Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем jalla, 12 Листопад 2013.

  1. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Зуби :sad: З Владом такого не пам"ятаю (ну вночі йорзав, спав з грудьми в роті), а в цієї вже десь третє коло пішло. На тиждень-півтора легшає і знов - кілька днів крику, плачів та безперервного жування пальців і тряпочок. Нічого ще не вилізло і близько точно не збирається (ні візуально, ні на дотик). Але вона так мучиться бідаця :girl_sad:- кричить і плаче аж всі очі сльози заливають. Вночі - ясно що жесть з плачем, гойданнями на руках, смоктанням-киданням і т.д. (я до того в принципі якось готова була), а от що і вдень так - то для мене в новинку... Вже починаю сумніватися - робити щось з тим чи ні? :girl_in_dreams:Поділіться досвідом - як переживали прорізування зубів?
     
  2. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    Якусь польську штуку від вітрянки хвалять,запитайте на ФБ в тих, хто ліки з Польщі, вони в наявності зазвичай мають
     
  3. Blondo4ka

    Blondo4ka Well-Known Member

    Купувала старшому, то там пише від 2 років. Наразі нічим не мажу.
    Плюс нам то наклалося на зуби :girl_cray:
    Словом, дитина з рук не злазить .
    Але добре, що температури нема. Шукаю плюси:d25:
     
  4. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Я купувала якусь рідину - вже не пам'ятаю як звати, дентал чи щось подібне, ще пам'ятаю був гель. В аптеці мають знати. Воно на трошки заспокоює(знеболює), часто не мастила, бо все ж ліки, але вже як не до витримання - то не думаю, що аж таке воно шкідливе. Але використовувала лише для сина , менша якось обходилась без того, правда, всі кутні зуби в неї лізли специфічно - з вечора температура 38.5 - а зранку прорізаний зуб, дитина здорова і щаслива... В найстаршої я не знала, коли ті зуби лізли, перший виявила, як стукнули ложкою:girl_crazy:. А малий середній то нив добряче, от йому мастила...
     
  5. Deidra

    Deidra Well-Known Member

    Я мазала Камідентом в місці прорізування. Але зубки досить швидко прорізалися (ага, нам ще нема 4ох, а вже є два зуби) - день-півтора і зубчик виглядає. Правда, передувало тому гризіння пальців, рук, іграшок, рушників-одіял. Досі все в роті.

    Пройшов ледве місяць від останньої хвороби, а Юрко знову хворий. Цього разу якось важче переносить - не засинає. Ось стою, колишу. Має соплі і щойно наміряли 38,5 :sad: Тут вже глобальне питання: чому так часто хворіє, і навіть ГВ не допомагає? Куди дивитися, що перевіряти?
     
    • Співчуваю Співчуваю x 4
  6. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    а він просто без жодної причини хворіє, чи після того, як хтось приніс вірус(старша дитина чи дорослі)?
     
  7. Deidra

    Deidra Well-Known Member

    Перші два рази впевнена, що заразився від старшого. Зараз же були гості на НР, так що теж є імовірність, що щось підхопив. Ну але ж ми не хворіємо щоразу після зустрічі з кожним вірусом...
     
  8. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Бо ви з тими вірусами вже зустрічалися.
    І так, перша дитина на ГВ хворіє менше, а потім від старших вже все наступні підхоплюють.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Інформативно Інформативно x 2
  9. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Бо для вас то знайомий вірус. Ну і в мене чим далі тим якесь більш фаталістичне ставлення до тих болячок і вірусів. Як дитина має захворіти - то практично не виходячи з хати щось "цепане", а як не має - то і в найсприятливіших для захворювання умовах - мине.
    То дуже важко як діти хворіють (тим більше такі манюні). Яська перші місяці життя (при тому що то літо було) майже увесь час соплива була + коньюктивіт. А у Вашого сина зараз ще й зуби різалися - то теж організм ослаблює трохи. Головне не "заліковувати" безпідставно таблетками і більшість тих болячок мине досить швидко практично самі по собі, а імунітет дитини натренується:girl_yes2:
     
    Останнє редагування: 6 Січень 2019
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Корисно Корисно x 1
  10. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    Чесно? Ніяк...:girl_cray:. Він і так несплюх був...,а перманентні зуби,котрі закінчили лізти в 2роки і 9 місяців.... і то так,що 1 зуб по 3 місяці ліз....
    Я спочатку трималась, потім -мастила, прорізувачі і гріла і охолоджувала ,танці з бубнами і без...Абсолютно нічого не допомагало(ну так,щоб кардинально),пра було без температури, трохи вільніший стілець і без отих диких нарозрив криків., ніби дитину ріжуть.
    Лікар радив -нурофен, але я не давала.
     
