Як врятувати/полагодити стосунки?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Dana K, 23 Липень 2009.

?

Треба боротись за сім'ю чи все відпустити .

  1. боротись

    60 голосів
    82,2%
  2. відпустити

    13 голосів
    17,8%
  1. cellogirl

    cellogirl New Member

    не розведе коли дитина народиться і до року? чи навіть коли вагітна?

    Надіслано від мого SM-J530FM, використовуючи Tapatalk
     
  2. Inglor

    Inglor Well-Known Member

    І коли вагітна також.
     
  3. Sunichka

    Sunichka Well-Known Member

    Якщо нема справді серйозних матеріальних перешкод - найближчим часом ідіть жити окремо. Якщо і це не допоможе, значить, справа насправді не в родичах.
    Дивно, що чоловік сам вас не тягне тікати звідти разом. Це ж, в першу чергу, для нього умови нестерпні. Якщо ваші батьки проти нього так налаштовані. Ще більше мене дивує, що він, як ви пишете, сидить на сайтах інтим-послуг. Хоча мав би моніторити сайти з нерухомістю "здам-зніму".
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  4. Cholovik

    Cholovik Active Member

    За сім'ю потрібно боротися. І боротися не тільки заради себе, а й заради дітлахів, які повинні виховуватися повноцінно татом і мамою. Звісно, що з боку радити і судити легко, але в сімейних негараздах винні обоє: хтось більшою мірою, хтось меншою. Того шукайте порозуміння й компромісів і не пускайте в своє сімейне життя того, хто може йому нашкодити.
     
  5. happy story

    happy story Well-Known Member

    Знайома ситуація... Мої родичі теж часом любителі сказати що чоловік те робить не так, не слухає їх... Вони люблять все і всіх контролювати і існує лише їх правильна думка... Знають що я завжди захищаю чоловіка... Ми теж жили цілу весну і літо з моїми... Це дійсно випробування, я була наче між двох вогнів... Але зараз переїхали на квартиру і набагато легше... З усіма стосунки налагодилося... Тому порада вам одна, переїжджати... Звичайно, якщо ви вже не зруйнували стосунки поміж тими сварками... Дуже рідко буває, щоб дві сім'ї змогли вжитися під одним дахом...

    Надіслано від мого Lenovo A319, використовуючи Tapatalk
     
  6. MISS SCARLET

    MISS SCARLET Well-Known Member

    Всім доброго святкового недільного дня!:girl_smile:
    Не впевнена чи в цю тему, та більш підходящої не знайшла.
    Цікавить, як ви з вашою половинкою приймаєте рішення, кого, коли і на скільки кликати до себе додому в гості з ночівлею. В мене чоловік часто працює разом із своїм братом, і після того кличе його до нас ночувати. Це може бути тиждень підряд, потім на вихідні перерва, може й у вихідний брат бути в нас. Я можу бути про це попереджена за день-два у формі - завтра/післязавтра до нас приїде брат, або по факту, коли брат зранку дзвонить в двері, або як вони двоє повертаються ввечері з роботи. Наскільки це буде - не повідомляється. У мене хороші стосунки з чоловіковими рідними, цього брата дуже поважаю і люблю, як родича, він інколи помагає нам по ремонту, але така поведінка мого чоловіка мене обурює. Вважаю, що коли це заплановані візити а не спонтанні, то ми з чоловіком маємо якось наперед це обговорити. Адже чужа людина прийде в хату - треба в прибрати відповідно і постіль йому організувати їсти готувати вже на трьох дорослих, а не на двох! Та й, якщо чесно, відчуваю себе купкою г...на, яку можна поставити до відома, а хочеться ( чи правильно я хочу?) приймати подібні рішення разом!
    До слова - квартира не чоловікова чи його батьків, а наша спільно куплена.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    @MISS SCARLET, а брат вашого чоловіка десь далеко живе? Тобто ви не з одного міста, села? Може йому далеко додому добиратися, то немає як.
    Ну або вдома якісь проблеми, з дружиною наприклад. Запитайте про це.
    Чи як чоловік пояснює чому кличе часто брата?
     
