Мандри

Відгуки про авіакомпанії, турфірми, екскурсії, готелі тощо

Posted by galagala on 31 Липень 2013 відповідей - 632
  1. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Я не маю наміру "схалявити", просто шукаю собі прикупити рюкзак (до того не було потреби), а розміри є буквально на кілька см. більші. Або завсім крихітні. Хоч бери кульок "правильного" розміру, обмотай скотчем, зроби "ручку" і їдь як рагуль...
    Тому й перепитую, чи перевіряють аж так точно, чи "на око" пропускають прийнятну, на їх думку, сумку... Тим більше зараз дозволений суто один предмет, ні тобі фотоапарата, ні ноутбука, ні дамської сумочки чи "барсетки"... один...
    --- дописи об"єднано, 26 Листопад 2018 ---
    @Marmulyadka, відгукніться, будь ласка :girl_blush2:.
     
  2. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Якщо Ваш рюкзак пройде в рамку і не перевищуватиме норму ваги, то у Вас абсолютно точно не буде проблем при посадці.
    Тобто, якщо Ви не плануєте напхати більший від дозволеного розміру рюкзак під зав"язку, а запакуєте десь так приблизно, щоб він проходив у рамку з визначеними розмірами, не хвилюйтесь.
     
    • Корисно Корисно x 1
  3. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Тобто, якщо він навіть більший, але не "роздутий" (перевірити дома шляхом виготовлення картонної коробки потрібного розміру:girl_crazy:). Типу має бути "податливий", я правильно розумію?
     
  4. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Так, все вірно.
    Рюкзак м"якший від валізи (з більшою валізою такий фокус не пройде), і ті рамки в аеропортах насправді трохи більші від встановлених розмірів (напевне, для того, щоб власне ручки від рюкзака вмістилися тощо).
     
    • Корисно Корисно x 1
  5. AdFeja

    AdFeja Навіжена фея

    То, мабуть, з меншими дітьми, бо моя 14-річна, мала місце окремо від мене і чоловіка. Але ми намінялися і сиділи всі разом
     
  6. petrywka

    petrywka Well-Known Member

    Багаж може бути і більшим, головне, що у рамку заліз. Люди пхають іноді, як можуть, ламаючи ручки і обриваючи замки.
    Зекономлять пару євро на вантажі і мусять потім купувати нові валізи.
    Наші рюкзаки були на кілька см вищими за дозволені норми. Але я пакувала їх так, щоб вільне місце зверху дозволило примнути рюкзак до рамки.
    На рамку нас не відправляли, вони на око вже можуть прикинути розміри сумок.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  7. Megan

    Megan Well-Known Member

    Тепер розкажіть новачку лоукостів) якщо я забронювала якусь дату, а потім мені не виходить летіти, а треба змінити дату, бронь можна відмінити/перенести? Чи то все: забррнював/купив і гаплик гроші пропали?

    Надіслано від мого SM-A500H, використовуючи Tapatalk
     
  8. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    В більшості квитки неможливо повернути/обміняти.
    А деяких АК за зміни попросять таку доплату, що часом вигідніше купити новий квиток.
     
  9. Marmulyadka

    Marmulyadka Пор'єдна львівська пані

    На нашому рейсі взагалі не перевіряли розмір ручної поклажі. Але я, про всяк, брала невеличкий рюкзачок, який не виходив за межі дозволених розмірів
    --- дописи об"єднано, 27 Листопад 2018 ---
    Наскільки мені відомо, в Раяні дешевше буде купити новий квиток, ніж міняти бронь
    --- дописи об"єднано, 27 Листопад 2018 ---
    Ще хто їде Раяном вперше- не забувайте поставити віза-чек на посадочний талон в аеропорту у віконечку Раяна перед митним контролем. Це стосується громадян України. Ми цього не зробили (не знали), то при посадці отримали зауваження від працівників авіакомпанії (але на борт нас пропустили))
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  10. flame

    flame невгамовний експериментатор

    коли купуєш квиток, відразу пише чи можна повернути\зробити зміни, чи ні, чи зі штрафом. В лоукостах, як і регулярних рейсах є кілька варіантів ціни на квиток в яких обумовлені ці позиції. В найдешевших нічого не можна, в найдорожчих можна зі штрафом. Ціна відрізняється суттєво.
    Послуга бронювання або не надається, або за неї стягується плата майже в ціну квитка. Тому, бронювати взагалі не вигідно. Краще вже вибирати "гнучкий пакет", який включає зміни чи повернення.
     
  11. Megan

    Megan Well-Known Member

    тепер вже зрозуміліше. І ще що таке гнучкий пакет? Ця послуга доплачується?

    Надіслано від мого SM-A500H, використовуючи Tapatalk
     
  12. flame

    flame невгамовний експериментатор

    квиток дорожчий. В кожної компанії цей пакет трохи відрізняється, може включати такі пункти: повернення квитка (з штрафом\ без), зміну дати (з штрафом\без), зміну прішвища чи паспортних даних пасажира (з штрафом\без), резервацію місця, додатковий багаж, пріоритетну посадку і т.д.
    Можна купити найдешевший квиток і додатковий пакет послуг чи якусь одну послугу, яка необхідна - часом так буває дешевже ніж "гнучкий " квиток.
     
