Очі діточі

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем zylia, 28 Січень 2010.

  1. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Ви на Орлика в поліклініці чи в лікарні в лікаря були? І чи треба якось попередньо записуватися на прийом?
     
  2. Gudzyk

    Gudzyk Well-Known Member

    В консультативній поліклініці. Запис на прийом приблизно за 2 тижні, але новонароджені позачергово.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Дівчата, якщо в дитини на вулиці зараз сльозяться очі - то норма чи ні? Бігти до лікаря? Дома все добре. Дитині 1,6 року. Дитина не моя.
     
  4. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    @Rodionochka якщо від вітру, то може і нічого страшного. Якщо постійно і не залежно від погодних умов, то варто показатися лікарю. Взагалі якщо є якісь сумніви краще в того ж сімейного лікаря спитати. Але то треба мати хорошого сімейного (не панікера і не пофігіста)
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Т@нюшк@

    Т@нюшк@ чекаю...

    Зайшли сьогодні в оптику малому зір перевірити. сказали, що є астигматизм. порадьте, до якого лікаря звернутися?
     
    Останнє редагування: 1 Грудень 2018
  6. Ripka

    Ripka Well-Known Member

    Думаю, що то така особливість очей. У мене на морозі завжди сльозяться
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    Запишіться до дитячого офтальмолога, тут в темі дівчата радять деяких.
    У мого малого теж астигматизм (як і в мене), тож зараз ходимо на регулярні огляди, пробуємо підбирати окуляри (змішаний астигматизм) і апаратне лікування.

    А я хочу спитати про Павловську Галину Ярославівну, чи хтось має якісь відгуки.
    Водила малого раніше до Патер А.Я. в Леодерм, але до неї туди попасти, як до президента) запис 20-го числа місяця на наступний місяць тільки, числа 25-го можна вже не дзвонити навіть, місць нема. Лікарем в принципі задоволена, але чекати по пару місяців, якщо прийом потрібен вже, не дуже хочеться. Тим більше, по закону підлості, на записану дату дитина може елементарно захворіти і знов чекати пару місяців.
    От зараз ситуація: підбирає Патер малому окуляри, спочатку дала з "мінусом", походили пів року - дала з "плюсом", експериментує, як буде краще. Так от в цих других малий каже, що бачить гірше, ніж без окулярів, відмовляється їх носити. А піти перевірити в лікаря не можемо, ну бо запис буде відкритий тільки з 20 грудня і то на січень. Вже другий місяць окуляри припадають пилом, а малий ходить без.
    Тому зараз шукаю іншого офтальмолога. Бачу, на К. Левицького відкрився центр "Світло", подзвонила - там приймає доц. Павловська Г.Я., вона ще в медінституті працює. Може хтось щось чув про неї?
     
  8. Magnolia

    Magnolia Active Member

    Вона колись приймала в Охматдиті , в порядку живої черги. Можливо, і зараз ще приймає, поцікавтеся. І ще, хіба, Брюховичі, ми туди теж без запису до неї їздили.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    Не розумію як такі черги до Патер. Нам вона ставила +8 далекозорість, то висока ступінь, і казала ,що то так буде завжди.А тепер в малоі майже норма. То який вона спеціаліст? Вона просто завищує показники(і то не від одного вже чула), а потім каже ,о чудо я вас підлікувала. Хоча змовчала і не сказала ,що дитяче око розвивається до 7 років.А після неї оглядали ще 5 лікарів і жоден не сказав такого завищеного діагнозу! А ще на прийомі почала возмущатись чого я прийшла з мамою своєю .Хоча яка ій різниця з ким я прийшла на прийом ? то нічого що я з дитиною через пів міста іхала ,щоб до неї попасти.Так можливо ячмінь на оці і вилічить , але я б ніколи не йшла до неі з серйозним лікуванням . А тим більше з підбором окулярів. Бо як маленькій дитині виписати 8 , то голова обертом буде йти, боліти, навіть до нудоти...хоча треба було 1.Такий був наш досвід.
     
    • Інформативно Інформативно x 5
  10. Ljlichka

    Ljlichka Well-Known Member

    В доці на верхній повіці вилізла гулька, окуліст поставида діагноз -халязіон. Спочатку призначила тобрадекс крапліна 2 тижні. Легше не стало, ще й почервніло. Сьогодні були на прийомі, каже,що треба видаляти. Поки призначила гідрокортизон мазь і тобрекс краплі на 2 тижні,щоб зняти запалення. Лікар каже,що воно ні нащо не впливає і можна не чіпати,чисто косметичний дефект.
    Я б хотіла його видалити, але не уявляю,як доця дасть то зробити, вона дуже боїться різних медичних маніпуляцій.Може хтось з таким стикався у дітей?
     
