Мистецтво бути дружиною (3)

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Лідочка, 15 Січень 2008.

  1. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    Колись тут прочитала хорошу фразу: "будеш так до мене говорити, коли мене тут не буде"
    Оце ключове
     
  2. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    Розвивайте себе, як жінку, як особистість :) Завжди.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  3. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Знаєте, я думаю, що в ситуації, описаній форумлянкою, можуть бути десятки тлумачень: і що чоловік егоїст і емоційно незрілий, і що вона (чомусь) занадто ображається там, де інша би рукою відмахнулась, або ж він, можливо, не хотів нічого поганого, просто в нього такий нетерплячий характер, а в неї просто такий чутливий. Просто кожен проектує на себе, свої звички, знайомі сценарії, але герої тої історії - люди зі своїм конкретним складом характеру, типом нервової системи, досвідом стосунків, багажем з батьківської сім'ї і т.п., тому, єдине, що можна порадити (як на мій погляд, звісно), слушного форумлянці, це отак відверто поговорити - розкласти по поличках з чоловіком, що вони думають- відчувають, коли трапляється така ситуація. Можливо, лише розуміння цих почуттів допоможе їм легше проживати такі ситуації (не так ображатися, бо так, він запальний, не так дратуватися, бо так, вона повільна, до прикладу), проте, навряд чи змінить їх глобально.
    Я колись була більш нетерпима до чоловікових недоліків з розряду дратівливісті (в нас, наприклад, дуже проблемна ситуація зборів кудись: чоловік починає нервувати, що ми спізнюємость вже з моменту, як ми щойно встаємо з ліжка зранку) мені це видавалося вадою виховання, хотілося це змінити, мені було образливо: чому він дратується, якщо я тут не винна, але коли я дозволила йому леліяти і далі своїх тарганів, мене це просто перестало ображати, тобто я не можу сказати, що зникли такі ситуації, але мені їх простіше проживати, це просто стало чимось з розряду "мій чоловік любить зелений чай" - "мій чоловік не любить зборів кудись". Ми можемо пожартувати з негативних звичок одне одного - і зазвичай це найкраще, що можна зробити (я думаю це тому, що, коли жартуємо - ми ніби визнаємо і приймаємо "та, ти такий вже є", тоді партнер, замість стати в позу (якби його звинувачували і осуджували) має нагоду сам критично на себе подивитись, і теж сказати "так, я справді стаю надміру дратівливим в такій ситуації", і це все додає відвертості в стосунки, відчуття, що ми свідомі того, як поводимось, і тоді досить просто не ображатися. Але це не міняє характеру і звичок людини з ніг на голову, просто допомагає вжитися.

    Надіслано від мого Redmi 4X, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 11
    • Зе бест! Зе бест! x 3
    • Оптимістично Оптимістично x 2
    • мімімі мімімі x 1
  4. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    То моя:girl_dance: справді часто нею користуюся. Але я впевнено говорю це власне тому, що я справді не відчуваю своєї вини за крик чоловіка. В сенсі, що кричить він не через те, що я якась не така/ немудра/ негарна/ нечемна, а просто собі кричить, бо не з тої ноги встав. І я можу без сентиментів вийти з машини/квартири і піти гуляти, поки чоловік вистигає. Словом, скандали ми не вміємо закатувати. Переважно все закінчується на третій фразі словами "йди стукнися до стінки" - "сама йди" - "то не я почала" - "ну та та, та ясно, та певно" - "шо ти такаєш, дивися за дорогою" - "я сам знаю, шо мені робити" - "я теж сама знаю, скільки і де мені ходити" (тут вже всі ржуть і діти ззаду роблять ставки, хто перший заткнеться:girl_crazy:).
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Смішно Смішно x 6
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  5. Fiancee

    Fiancee Well-Known Member

    Akina, може Вам психолога якогось послухати? В мене коліжанка була у важкій фінансовій ситуації, бо чоловіку "нічого не вдається". Слухала Сатью, каже гарно розклала собі очевидні речі по поличках, трохи з іншого боку глянула на ситуацію, на підхід до чоловіка і таки по малу трохи поміняла ситуацію. Я його не рекламую, якшо шо :) Може і хтось інший вартий до слухання. Він гарно розказує, що чоловіки і жінки мислять геть по різному і що чоловіки не ремонтують те, що працює, навіть, якщо воно працює погано.

