Як відучити дитину смоктати палець?

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем VikiTiki, 14 Січень 2019.

  1. VikiTiki

    VikiTiki Well-Known Member

    Моя молодша донька (2,9) смокче палець від народження. Ця звичка шкодила навіть грудному вигодовуванні, оскільки в ночі могла спати поспіль по 8 годин, і це від місячного віку. Коли лікарка била нам зауважила, що дитина не набирає ваги, то стала її будити, тож з вагою тепер все нормально. А ось прикусу уже починає страждати. Чоловік каже, що зубки "йдуть вперед". Хоч я особисто з прикусом недоліків не помічаю, та все ж відучити смоктати палець треба, він практично завжди в роті. І якщо під час перегляду мультиків я можу попросити вийняти палець, то під час сну це зробити практично нереально.
    Чи є якісь засоби, щоб допомогти дитині лишиту цю звичку?
     
  2. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Подивіться собі статтю
    Олег Бабкин
    Ні за що не ручаюсь. Мої діти пальці не смоктали практично.
    Тільки я з сном не розумію. Якраз в сні найлегше забрати і тримати. Чи дитина прокидається?
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    @VikiTiki мій смоктав від півтора року до 3,5...нічого не допомагало. Хоч, правду кажучи, я не дуже вже й наполягала. От увісні якраз майже не смоктав. Коли їхав у візочку, дивився мультик, тобто коли був сконцентрований на чомусь. Прикус має неправильний, але в мене такий же, і в дідуся теж. Почала наполягати вже коли став більш свідомим. Минулося дуже легко, на пару днів. Правда палець, коли його "покинули")))), почав витворяти чудеса - спочатку посинів, потім почервонів, облізла шкіра і вже після того як новенький. Ну бо звик до постійного зволоження, а тут таке...До речі, пустушку не смоктав ніколи.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. VikiTiki

    VikiTiki Well-Known Member

    Так, вона відразу прокидається(
     
  5. Lathorien

    Lathorien Well-Known Member

    Наша смоктала до 2.5 р. Спочатку це було дуже зручно, бо палець завжди при ній і себе так заспокоювала. Але дитина росла і в роті був палець вже нечистий, бо всюди лазила.
    Боролася з тим постійним нагадуванням вийняти палець, зашивала рукави в піжамі, пластир ліпила. Але то нічо не дало. Дитина вже була велика і собі з тими перешкодами спокійно давала раду.
    Допоміг лак від гризіння нігтів. Він дуже гіркий, зі смаком полину. Буквально пару раз помастили - і пальця в роті вже не було.
    І так, зараз в дитини через то смоктання неправильний прикус. Тепер розумію, що з тим треба було щось робити швидше.
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Annyuta

    Annyuta Well-Known Member

    В нас схожа ситуація, різниця в тім, що пальчик смокче тільки коли біля нього улюблений коцик... так-так коцик він так заспокоюється, засинає і просто часом любить потулькатись. Грається, гуляє і весь час, що немає в полі зору улюбленого коца про пальчик забуває. Я думаю заховати коцик і забудеться, просто так шкода він для нього такий рідний, як радіє йому коли приходить додому з садочку чи просто довго не бачить.
     
    • мімімі мімімі x 2
  7. Bluemchen

    Bluemchen Well-Known Member

    Також була така проблема. Доця смоктала палець до 2.5 років. Мастила різними засобами, проте перестала смоктати після того як налила пару крапель ношпи з ампули на палець. Протягом дня докапувала, але так щоб вона не бачила. І буквально за 2 дні , вона про смоктання забула.​
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1