Мистецтво бути дружиною (3)

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Лідочка, 15 Січень 2008.

  1. Ulianusia

    Ulianusia Well-Known Member

    Дуже правильно написано.Такі речі дійсно «організовує» Бог. Ми теж залітали)))причому обидва рази)))І тепер не надякуємось Йому)))
     
    • Подобається Подобається x 4
  2. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Мені от цікаво, як то можна без чоловіка залетіти). В мене у всьому завжди був винен він))). То так, риторичне питання...
    --- дописи об"єднано, 13 Січень 2019 ---
    @svoybox, зараз читаю книгу «Бог ніколи не моргає». І там є одна (ну насправді їх там дуже багато) дуже чудова порада про те, що життя надто коротке, щоб витрачати його на обрАзи. Давно це знаю, намагаюсь над цим працювати, бо маю в близькому оточенні таких людей, яких треба намагатись полюбити). І Вам раджу скористатись з цієї поради). Хоча б спробувати. А ще почитати ту книгу.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  3. marianast

    marianast Well-Known Member

    Ніяк. Я й сама дивуюся чому чоловіки, коли настає небажана вагітність, зляться і звинувачують жінку. Це ж зробив ти, вже як аж так по чесному то зробили разом.
    Але все рівно, знаю не мало випадків коли вигрібала з того жінка. Іноді сама
     
  4. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    Шкода, що ви шкодуєте чоловіка, а не навпаки - він вас.
    Я в перші роки теж мала пару конфліктних ситуацій зі свекрухою. І коли то все сталося вперше , я реально дуже переживала, не знала як то воно далі буде. На зле я не хотіла, але реально мене зачепили ще й тим, що той конфлікт не лишився між нами, а свекруха почала щей трубити телефоном яка невихована невістка. Я просила чоловіка втрутитися. Згадала, що маємо в оточенні досить мудрого чоловіка, не набагато страшого від нас, просила порадитися з ним. На що він сказав моєму чоловіку, що то є його справа захищати свою дружину. І виявляється він сам пройшов подібне - його батьки не дуже вподобали його дружину, але він мусив їм сказати, що мають її поважати, бо то є його вибір, і він не дозволить нікому шось зле їй робити чи казати.
    Мій чоловік спершу все намагався зіпхати на мене - ну піди поговори з нею, та домовтеся якось, та шо ви гризетеся. Не знаю чи після спілкування з тим знайомим шось говорив своїй мамі, мені казав, що поговорив, але що і як не знаю і по нині.
    Ну і вже зовсім недавно чула від молодого чоловіка і водночас священика, що чоловік повинен захищати свою дружину і від своїх батьків і від її батьків (ну тобто коли виникають якісь ситуації такі).

    Якщо вам сумно і неприємно після спілкування зі свекрухою, то може треба саме ті емоції йому демонструвати. Типу повертаєтеся додому розбитою з того візиту - ну і демонструйте ту розбитість, тобто будьте в тому якийсь час, щоб і він побачив. Чи просто сумно і печально так сказати, що от мені від того так і так, і ще сумніше, що ти заперечуєш мої відчуття, не хочеш бути на моїй стороні , не хочеш поговорити з мамою про її ставлення до мене. Бо в пастці не чоловік, а ви - догоджувати йому тими візитами і далі себе мордувати чи псути стосунки з чоловіком , але не спілкуватися зі свекрухою. А як би він хотів для вас?
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  5. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Я йому слово в слово сказала те саме, що ображаючи мене чи жаліючись на мене чоловіку свекруха автоматично не поважає і його, свого сина. Плакала, йшла з її дому, я навіть казала, що він в більшій мірі винен за наші погані стосунки, бо постійно мене туди тягне.
    Він вважає, що я придумую і ніяких проблем нема, що я занадто всерйоз сприймаю її слова, а треба пропускати мимо вух. В моєї свекрухи така манера спілкування зі всіма і тільки я посміла з нею сперечатись. Свекруха себе називає "справедливою", бо ріже правду-матку в очі, а те, що вона цим ображає ближніх її не хвилює.

    Моє небажання йти до неї до хати, чоловік розцінив як образу, він чомусь думає, що я не хочу, щоб і він спілкувався з мамою, навіть прозвучала фраза "ти мене з мамою не посвариш". Я напряму спитала, чи для нього буде краще, якщо я піду до хати і усміхатись ніби все прекрасно і нічого не сталося (це я про конкретну ситуацію зі службою Божою за бабою), він промовчав.
    Тому я спочатку і запитала, які є ще способи пояснити чоловіку, що я не маю бажання пересікатись з його мамою, при тому, не розлучатись з ним
     
  6. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Ну можете по голові стукнути, як вам кортить
    Але ви гнете своє далі,а він син своєї матері, він собі з нею порадить. Він так вважає - він і ходить, уявіть, ви ні разу нічого не зобовязані.
    Кажете це спокійно і хай це будуть ваші останні слова, хоче розводити срач - вийшли з хати. В буквальному сенсі. Закрили за собою двері з кам'яним лицем, прогуляйтесь пів години. Скочує розмову до тієї ж теми - то саме. Ви себе фізично відмежовуєте і фізично ставите кордон свій власний, де вам можна виїдати мозги, а де ні. Це допомагає. Разом так за п'ятим, 10, 20. Щоб дійшло раз і назавжди - не надійтесь
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  7. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Ніби рушилась скала, вже казав, щоб ми більше на ту тему не говорили.

