Малі німці

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Ascorbinka, 7 Лютий 2008.

?

коли заговорили ваші діти?

  1. до року

    93 голосів
    38,4%
  2. в 2 роки

    110 голосів
    45,5%
  3. в 3 роки

    35 голосів
    14,5%
  4. в 4 роки

    1 голосів
    0,4%
  5. заговорили з допомогою спеціалістів

    6 голосів
    2,5%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    А до кого ви ходили? І ще. Що таке заходження?
     
  2. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Так після того, як понавиписують вже складно не гризти себе - тут вся суть знайти спеціалістів, які справді можуть чітко визначити норма чи ні, бо як ні - то таки робити щось треба. Мене саме це найбільше стримує, щоб піти проконсультуватись з того приводу, розумію, що швидше за все, замість заспокоїтись, можуть необгрунтовано застрахати...якщо хтось може порадити адекватних фахівців, буду вдячна.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  3. Ubuntik

    Ubuntik Well-Known Member

    Ось таке:
    ""Аффективно-респираторные приступы (синоним: приступы задержки дыхания) - это эпизодические появления апноэ у детей, иногда сопровождающееся потерей сознания и судорогами.""
    Я вже не раз про це на форумі писала - починається, коли дитина плаче, вдихає повітря і вже не видихає, плач стихає, починає синіти, тіло обм'якає і дитина втрачає свідомість. Потім відходить і далі плаче. В нас з 10 місяців. Після щеплення. Бувало і по 5-7 разів на день.
    Були в Параскеві в Мов'як.
     
  4. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    Ого.. бідоська маленька.дякую за відповідь. Буду знати. Успіхів!!!
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Ubuntik

    Ubuntik Well-Known Member

    Я вище написала в кого були. Попередні діагнози поставила - відправила на обстеження. МРТ і ЕЕГ - в нормі. Значить, нічого не приймаємо, спостерігаємо і чекаємо на генетику ( в нашому випадку все нею обтяжене). Стосовно афективно-респіраторних нападів теж спостерігаємо.
    Якщо хочете - можете до неї звернутись. Ще на Орлика приймає, якщо не помиляюсь.
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Burchenyatko

    Burchenyatko Well-Known Member

    Напишу, як у нас справи))) Мій малий німець конкретно розговорився!))) Нарешті!!! "Прорвало" кілька тижнів тому. Я вище писала, що слова запам'ятовував і повторював (правда, лиш мені зрозуміло було), але ніяких речень, словосполучень. І так різко все змінилося! Почалося з елементарного "будь ласка". Казав "какка", от я раз кажу скажи гарно, а він так чітко мені "бууудь каска"! і от як склав то до купи, то пішло-поїхало! Речення пішли, слова відмінює і сполучає дуже гарно, дуже багато слів почав говорити зрозуміло для всіх, дивуюся, наскільки багатий словниковий запас! Таки любов до читання дає про себе знати! Вобщем, я довольна, як слон! Йому тепер 2.9)))

    Надіслано від мого Redmi 3S, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 3
  7. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Дівчата, поговоріть зі мною....
    Малому 4 роки. Говорити почав рано, швидше за всіх своїх ровесників. Але довгих речень немає і досі. Словоспрлучення є, а от речення якісь в нього специфічні. Розповідних речень немає, є лише емоційні звертання-оклики, типу: "Ей, мамо, ти чого свариш", "Тато, дивишь, поїзд поїхав", " Не йди за мною" і т.д. Ну по телефону може сказати" Я був чемний, купи кіндер"... А от розповіді в нього отакі: Що ти робив в садочку? -Ееееее....бавившя. А ще?Еееееее....спав. І все. Тобто от він починає наче говорити, апотім робить довгі паузи, так ніби підбирає слова, потім видає одне-два, і юж... Або ось так: "Миколай отако в трубу.....потім отако вниз фіть-фіть, і подарунки в ліжко". То типу Миколай лізе в трубу, потім спускається вниз і кладе подарунки біля ліжка. Часто заміняє слова в реченнях жестами або спрощеними звуками. Перекручує слова: Ця серія що про? - Про що ця серія? Жіночий-чоловічий рід плутає. Про себе майже завжди в жіночому каже - ходила, говорила...
    Маю чуйку, що нам дорога до логопеда. Але намагаюсь уникати до останнього спеціалістів, бо то ще знайти хорошого. А він у мене ще такий живчик, що годі всадити за якісь вправи.
     
  9. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    зробіть еег
     
  10. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    що це покаже7 чому думаєте, що треба? детальніше прошу...у вас, до речі, як справи?
     
  11. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Казки читаєте? Говорите з ним багато довгими реченнями?

    Садок не сприяє розвитку довгих речень. Там ніхто не буде слухати, поки кожна з 20 дітей в групі сформулює думку. Короткими вигуками легше.

    Михайлик певний час говорив реченнями, але з кожного слова тільки один склад.

    В чоловічому роді говорила про себе Варвара. Минуло саме.
    --- дописи об"єднано, 14 Січень 2019 ---
    В мене Ядвіга (2 роки)говорить дуже мало слів. Ну прям десь до 10. При цьому вона шикарно може все пояснити, в неї є свій метод спілкування (навіть чужі розуміють).

    Чує вона добре.

    Читаємо, говоримо, вона набагато в деяких відношеннях розвинуті га ніж старші в її віці, але от говорити не хоче.

