Як врятувати/полагодити стосунки?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Dana K, 23 Липень 2009.

?

Треба боротись за сім'ю чи все відпустити .

  1. боротись

    60 голосів
    82,2%
  2. відпустити

    13 голосів
    17,8%
  1. MISS SCARLET

    MISS SCARLET Well-Known Member

    Дякую!!! То дійсно певно треба не паритися) Що є їсти, то є, як прибрано, так прибрано! От тільки як з нами місяць жила моя мама - після важкої операції, не могла добре самостійно пересуватися, одягатися... то чоловік бурчав, хоч я не просто маму привезла, а проговорювала це з ним, відколи мама тільки попала в лікарню (((
     
  2. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Чесно, я дуже не люблю, коли хтось проживає/перебуває разом в моєму помешканні, за вийнятком гостей, на ніч, другу, все решта, то не для мене. А ле мабуть бувають різні обставини і ситуації.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  3. Online

    Online Well-Known Member

    @MISS SCARLET, вважаю, що це ідеальна порада:
    Серйозно, щось краще навряд чи вдасться запропонувати. Спробуйте скористатися нею хоча б протягом місяця. А щоб чоловік не вважав це наїздом, питайте в контексті: щоб я знала, на скількох готувати/розрахувала, скільки продуктів купляти, бо розумієш і викидати їжу не пасує, і щоб ви не були голодні... Так і вам буде зручно і чоловік може з часом привчиться попереджати, а не ставити перед фактом.
    Бо не паритися це добре, якщо чоловік теж не париться. А якщо вважає, що це незручно перед людьми, коли при живій дружині в хаті неприбрано і нема що їсти, то для сімейного спокою краще знайти компроміс. Бо прямо не скаже, але потім десь це вилізе.
     
    Останнє редагування: 30 Вересень 2018
    • Подобається Подобається x 1
  4. Siania

    Siania Love Life

    Думаю, це і є головною проблемою. Вам обідно, що коли була мама, чоловік показував невдоволення. Ну і ясно, Вам хочеться теж побурчати.
    Спробуйте в спокійній обстановці провести аналогію, і попросіть, щоб більше ніколи не бурчав, коли Ваші родичі будуть у Вас, тоді і Ви будете інакше відноситись до приходу брата.
     
  5. MISS SCARLET

    MISS SCARLET Well-Known Member

    Ця "проблема" була ще до того, як мама була в нас. Та й крім рідного брата ночували й інші родичі, просто той рідний брат найчастіше)
    Просто коли приходила племінниця, то вона до мене дзвонила, то я вже чоловікові повідомляла.
    Мабуть, спробую як радили вище - перепитувати регулярно, може подіє. Хоча було таке - день запитала, нє, другий запитала - нє. На третій вже не рухаю, а тут- є!!!
     
  6. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    тут як в рецепті прийому ліків.... щодня по 2 рази , з гарним голосом і настроєм...,ну і це ж "народний метод", тому місяць "приймати".Мало би подіяти. Навіть швидше.:girl_in_dreams:
     
    • Зе бест! Зе бест! x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    @MISS SCARLET, Ви якась золота жінка). Чесно! Та якби до мене приходив регулярно брат чоловіка, то я б не парилась що приготувати і де покласти. Мене б то реально напрягало. Я, певно, зла). І намагалась би донести чоловікові своє невдоволення. Може не прямим текстом, бо вони все сприймають дослівно), а говорила б про свої незручності. Для мене є різниця на скількох людей готувати і я не почуваюсь вільно у присутності чужої людини у себе в домі. Зараз так складається, що часом в нас ночує моя мама. То це мене теж напрягає. Хоч і площа велика, і мама - моя), і прожила я з нею свого часу 25 років, і допомога від її присвтності велика. Але мене то змучує. Чоловіка мого бачу менше), але й в нього є до комфорт. І то є нормально. І тому я б говорила про свої відчуття). Ну але то є я. Всі ми різні.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 7
    • Подобається Подобається x 3
  8. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    Я теж кажу, що не варто наготовлювати, прибирати і стелити. Дали, що є в хаті їсти, постіль і рушник поклали на купку, нехай стелить сам. А то мені здається дуже зручно. І смачно наготовлено і чисто і постелено і обов'язків ніяких
    --- дописи об"єднано, 1 Жовтень 2018 ---
     
    • Смішно Смішно x 13
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  9. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    @MISS SCARLET
    Якщо Вас справді не напрягає присутність сторонньої людини в хаті протягом тижня, то я з свого досвіду пораджу Вам таке:
    1. Щодня перепитувати в чоловіка, чи буде сьогодні брат.
    2. Якщо Ви не попереджені, не паритись ВЗАГАЛІ порядками і вибагливим меню.

    На мого чоловіка би ще подіяло, якби я в такий вечір, коли мене не попереджено про його плани, заявилась додому "пізно і п"яна" :facepalm:. Тобто поставила його в незручне становище перед братом :))).

