Аспірантура/дисертація/захист: варто чи ні?

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Shpunka, 10 Вересень 2012.

  1. HANNA F

    HANNA F New Member

    Дякую за пораду дівчата))))))
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Virner

    Virner Well-Known Member

    Може, хтось має актуальну інформацію щодо вступу в аспірантуру цього року? Або зможе прояснити, крок за кроком, що мені, як потенційному вступнику, робити? :)
    У мене є тема дослідження і напрацювання наукові у співпраці з колегами з інших країн. Я вже працюю над темою більше 10 років, і, справді, хочу внести вклад в науку, познайомитись з іншими науковцями у цій сфері і продовжувати дослідження.
    Розглядала аспірантуру у НУ "ЛП". Подивилась наявну інформацію на сайті і зависла. Там пише, що однією з вимог є рекомендація керівника наукової роботи. Тобто мені спочатку потрібно знайти керівника, тобто викладача в НУ "ЛП"? Я розгубилась...
     
  3. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    так, це є обов'язково . Але з аспірантурою зараз не все так просто . Якщо поступати на стаціонар - треба 2 роки ходити на пари (дійсно ходити і писати купу контрольних і т.п.) , + ще 2 роки на дослідження (тут вже залежить коли буде готова дисертація).
    Заяву на вступ треба писати вже, вступні екзамени - серпень, з вересня розпочинається саме навчання. +якщо іти на державне, то керівник, мав би мати зарезервовані місця для свого дисертанта. Більш детальну інформацію можете отримати в головному корпусі НУ ЛП, там є відділ аспіарнтури та докторантури.
    Іти здобувачем...Я не дуже вникала в ті правила, але всі мої знайомі здобувачі, всеодно поступали на стаціонар (але це було ще до нових правил навчання).
     
  4. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Немала баба клопоту купила порося. От так і я. Підписали мене в один досить неясний проект, просто як учасника на папері (юридично там все ок, їм треба було для кількості). А тепер маю мороку (точніші мої таракани), запропонували мені поступати в докторантуру у Китаї. З однієї сторони дуже цікаво і захоплюєче..З іншої - я для себе вирішила що докторантура то не моє. І сиджу мучаюсь, а може то все ж таки мій шанс реалізуватись?
    А раптом хтось мав співпрацю з Китаєм і знає що там і до чого?
     
  5. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Китайці до нас приїжджають в основному, досвіду навпаки нема. Але дуже ганять їхню їжу, багато наших потруїлися там. Такий собі побутовий момент.
     
  6. dasha

    dasha Well-Known Member

    Стикнулась з цікавою ситуацією. Хто навчався на стаціонарі в аспірантурі? Там забирали трудову книжку, аспірантура рахувалась основним місцем праці та на роботу можна було влаштуватись лише як сумісник. Як виявилось з аспірантської стипендії відрахувань в пенсійний фонд не робили, а отже страховий стаж аспірантури в пенсійному фонді взагалі не зарахований. Отже 3 роки втрачено, пощастило, що паралельно працювала на підприємстві офіційно і звідти пішов стаж. Як це називається, аспірантура це лохотрон?:girl_in_dreams:
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. dasha

    dasha Well-Known Member

    Доповню своє повідомлення. Як виявляється після 01.01.2004 року жодне навчання в стаж не входить без сплати ЄСВ, тобто всім хто вчився в цей період з 01.01.2004 і дотепер стаж йшов по нулях. Тому я вважаю, що це шахрайство зі сторони ВУЗу забирати трудові та вважати аспірантуру основним місцем праці, якщо воно таким не є, бо це так звані "потеряные годы", тому що загальний стаж тепер не має абсолютно ніякого значення, хоч 100 років працюйте. Впливає лише страховий стаж.
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Rapsodiya

    Rapsodiya Well-Known Member

    Ну якщо Ви йшли в аспірантуру тільки для того, щоб Вам 3 роки зарахували як робочий стаж, тоді так - лохотрон :)
    Я вчилася на стаціонарі, все навчання в аспірантурі паралельно працювала - так склалися обставини, треба було себе утримувати, за щось жити, а аспірантської стипендії не вистачало, щоб за все розрахуватися. Бачите, я туди поступала, бо мені то діло подобалося. І зараз мене наукова діяльність, висловлюючись молодіжним слегном, "пре" :) зі стажем - я в принципі не надто тим парюся і страшно на допомогу від держави на пенсії не розраховую :) але момент: про те, що будь-який навчальний "стаж" не рахується до основного "робочого" мені при подачі документів нагадували. Вас про це не повідомляли?
     
  9. dasha

    dasha Well-Known Member

    Я теж працювала на підприємстві паралельно, тому пощастило і пропало тільки 2 місяці. Але, власне нам наголошували, що це основне місце праці, трудова зберігалась в універі і ми підписували документ, що не маємо права влаштовуватись більше ніж на пів ставки, тому на підприємстві мені в договорі прописали оплата за фактично відпрацьований час, по сумісництву, щоб потім не придирались. Просто, коли я зайшла у свій пенсійний кабінет, то була дуже здивована, що стаж з підприємства пішов, а з аспірантури по нулях, хоча я там розраховувала його побачити. Важливо не тільки те, що подобається робота, важливо також достойна оплата та те як тебе цінують. Аспірант після захисту отримує на руки 5300, друкує статті, конференції, посібники за свій рахунок і ним потикають, як крайнім куди пошлють. Кожного року переписують угоду і втрачається місяць стажу, плюс невідомо чи взагалі попаде на роботу, бо може не вистачити ставки. Це реалії відношення до науковців. Це сумно насправді. Дивлячись на це, я можу сказати, що "перти" може жінок з пасивним доходом окрім роботи, які паралельно можуть виділити час сім"ї, бо не працюють з 9 до 18. Якщо це чоловік, то це дуже сумно. Потім питання, чого процвітає хабарництво та заохочення студентів до купівлі дипломів, курсових. Купа моїх знайомих або паралельно працюють, або мають пасивний дохід, тому що на цю зарплату вижити нереально. В мому будинку ОСББ більше платить прибиральниці, ніж отримують наші асистенти на кафедрі.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Інформативно Інформативно x 1
  10. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    • Співчуваю Співчуваю x 2