  8. MISS SCARLET

    MISS SCARLET Well-Known Member

    Живе відносно далеко. В іншому місті, але донька того брата, наприклад, зранку приїжджає до Львова, а ввечері їде додому ( навчання, робота ).
    Чоловік просто ніяк не пояснює!!! І це мене найбільше злить. В сім'ї там все ок. Брат ночує в нас, бо нема сенсу їхати ввечері додому, щоб тільки повечеряти і переночувати і зранку знову до Львова. Я й сама можу чоловікові запропонувати інколи - хай би брат лишився в нас. Та питання не в цьому, а в тому, що чоловік таке рішення приймає сам, а я не в курсі. То ж можна сказати - слухай, на наступний тиждень я працюватиму з братом, я б хотів, щоб він в нас ночував цей тиждень, щоб не їздив додому. Моя відповідь звичайно була б :ок, звичайно, це твій брат. І для себе я вже знаю, що всі мої плани на наступний тиждень коригуються тим, що я маю підготуватись до присутності чужої людини в домі, закупити більше продуктів, спланувати по приготуванні їжі щось смачніше (для гостей завжди стараюсь щось краще робити, не звикле буденне) і т. д.
     
  9. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    @MISS SCARLET, а ви чоловіку про це казали? Ну про продукти, готування, підготовку? Можливо він думає, що це не обов'язково. Ну тобто, що можна їсти те, що є і нічого не виварювати. Що якщо брат вже не раз залишався, то ви вже привикли, і тому не треба питати. Може не знає, що це завдає вам якихось труднощів. Якби навпаки казав, то може б виглядало, що справді хоче, щоб готували, прибирали. А так хай брат вже пристосовується до того, як є. Може як раз не приготуєте їсти, чи не прибирете, то сам не захоче залишатися)
    Хоча логічно виглядає, що не хоче їхати додому, щоб просто переночувати і поїсти. Дочка їздить, бо може більше привикла до комфорту домашніх своїх умов. А брату всеодно де спати, міг би і на підлозі, тільки , щоб не їздити?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Тупо! Тупо! x 1
  10. MISS SCARLET

    MISS SCARLET Well-Known Member

    Та звичайно, що казала! Не один раз! Але далі не знаю, як вже казати, бо це сприймається чоловіком як : ти проти моїх родичів і не хочеш, щоб вони тут були. А суть якраз в тому, що я не проти цього абсолютно, просто хочу бути повідомлена і знати на скільки це часу. От нещодавно ми були на весіллі у чоловікових родичів, також там була його сестра з чоловіком, нам з того весілля недалеко їхати, а їм далеченько, та й хіба на таксі, бо ж всі випили. То я й кажу за кілька днів до весілля до чоловіка - давай запропонуємо їм залишитися у нас наніч, бо як вони будуть добиратись. Разом вирішили, що ок. Тоді я й сказала його сестрі, щоб планували собі, що спати поїдуть до нас.Тобто не я спочатку запропонувала, а потім поставила перед фактом чоловіка, а разом з ним це вирішила. (Хоча сестра не моя, могла взагалі не пхатися) Відповідно я собі наперед підготувалася до гостей.
    А не готуватися до приїзду брата не виходить, бо потім мені буде мозок ложечкою виїдено, що мене нічого не обходить і я нічого не зробила)
     
  11. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    @MISS SCARLET, якщо прохання не діють, я би кожен день перепитувала чоловіка.Або й два рази - зранку і під кінець роботи.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  12. Orman

    Orman Модератор-бомба

    аааа, дайте п'ять!
    Я би ще й скандали катала.

    Але може в чоловіка пунктик про любов до його сім'ї. Вироблений до одруження без участі дружини. Бо ж дружина нормально до родини ставиться (я би безкінечне перебування чужих людей вночі так не витерпіла), а він з чогось бере що прохання про попередження то вияв
     
    • Подобається Подобається x 2
  13. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    Може то трохи по-наглому прозвучить , але справді чого вас має обходити чи брат нагодований , і виспаний? Ну якщо самі запрошуєте в гості, то інша річ, але кожен день створювати йому умови - то не ваш обов'язок. Чоловіку готувати, прасувати, прати речі - то інше ( хоч теж дружина не зобов'язана;)) А в брата є своя дружина, то хай йому і готує. Якщо б він ночував десь в хостелі для прикладу, чи на роботі, то сам би про себе дбав. Родичі -це звісно добре, але ви їм нічого не винні. Хай чоловік тоді з братом раз приготують вечерю на всіх) Або варіть гречку, макарони - те, що найпростіше, і з чим не треба бавитися.
    Чоловіку скажіть, що деколи хочете віддихнути від гостей, походити в себе вдома в білизні;) а при інших людях в хаті це не вийде)
    Ну або якось домовтесь, що буде брат хоч раз на 2 тижні жити, а не кожен тиждень.
     