    Всім дуже дякую за коментарі, насправді інколи треба просто виговоритись, щоб не вибухнути від емоцій
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  8. REdRose

    REdRose New Member

    Незнаю чи в цю тему пишу ,але не знаю як то бути правильною дружиною ,щоб чоловік і свекруха були задоволені,бо жевемо з старшим поколінням . Чоловік хоче щоб я з його мамою жила душа в душу і навіть коли та оббріхує мене і коли я їй це в очі кажу при чоловікові він кричить би я промовчала (то я вже взагалі "зїжджаю з котушок"-я кричу а він на мене а вона стоїть і усміхається) Напр.чол.на роботі а вона багато повчає і зовсім не рахується з моєю думкою я крізь силу мовчу але коли доходить до абсурду напр приходить і біля мене до 8 місячної дитини каже не хочеш пити тої сивої поганної водички та най би мама щось туди додала коли я переповіла чоловіку вона каже що такого не казала щей робить з мене дурну та як вода може бути сивою? Або ще раніше коли в дитини були коліки наполягала би я їла капусту і виноград а я культурно терплче пояснювала що переживаю за дитину і ще трошки потерплю . Вона наводить мені такий приклад що якась мама дає ще беззубій дитині качан кукурудзи гризти і ось таким мамам що не сильно переймаються дітьми таким і треба родити я це сприймаю як камінь в свій город.А зараз дитина має схильність до алергії дитину душить я попросила не давти ароматизованих кукурудзяних паличок вона очі завернула надулась а свекор прийшов і матюком що знов чогось не можна?зараз в дитини бронхіт і чоловік зробив зауважкння що не можна дитині дихати тютюновим димом то вона сказала то може і горівки коло дитини пити не можна я втрутилась і почалась дискусія на підвищених тонах чоловік криком сказав би я помовчала і почалась сварка чоловік вигнав мене з дому а свекруха ще й побажала мені здохнути хоч я нікого не обзивала. Я пішла але вернулась до дитини бо без неї не проживу Чоловік зі свекрухою мило спілкуються а до мене говорить як до пса але зараз трохи вже краще .Підкажіть люди добрі як провчити чоловіка і бути мудрішою зі свекрухою
     
    Останнє редагування: 14 Січень 2019
  9. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    А для чого Вам, щоб свекруха була задоволена?
    І який титул?
     
  10. REdRose

    REdRose New Member

    Титул поганної невістки мами і жінки.А задоволена щоб їїсин тішився що нам так добре з нею і ми жевемо під одним дахом Чоловік дуже болісно реагує коли в мене зі свекрухою якісь перепалки і завжди на її боці бо вона емоційно сильніша (ніколи не покаже що їй не сподобалось а "сподтішка"відімстить дуже вже вона хитра знає слабкі сторони мене і чоловіка) А в мене часом всі емоції по обличчі прочитати можна
     
    Останнє редагування: 14 Січень 2019
  11. Online

    Online Well-Known Member

    Ваш чоловік збирається з батьками жити чи все ж має в планах власне житло?
     
  12. REdRose

    REdRose New Member

    Справа в тому що він каже що боїться йти жити окремо бо я істеричка і що мені буде ще важче з дитиною окремо самій .Не планує
     
    • Співчуваю Співчуваю x 5
  13. REdRose

    REdRose New Member

    За те що в різдвяні свята розлучили маму з дитиною.Дитина плакала за мамою,важко мені це пережити я вирішила стати лагідною ,покірною,, терпеливою ,найнижчою(хоч не знаю як то буде получатись).АЛЕ от так думаю на кінець може то розкрутити мужа на дорогий подарок за моє приниження і тим самим полоскотати нерви свекрусі,чи може не варто ?А як думаєте ви?
     
    • Смішно Смішно x 2
    • Тупо! Тупо! x 1
  14. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    Чоловік вас вигнав з хати? Без грудної дитини? Фізично випхав і закрив двері на ключ? Чи ви самі пішли і лишили дитину?
    І тепер думаєте про дорогий подарунок?
    Чим ви керувалися, коли приймали рішення про заміжжя?
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  15. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    Не дуже зрозуміла описану ситуацію.
    То у вас дитину забрали, чи яку дитину з ким розлучили?
    Подарунок навряд чи вирішить проблеми. Якщо один одному все на зло робити, то нічого доброго з того не вийде.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  16. REdRose

    REdRose New Member

    Дитина вже не грудна виганяв мене вже і негайно без дитини я ледве вмовила його ще разом зїздити до лікарки бо було запоановано бо переживала а коли йшда мова про заміжжя і де будем жити то зразу попередила що не терпітиму свекрусі
     
  17. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    Попередили, що не будете терпіти, але терпити? Чи ви надіялися, що спочатку поживете зі свекрухою, а потім переїдете?
    І то вперше чоловік вигнав, чи бували вже такі випадки?
    Що ж там такого мало статися, щоб вигнати на різдвяні свята з дому(
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 7
    • Подобається Подобається x 3
  19. Online

    Online Well-Known Member

    Багато в цій розповіді залишилося за кадром... @REdRose, з свекрами треба роз'їжджатися, бо діла не буде. Щоб чоловік на це погодився, потрібно перестати "поводитися як істеричка" в його розумінні. Інакших варіантів я не бачу. Це якщо ви хочете з ним надалі жити. Бо особисто в мене купа запитань...
     
    • Подобається Подобається x 2
  20. Havronia

    Havronia Well-Known Member

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1