Щаслива дитина (Дитяча психологія)

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем KOCHAM, 18 Травень 2016.

  1. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    я в такій ж ситуації. окрім моменту - що моя показує характер, губки надуває, ножкою топне і підглядає на мене, але я щовечора їй нагадую, що завтра знову йдемо. 1 разок, але твердо, хай всплакне в мене на руках, на наступний день менше лишається.
     
  2. happy story

    happy story Well-Known Member

    Я геть в ступорі, бо все було добре... А зараз як на каторгу ходить... Я ж вже тішилась, що дитина нормально адаптувалась...а тут на тобі
    Надіслано від мого Redmi 5A, використовуючи Tapatalk
     
  3. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    наша вихователька сказала, що це для них як 2-3 день в садку заново.мінус, що під час хвороби з ними носишся, а в садочку їх по черзі на ручки беруть, важко всіх пообіймати і тд. сьогодні мені зауважили. але я з своєю домовляюся багато. і пояснюю, але все-одно мені треба, щоб вона була в садку, бо тягатися по лікарях-спеціалістах з двома на одні руки, це аут, тому виходу нема. а у вас якщо є, то вони це відчувають)
     
  4. happy story

    happy story Well-Known Member

    Так... Мені не принципово, щоб дитина ходила на цілий день, бо я на роботу не вийшла... Але, вдома я її дозвілля організувати не можу... Бо всеодно працюю за ноутом пів дня точно... І дитина в цей час хіба мультики бачить, а це теж її здоров'я. А за той час, поки доця в садочку можу спокійно зробити роботу, щоб в другій половині дня бути вільною... Наразі просто скасувала мультики взагалі... Бо перший аргумент, чому не хочеш йти в садок? Мама, я мультики хочу дивитись...
    Надіслано від мого Redmi 5A, використовуючи Tapatalk
     
  5. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    а чому не мультики після садочка? ритуальний ритуал - како з молоком, домашній кекс і мультики...аааа..я б сама спати лишилася в садочку заради такого))
     
  6. happy story

    happy story Well-Known Member

    Не діє... Дивиться мультики після садочку і всеодно плаче зранку не хочу не піду... Основна причина - в садочку нема мами, маму хочу. Це попри те, що я з нею постійно... Якісь заохочення і мотивації не діють... Я вже на заборони перейшла... Бачу що краще сама з нею пограюсь ніж дивитиметься мультики. Хіба треба іграшки обіцяти...
    Надіслано від мого Redmi 5A, використовуючи Tapatalk
     
  7. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    я б не сказала, що це обіцянка. це ритуал. тобто те, що є завжди. і завжди буде, як йти в садок і як те, що мама забирає. на моїх обіцянки слабо діяють, ну хіба старший вже в 5 +- відгукується на них...то ж треба самоконтроль який...а тут є впевненість. і ну і я не можу порадити більш нічого, бо зараз перевіряю, що в нас вийде)
     
  8. happy story

    happy story Well-Known Member

    В нас ритуал сок і барні на лавочці в парку або вдома... Але сьогодні мама злюка не купила, з аргументацією ти плакала, все нема... Що з цього вийде, буду бачити...
    Надіслано від мого Redmi 5A, використовуючи Tapatalk
     
  9. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    а нащо таке робити? я не розумію. на те воно йде на ритуал, а покарання ще більше додає плачу..я колись була геть проти садочків, читала петрановську, але зараз складаються обставини так, що з одною дитиною без сторонньої допомоги і без наглої потреби 8год роб дня ще можна обійтися без садка, а з двома - ні. або няня або садок. і тому згладжуємо все, що там є. бо це старший в мене в 3,5 біг і скакав до садочка і над ним трусилися в приватному. і я дуже-дуже в той момент була за приватні садки. а з Катериною в тому ж приватному так не гралися в площині дитини-мама-звикання до садка. 2,5 роки - ще не момент відірватися від мами і бути з дітьми. вона хоче опіки. з Михайлом вона би і лишилася, і спала, і куди скажеш би йшла. сама - ні.
     
  10. happy story

    happy story Well-Known Member

    Сок не купила, потім гуляли, купила пазли щенячий патруль. От і подумала собі, що краще вже той ритуал буде пов'язаний з покупкою якоїсь іграшки... Так радості більше і ефект може буде кращий...
    Надіслано від мого Redmi 5A, використовуючи Tapatalk
     
  11. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Ого, щодня після садка іграшку купуватимете?
     