    • Подобається Подобається x 2
  14. MISS SCARLET

    MISS SCARLET Well-Known Member

    Дякую за відповіді)
    Буду ще якось "стукати" до чоловіка)
    До скандалів і криків на цю тему ще не доходило, це не є критичне питання з тими ночівлями, то може бути якийсь період, потім кілька місяців перерви. Просто некомфортно, що таким чином це відбувається зі сторони чоловіка ( я це розумію як: мене твоя думка не цікавить, що хочу те роблю і воно найбільше болить ).
     
  15. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Все просто, дехто не робить з цього проблеми. А ви, як господиня, нормально сприймаєте те, що у вас в домі хтось ночує/буває. Тут мусите з чоловіком обговорити нюанси, я б наприклад теж би не була в захваті від постійного гостя. Хоча, знаю сім'ї, де живуть родичі/студенти/робота, але то
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    а з його сторони це виглядає так : " а чого паритись ? ти в мене і так ідеальна господиня.Хата -чиста,їжа-смачна...Ну і брат, то не Президент Федерації футболу України ".
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Смішно Смішно x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  17. Zaychenya

    Zaychenya Пухнастик-гризун

    Знаєте, як чоловіки мислять?
    "Для чого я буду попереджати? Знову буде шурувати підлогу, капаритись на кухні. Краще нехай би купила якоїсь тараньки з пивом і посиділа б з нами біля телевізора. Зранку яйця на сосисках посмажити і кави. Досить з нас."
    Або ж варіант
    Хоче щоб Ви завжди щось таке нямне готували. На випадок нежданих гостей? ;)
    Проблема в тому, що з чоловіків витягнути якусь інфу із серії "нєвєроятноє". Вони нічого не говорять щоб нас не образити - тим же ж і ображаючи нас.
     
    Останнє редагування: 1 Жовтень 2018
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  18. Siania

    Siania Love Life

    В нас це б не було проблемою 100%. Моя сестра з мамою жила в нас місяць, це нормально, я вважаю. Ми можемо до них поїхати коли б захотіли, правда, дуже далеко.
    Сестра чоловіка давно померла, але, якби жила, я була б рада їй і щодня.
    Але я люблю гостей, і не переймаюсь, якщо ненаготовлено і хата ненапуцована. Посадила б чоловіка з братом бульбу чистити, щось би разом зварганили :)
    Думаю, Вам треба простіше відноситись до того. Може і нічого не бути в холодильнику, дайте завдання їм щось купити.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  19. MISS SCARLET

    MISS SCARLET Well-Known Member

    Так, і я вважаю, що це нормально) Чесно) Я б нічого не мала проти, якби навіть більше чоловікових родичів з нами жили, але щоб я була в курсі справи - що, як і на скільки)
    От скажіть, якщо ви взнали, припустимо за тиждень чи два, що у вас будуть жити ваші рідні - ви мовчали і нічого не казали чоловіку, він дізнався аж коли вони постукали зранку до вас у двері?
    Або я неправильно пояснила або ви неправильно зрозуміли - в мене не в тому проблема, що хтось зі сторони чоловіка в нас живе, а в тому, що я про це не повідомлена(((
    От порадьте, як донести до чоловікового сприйняття, що в сім'ї є нормально ділитися інформацією і планами щодо таких важливих питань.
     
  20. Siania

    Siania Love Life

    Чесно, йому все-рівно))) Він би ще сто раз забув, якби я його аж за два тижні повідомила))) Йому треба за годину казати, щоб він памятав :girl_haha:

    Ну, тут треба просто запастись терпінням, і кожного разу просити щоб попередив, або самі питайтесь. Але найкраще - перестаньте перейматись тими готовками:ed4d70def841dc74b57, Ви тільки себе зїдаєте.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1