  11. algo

    algo СуперМодератор) Команда форуму

    @Ljlichka мав мій Ярчик халязіон. приблизно в 2 рочки. загалом десь пів року то тягнулось. теж і капали і мастили. єдине що допомогло - сірчана мазь( здається, але не буду точно казати, нажаль записів не збереглось) але вже на той час її практично неможливо було замовити в рецептурних аптеках, нам знайомі дали.. а як зараз з тим справи не знаю. нас лікар теж попереджала що як не пройде, треба видаляти, але мені щось так страшно було. 2 роки малявці(
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. AirLady

    AirLady Active Member

    В мого малого халязіон постійне явище, то зникає, то з'являється. Теж лікар казала, що ні на що не впливає, а видаляти малим дітям (моєму 5) тільки під загальним наркозом, а я на це не готова просто заради гарної картинки. Тим більше, що видалення не гарантує, що він знов не появиться в іншому місці (в мого малого доречі з'являється в різних місцях на одному оці). Він дуже довго сходить, може і кілька місяців, але сходить. Добре допомагає вигрівання.

    Надіслано від мого Redmi Note 3, використовуючи Tapatalk
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  13. Ljlichka

    Ljlichka Well-Known Member

    AirLady моїй теж 5, але нам окуліст каже,що то під загальним наркзом видаляти ніхто не буде,тільки під місцевим,але я не уявляю як моя дитина дасть то зробити.Ми з чоловіком вирішили почекати до літа -весни ізвзити її в Рівне на консультацію,може там щось інше порадять ніж в наших глибинках
    algo пошукаю ту мазь,може десь є ще. Мені теж страшно то видаляти і лишати страшно
     
  14. AirLady

    AirLady Active Member

    От тому нам лікар і казав під загальним наркозом, бо такі малі діти не даються. Бажаю вам, щоб пошвидше зійшло, але якщо наважитесь видаляти, то будьте готові, що може знов з'явитися, особливо якщо в дитини є схильність до того.

    Надіслано від мого Redmi Note 3, використовуючи Tapatalk
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  15. algo

    algo СуперМодератор) Команда форуму

    @Ljlichka все, перепитала ) то жовта ртутна мазь) вибачайте що збила з пантелику . Нам окуліст її дуже радила , але казала що не факт що знайдем . Благо випадково сусіди мали. Казала сусідка вони її робили в рецептурний аптеці біля цирку . Бо в центрі на франка нам сказали точної вже не роблять
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. Ljlichka

    Ljlichka Well-Known Member

    Дякую,там така гулька що швидше за все прийдеться видаляти.
    дякую,пошукаю, може якраз десь і буде
     
  17. AirLady

    AirLady Active Member

    В малого теж не малі були, одного разу була така, що одна лікар казала, що саме ніяк, треба видалити, а інша казала, що ніде воно не дінеться, рано чи пізно знайде вихід, і так і сталося, в самій шкірі утворилася маленька дірочка і все вийшло і загоїлось без сліду. Правде тривало це все близько 3 місяців, дуже помалу набирало і сходило.

    Надіслано від мого Redmi Note 3, використовуючи Tapatalk
     
  18. Ljlichka

    Ljlichka Well-Known Member

    В доці воно вже третій місяць,сподіваюсь розійдеться без втручання лікарів.
     
  19. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    в нас хлязіон першого разу розійшовся за 2 місяця, другого разу тримався рік. Порада не водіть дитину по холодному повітрі, треба вигрівати в теплі . Скоріш за все до літа пройде. Другого разу я чим тільки не мазала і некапала ,нічого не помагало . Я плюнула і дала ,щоб він вистоявся і все зійшло саме , набрало і прорвало .
    --- дописи об"єднано, 19 Січень 2019 ---
    мазі перешкоджають запальному процесові , тому і виходить що вилікувати не вдається і набрати не може...
    --- дописи об"єднано, 19 Січень 2019 ---
    Користувались і ртутною мазю , так помогла . Але не забувайте ртуть з організму не виводиться.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. Arika

    Arika Well-Known Member

    Дівчата, підкажіть в Брюховичі потрібно скерування лікаря? Чи можна просто самим їхати до будь-кого, приймуть?
    Як посів з ока беруть? Не боляче?