  13. Megan

    Megan Well-Known Member

    Оля, ви мені здаєтесь вже профі в тому. Хоча, чому здаєтесь, я дуже надіялась, що ви напишете, бо ж направду "багато бачили" :)
    Тепер по суті, цікавить мене візейр, але також мене цікавить конкретна дата + - 3 дні. І не цікавить багаж, лише рюкзачок. Порадьте як діяти. Купувати квитки з запасом? Вже? Чи чекати коли точно буду знати дату?

    Надіслано від мого SM-A500H, використовуючи Tapatalk
     
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  14. flame

    flame невгамовний експериментатор

    я б брала тоді, коли буде відома дата. Різниця в ціні базового квитка і з послугою ВіззПлюс(Флекс) Ласкаво просимо до світу можливостей! | Wizz Air може бути в тисячах гривень.

    для прикладу:
    [​IMG]
     
  15. Vika

    Vika Well-Known Member

    Ой дівчата які я мала проблеми з Джоін апом. Самі винні, бо про погану славу цього тур оператора не знали, почали цікавитися вже після того як замовили тур.
    летіли в вересні в Єгипет. Почалося з того що зателефонували і перенесли рейс з 10.30 ранку на 23.45 ночі. Тобто вже 1 день відпочинку пропав. потім ще в аеропорту перенесли на 2 год. вилетіли 1.30 ночі.
    але пригоди тільки починалися...
    прилетівши в аеропорт всі пішли отримувати багаж. І там нам повідомили що наш весь багаж (180 чол в літаку) в Львові не загрузили.При тому що люди бачили що багаж грузили, навіть фото є де це видно. Вірніше загрузили частково, 8 сумок прилетіло. Що там почалося.. крики, сварки, погрози що трансфер поїде, лишимося в аеропорту. В кількох жінок істерики були. Нам пообіцяли що сумки доставлять в номер на наступний ранок.
    Приїхали в готель о 8 ранку, вимучені, запарені, шоковані з єдиною думкою пошвидше добратися в номер. Щоб ви розуміли всі були вдіті далеко не по літньому і взуті в кроси. Але в готелі нам сказали що наш туроператор не проплатив нам перший день і нас поселять аж з 14 год. Це був шок. Купа людей, дітей, всі злі, вимучені.
    На наше щастя готель нас пожалів і браслети вділи зразу, ми могли хоч поїсти, правда ходити територією було не можливо, дууже жарко в осінніх речах. поселили нас в 12 год, теж знов пожаліли.
    Ми зразу не повірили гідам від Джоїн апу що сумки будуть на наступний ранок і одразу після заселення купили собі саме необхідне: купальники, кепки, крем. Я перше собі пожаліла грошей на купальник (в мене ж 4 нових в сумці) і купалася в туніці.
    Короче, на 3 день не витримавши тих брехливих обіцянок про сумки ми докупили все решта: бритви, зубні щітки, взуття, щітку для волосся ( сказав чоловік що вже не може на мене не чесану дивитися))). купальник мені і дочці. купу дол на вітер. 5 чол все ж таки вдівали.
    Сумки доставили після 4 днів бомжувань на вечір і то мусіли самі їхати в аеропорт.
    багато чого ще можу написати про ці дні, але думаю що кожен хто покладе себе на наше місце зрозуміє без слів. я такого трешу навіть уявити собі не могла. Були в літаку люди з немовлятами, ганяли на таксі в пошуках суміші, бо основні запаси в багажі.
    Вперше летіли за кордон і то враження зіпсовані
     
    • Співчуваю Співчуваю x 16
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. flame

    flame невгамовний експериментатор

    в мене є правило : в ручній поклажі повинні бути всі необхідні речі, щоб я могла себе нормально почувати 2 дні без основного багажу. Тобто білизна, зубна щітка, косметичка, рідина для лінз, фен, запасне взуття, змінний комплект одягу (якщо планується якась дефіляда, то святковий одяг і взуття завжди йдуть в ручну поклажу), купальник (якщо летимо на море), зарядки до телефонів, копія закордонного паспорта, квитків , різних бронювань. Не люблю неприємних сюрпризів, безпорадності і не запланованих витрат , особливо в чужій країні.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  17. flame

    flame невгамовний експериментатор

  18. Insolence

    Insolence Living The Dream

    Вина Джойн-апа тільки у перенесенні рейсу, а загублений багаж - це вина АК.
    На майбутнє - цікавтесь не тільки туроператором, а і якою АК летітимете.
    Аналогічно.
    Досвід колєжанки навчив такому.
     
  19. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    @flame, а в ручній поклажі можна розчин для лінз везти? Чи ти якийсь маленький береш на такі випадки?
    Я не так часто літала, але завжди боялася рідини якісь брати, то в мене максимум в контейнері був розчин)) але треба собі ті поради запам'ятати)
     
  20. flame

    flame невгамовний експериментатор

     
    • Інформативно Інформативно x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1