Аналізи, які можуть здати вагітні жінки! (але не мусять)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем NightBitch, 20 Листопад 2009.

  1. Shamna

    Shamna Мамуся

    В доповнення до всього, мені кров брали з пальця двічі:girl_crazy:
     
    • Співчуваю Співчуваю x 2
  2. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Я не хотіла ту солодку жижу пити, бо і так то тошнило, то печія. Думала, якось проскочу або ж відмову напишу. Але в 30-ть тижнів мені попалася "мудра" завідуюча, яка конкретно на мене за то наїхала і сказала, що я не можу відмовитися від цього аналізу (цікаво чому?) Могла б з нею заїстися, але мені таки в той день тре було той декрет відкрити, тому пообіцяла, що здам. В приватній лабораторії здала глікований HB і на тому крапка. Їх той аналіз задовольнив, мене - теж, бо це було легше, ніж витрачати свій час і боротися з нудотою в поліклініці.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Deidra

    Deidra Well-Known Member

    Я взагалі не розумію, навіщо то здавати, якщо: в родині нема діабетиків, набір ваги нормальний, цукор в крові в межах норми. Але то я, а гінеколог наполягла, щоб я здала хоча би глікований гемоглобін.
    Що мене вже по другому колу (другу вагітність) вводить в ступор - це перездача крові на ВІЛ і сифіліс. Обидва рази я ставала на облік 28-29 тиждень і обидва рази здавала одразу ж, а потім десь на 34-36 тиждень відправляли перездавати. Навіщо? І уже зараз просто з цікавості - а може не треба було одразу здавати, трохи пофілонити і здати один раз уже на 36 тиждень?
     
  4. Ripka

    Ripka Well-Known Member

    Дівчатка, а скрінінг першого семестру хтось робив? То важливо? раніше такого не робила ( з першими вагітностями), а зараз йду на перше УЗД 13-14 тиждень до Грабоуса і на рецепціі заговорили про скринінг, порадьте чи робити.
     
    • Тупо! Тупо! x 1
  5. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    @Ripka, маєте фінансову можливість і цікавитесь різними показниками, які в принципі, є достатньо спірними - можете зробити. Я жодного разу не робила. Дві вагітності мене жк-гінеколог направляла, рекомендувала, сварила, що не роблю, з сумом давала написати відмову.... Під час третьої вагітності інша гінеколог просто спитала, чи хочу робити, я сказала "ні", підписала відмову. Все.
     
    • Подобається Подобається x 2
  6. Arika

    Arika Well-Known Member

    Я здавала і перший, і другий скринінг і шкодую, оскільки в мене ні перший, ні другий ідеально в норму не вписувався, всі показники різні були, і трохи завеликі, і трохи замаленькі, і в нормі, і як на мене крім зайвого переживання і витрачених грошей більше нічого не дає. Ви носете носите послану Богом дитинку і все буде добре, а от що змінить, якщо якісь там показники не в нормі, не розумію... тим більше чую, що в багатьох він не ідеально в нормі. На наступний раз би не здавала, а писала би відмову
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 1
  7. Ripka

    Ripka Well-Known Member

    Дякую, дівчатка, за відповіді. Була сьогодні на УЗД в Грабоуса і разом з ним дійшли згоди, що той скрініг непотрібний, лиш зайві переживання, а виправити й так нічого не можна. Я така рада, що вперше побачила своє сонечко на УЗД, до цього часу не вірилось у справжність вагітності.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • мімімі мімімі x 3
  8. Missis Smith

    Missis Smith New Member

    На 16 тижні здала аналізи на HBsAG, і показав мені позитивний результат. Притому, що гепатитом ніколи не хворіла. Аналізи здавала раз в рік (печінкові проби) , УКД також, і все було в нормі. Можливо хтось стикався з такою ситуацією? Якого лікаря можете порадити, щоб добре проконсультував по цьому питанню? Дякую))
     
  9. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Є окрема тема про аналізи.
    Подивіться чи ви виконали всі умови для здачі цього аналізу. Підготуйтеся і перездайте. А тоді вже будете думати.
    --- дописи об"єднано, 21 Листопад 2018 ---
    Варіант 1: шукати лікаря (вони є), який приймає сідничні пологи.
    Варіант 2: перевернути дитину - spinningbabies забийте в пошук. Плюс звернутись до доул може що ще нарадять. Ну і з дитиною поговорити.
    Варіант 3: якщо КР то чому планове? Хай чекають початку пологів.
    --- дописи об"єднано, 21 Листопад 2018 ---
    І що то у вас за аналіз в 16 тижнів? Може там референтні показники не для того терміну?
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Missis Smith

    Missis Smith New Member


    направила гінеколог на HBsAg, сказал що цей аналіз на гепатит в здають всі вагітні
     
  11. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Я не про це спитала.
    Як до аналізу готуватися сказала?
     
  12. Missis Smith

    Missis Smith New Member

    Так, не їсти жареного, жирного і солодкого
     
  13. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    а ще 2 тижні: не курити, не вживати алкоголь, не вживати ліки, не робити маніпуляції з кров"ю, не проходити узд і фізіотерапевтичних процедур. це може потягнути на слабопозитивний результат аналізу

    і на скільки позитивний результат? таке варто перездати, ну і при однозначно позитивному результаті, тоді вже вас будуть спостерігати + біохімію крові і тд.
    часто йде самовиздоровлення, процес закінчується разом з вагітністю. таке
     
    • Подобається Подобається x 3
  14. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    мож бути хибний результат. Загалом, аналіз на "австралійський антиген"- це один із ранніх маркерів гепатиту В. Тобто із тих, які виявляють вірусний гепатит В ще до того, як він виявляється біохімією і т.д.+ безсимптомне носійство.Хибний позитивний результат можна отримати, якщо використовувалися неякісні реактиви або порушена техніка проведення аналізу
    прізвища конкретого не пораджу, а так- дорослий інфекціоніст .але спочатку ще раз перездайте аналіз. там особливої підготовки не треба
     
    • Подобається Подобається x 2
  15. hedera

    hedera Member

    А скільки коштує скринінг 1 триместру?
     
  16. Ripka

    Ripka Well-Known Member

    Багато, щось трохи менше 1000 грн. Але то ще може від лабораторіі залежить. Як записувалась до Грабоуса, то там же робили скринінг в районі 1000 грн. Другий скринінг в Унілабі обійшовся в районі 500 грн
     
  17. his joker

    his joker Well-Known Member

    Я робила в Синево, 300 грн.

    Надіслано від мого M5s, використовуючи Tapatalk
     
  18. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    То напевно , якщо тільки за аналізом крові. Якщо плюс УЗД, і ще там якісь доповнення, то приблизно 1000))
    Я теж робила в Грабоуса в Ультрамеді , в нього УЗД, а кров то в Ескулабі біля них брали, але оплачувала за все в Ультрамед.
     
    • Баян Баян x 1
  19. Kecan

    Kecan New Member

    Дівчатка хто здавав аналіз на прогестерон?де саме здавали?
     
  20. Elli

    Elli New Member

    Я сдавала в Сінево