    Надіслано від мого MX5, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    Оце 100%! Тільки говорити. Про свої почуття, емоції, образи. Тільки спілкування дасть розуміння одне одного
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Karinos

    Karinos New Member

    Дівчата ситуація така, двоє дітей - 6 міс і 5 років. Сьтарша дитина не говорить бо перенесла інсульт, ходить на різні розвиваючі гуртки. молодша все добре. Проблема в тому що з народженням другої дитини чоловік взагалі не допомагає по дому, мало того ходить і говорить що тепер грошей йде вдвічі більше, я трохи заробляю, є няння на 4 год, але цього не достатньо. Як заставити чоловіка бути з дітьми. Н авідпочинок іхвати категорично відмовляється чи з дітьми чи без. Грошей взагалі не вистачає
     
  8. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    А яку саме допомогу ви хочете? Щоб бавив дітей, чи домашні справи робив? Може то треба пояснити, що вам важко самій все робити?
    І що взагалі з дітьми не буває?
    Пам'ятаю раніше ви писали, що зі старшою дитиною чоловік ходив гуляти. З вами не хотів, а з дитиною так.
     
  9. Karinos

    Karinos New Member

    так, а з народженням друогої, то взагалі він вважає що старшу возить в садок на гуртки, а коли приходить додому то хоче щоб його не чіпали
     
  10. Orman

    Orman Модератор-бомба

    ОМГ це ця жінка з айфоном?
     
    • Подобається x 2
    • Смішно x 2
    • Погоджуюся x 1
    • Не погоджуюся x 1
    • Зе бест! x 1
  11. Karinos

    Karinos New Member

    коли я пояснюю що самій важко і таке інше, то він зразу шле мене і каже що то не його справи, ну просто ніяк до нього достукатись не можу, бо в нього ідея фікс що він живе раз і все.
     
  12. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    Як кажуть, «якщо не можете достукатися, може, вдома нікого нема...»
     
    • Зе бест! Зе бест! x 6
    • Смішно Смішно x 2
  13. Karinos

    Karinos New Member

    ну от хочу піти від нього, але з 2 дітьми, чи зможу я фінансово?
     
  14. shparynka

    shparynka Well-Known Member

    Ну Ви ж не ходите на роботу. Хіба
    є кому сидіти з дітьми, або маєте хороших батьків, які підтримають і допоможуть. Де ви живете, чия квартира?
     
  15. Karinos

    Karinos New Member

    Батьки обоє працюють і мають ще влаштувати молодшу сестру, малих можуть брати на вихідних, квартиру знімаємо, спільна тільки машина. Я працювала віддалено, писала роботи для студентів, зараз є замовлення але дуже мало, і 2 дитина часу забирає. Надіюсь чоловік би утримував дітей, якби пішов якщо йому розуму стане
     
  16. Online

    Online Well-Known Member

    У вас до нього є ще якісь претензії крім того, що він не хоче допомагати з дітьми? Бо розлучення це щось дуже радикально, якщо справа тільки в цьому. Крім того, воно ніяк вам не полегшить побут.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Тааааак, показання змінюються. То ви були перекладачем, квартира була подарована батьками, гроші були. Тепер вже все трохи інакше.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  18. Cheburulja

    Cheburulja Well-Known Member

    Тільки в мене дежавю?
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Любі форумлянки, перед тим як радити, перечитайте попередні дописи цієї форумлянки. Бо дебет з кредитом не сходиться.

    І в цій темі це все офтоп. Ходіть в «мистецтво...»
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  20. flame

    flame невгамовний експериментатор

    в мене чуть очі з орбіт не випали. Рівно рік минув. Я не полінувалась поритись, щоб ми собі час і нерви даремно не їли . Звідси починається історія Мистецтво бути дружиною (3)
     
    • Подобається Подобається x 1