    А якщо Ви десь в глибині душі дратуєтесь від присутності в хаті сторонньої особи (я би при такому графіку, як Ви описуєте, дратувалась), то можна задіювати методи не прямого впливу.
    Щоб зразу було зрозуміло, про що я, приведу прямолінійну аналогію: якщо чоловік пропонує кохання, Ви відповідаєте: "Ти шо??? я встидаюсь. А раптом брат почує"
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Смішно Смішно x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • Подобається Подобається x 1
  10. Gudzyk

    Gudzyk Well-Known Member

    @MISS SCARLET пропоную брата долучити фінансово до усіх питань гроші на їжу, комуналку і т. д. а то його майже постійне перебування фінансово сказується на бюджеті сім`ї. Думаю він буде не взахваті і швидко кинеться того ровера :girl_wink:
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. MISS SCARLET

    MISS SCARLET Well-Known Member

    Це не варіант. Брат може пляшку вина купити чи пива деколи. Інколи помагає нам по ремонту. Фінансове питання тут не стоїть взагалі.
     
  12. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    О, яка схожа ситуація. Коли ми на вихідні їдемо до батьків, до нас в хату приїзджає брат чоловіка. З дівчиною. Ночувати.
    Я дізнаюсь, коли я вже поїхала з дому на вихідні.
    Одразу згадую срач в хаті, який я залишила коли збиралася:
    *один шкарпет біля дивана, бо я поспішала, а його пара десь зникла;
    *вчорашні труси малого на дивані, бо він вперто хотів її натягнути, а я таки настояла на чистих;
    *гостьва постіль десь на дні стопки в шафі;
    *напівмертва їжа в холодильнику, аби не смерділа зі смітинка, який я не встигала винести.

    Мені не жаль тої хати для їх хм... цікавих справ. Але то мій особистий простір, який був не готовий до чужих поглядів. Мене не попередили, бо "ми в останній момент вигадали, та й думали, що не вийде."
    Вони не беруть нашу їжу, хіба чай-каву роблять. Підозрюю ще канапки, бо з'являються залишки хліба і пакети родинної ковбаси в смітнику чи коробки з піци.

    Ну і так, обережна розмова з чоловіком наштовхується на оборону його сім'ї, якої я нібито " ущемляю" (не переклалось :))

    Таке було вже двічі
     
  13. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    @lovikyou, з цим боротись важко. Тут тре подружитисьз кимось з цих трьох дорослих людей. І підписати меморандум.
    Якщо ж ніхто з них на підписанта отого докУмента не підходить, то....тобі доведеться стати ідеальною господинею. Або забити на візуальність твого житла. Та й їх твої порядки точно не цікавлять )))
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. MISS SCARLET

    MISS SCARLET Well-Known Member

    Як я вас розумію! Думаю і ви мене)
    А в мене чоловік то попереджений, але мене не вважає потрібним попереджувати. І то бісить так, що капець. Хоч нічого проти його рідні не маю, та й гостей люблю!
     
  15. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    В нас прекрасні каГби стосунки, ніхто не розуміє в чому моя проблема.
    Певно тому показово навіть макарони собі не візьмуть зварити....
     
  16. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    @lovikyou, от і провірь- скажи, що тобі би було комфортно, щоб брат, чи його дівчина ОСОБИСТО тобі дзвонили і попереджали. Але тре то так мило подати.. з твоєю фірменною посмішкою.
     
  17. Orman

    Orman Модератор-бомба

    так скажіть, що вам жаль, коли в вашій хаті, на вашому ліжку, на вашій (хоч і гостьовій) постелі роблять цікаві справи.
    цей аргумент явно грунтовніший ніж "хай попереджають"
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  18. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Я скажу, що хорошими братами не розкидуються. Такими, що і з ремонтом допоможуть, і в близьких стосунках, на яких можна покластися. О, є такі кадри... Тому ніяких претензій, натяків до брата я б не виставляла однозначно.
    Чоловіку дзвонити і питатися мене б напрягло, але треба.
    Виготовлювання всякі припинити. Ви що? Чоловік вважає - а що тут такого? То і дійсно, це не гості. Що собі, те і йому. Вареники, пельмені з морозилки і того типу.
    А ще, якщо на 2-х тільки наготовлено, а прийшов брат, то я б віддала йому свою їжу, а сама чи кефір, чи просто чаю собі взяла, сказала, що не голодна. А десь на одинці, між іншим, чоловікові так натякнула "щось я голодна/так хотіла те що готувала, але... ти ж мене не попередив...". То, звичайно, щоб брат не чув. Тут і те, що Ви брата поважаєте, і те, що були не готові, бо чоловік Вас не повідомив. Я не знаю, як Ваш, мій би таки зрозумів, що без попередження мені реально не зручно.
    Ну або думати і бути готовою на такі ночівлі.
    Те, що чоловік не попереджає пару разів, це б мене може і не обурювало аж дуже, але те, що такі речі регулярно, мене б напрягало.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  19. Руда Лисиця

    Руда Лисиця Шопоголік :-)

    або чоловікову порцію розділити на них двох:girl_crazy:
     
    • Зе бест! Зе бест! x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  20. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Чесно, ужас. Нічо це не нормально. У Вас дома з малою дитиною що, бордель? То якесь сприяння розпусті взагалі-то. Хай женяться, раз любляться. А то женячка виросла, а окреме житло ні. Мені було б бридко.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 2