спасаьи сім ю, навіть тоді коли чоловік каєе що він не може вєе зі мною жити.... чи розводитися.
    п.с. завжди я відстоювала нашу сім ю проти всіх захищала виправдовувалася....а він зарядив коли я розаралася на останній скандал що якщо ти так будеш кричати то йдем вже в закс... я в шоці. Я попадала не один раз під ситуацію і терпіла,а він так просто відхрещується. Почав заходити на інтим послуги львів...(((( що порадите?

    Надіслано від мого SM-J530FM, використовуючи Tapatalk
     
  19. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    @cellogirl, краще спробувати, ніж потім шкодувати, що не спробували. А раптом все зміниться. А взагалі сім’я, особливо молода сім’я, завжди має жити окремо. Тоді нема на кого спихати свої невдалі стосунки.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 7
  20. Online

    Online Well-Known Member

    Ну вас все одно ніхто не розведе, якщо ви вагітна і до року дитині. Тому маєте купу часу на те, щоб спробувати щось налагодити. Але перед тим однозначно з'їхати і звести спілкування чоловіка з родиною до необхідного мінімуму...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4