  12. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    я думаю, то сам факт купляти працює. а що - не важливо. сік то хоть хату не захаращує і не так дорого коштує, як якась забавка - а дитина точно може захотіти щось крутіше - і тоді що, але зуби псуються від ннього, капець ..
    моя хоче на руки, значить я щось придумаю, може на барана буду носити туди і назад, бо щось ерго я не тягну, мені хіба шарф, а там люди взагалі прозріють - і годую, і на руках ношу, і в шарфі - я так ексклюзив серед мамусь-смартфонів й так.
     
  13. happy story

    happy story Well-Known Member

    На сок і солодке алергія може бути... А з іграшок, щось маленьке, недороге... Сьогодні це були пазли, завтра може машинка маленька якась, книжечка і т.д розмальовка, альбом . В мене варіантів недорого і маленького трохи назбиралося. Бо щось сок не діє зовсім

    Надіслано від мого Redmi 5A, використовуючи Tapatalk
     
  14. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    а пазли ви разом складаєте? бо то може варіант працювати "що-небудь , але з мамою". тпу хоть мульткии, хоть какао, хоть пазли, хоть посуду бити- мити - але разом з мамою
     
  15. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Та то я так, "зі своєї дзвіниці" :) В мене дитина була вже трохи старшою коли довелося давати раду з отим "а всім щодня після садка щось приноооосять, а мені що?" то я трохи схитрувала і у нас тепер традиційний п"ятничний подарунок (книга, розмальовка, іграшка... часом просто жменя цукерок і т.д.) за гарно "відпрацьований" в садку тиждень. Досить зручно, бо змешує кількість ниття в мимопролітаючих кіосках з іграшками, все зазвичай зводиться до "Влад, я, подумаю, можливо в п"ятницю, сьогодні ж лише вівторок" :girl_haha:і іноді стимулює таки доходити тиждень до вихідних :girl_smile: Часом дарую щось на свій смак, часом прислухаюся до побажань.
    Але то так, оффтоп в принципі, бо до вашого першочергового запитання стосунку не має :)
     
    • Подобається Подобається x 2
  16. happy story

    happy story Well-Known Member

    Разом... Бо сама ще не вміє... Час без мультиків це все з мамою, щоб не робила... Лише мультики дають мамі передихнути...
    Надіслано від мого Redmi 5A, використовуючи Tapatalk
     
  17. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    хе-хе, а нас навпаки - понеділковий(точніше з недільного вечора). В неділю даю якусь дрібноту і вранці в понеділок як приходимо в садок, кажу, що як буде слухняний, то як забиратиму принесу побавитись. І так цілий тиждень ношу. От зараз жменя покемонів в сумці живе. А до того фігурка посіпаки мешкала.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

     
    • Смішно Смішно x 3
    • Подобається Подобається x 2
  19. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Тема плавно переросла в обговорення як примусити дитину ходити в садок. переконливо прошу йти в тему «дитячий садок».
     
  20. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Маю спитати поради, бо складно самій дати раду. Отже, старша донька, 4 роки, інтроверт та ідеаліст. Почалося з одягання: «я сама» і істерика через те що не виходить. З часом, звісно, почало виходити самій одягатися. Пів року тому почала займатися спортом. (В темі «Гуртки» вже писала) Все було добре до недавнього часу. Після того як пропустили 2 тижні через хворобу, почала істерити на заняттях (плаче і мовчить). Виявили ймовірні причини: через запізнення (усунули) і через те, що не виходить. З часом вправи стають складніші, нікому з першого разу не виходить. Так само реагує на програш в грі.

    Є молодша сестричка (8міс.), але істерика з одяганням почалася задовго до її появи. Брак уваги відкидаю, бо навпаки старшій почали приділяти уваги ще більше і всі (ми з чоловіком, бабусі/дідусі).

    Як вивести її з цього стану? Як скерувати емоції в продуктивне русло? Як з нею говорити? Що почитати мені, бо читала багато, а от саме як навчити дитину справлятися з невдачею, не зустрічала?

    P.S. Чоловік сьогодні показав гру «змійка» на телефоні, то вона бідна аж спухла від сліз, так ридала з кожної поразки.