  11. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    Тоді це варіант норми, хоча звісно що дуже важко це переживати, особливо мамі((
     
  12. Deidra

    Deidra Well-Known Member

    Щось я морально не готова до такого варіанту :) Старший вперше в 9 місяців хворів - і то розеола була. Хіба після 3ох (і завершення ГВ, або може більшої соціалізації) трохи почав віруски ловити.
    Але є надія, що таки легко будемо переносити - все від нас залежне робимо для цього.
    Сьогодні вже спали всю ніч і заколисувалися на грудях. Після вчорашньої ночі на руках і обов'язково стоячи - то як різдвяне диво сприймається ;)
     
  13. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Угу, досі жоден не показався :sad: ЇЇ "ковбасить" тиждень з криками-плачами-гриженням-неспанням вночі, тоді відпускає десь на тиждень і далі знову. Вже другий місяць таке. Чухає собі вже не лише передні зуби, яблука і пальці десь аж до кутніх пхне. Не даватиму ж їй таблетки і не поїтиму нурофеном ті 3 міс :girl_in_dreams:Ох, поки терпим і чекаємо, ліків "зубних" не купували жодних, трохи помагає їй гризти яблука і шкоринки хліба. Якась, видно, чутлива в мене дівка - що ті зуби аж так зарані відчуває, або десна крепкі має, що зуби ніяк іх не проріжуть :girl_smile:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  14. Deidra

    Deidra Well-Known Member

    Температура вже в нормі, носик дихає, хоч і сопливий ще, а в горло я так і не спромоглася заглянути. Проте, дитина охрипша. Як думаєте, не зробимо собі гірше, гуляючи такі захрипші? Стараюся, щоб на вулиці спав, але сьогодні таки довелося вколисатися з плачами :sad:
     
  15. Blondo4ka

    Blondo4ka Well-Known Member

    І знову сопельки.:girl_cray:
    То так важко з тим малюком і його носиком(
    А ще почав дуже пітніти під час сну. То, може, ослаблений організм?
    Певно, доведеться до невропатолога піти, все одно планувала.
    А вчора почав так ніби знизувати плечима.
    Головне, без паніки, мамусю:d25:
     
  16. Deidra

    Deidra Well-Known Member

    Я знову тут серед ночі :) Колишу :) Цього разу схоже на животик, тому що груди не бере, заспокоюється на руках в позі колиски, притиснутий до мене животом, ну і в слінгу. Шкода, не дає ні сісти, ні напівлягти. А сум ще в тім, що я сама нині хвора - мені би поспати :sad:
     
    • Співчуваю Співчуваю x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Deidra

    Deidra Well-Known Member

    Я в цій темі поселилася. Не розумію, що з малим.
    Вчора плакав-верещав з 15 до 18:30. Трохи підколихувався на ручках і в позі султанчика - то просто стогнав.
    Вночі покакав як звично, просто в інший час.
    З самого ранку сьогодні крик. Біля 10 поміряли Т - 37.8 (міряли в ротику). Поспав довше, ніж завжди, поміряли ще раз - 38. Весь час або дрімав приколиханий, або спав, або плакав.
    Сходили до лікаря - сказала, що отит бачить. Але ж не було хвороби ніякої!
    Ми хвилювалися, чи то не нирки, бо маємо незначне збільшення миски зліва. Але лікар сказала, що нирки можуть дати температуру, але турбувати/боліти не повинно.
    Дали нурофен, завтра здаємо кров і сечу.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 2
  18. Deidra

    Deidra Well-Known Member

    Глянула у висновок - отит не згадує. Діагноз - гіпертермічний синдром.
     
  19. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    То терапевт сказала? Може, краще в такому випадку лору показатися щоб точно визначив?

    Моя вже тижні 2 спить вдень лише на мені (вночі теж частково). Кладу поперек себе, з груддю в роті (так ніби з позиції "колиска" лягаю на спину, її животом до себе, виходить трохи вниз головою :girl_haha:але їй не сильно заважає - цмакає і спить). Спробуйте, може і вам так підійде, бо так можна навіть собі подрімати
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Arika

    Arika Well-Known Member

    Дитина (майже 1,5 місяця) постійно сопе носиком, ніби щось там заважає, сопель ніби немає, кози невеличкі кожного дня витягаю з носика, але все одно після того носик не чистий, а щось заважає, дамаю, що то від сухого повітря в квартирі (бо ЦО), постійно провітрюємо, вже поставили зволожувач, і ще кожного дня капаю Аквамарісом, але що можна ще зробити? Чим допомогти? Бо якїсть груди інколи аж так голосно дихає носом