    Я розумію, що воно само пройде. Але хочеться почути щось обнадійливе.
     
    Останнє редагування: 14 Січень 2019
  12. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    читаємо багато. Щодня перед сном обов'язково. Слухати любить дуже...
    Важко себе об'єктивно оцінити))) Швидше ні, ніж так. Загалом ми з чоловіком замкнуті мовчуни. Малий навпаки - дуже комунікабельний, любить гостей, компанії, садок теж любить, ледь тапки встигаємо одягнути, так біжить в групу. "Я за будь-який кіпіш" - то про нього. ну хіба іноді не в настрої.
    --- дописи об"єднано, 14 Січень 2019 ---
    а скільки часу то тривало, в якому віці минулося?
     
  13. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    в нас схожа ситуація. слів багато в словнику. а говорить словосполученнями.
    еег покаже чи є відхилення і перестанете себе накручувати. будете знати що і як. можливо йому потрібно більше часу, щоб почати нормально спілкуватись. ми ходим на індивідуальні заняття з творчості.тет-а -тет з вчителем. то в Роми трохи більше всидчивості з)явилось. еег не робила. але планую) як тільки дасть))
     
  14. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Раз він такий комунікабельний, то може йому хочеть поскорше сказати, ніколи довгі речення складати.

    Десь півроку (мінімум) тривало оте називання не своїм родом. Вік - навколо трьох (але це дівчинка в мене так робила). Тоді я знайшла багато мамів, які казали, що в них так само діти говорять про себе. Тобто це доволі поширене явище.
     
  15. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    вот ми такі самі. мовчуни.
    Ми вчора були в гостях в сім)ї з дитиною нашого віку. То там всі балакають без перестанку. Дуже яскрава картина- сидить мій чол з Ромою і той тато з малим- складають конструктор- то там живий діалог- в моїх- все на німо) В таких випадках стає ясно. чому дитина балакає менше ніж інші.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  16. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    от в нас теж є така версія. Бо він справді дуже нетерплячий. Починає щось говорити, а потім типу "а, немаю часу, я побіг"...
     
  17. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    ну в 2 мій може і 10 навіть не говорив. Знайома нещодавно була в логопеда з донькою(майже 3). Доня не говорить чітко нічого, навіть мама. Але говорить багато щось на пташиній мові, я чула - справді схоже на цвірінькання пташки на дуже високих частотах. Логопед сказала, що оті всі норми класичні вікові вже неактуальні для сучасних дітей. І зсув йде десь на рік приблизно.
     
  18. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    З такого, що було чи є в нас:
    Перекручування складів в словах, наприклад, пікутій (комп'ютер), а зараз вже кімпутій, зімеш (візьмеш), часом вже каже правильно.
    Перестановка слів в реченні - коли намагались вчити вірш, він повторює фразу переставляючи порядок слів. Так, до речі, жодного вірша і не знаємо.
    "Про що ця серія" - в нашому фірмовому варіанті звучить "За що це така серія?"
    Багато перекручує префікси: напр., закордонник (прикордонник), накрашати (прикрашати), бездорожник (подорожник).
    Погано відмінює деякі дієслова.
    З "еее" кілька місяців тому якось з'явилось, ніби хотів щось сказати, підбирав слова, екав, а потім різко казав, що не хоче про це говорити)
    Я намагалась терпляче слухати, на еее не звертати уваги, і заохочувати таки сказати, що хотів, і зараз вже значно менше.
    До логопеда я вже другий рік збираюсь, але наразі бачу, що виговорюється по-трохи, то вирішила вже хоча б з 5 -5,5 років ходити з конкретними проблемами, які будуть на той час. Думаю, якість спілкування з логопедом буде іншою.
    А, на ЕЕГ у нас є зміни, ми робили ще в 3 роки, у зв'язку з затримкою мовлення, але нічого нам це не прояснило: сказали, що може бути пов'язано, а може і ні, і в тому віці таке може бути як не патологічний стан. Далі син розговорився, а зміни так і є.

    Надіслано від мого Redmi 4X, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    як виглядає то ЕЕГ? вас скерував спеціаліст? оті зміни коректуються медикаментами при потребі? що спричинило ті зміни?
    у нас все як у вас - і відміняє погано, і префікси теж плутає. Вірші правда норм розповідає, але не більше 2-3 рядочків. правда я не розумію поки чи він просто звуки завчив чи дійсно розуміє логіку-зміст вірша...але найбільше характерно для нас оте екання, підбирання слів і вираз обличчя при цьому...такий розгублений трохи.
     
  20. Zaychenya

    Zaychenya Пухнастик-гризун

    В мене старша лепетати почала ще перед 2 рочками так, що можна було трохи вловити суть. Зараз рот не закривається теж.
    Меншому вже 3.3. Слово з нього кліщами не витягнеш. Одне мугикання і Еканн.
    Зате як в настрої - назве кожну цифру (до 20). Всі букви. Пісеньку заспіває. Тваринок-форми-кольори... ще й на 2х мовах.. Вимова як для його віку досить так непогана. Не вимовляє Н, Р, Л і деколи Ч. З соображанням все норм. З послушанням - аут повний :girl_impossible:.
    А діалогу не проводить :girl_nea:.
    Тому від кількості наших розмов з дітьми не завжди залежить чи будуть вони багато говорити чи мало.
    Я спочатку переживала сильно. Потім якось після МО в поліклініці заспокоїлась трошки.
     
    • Подобається Подобається x 1